Şimdi Ara

YA HAYATTA GÖRDÜGÜNÜZ YASADIGINIZ HER SEY SAHTE SADECE SIZIN HAYAL GÜCÜNÜZDEN OLUSUYORSA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir düsünce sistemi vardi sanirim , mesela en basitinden ben su an buraya bu konuyu aciyorum belki cevap gelicek ya da gelmicek gelicek cevaplar sadece yasadigim bir hayalgücünden ibaret dünyadaki tüm insanlar her sey sahte gercek olan sizsiniz bu sizin dünyaniz , böyle bir olasilikda nasil bir hissiyata kapilirsiniz .. sizofreniden bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin bu baska bir bakis acisi .

• kendini neden merkeze koyuyorsun.kendinin var olduğundan nasıl emin olabiliyorsun.hadi bakalım
  • biri şu felsefe yapan biri vardı onu koysun. :)

Ekleme ; Haha tamam koymuş arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silinebilir -- 13 Kasım 2011; 22:36:33 >
  • Düşünmedim diyemem,konu sağlam
  • bu felsefeye girmez mi sorgulamak falan
  • Boyle bi felsefi gorus vardı

İDEALİZM MATRIX felsefesi

Vanilya gokyuzu filmi bu konuyu ele alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek suçu kopya çekmek -- 13 Kasım 2011; 22:40:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nasıl bir guzelliktir?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: etzelious

kendini neden merkeze koyuyorsun.kendinin var olduğundan nasıl emin olabiliyorsun.hadi bakalım

Benligini hissettigin sürece kendinden emin olursun sonucta su dünyada benligini hissettigin tek kisi sensindir , öteki insanlari bilemezsin gercekten var olup olmadiklarini
  • Matrix felsefi gorusu bu. Matrix 1 i izlemeni tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: etzelious

kendini neden merkeze koyuyorsun.kendinin var olduğundan nasıl emin olabiliyorsun.hadi bakalım

==============================Descartes
  • Sen benim hayal urunumsun, bende senin.
  • Ne farkeder ki?
  •  YA HAYATTA GÖRDÜGÜNÜZ YASADIGINIZ HER SEY SAHTE SADECE SIZIN HAYAL GÜCÜNÜZDEN OLUSUYORSA ?
  • Zaten öyle ? Hiç biriniz gerçek değilsiniz. Aklının düşünüp düşünebileceği her şeyi ben yarattım kendi kafamda. "sen" yoksun sadece ulu "ben" varım. Yerse...
  • Hayal gücü olsaydı böyle mi olurdu?
  • Hehe ben olmasaydım bunu bile düşünemeyecektin
  • Hayal gücümüz görmediğimiz hiç bir şeyi göz önüne getiremez
  • Arada aklıma gelir bu konu içinden çıkamıyor insan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oida

Böyle bir düsünce sistemi vardi sanirim , mesela en basitinden ben su an buraya bu konuyu aciyorum belki cevap gelicek ya da gelmicek gelicek cevaplar sadece yasadigim bir hayalgücünden ibaret dünyadaki tüm insanlar her sey sahte gercek olan sizsiniz bu sizin dünyaniz , böyle bir olasilikda nasil bir hissiyata kapilirsiniz .. sizofreniden bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin bu baska bir bakis acisi .

1-benim hayal gücüm o kadar geniş değil
    2- Ben o kadar masoşist değilim. hayal ürünü olsa daha mutlu olurdum. daha eğlenceli olurdu. misal okuldur iştir gecici vergidir bunları ben hayal etti isem kafama ...
    3- Böyle bir olasılıkta nasıl hisederim. böyle bir olasılık yok lakin olsa kafamı ... Ne piskopat mazoşist bir kişilik mişim derim. zaten şizofreni de cok romatink bir şeymiş gibi ota boka kullanılıyor deli oluyorum.

hiç düşündün mü? Şimdi düşündüm hiçte öyle üzerinde uzun uzun düşünülecek bir sey değil sadece üzerine uzun uzun hayal kurulabilir. kime bakarsanız bakın istisnasız herkesin hayatı kaos korku (kaybetme korkusu iyi olamama korkusu) ile dolu. ben beynimi bilirim kaos sevmez. karmaşık seyler sevmez. kaldı ki hayal gücüm ise o bebek katilleri de benim tecavüzcü de benim demektir. ki ben onlar değilim onlar ben değil demek ki uyku vaktiniz gelmiş. hadi gidin yatın devreler şase yapmasın.

Ben daha felsefenin bi yararını görmedim. yararını göreni de görmedim. duymadım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 13 Kasım 2011; 23:07:15 >

• benim aklımadaki mesela ben hariç bütün insanlar bot.robot gibi.sadece bu dünyada yaşayan gerçek benim ve bu dünya benim sınavım.herkesin yapacakları yaptıkları belli benim yaptıklarıma göre şekilleniyor.başka bir insan ise başka bir dünyada benim şartlarımda sınav oluyor.çok garip ama aslında daha mantıklı yani bu dünya multiplayer ama bence singleplayer.herkes aynı storyi oynuyor fakat openworld yaptıklarınıza göre senaryo ve sonuç şekilleniyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.