Şimdi Ara

YAHUDİ SEMBOLÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

Eğer sembollere/cisimlere bahşedilmiş güçler olsaydı, müzemizde duran, kızıl denizi ikiye yaran asa, hala gücünü koruyor olurdu. Bunlar çarpık düşünceler. Önemli olan asayı taşıyan eldir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect
    quote:

Orijinalden alıntı: CasparoF

Hz. Süleyman Allahın ona verdiği hikmetlerle Cinlere ve Rüzgara hükmediyordu. Mühürün gücü filan yoktur. Allah nasıl dilerse öyle olur.

Peki Bakara süresinde geçen ayete ne dersin!

Ve onların Peygamberi, onlara dedi ki: “Muhakkak ki onun melikliğinin âyeti (delili), içinde Rabbinizden sekînet ve Hz. Musa ailesinin ve Harun ailesinin bıraktığı şeylerden bakiye (kalıntı) bulunan, meleklerin taşıdığı bir tabutun (tahta sandığın) size gelmesidir. Muhakkak ki bunda, sizin için elbette âyet (delil) vardır, eğer siz mü'minlerseniz.” BAKARA 248. AYET

Buradan anlaşılıyorki kutsal emanetlere ve peygamberlerden kalan emanetlere saygı ve hürmetin hiçbir zaman paganizimle alakası yoktur.

YAHUDİ SEMBOLÜ

Kuranda adı geçen, iki melek tarafından taşınıp korunan sekinet tabutu.

Muhakkak ki Allahın dediği olur fakat Allah bazı güçleri sembolik cisimlere bağlamıştır. Bu açıkça kuranda geçiyor.

Benim asıl anlatmak istediğim şudur. Bugün birilerine kızarken o kızdığımız insanların dinlerine ve dini sembollerine hakaret etmemeliyiz. Bir bakıyorsunuzki o dini semboller apaçık kuranda ayet olarak geçiyor. Bu durumda hürmet göstermekten başka çare kalmıyor.

Bayrak yakmak başlı başına bir acziyettir fakat bugün israil bayrağını yakan yobazlar acaba orada Süleyman peygamberin mührünü yaktıklarının farkındalarmı?

Resmin iki satır altındaki cümlene kaşılık :

Eğer sembollere/cisimlere bahşedilmiş güçler olsaydı, müzemizde duran, kızıl denizi ikiye yaran asa, hala gücünü koruyor olurdu. Bunlar çarpık düşünceler. Önemli olan asayı taşıyan eldir.

Topkapı Sarayındaki o asanın Musa'nın asası olduğuna inanan birinin benim eğitim seviyemi sorgulamaya kalkması ve üstüne üstlük okumuş biriymiş bilmiş biriymiş gibi kaynak sorması beni şaşırttı. Orada Hz. İbrahimin yemek tası (üstündeki çizgilerden anlaşılıyorki torna makinasında yapılmış), Hz. Yusufun sarığı falanda var. Onların orjinalliğinede inanıyorsundur sen

Ben ilkokul 2. sınıftan terk biriyim desem şimdi onada inanırsın

• konuya gireyim mi girmeyeyim mi karar veremedim
  • Çoktan bir kanaatim oluştu zaten seninle ilgili, sen yorma kafanı.

Tornayı da bana anlatma, kendi hayal dünyanda kendin yaşa, ben Dokuz Eylül Makina Mühendisliği Bölümü mezunuyum.
  • quote:

Çoktan bir kanaatim oluştu zaten seninle ilgili, sen yorma kafanı.

Tornayı da bana anlatma, kendi hayal dünyanda kendin yaşa, ben Dokuz Eylül Makina Mühendisliği Bölümü mezunuyum.

Tebrik ederim. Okumuş insanları severim. Lakin alakasız durumlarda eğitim seviyeni söylemeni sende geçmişten kalan komplekslerin bir yansıması olarak değerlendiriyorum. Hatta ta başta benim eğitim seviyemi sormanın arkasında kendi diplomandan bahsetme arzun yatıyorduysa senden ne bu millete nede bu vatana döte sürümlük fayda gelmez arkadaş Bir arkadaş olarak hemen ruh dünyanı bir düzene sokmanı tavsiye ediyorum.

İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisiyi biri olarak lafımı dinlersin herhalde

• :) epey komik şeyler yazıyosun.
  • Doktoranı yap psikoloji üzerine, dinlerim o konuda seni.

Ama artık simge bilimi hakkında dinleyemicem. Ben seni tarih bölümü mezunu/öğrencisi sanmıştım, dikkate alıcaktım anlattıklarını, bunu anlatan hocalarının bildikleri bişey vardır dicektim.

Bu konulara meraklı, ama neye inanacağını bilmeyen bir arkadaşsın.

Gökten sandıklar, sihirli cisimler falan... Allah dünyaya bişey yollamak isterse pat diye varoluverir. Kimsenin getirmesine gerek yok. Meleklerin getirdikleri olmadı mı? Oldu! Mesela koç. Ama abartmamak lazım, sallamamak lazım, aralara eklemeler yapmamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.