Şimdi Ara

@yahoo.com ve @yahoo.com.tr mağduru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bayramınız mübarek olsun. Konu bir PSN problemi gibi gözükse de işin içinde mail uzantısı gibi problemler olduğundan konuya en yakın yerin Yazılım bölümü olduğunu düşündüm.

Bir kaç gün içinde başıma şöyle bir olay geldi, konuyu münkün olduğu kadar okumaya çalışın arkadaşlar. Zaten çok da uzun değil;

http://forum.donanimhaber.com/m_82530979/f_//tm.htm#82530979

Şimdi benim esas sorunum şöyle ki; Sony'nin bana resetleme formu gönderememesinin nedeni, PSN ID'min thegreat_dh@yahoo.com olduğu ve benim mail adresimin ise thegreat_dh@yahoo.com.tr olması. Yani şu son kısımdaki TR uzantısı beni günlerdir mağdur ediyor.

PSN'de devamlı "sistem şu anda çalışmıyor" hatası almama rağmen bir kaç defa "mail hesabınıza yollandı" mesajını aldım ve mail kutuma baktığımda ilgili hiç birşey yoktu. Biraz araştırma yaptım ve bu problemin mail uzantısıyla alakalı olduğunu öğrendim.

Bu problemi nasıl çözebiliriz? Öncelikle farklı bir mail hesabından Sony'ye mail attım ama dönen olmadı. Az evvel thegreat_dh@yahoo.com.tr adlı hesabımdan tekrar bir mail attım. Mail şu şekilde;

networksupport@uk.playstation.com

thegreat_dh@yahoo.com adlı kimlikle bir PSN üyesiyim. Fakat parolamı unuttum, artık hatırlamıyorum. Şifre resetlemek için PSN'den "şifremi unuttum" opsiyonunu kullandığımda şöyle bir uyarı geliyor;

An e-mail has been sent to thegreat_dh@yahoo.com. To change your password, please check your inbox for a message from Sony Entertainment Network and follow the instructions in the message.

Fakat ben bu uyarıyı almama rağmen gerek gelen kutusuna, gerek spam kutusuna ilgili mail'i alamıyorum. Mağdur durumdayım, bütün redeem kodlarım bu hesapta, üstelik hesaba da aktifleştirilmiş durumda. Daha evvel "gokhangul20012012@hotmail.com" adlı mail adresinden mail atmama rağmen ilgilenmediniz. Sizlerden yardım bekliyorum. Tekrar teşekkürler.

Yahoo'da acaba mail uzantısını değiştirebilir miyim diye hesap ayarlarını çok karıştırdım ama bulamadım. Ne yapabilirim arkadaşlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

@yahoo.com ve @yahoo.com.tr Mağdurları için Bilgi

@yahoo.com ve @yahoo.com.tr hesaplarına ait giriş bilgileri yakın zamanda sızdırılmıştır. Bu sızıntı, hesaplarınızı ele geçirme riski altında bırakmıştır.

Ne Yapmalısınız?

• Her iki hesabınız için de hemen şifrenizi değiştirin. Güçlü ve benzersiz bir şifre seçtiğinizden emin olun.
    • Hesaplarınızdaki anormal etkinlikleri kontrol edin. Şüpheli girişler veya e-postalar fark ederseniz, derhal Yahoo'ya bildirin.
    • İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Bu, hesabınıza yalnızca doğrulama koduyla erişilebileceği anlamına gelir.
    • Şüpheli e-postalara veya mesajlara tıklamayın. Kimlik avı saldırıları, hassas bilgileri çalmaya çalışabilir.

Yahoo Kullandığınız Cihazları Kontrol Edin

• Hesaplarınıza bağlı tüm cihazların listesini kontrol edin. Tanımadığınız cihazlar varsa, bunları kaldırın.
    • Cihazlarınızdaki antivirüs yazılımını güncelleyin ve tam bir tarama yapın. Kötü amaçlı yazılımlar hesap bilgilerinizi çalabilir.

Diğer Hesaplarınızı Koruyun

• @yahoo.com veya @yahoo.com.tr hesabınıza bağlı diğer hesaplar da risk altındadır. Bunların şifrelerini de değiştirin.
    • Farklı hesaplar için aynı şifreyi kullanmaktan kaçının.

Yahoo'ya Bildirin

Hesabınızda şüpheli etkinlikler fark ederseniz veya şifrenizi değiştiremiyorsanız, derhal Yahoo'ya bildirin.

Bilgilerinizi güvende tutmak için bu adımları atmanız önemlidir. Eğer hesabınız ele geçirilmişse, derhal yetkililerle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilen?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.