Şimdi Ara

Ya şu Türkçe sorusunu bir türlü anlayamadım ben. (Güzel Sanatlar Akademisini) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: @li behr@m

Bi sorum daha var.

Tarih de Atatürk ilkeleri sorusu neden cumhuriyetçilik değil?

Çok partili geçişlere her denemede, hilafet ve saltanat yanlıları tarafından bu partiler odak noktası ve toplanma yeri haline getirildiği için hepsi bir bir kapatıldı ve 1945'e kadar çok partili geçişe bir süre ara verildi, amaç laiklik ilkesinin ülkede tam oturmasını sağlamak ve laikliğin kötüye kullanılmasını engellemekti.

Orijinalden alıntı: Riqimaru

quote:

Orijinalden alıntı: likable06

O soru cumhuriyetçilik olmaz arkadaşlar.. Çok partili hayata geçişte sonradan Atatürk'ün teşvikiyle kurulan partiler kendilerini destekleyecek insanlar bulmak için dini duyguları öne sürüp oy toplamaya çalışmışlar. Laiklik ilkesini öne sürerek biz olaylara daha dini yaklaşıyoruz imajı vermeye çabalamışlar. Olayın özü bu o soru gayet açık bir soruydu. Cumhuriyetçiliğe nerden bağladınız onu çözemedim..??

Hiç böyle düşünmemiştim. Seçim sistemiyle alakalı olduğu için cumhuriyetçilik dedim, demişiz...

Sağlık olsun olur o kadar bende basit hatalar yaptım zaten sosyalde moraller alt üst ya..

• ben bu soruyla ilgili ösym'ye mail attım dilekçe olarak.cevap bekliyorum.bu soru bariz şekilde hatalıdır.

O soru cumhuriyetçilik olmaz arkadaşlar.. Çok partili hayata geçişte sonradan Atatürk'ün teşvikiyle kurulan partiler kendilerini destekleyecek insanlar bulmak için dini duyguları öne sürüp oy toplamaya çalışmışlar. Laiklik ilkesini öne sürerek biz olaylara daha dini yaklaşıyoruz imajı vermeye çabalamışlar. Olayın özü bu o soru gayet açık bir soruydu. Cumhuriyetçiliğe nerden bağladınız onu çözemedim..??

Değerli arkadaşım Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası Haziran 1925’te kapatılmıştır. Serbest Cumhuriyet Fırkası 17 Kasım 1930’da kendisini kapatma kararı almıştır.
    Laiklik ise Anayasaya 1937 de girmiştir yani bu partiler kapatıldığında böyle bir ilke var olmuş değildi.Doğal olarakta "olmayan bir ilkenin korunması söz konusu olamayacağından" Laiklik seçeneği ilk elediğim seçenekti Ösym yine kendini gösterdi Tebrikler ÖSYM

• Anayasaya Laiklik ilkesinin girmesiyle beraber çok partili sistemlerin önündeki en büyük engel kaldırılmıştır ve gereken zemin oluşmuştur çok partili sistemlerin (Laiklik karşıtlarına gerekli ortamı sağladığı için) tehdit olarak görülmesi bunlardan biridir ve önüne geçilmiştir sonrasında Laikliğin Anayasaya girmesiyle çok partili hayata geçilebilmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven_7 -- 11 Nisan 2010; 23:51:32 >
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.