Şimdi Ara

Yabancı Uyruklu Eşim Devlet Kadrosunda Öğretmenlik Yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Sorumu doğru yere mi yazdım bilmiyorum, fakat aydınlanmak istediğim bir husus var. Eşim önümüzdeki yıl eğitim fakültesini bitirecek. Kendisi yabancı uyruklu, fakat mavi kartı var. İkametgah belgesi de gerekli merciler tarafından sağlanmış durumda. Eşim mezun olduktan sonra KPSS sınavıyla atanıp devlet kadrosunda öğretmenlik yapabilir mi? Yasalarımızda bununla ilgili kanun nerede ve ne şekilde yer alıyor acaba? İlgileriniz ve bilgi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Kanunları bilmiyorum ancak devlet kadrosunda çalışamıyorlar bildiğim kadarıyla, özel okullar da durum farklı tabi
  • lisede rus asıllı hocamız ingilizce öğretmenliği yapıyordu devlet okulunda.

kocası Türk idi, kendisi Rus. sadece üniversite eğitimini Tr'de almış sanırım. ve devlet okulundaydı.

belki yardımcı olur diye yazdım.
  • Türkiyede çalışmak isteyen yabancı uyrukluların;

devlet kadrosunda çalışabilmesi için öncelikle denklik belgesi alması gerekmektedir.. (YÖK ten) Yurtdışı diplomaları Türkiyede geçersizdir..

eğer kişi özel sektörde çalışmak isterse; uzman öğretici olarak çalışabilir.. ayrıca dersanelerde veya özel okullarda çalışmak isterse Denklik Belgesine gerek yoktur.. Okuluzun YÖK tarafından tanınması yeterlidir..

başka soru varsa alayım..
  • Son şekliyle Kimler Öğretmen Olabilir?
    http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/80/80_esaslar.pdf

2009-1 İlk Atama Kılavuzu

Atama kılavuzu der ki;

ÖĞRETMENLİK İÇİN ARANILAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

3.1. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmayacaktır)
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 18 Temmuz 2009; 0:45:25 >

• Hocam sorunuz inşallah kaza bela ile karşılaşmadan cevaplanır. bununla birlikte ben olsaydım şehire ve duruma göre çalıştırmayabilirdim. bu memleketin insanına güven olmaz. nefes alsın yaşı önemli değil rus olsun diyenler var... allah yardımcınız olsun. iyi bir türkçe öğrenmesi şart. en azından yabancı olduğu kamufle olur. eğer yabancı olduğu anlaşılırsa oldukça sıkıntı çekebilirsiniz. yine Allah sizin ve eşinizin yardımcısı olsun diyorum.
    Hayırlı geceler.
  • Cevabınız için teşekkürlerimi sunuyorum İsmail Bey, özel okullarda durum farklı tabi. Ben de belirttiğim üzere devlet okullarıyla ilgili kesin bir ifade arıyordum. Sağolsun Ömer Bey tam istediğim tatmin edici ifadeyi belgeyle birlikte sunmuş. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
    Sayın Löpçük, Rus asıllı demişsiniz ama kendisi türkle evlendikten sonra türk vatandaşı olmuş görünüşe göre, çünkü Ömer Beyin sunduğu atama klavuzuna göre öylelikle devlet kadrosunda öğretmenlik yapabiliyor. Atama klavuzu esaslarına göre rus vatandaşı olarak
    mümkün görünmüyor. Teşekkürler.
    Blue Night isimli DH üyesine de yazmış olduğu cevap için teşekkür ediyorum, fakat isteğimde de belirtmeden önce eşimin eğitim fakültesinden mezun olacağını belirttim. Yani eşim görünüş itibariyle önümüzdeki yıl Türkiye'de bitireceği eğitim fakültesinden mezun olacak. Dolayısıyla herhangi bir denklik gibi bir şey söz konusu değil. Teşekkür ederim.
    Draconic Kardeşime de çok teşekkür ediyorum ilgili cevabı için. Devlet okulları için aynı düşüncelere sahibim. Artık normal devlet okullarında okumak bir yana öğretmenlik yapmak bile düşündürücü bir hal oldu bayan öğretmenler için, ama tek yönlü bakmayacak olursak sadece kızların eğitim aldığı liselerde var. Bu bayan öğretmenlerimiz de oraları da tercih ederek, rahat bir konumda olabiliyorlar.
    Hepinize özellikle Ömer Beye çok teşekkür ediyorum tam olarak aradığım bilgiyi sunduğundan dolayı. Tekrar görüşmek dileğiyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni okuyabildim cevabınızı.

Değişik vesilelerle görüşmek üzere.
    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.