Şimdi Ara

Yabancıların bulunduğu bir kampa gideceğim,İngilizce telaffuz hakkında yardım arıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özel bölümde açtığım ilk konu.Burada konumun cıvımayacağını bilmek güzel bir his.

Ben kısaca bu kamp hakkında bir bilgi vereyim.Hem seneye gidecek olanlara bilgi vermiş olurum.AIESEC bir kuruluş.Üniversite öğrencileri hiç bir karşılık almadan orada çalışır.Uluslararası bir kurum.Bu yüzden İngilizce gelişimi ve tüm ulusların kaynaşımı açısından.Ülkelere eğitmen stajyerler gönderilir.Yani üniversite öğrencisiyseniz.Yurtdışına gidip stajyer olarak çalışabilirsiniz.Diğer milletlerden insanlardan buraya geliyorlar ve burada bizlerin evinde kalıyorlar.Ben çağırmadım gelmediler zorla değil yani.

Projenin adı MYSELF MY WORLD

İzmirde Yaşar üniversitesinde düzenlenecek.2 kamp şeklinde.1. kamp bitti.Haftaya benim de içinde olacağım 2. kamp başlayacak.Ancak bizleri seçerken sadece verilen forma yazdıklarımız doğrultusunda istekliliğimiz etkili olmuş.İngilizcem kötü değildir.Ama bu iyi ingilizcem sanırım sadece kağıt ve yazışma üzerinde.Daha önce Alaçatıya 1-2 kere gitmiştim.Orda sörfçüler falan var işte orada geziyordum.Derdimi anlatabilmiştim.MSN ve Omegleden rahatça konuşabiliyorum.Ancak başka ne yapabilirim.Dil sınıfında okusam ingilizcem daha iyi olurdu.Ama fenciyim

Ne yapacağımı bile bilmiyorum.Giden birkaç arkadaşım var.Onlarla da görüşeceğim.Ama asıl sorun şu onlar ne derse desin ben nasıl konuşacağım ya ingilizce?Orada rezil olmayayım istiyorum.DHdan birileri bana yardım eder umarım.

edit:Konuyu Yabancı Dil'e açmadım.Çünkü tek sorunum yabancı dille değil.Aynı zamanda yabancılarla.Japonu var italyanı var falan.Ne ayaktır bu memleketlerin insanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 16 Temmuz 2010; 2:23:33 >

• Arkadaşım sen ne kadar biliyorsan onlar da o kadar biliyor, tabi Amerikalı yada İngiliz değillerse o yüzden fazla kasma kendini
  • Evet ama onların içinde amerikan falanda olacak.Anadili gibi konuşanlarda olacak.Hepsi üniversite öğrencisi zaten.Yaşça büyük oldukları için dilleri de iyidir.Daha fazla yıl kulanmışlardır onlar yabancı dillerini bana göre
  • Rezil olma korkusuyla gitme sakın. Tatil beldelerinde esnafları görmüyor musun? Adam bildiği yarım yamalak ingilicceyle nasıl kaynatıyor insanları .Onlarda bu rezil olma korkusu yok işte sende de olmamalı . Sen konusacagın, söyleyeceğin seyi kafanda kur, biraz yavas konusursun ama duzgun konusursun. Ne demisler bin düsün bir söyle .
  • İnan sen ingiliz yada amerikalı aksanı şivesiyle telafüzüyle konuşcam diye kasarsan daha komik duruma düşersin en iyisi hiç kasmadan konuşmak merak etme anlarlar ne demek istediğini kelimeleri bildiğin sürece
  • kendini fazla kasma grammer yanlışı yapcam diye konuş grammer yanlışı yapsan bile seni anlarlar
  • Kendi yöntemimi söyleyeyim,
    Eğer konuşurken zamanlarıları karıştırıyorsan ya da konuşma sırasında hangi zamanı seçeceğini bilmiyorsan, mesela 1 aylık kamp diyelim. 3 gün basit tenselerle konuş,simple past, perfect, future, present tense. Kalan 4 gün, kendi seçeceğin nispeten daha zor olan bi zamanı ekle. Mesela past perfect continious. Ondan sonra diğer gün passivleri ekle falan bi bakmışsın 1-1.5 hafta içinde çatır çatır konuşuyorsun. Tabi bunlar sadece yazan ama konuşamayanlar için
    Bir de araya kçük espriler sıkıştırırsan iyi olur. Mesela ingilizlerin takıntısı var şuna, neden bilmem çok gülüyorlar
    -Çince biliyor musun?
    -Hayır
    - Ben de bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.