Şimdi Ara

Yabancı Sınırı Geri Geldi [RIP Türk Futbolu] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8+2+2 çok saçma gerçekten, ya 8+2 yap ya da 8+4 yap, kulübede oturtmak için yabancı mı transfer edecek kulüpler
  • Hayırlı olsun


  • "- 32 yaşından büyük yabancı oyuncu transfer edilmeyecek."

    doğru mu okuyorum ?

    size ne ulan istersem 40 yaşında istersem 20 yaşında yabancı getirtirim. böyle saçma şey mi var ?

    suarez, mertens falan 33 yaşında. şimdi istesem bunları getirtemeyecek miyim ?
  • Gelecek sezon 14 yabancıdan bir kişi bile az olması skandal olur. Söylersin 2-3 sene sonra şu kadar yabancı olacak ona göre plan yapılır. En basitinden GS'nin elinde 13 yabancı olacak gelecek sezon. Herkese tek tek bakmadım ama illa benzer durumda kulüp vardır. Sırf TFF'nin kafasına esti diye oynatamayacağı oyunculara milyonlar mı versin kulüpler? Bir de 8+4 mü, 6+0+4 mü 8+2+2 mi olur ilk 11de ne kadar yabancı oynatılabiliyorsa o kadar yabancı ile sözleşme imazlansın. Artıları atalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke 5+3 falan olsa da ben de izlemeyi bıraksam türkiyedeki futbolu.Boşu boşuna kendimi sinir strese sokmayı bırakırım.Gerçi 8+2 olursa da ara sıra izlerim.Bana kalsa türk oyuncu sınırı konulmalı ,bir takım max kadroya 3 türk oyuncu yazabilir gibi o da çift pasaport olmak şartıyla. Bu sayede insan sağlığında büyük iyileşme yaşanablir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • 2-3 sene sonra tekrar değişecek bir kural olmuş.

    Büyük kulüpler yerli oyunculara milyonlar verip iyileri toplayacak, yerli futbolcu bunu görüp kendini geliştirmeyecek.
  • Saçma sapan gene kuralları getirdiler.Zaten tadı,tuzu yok ligin.Gene alper podyumlara,neclplere mi kalacak bu takımlar.hayir mantık nedir?Milli takımda zaten secim.Takim en başarılı jenerasyonunu yakaladı.para ise yabanciya vermesen bu sefer yerliye vereceksib daha fazlasını.Bunun çözümü başka olmalı.Nasil 32 yaş üzeri yasak demişsin,dersin ki ingiltere gibi milli takımında oynama zorunluluğu,yaş ortalaması ne kadar düşükse daha fazla para yardımı,alt yapı oynatma zorunluluğu vs..biz bunu biliyoruz da bunlar anlamıyor mu bu işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dövizcikler yurt içinde kalacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabanci kurali aslinda gereksiz.
    Sene basinda Fenerin kadrosuna baksinlar.
    Ne kadar Turk oyuncu varsa sinir o olsun.
    Adamlar onceden Turk oyunculari topladi.
    Kural arkadan geldi.
    Sonra sike sahaya yansimadi diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin garibi hangi takım istedi hangisi istemedi bu karar oy çokluğuyla mı alındı kulüplerin fikirleri nedir hiçbir açıklama yok. Kamuoyu hiç bilgilendirilmiyor istedikleri şeyi kendi menfaatlari yada üstten gelen emirlerle hemen uyguluyorlar.
  • Sınır getiriyor + koyuyor. Yabancıyı al para ver ama tribünde otursun. Bu cahil kafaya her şey müstahak. Batsın kurtulsunlar.
  • Kuracaksın en dandik yerlilerden takımları doğru dürüst transfer bile olmayacak. O zaman beinsport dekoder satamasın kudursun. Sabah akşam transfer konusu açan spor kanallarının eli boş kalsın. 3 büyükler zaten batık çok para verince en azından kaliteli yabancı alıyorduk şimdi yerli tenekelere büyük paralar ödenecek ne gerek var?
  • Forumda yabancı sınırı gelmesini doğru analiz eden bir kişi görmedim. Ciddi ciddi herkes sportif bir atılım zannediyor... Hiç spor kanalı izlemem oralardan mı etkileniyorsunuz acaba?

    Türk futbolu borç batağında, Türk ekonomisi çöküşte, 4-5 yıla takımlara kayyım atanacak durumdayız, herkes bağış kampanyaları düzenliyor, 1 sene daha şampiyon olamazsa GS de bu kervana katılacak...

    Yabancı sınırında amaç EKONOMİK KÜÇÜLMEdir.


    Amaç takımlara UZUN VADEDE ZARAR VERECEK yatırımları yasaklamaktır. Yani yaşlı, yabancı futbolcuları almayı önlemek. Konu sahibi demiş ki Drogba'yı aldık, Gomez'ler, Kuyt'lar ne kadar yararlıydı!

    Madem o kadar yararlıydı, madem Drogba o kadar yarar sağladı, AVRUPANIN en çok şampiyonlar ligine giden takımlarından birisi GS şu an nasıl 5-10 senelik takımdan 14 puan aşağıda? Neden FB'ye, BJK'ye farkı atamadı? Düşünsenize rakiplerinizden belki 10 kez daha fazla ŞL geliri almışsınız, ama hâla onlarla aynısınız! Sorunu cidden görmüyor musunuz? Türk futbolu anlık başarıya odaklıdır. Taraftar odaklıdır. Koltuk odaklıdır. Her gelen ŞL gelirini uzun vadede hiçbir kâr getirmeyecek 32 yaşında yaşlı yıldızlara yatırır çerçöp eder takım uzun vadede UFACIK BİLE büyüme yaşamaz. Madem şimdiye kadar sistem o kadar iyiydi, o kadar CL'ye gittiniz, getirdiniz Drogba'yı, Çeyrekten çıktınız, ee bu ne yarar sağladı size? Şu an bu başarıyla rakiplerimize farkı açtık diyebiliyor musunuz? Hayır. Ama PARA GİTTİ. O para geri gelmeyecek. Eee o para sayesinde rakiplerinin önüne de geçmediysen ne faydası olmuş sana veteranların?


    Yabancı sınırı olmasa seneye yine gidecek takımlar 5 tane yabancı kiralık getirecek, 34 yaşında veteranlara parayı yatıracak, sonraki sene sil baştan, yahu siz cidden böyle böyle takımların bu borç batağından çıkacağını mı sanıyorsunuz? Hayır. Artık gidip 34 yaşında yabancıya vereceğine parayı o bölgeyi altyapıdan, işte ucuza genç bir oyuncuyla falan doldurup içine dönmek zorunda olacak takımlar. Ama bunu herkes yapacağı için haksız rekabet olmayacak. Şu an neden hedefi olan hiçbir takım gençlere şans vermeye cesaret edemiyor. Ama bu sınır ile mecbur gençlere HERKES yönelecek. Artık FB, GS genç oynatmıyor ben niye oynatıp dezavantajlı olayım? Demeyecek, mecburen herkes oynatacak.

    He tutturmuşsunuz yerlilere €5-10m'lar verilecek şimdi... Böyle bir kural mı var? VERME, bu kadar basit. VERME. 100binlik adama €5m veren takımlar zaten o oyuncuyla şampiyon olacak değil ya, niye böyle olması bir kaideymiş gibi konuşuyorsunuz? Takımlar geçmişte o hatayı yaptı diye yine yapacakları kesin gibi bunu argüman sunmak niye? Artık bunu önleyecek bir sürü anlaşma var. Eskisi gibi para saçamıyoruz.


    Yabancı sınırı sayesinde:

    -Uzun vadede getiri yapmayacak veteranlar getirilmeyecek, bu başlı başına büyük atılımdır. O veteranlarla battı takımlarımız.

    -Altyapı oyuncuları daha fazla süre bulacak, böylece altyapılar torpil değil, MECBUREN liyakata önem verecek. Bu reformdur, sınır tamamen gelince her takım 2 tane altyapıdan genç oynatmak zorunda olacağı için altyapıdan liyakatli gençler çıkması için çabalamak zorunda kalacak.

    -Türk oyuncularla TL cinsinden anlaşmalar yapılacağı için(bunun da zorunlu olacağını düşünüyorum) maaş yükleri hafifleyecek ve gelirinden çok gideri olma olayı son bulacak.(Şu an mesela üç büyüklerin maaş yükü gelirinden fazla, CL geliri alamayan maaş sorunu yaşıyor) Çoğu insan dikkat etmiyor ama, transfer ücretlerinden çok maaş batırdı takımlarımızı. Ortalam €40m maaş yükü oluyor takımlarımızın, transfer ücretleri genelde net €5m zarar oluyor en fazla. Maaş olayı önemli sorun, ve yabancıların maaşları çok yüksek. Tabii FB gibi gidip Serdar'a €2m vermeyecek takımlar. Bu da kendilerinin elinde.

    -Kaliteli yabancıları kiralayarak günü kurtarıp, uzun vadede bir adım ileri gitmeme devri son bulacak. Kadro iskeletini kiralıklardan oluşturmaktan kaçınacak takımlar, ve daha çok dikkat edecekler.



    Şimdi forumda genel yanlış anlaşılmaya yorum yapalım: Sportif açıdan evet daha kötü olacaktır. Belki Türk oyuncular için daha zararlı olacak. Ancak dediğim gibi, olay ekonomik küçülme, ve hiçbir küçülme kısa vadede ileri götürmez. Sadece hayatta kalmanızı sağlar. Türk futbolu hayatta kalacaksa kalitemiz de, bütçelerimiz de düşmek zorunda. Siz taraftarsınız diye tabii umrunuzda değil ekonomi, gelsin Falcaolar, Rvpler diyorsuunuz, ama yöneticiler için iş hiç öyle değil.

    Ben Corona'dan beri tek maç izlemedim, sınırdan sonra belki hiç izlemem uzunca bir süre, ben futbolu zevk için izlerim. Ancak 3-5 sene zevk alınmayacak bir futbol olması, 3-5 sene sonra hiç futbol olmamasından iyidir. Bu sebeple, işin taraftarlık kısmını kenara bırakıp, Türk futbolu olarak kolektif olarak bu efektif Feda dönemine saygı ve sabır gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. İyi forumlar herkese.




  • Bu kararı döndürecek yine taraftardır. İptal edin dekoderleri kendi aralarında maç yapsın kendileri izlesinler. 32 yaşından büyük futbolcu yasakmış. Sana mı sorucam kimi transfer edeceğimi? Emre B. 40 yaşında adam oynuyor mu oynuyor.
  • Altyapı kuralı da şahane, amacınız altyapı ise yabancı sınırı yerine 1 2 tane altyapı oyuncusu zorunluluğu koyarsınız ilk 11e. Hayırlı olsun 3 kuruşluk Türk oyuncuya 5 10 kuruş verme dönemi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki takımların batmasını istiyorum böyle geri kafalı bir ligi kim niye izlesin kendilerini tatmin etsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.