Şimdi Ara

Y530 da elektrik çarpması!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasanın metal kısmından prize takılıyken elime sürekli elektrik çarpıyor. Bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.
    Bir müddet sonra geçiyor. Biraz kendi haline bırakıp tekrar dokununca aynı şey oluyor.

• ne kadar oldu alalı arkadasım? ve nereden aldın tam sorunu veya ne tur bır prize takma seklın var topraklama kullanmıyomusun? eger asırı derece veya rahatsız edıyosa senıı 0811 267 77 77 nolu numarayı idea pad serisi için 2 ye bas cagrı kaydı acsın oradakıler yardımcı olsunlar sana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailorsaturn -- 18 Şubat 2009; 22:14:38 >
  • büyük ihtimalle prizde toprak hat yoktur...
  • 1.5 ay oldu alalı. Vatandan aldım. Alırken yok denecek kadar azdı. alırken diğer fişlerlede denedik aynı modeldeki laptopların; değişen bişey olmadı. orada başka laptoplarıda denedik aynı modeldeki onlarda aynıydı. bu yüzden bir sorun olmadıgını düşünmüştüm. Şu sıralar rahatsız etmeye başladı. Bir müddet bilgisayar açık kalınca yükleme yapıyor sanırım. yavaştan kasaya dokundurarak elinizi sürtünce makinaya bir titreme yapıyor. sürekli kullanımda anlamıyorsunuz bişey. dediğim gibi bırakıp bir müddet sonra kullanınca oluyor.
  • yani şunu diyebilir miyiz? Bilgisayarlarımızda bir problem yok?
  • cok tesekkur ederim. peki son bir soru daha. eğer kasa metal olmasaydı yine aynı şekilde notebook yüklü olacaktı ben bunu hissedemeyecektim değil mi?
    eğer böyle ise her topraklama olmayan hatta calısan notebook tehlikede mi?
  • Yaklaşık bir hafta önce bimekse gittiğimde tanıtımda olan bir Y530 modelinin metal kısmına dokundum hafif derecede bir eleektirik çarpması oldu ,belkide elektirik boşalması oldu deyip geçtim.
  • bugün elektrikçi geldi. herseye baktı hatlarda bir sorun yok. en sonunda anladıgımız olay su oldu. fişin prize girdiği deliklerin yanında küçük metaler varya.(artık toprakmıdır nedir y
  • işte o küçük metallerde kontrol kalemini dokunduruyor adam ve 12 volt gösteriyor. bazen göstermiyor. başka notebook takıyoruz prize, onda öyle birşey yapmıyor. anlayamadı elektrikçide. adamın söylediğine göre sorun notebooktaymış.
  • servise göster arkadasım en kolay yolu bu... topraklama dıyodum bende am degıl bu dırek sorun barız... 0811 267 77 77 nolu telden yardım alabılırsın buyumeden gönder yanı
  • belkide bi güvenlik sistemidir.

yüz tanıma fonksiyonu var ya. seni sevmemiştir çarpıyordur
  • quote:

Kasanın metal kısmından prize takılıyken elime sürekli elektrik çarpıyor. Bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.
    Bir müddet sonra geçiyor. Biraz kendi haline bırakıp tekrar dokununca aynı şey oluyor.

Sakın sen notebook u çarpıyor olmayasın.... Bazen bendede oluyor mesela siterisliyken bir metale dokununca elektrik atlıyor hatta çıt diye sesi bile duyuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cancatal

Kasanın metal kısmından prize takılıyken elime sürekli elektrik çarpıyor. Bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.

Merhaba bende Lenovo y530 kullanıcısıyım ve bendede aynı sorun var ama benimki fişten çektikten sonrada yapıyor, pil seviyesi %30lara düştükçe azalıyor. Çok rahatsız edici düzeyde değil elim metal kısımda duruken bişey yok ama gezdirince biraz gıdıklıyor... Lenovo Y530 serisinin lcd ekranının önünde cam çerçeve var ve biraz yansıma yapıyor. Ekrana bakarken kendini görebiliyosunuz fakat yansıyan görüntü(masaüstü görüntüsünde sorun yok) bazı yerlerde bozuluyo( orta kısımlarda yüzünüz uzuyor). Bozuk ayna gibi.. Acaba ekranın önündeki cam çerçevemi bozukki diye düşünüyorum... Bu benim için sorun değil ama sizdede böyle bir sorun varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre688 -- 24 Şubat 2009; 21:57:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Emre688

quote:

Orjinalden alıntı: cancatal

Merhaba bende Lenovo y530 kullanıcısıyım ve bendede aynı sorun var ama benimki fişten çektikten sonrada yapıyor, pil seviyesi %30lara düştükçe azalıyor. Çok rahatsız edici düzeyde değil elim metal kısımda duruken bişey yok ama gezdirince biraz gıdıklıyor... Lenovo Y530 serisinin lcd ekranının önünde cam çerçeve var ve biraz yansıma yapıyor. Ekrana bakarken kendini görebiliyosunuz fakat yansıyan görüntü(masaüstü görüntüsünde sorun yok) bazı yerlerde bozuluyo( orta kısımlarda yüzünüz uzuyor). Bozuk ayna gibi.. Acaba ekranın önündeki cam çerçevemi bozukki diye düşünüyorum... Bu benim için sorun değil ama sizdede böyle bir sorun varmı?

anlattıgınızın aynısı bendeki problem de. tek fark benimki prizden cıkarınca kesiyor. yalnız bu günlerde sunu farkettim. prizi ters cevirince yani; soktugum yönün 180 derece tersine carpma geciyor. Ama buda her zaman tutmuyor. ekrana gelince, bende böyle bişey yok.

• Vallaha benim y 530 un maaşallahı var başına gelmeyen kalmadı (çay dökülmesi , 1.5 mt den düşme) ama hala taş gibi. Fakat böyle bi problemle hiç karşılaşmadım. Pek de inanasım gelmiyo açıkçası. Siz en iyisi mi servise verin zaten yerinde servis garantili. Arayın gelsin alsınlar.
  • Ben ürünü media marktan aldım. Alalı 1 hafta oldu ve 14 gün içerisinde değiştirme hakkın varmış. Ayıplı ürünü değiştirebilirmiyim ki. Şikayetleri okuduğumda ürün değişiminde sorun yaşanayan çok kişi olmuş. Şehir dışındadan aldığım için boşu boşunada gitmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre688 -- 27 Şubat 2009; 13:50:06 >
  • Lenovolar yerinde servis garantili ara müşteri hizmetlerini gelsin alsın baksınlar laptoba , eğer tamiri mümkün olmayan bi problem varsa o zaman değişim uygularlar yoksa zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.