[b]Hata Tipi: ADODB.Field (0x800A0BCD) Ya BOF ya da EOF Doğru veya geçerli kayıt silinmiş. İstenen işlem geçerli bir kayıt gerektiriyor. /calkaya/admin/yoremiz.asp, line 44[/b]
Arkadaşlar bu şekilde bir hata alıyorum.iki gündür kafayı yedim bir türlü çözemiyorum.yardımcı olurmusunuz..
if rs.oef then deyimini koymamışsın bunu koyarsan sorun olmayacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: german
if rs.oef then deyimini koymamışsın bunu koyarsan sorun olmayacaktır.
arkadaşım tam olarak nereye ne yazmam gerektigini yazarmısın.bu işlerde bayagı bir acemiyim yeni yenşi bişeyler ögrenmeye çalışıyorum....
quote:
Orjinalden alıntı: futli
[b]Hata Tipi: ADODB.Field (0x800A0BCD) Ya BOF ya da EOF Doğru veya geçerli kayıt silinmiş. İstenen işlem geçerli bir kayıt gerektiriyor. /calkaya/admin/yoremiz.asp, line 44[/b]
hata kodunun oldugu satır:
[b]StrText = ObjDatas("FldBody")[/b]
Arkadaşlar bu şekilde bir hata alıyorum.iki gündür kafayı yedim bir türlü çözemiyorum.yardımcı olurmusunuz..
Slm.. veritabani baglantisi yapılıp kayıt seti acildiktan sonra veritabanindaki bilgileri yazdirmadan once listelenen datasetin başina yada sonuna geldigi kontrol etmek lazim bu kontrolu yapmazsaak hata verir. sanirim asagidaki kod gibi bir yapı kullanabilirsin
<% If rs.BOF and rs.EOF Then else do while not rs.EOF
. . . . rs.movenext loop
end if rs.Close %>
birde bu hata nin verme sebebi select cumlesinde tablonun o sutununu secmemiş olabilirsin o zamanda bu hatayi verir.
Kolay gelsin
database açtıgın kodun hemen altına yada içine farketmez if rs.oef then bu kodu koy ondan sonra sayfanın altına <%else%> <%end if %> yazman yeterli olucaktır.