Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Ya C++ Builder Bilen Baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
11
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Cevapla
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    487 Mesaj
    Arkadaşlar bir sorunum var. Borland C++ Builder ile yaptığım programlar benim bilgisayarımda çalışıyor. Fakat Bu programları arkadaşıma yolladığım zaman programların çalışmadığını söyledi. gerekli birDLL dosyası VCL60.BPL bulunamadı die bi hata veriyormuş... Ne yapmam gerekiyor bilen arkadaşlar bir el atıversin...

    Bu konuyu yazılım genelde de sordum sağlıklı bir yanıt alamadım. Bir arkadaş karşı Tarafta da C++ Builder'in yüklü olması gerektiğini söyledi. Ama benim kafama takılan şu: Bu yaptığım programın derlenmiş hali ve sadece tek bir dosya. {.exe dosyası }
    O zaman ben ilerde işe yarar bir program yaptım diyelim millet bunu kullanmak için illa makinalarına C++ Builder mı yükleyecekler_?

    Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.



    |
    |
    _____________________________
    :)




  • Çavuş
    60 Mesaj
    Sanırım programın bir database uygulaması değil mi?
    Bu durumlarda program bazı dll dosyalarına ve BDE Borland Database Engine e ihtiyaç duyar. Sen o istedigi dll dosyasini bi programin altina koyunca program o dosyayı atlar, ama başka bi dll yüzünden yine hata verir. Neyse uzun lafın kısası istediği bütün dllleri koysan bile BDE Error verir en sonunda. Programında BDE database i kullanmanın böyle bir dezavantajı var, çalışacağı bütün makinelerde BDE ister.
    Çözüm olarak ise ya paradox tablolar ve BDE kullanmaktan vazgeçmeli, mesela ODBC ile Acess database i gibi bişi kullanmalısın, ki bunu önermem. Kesin çözüm ise programa bir setup hazırlaman ve BDE yi de bu setup a gömmen. BDE entegrasyon desteği olan Inno Setup programına bi bakmani tavsiye ederim.

    Haa bi de programinda database ile ilgili hiç bi şey kullanmamış olma ihtimalin de var tabi. O zaman hatayi niye verir bilmiyom Ama istediği bütün dll leri ark.ına yollamana tavsiye ederim, .exe nin olduğu yere koysun bi denesin.
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    487 Mesaj
    Cevap 1: database uygulaması değil normal bir program. Not defteri gibi düşünebilirsin.
    Cevap 2: Bütün .dll leri yollamaya kalkarsammmmmmmm neyse bunun başka yolu yok mu bilen arkadaşlar. Garip olan şu; Delphi de basit bir program hazırladığında böyle bir sorun olmuyor. Ama bende delphi öğrenmek istemiyorum... C++ Builder güseell ama bir de başka bilgisayarlarda da çalışsa.
    |
    |
    _____________________________
    :)




  • Çavuş
    60 Mesaj
    Bütün dll derken kastettiğim programın arayıp ta bulamadığı dller di. Muhtemeln 5-6 tane olacaktır. Ama o da sorun olacaksa bilemem tabi
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1243 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: yorgunbilgin

    Arkadaşlar bir sorunum var. Borland C++ Builder ile yaptığım programlar benim bilgisayarımda çalışıyor. Fakat Bu programları arkadaşıma yolladığım zaman programların çalışmadığını söyledi. gerekli birDLL dosyası VCL60.BPL bulunamadı die bi hata veriyormuş... Ne yapmam gerekiyor bilen arkadaşlar bir el atıversin...

    Bu konuyu yazılım genelde de sordum sağlıklı bir yanıt alamadım. Bir arkadaş karşı Tarafta da C++ Builder'in yüklü olması gerektiğini söyledi. Ama benim kafama takılan şu: Bu yaptığım programın derlenmiş hali ve sadece tek bir dosya. {.exe dosyası }
    O zaman ben ilerde işe yarar bir program yaptım diyelim millet bunu kullanmak için illa makinalarına C++ Builder mı yükleyecekler_?

    Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.


    Borland C++ kullanarak program yazdın ama programın runtime gereksinimleri hakkında bilgin yok öylemi ? !! İLGİNÇ...

    Neyse ihtiyacın olan şey basit bir installshield borland CD si içinde gelen Installshieldi kullanmanı öneririm. Merge Modulleri otomatik ekler projeye yok başka indirir kullanırsan kullandığın librarylerin Merge Modullerini Eklemelisin HELP bölümünde gerekli bilgileri bulabilirsin :)

    Alternatif ..:http://www.installshield.com/
    |
    |
    _____________________________
    "Data: Hayat Like Ref Null."




  • Binbaşı
    1243 Mesaj
    Ayrıca belirteyim dedim arkadaşlar BDE tamamen Sisteme atsanız bile çalışmaz kesinlikle Gerekli DLL (Mutlaka Merge Module olarak eklemelisiniz) olayıda projede TDATABASE nesnesi kullandıysanız gerekli ;Midas.DLL yada projenin driverin kullandığı özel DLL leri almanız yeterli.
    |
    |
    _____________________________
    "Data: Hayat Like Ref Null."
  • Yarbay
    3768 Mesaj
    ya ne diyorsunuz yarım saattir kardeş
    c+++ builder dan project menusundan packages var onları işaretle veya işaretleri kaldır artık orada ne yazıyorsa runtime paketlerini programa gömecektir.
    |
    |
    _____________________________


    Dil Okulu İngilizce
    Eğitim kategorisinin en çok satan #1. uygulaması
  • Yüzbaşı
    487 Mesaj
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgunbilgin -- 18 Mayıs 2005, 17:38:34 >
    |
    |
    _____________________________
    :)
  • Binbaşı
    1243 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: drony
    ya ne diyorsunuz yarım saattir kardeş
    c+++ builder dan project menusundan packages var onları işaretle veya işaretleri kaldır artık orada ne yazıyorsa runtime paketlerini programa gömecektir.


    Package hazırlama exe boyutunu arttırır. Yani diyelim 4 lib kullandın içindeki 1 fonksiyona bile çağrı yapmış olsan bütün lib'i exe ye eklemek bence pek yaralı olmaz :) Ayrıca installshield kullanmak her yönden daha problemsiz olur.

    Database olayına gelince hiç bir şekilde package olarak BDE yada BDE aliaslı bir database' i Merge modul eklemeden farklı bir bilgisayara taşıyamazsın! Dene gör !
    :)
    |
    |
    _____________________________
    "Data: Hayat Like Ref Null."
  • Binbaşı
    1592 Mesaj
    aynen install shield, biz çok ağladık borlandsız makinelerde çalıştırabilmek için programlarımızı :D install shieldi kullanmayı öğrenene kadar
    |
    |
    _____________________________
    Beni bir dağda buldular    Benim adım dertli dolap    Suyum aşağıdan alırım
    Kolum kanadım kırdılar    Suyum akar yalap yalap    Alır yukarı dökerim      
    Dolaba layık gördüler       Böyle emreylemiş çalap     Ben mevlayı zikrederim
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • Yarbay
    3768 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: Aspci79

    quote:

    Orjinalden alıntı: drony
    ya ne diyorsunuz yarım saattir kardeş
    c+++ builder dan project menusundan packages var onları işaretle veya işaretleri kaldır artık orada ne yazıyorsa runtime paketlerini programa gömecektir.


    Package hazırlama exe boyutunu arttırır. Yani diyelim 4 lib kullandın içindeki 1 fonksiyona bile çağrı yapmış olsan bütün lib'i exe ye eklemek bence pek yaralı olmaz :) Ayrıca installshield kullanmak her yönden daha problemsiz olur.

    Database olayına gelince hiç bir şekilde package olarak BDE yada BDE aliaslı bir database' i Merge modul eklemeden farklı bir bilgisayara taşıyamazsın! Dene gör !
    :)

    lwm paketini tamamı eklenmicekki zaten gerekli unitler eklencek içinden. bari sen yapma aspci yaws. delphide mi kullanmadın hiç :))) merak etme 300 kb yi aşmaz. artı senin yöntemle değşen bir şey omayacakki hani 5-10 tane uygulama olsa tamam da. en garanti yok kaplumboğa stili
    |
    |
    _____________________________


    Dil Okulu İngilizce
    Eğitim kategorisinin en çok satan #1. uygulaması




  • Binbaşı
    1243 Mesaj
    quote:

    lwm paketini tamamı eklenmicekki zaten gerekli unitler eklencek içinden. bari sen yapma aspci yaws. delphide mi kullanmadın hiç :))) merak etme 300 kb yi aşmaz. artı senin yöntemle değşen bir şey omayacakki hani 5-10 tane uygulama olsa tamam da. en garanti yok kaplumboğa stili


    Bazı sorunlara geçici çözüm bulmak "çözüm"anlamına gelmeyebilir...
    Windows üzerindeki en sağlam yol installshield hazırlamaktır. Bu yüzden bütün programlar buna uygun olarak hazırlanıyor :)

    tabiiki sözüm DATABASE uygulamaları için kesinlikle installshield kullanınız ve kullandırınız.
    Başınızı ağrıtmak hür iradeside size kalmış ...
    |
    |
    _____________________________
    "Data: Hayat Like Ref Null."




HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
son dakika
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
google reklamları
Masal
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,359
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.