İlkokulu burada oku, ortaokulu burada oku, liseyi burada oku üniversite sınavına gir ama başarılı olma hatta ilk 50bine bile girme ama YÖS ile Türkiyenin en iyi okullarına, tıp fakültelerine gir Yabancı öğrenci ise neyse tüm dünyada nasıl aynı şartlarda ama bildiğimizi bizim gibi Türk ama mavi pasaportlular Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz böyle soruları var ![]() Ankara Üniversitesinin 2018 yılında çıkmış matematik soru ve çözümleri......
2018 yılında AYÖS(Ankara Üniversitesi YÖS) de çıkmış matematik soruları çözümleri ile karşınızdayız.
Daha fazla video için abone olabilir ve bildirimleri açabilirsiniz.
Çözümünü istediğiniz sınavları yorumlara bırakabilirsiniz.
Everest'de zirvede yer alın...
Instagram hesabımızı takip edebilir ve güncel bilgilerden yararlanabilirsiniz...
https://www.instagram.com/everesteducationcenter/?hl=en
Gmailden sorularınızı bize yazabilirsiniz.......
everesteducenteristanbul@gmail.com
WhatsApp dan bize yazabilirsiniz...+90 542 369 45 82 https://www.youtube.com/watch?v=u3IIs9YWrC8 |
Yabancı Öğrenci Sınav sorunu, üniversiteye kolay yerleşme

-
-
ilk defa aktıplı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Lisede o kadar çalışıyorsun iyi bir yer kazanıyorsun..
Kendi seviyendeki öğrencileri görmek istiyorsun haklı olarak.Ama yok yöslü yok misafir öğrenci yok yatay geçiş cart curt.
-
Bence de haksız bir uygulama ama senin zoruna gittiyse kesinlikle devam etmeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
türk vatandaşı olanlara yösle biryerlere girme kalkmalı dgs de kalkmalı.dgs ile bölüme gelen çok kolay calculus sınavından herkes en düşük 80 alırken 10 alıp kalıyorlar fizik vs. geçerli bu. üniye kapak atınca bir şekilde mezun oluyorlar ama.bu haksızlık acilen son bulmalı.
-
bazıları şöyle diyecek o zaman üniversitede okulu bitiremezler falan diyecek o sorular gelmeden cevabı vermek gerekirse
zaten pandemiden beri üniversitelerin çoğu online olarak geçiyor bizim 2. sınıfın yarısı ve 3 full onlinedı
diyelim üniversitede 1de pandemiye denk gelen biri 1-2 online 3 yüzyüze ve kalsın 3 de şu an online zaten
ve online dönemde okulların rahatlıkla geçildiğini ve çok yüksek puanlar alındığını herkes farkındadır
-
bizim okulda da var bunlardan bir sürü ve kendilerini memleketin sahibi sanıyorlar.dekan olsam hepsini bir yazıyla okuldan atardım
İste aradigim bakis acisi
yks ile kazanamayanların başvurduğu şey ve yapan da var çokça
YÖS de üni kalitesi arttıkça harç artıyor
-
İlkokul bebesinin yapacağı sorularla en iyi bölümleri 5k dolara okuyorlar. Zaten kontenjanlar şişik haksız bir uygulama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 27 Mayıs 2023; 23:2:51 >
öyle bile değil mesela ankara tıp 5 sene önce 10bin lira idi ve o zaman girenler halen 10bin ödüyor ama şu an okulun yös için belirlediği ücret 180bin lira yıllık ve giren 180bin ödeyecek yıllık 6 yıl boyunca ve hiç zamlanmayacak fazla gelebilir ücret
ama 2018de girdiğimizde 10bin de onlar için fazla geliyordu ama şimdi 10bin onlar için çok az ve intern olduklarında ayda muhtemelen gelecek zamla 1 ayda kazanacaklar
-
Bunu bilmiyordum daha da kötüymüş zaten buraya okumaya gelenler zengin sınıfıdır 5k dolar koymaz onlara
harbiden zenginler bu arada.bir tanesinin babasının petrol şirketi varmış
Açıkçası adaletsiz bir uygulama. Ben de bunun bir iki örneğine denk geldim ama yanii böyle bir sistem varsa ve bunu da uyguluyorlar diye de onları suclayamam.
Çin'de mesela eğitim sisteminde 2 veya 3 sene okuduysanız yabancı öğrenci girişinden faydalanamıyordunuz, bir ara yurt dışı eğitime bakarken görmüştüm. Türkiye'de de böyle bir şeyin olması lazım mutlaka, tüm eğitimini Türkiye'de alıp yabancı vatandaşlığını kullanıp haksız avantaj elde etmek hiç adil değil.
En Beğenilen Yanıtlar

Bence de haksız bir uygulama ama senin zoruna gittiyse kesinlikle devam etmeli.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X