Şimdi Ara

y.g. ve o.g. hücre panoları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konularda bilgilerimiz burada paylaşabilirmiyiz.herkes bildiği markayı özelliklerini dokuman link vs.burda paylaşsın.çünkü elektrik çok tehlikeli bir iş.ama işi bildiğin zamanda eğlenceli.mesajlarınızı bekliyorum

• ne o binbaşılar albaylar sesiniz soluğunuz kesildi galba.Tabii kolay değil bu konular iki led diyodu lehimlemeye benzemez.neyse kolay gelsin size paşalar...
  • Sevgili adigechale Yardım istemiş olduğun y.g. ve o.g. hücre panoları panoları'nı açıkcası ne olduğunu bile anlamadım bunu benim cehaletime ver lütfen.
    Sanırım sormuş olduğun soru Elektirikle ilgili eğer öyle ise elektirik konusunda bilgim öneri yada bilgi paylaşımı yapabilecek seviyede değil.
    y.g. ve o.g. kısaltmaları yerine tam adları yazsaydın eminim bir çok arkadaşımız İnternet'ten kendi çapında araştırma yaparak destek olmak için çaba sarf edebilirdi.

Bir diğer noktada sorunu 6 Ocak 2006 21:40:27 'de sormuş ve 7 Ocak 2006 12:45:24 tarihindede cevap isteyerek
    " ne o binbaşılar albaylar sesiniz soluğunuz kesildi galba.Tabii kolay değil bu konular iki led diyodu lehimlemeye benzemez.neyse kolay gelsin size paşalar... "
    Yazarak alaycı bir üslub kullanmışsın. Şunu belitmeliyim'ki burada kimse soruları cevapladı diye herhangi bir şekilde para yada başka bir çıkar sağlamıyor.
    Tamamen herkes ((bildiğini paylaşıyor bilmediğini öğreniyor)GoFe) takdiredersinki kimse sana yardım etmeye mecbur değil bunun için forum üyelerine ( burada senin anlayamadığın bilgi rütbede değil kafada ) alaycı bir yaklaşım sergilemen çocukca bir yaklaşım olmuş.
    Bilginin Altın olduğu ve Elektronik mesleğinin sır meslek olduğunuda göz önünde bulundurursak bilgi istediğin forum üyelerinden bu bu üslub ile yapmanın yanlışlığını sende takdir edersin umarım.

Saygılar.
    Melih

• Arkadaş Elektrik panolarından bahsediyor galiba.

Benim pek ilgi alanıma girmiyor. Google da yeterince firma bulabilirsin.
  • melih hocam yüksek gerilim ve alçak gerilim panolarından bahsediyorum.forumda onca gereksiz konuya o kadar çok cevap veriliyor ki bende benim soruma kimsenin cevap verememesini yadırgadım.o yüzden öyle bir tavır sergiledim.tabiki bu forumda kimse rütbeleriyle para maddi kazanç sağlamıyor ama bir çoğuda gereksiz mesaj yazarak bu unvanları haksız yere kazanıyor.herkes siz değilsiniz melih hocam.sizin verdiğiniz cevapları değişik konulardaki cevaplarınızı da okudum.o yüzden sizin bu unvanı nasıl aldığınız belli.size lafım yok.diğer arkadaşlar üstüne alınsın..yokmu hala bu panolarla ilgisi olan arkadaşlar abb siemens general electric.kesicilerle ilgisi bilgisi ve deneyimi olan...paylaşmanın tadına varalım lütfen
  • Sevgili adigechale seni anladım ve serzenişinde haklısın. Ama seni temin ederim bu konuda bilgili olan bir arkadaşımız olsaydı Muhakkak vaktini ayırır cevap yazardı. Belkide senin şansına bu konuda bilgili olan arkadaşlarımız foruma girip cevabını görmemiş olabilirler malum bayram arefesi belki planlar hazırlıklar vardır.
    Üstadım Elektirik biraz soruna zayıf kaldığım bir nokta seni tatmin edecek cevaplar verebileceğimi sanmıyorum yardımcı olamadığım için üzgünüm.
    Bilen bir arkadaşımız mutlata vardır.Ben bu Forumdaki arkadaşlarımızın paylaşma hevesine güveniyorum.
  • Alınacak bir tarafım yok ama, bazı şeyleri açıklağa kavuşturalım.

Arkadaşım herşeyden önce sorunu daha açıklayıcı yazman gerekmiyor mu? Ben şahsen ne demek istediğini bile anlamadım. Bunu anlamak için google da aradım(Acaba bilmediğimiz yeni bir akım mı çıktı diye).

Herkez bunu yapmak zorunda değil. Hücre felan yazacağınıza Elektrik panoları deseydiniz daha iyi olurdu. Önce sorunuzu doğru nakledin. Ayrıca kimseye sorunuza cevap vermedi diye aşağılayamassınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektrik panosu bir genellemedir.sen anlamayabilirsin çünkü bu konu hakkında uzman olman lazım.daha çok hobi elekroniği ile uğraştığınız için büyük ve önemli konularu bilmemen normal.muhatabım değilsin.lütfen elektrik teknikerleri ve mühendisleri varsa onlar cevaplandırsın...
  • PM attım.
    saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigechale

elektrik panosu bir genellemedir.sen anlamayabilirsin çünkü bu konu hakkında uzman olman lazım.daha çok hobi elekroniği ile uğraştığınız için büyük ve önemli konularu bilmemen normal.muhatabım değilsin.lütfen elektrik teknikerleri ve mühendisleri varsa onlar cevaplandırsın...

Elektrik panoları elbette bir genellemedir. Başına Y.G. koyarsan olur yüksek gerilim elektrik panosu yada artık her neden bahsediyorsan.

Forumda büyük işlerle uğraşan bir sen varsın anlaşılan. Yanlız bahsettiğin şeyler büyük işler değil. Yani elbette tehlikesi bakımından önemli. Ama dersenki enerji üretimi açısından, o zaman önemli olur. Yoksa enerji nakil hatlarının nasıl yapılacağı standartlaşmıştır. Gerekli yönergeleri izlersin.

Bana bu konular sıkıcı geldiğinden Haberleşme Sistemleri bölümünü seçtim. Dünya'da yeterince büyük ve önemli konu var. Sen bunların farkında olmayabilirsin. Bu da bunların hiçbirini bilmediğini gösterir. Bilmediğin konularda bence başkalarına çamur atma.

Kesiciler hakkında bir iki şey söyleyebilirim. Devam eden öğrenim hayatım süresince bir kez kesici gördüm. İç yapısını incelemedik ama şunu söyleyebilirim. Elektriksel bir donanım olmaktan ziyade mekaniksel bir aletti. Nasıl kullanıldığını göstermişlerdi. Hatta bir arkadaşımız da gösterileni yaptı. İçindeki yayı bir kol vasıtasıyla gerip, birden yayı boşaltaraktan kontakları birbirinden ayırıyordu diye hatırlıyorum.

• arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için sağolun.bahsettiğim hücreler in içinde tabiki ölçü kuplaj incoming(giriş) vs.leleri de var.mesela bizim işletmemizde enerji ilk baş incoming hücrelerinden sırasıyla diğer hücrelere kuplaj ölçü vs,ordan da trafolara ve ordan da ilgili pc (ana panolara gidip ordan diğer ilgili daha ufak dağıtım panolarına gidiyor.bizim hücre kesici markaları ABB.bu markayla daha önce anlattığım bir sistemde tecrübesi olan arkadaşlar yok mu?
  • çünkü orda koruyucu kesici ayırıcı sistemler var.pat trafoyu korumak için trafodan önce girişe gidiyor.ordan ölçülüp biçilip trafoya gidiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.