Şimdi Ara

ya herkes aynı renkleri farklı tonda görüyorsa (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Aynısını ben de çok düşündüm ama bir sonuca varamadım. Anlaşılması bariz olur denmiş ama bence anlaşılması çok zor olur. Bilimsel bir yöntemi falan varsa bilemem ama günlük yaşamda anlaşılması imkansıza yakın bence. Düşünsenize, yeşil gördüğünüz rengi "sen de yeşil görüyorsun değil mi?" diye birine sorsak o ne diyecek? Evet diyecek çünkü gördüğü rengi yeşil sanıyor.

Arkadaşlar her rengin dalga boyu ve frekansı farklı rahat olun herkes aynı rengi görüyor. Renk körlüğü denen bir şey var onların dışında
    bkz.http://tr.wikipedia.org/wiki/Renk

• quote:

Orijinalden alıntı: .gizem.

quote:

Orijinalden alıntı: el_SCo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: el_SCo

eğer herkes farklı görüyorsa belki rengi öğreten ile öğrenen arasında farklı görüldüğü anlaşılmaz ama farklı öğrenenler bir araya geldiği zaman anlaşılırdı bir farklılık olduğu...

@taken21 evet
    anlaşılamaz bi örnek vereyim
    6 aylıkken birine evlatlık verilsen o seni büyütse sen ona anne dersin gerçek annen gelse yüzüne bakmassın

da konumuz ile ne alakası var ?

doğduğundan beri gördüğün aslında kırmızı olan maviyi kırmızı diye anlayamassın

iyice sacmaladın. ha mavi ha kırmızı adı ne farkeder sonucta 700nm dalga boyutuna sahip renkler milletin kırmızı diye adlandırdıgı renklerdir. ya ben anlatamıyorum ya sen anlamiyorsun sıkıldım ben bu muhabbetten iyi aksamlar.

• quote:

ya benim gördüğüm maviyi başkası kırmızı renk olarak algılıyorsa veya başkası kahverengiyi kahverengi görürken ben sarı görüyorsam ve o kahverengi gördüğüm gerçek sarı renkse

Bu forumda çok lanse edilir bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma diye.. Galiba sen bunu gözlerinde yaşıyorsun
  • Donanim Haber' i pembe görüyorsan ayvayı yemişsin zaten.

• bu arada renkler siyah & beyaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Donanim Haber' i pembe görüyorsan ayvayı yemişsin zaten.

aynen mavi lacivert türü bişey görmen lazım, turuncu falan görüyosan hapı yuttun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

bu arada renkler siyah & beyaz

siyah ve beyaz bi kere renk bile degil
  • siyah renk değil boşluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

siyah renk değil boşluk

boşluk
    oda karanlık olsa siyah olur orası boşluk mu oluyor
  • Dersi var bunun bilim kanıtlamış, neyi tartışıyor neyi konuşuyorsunuz
  • Anlaşmakta sorun çekiyor muyuz?Hayır, varsın benim yeşilim senin lacivertin olsun.
  • Başkası yellenince koku iğrenç gelir ama kendimiz yapınca iğrenç gelmez. Hatta sevenler bile vardır. Halbuki yenilen yemek aynı sindiren sistem aynı gazı çıkaran büzük aynı.

Cevabı burada yatıyor.
  • bi kişi dahi yazmamış.en basit örneği arkadaşlar trafik ışıkları.demekki herkes kırmızıyı kırmızı,sarıyı sarı görüyorki aynı anda duruyorlar.herkes farklı görse ne olur acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: afigencturk

bi kişi dahi yazmamış.en basit örneği arkadaşlar trafik ışıkları.demekki herkes kırmızıyı kırmızı,sarıyı sarı görüyorki aynı anda duruyorlar.herkes farklı görse ne olur acaba ?

Buna konuya verilicek en güzel örnek
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.