Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk fotoğrafı küçük haliyle meyhane zannettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kimse manuel lenslerden bahsetmiyor. X-e1 yanına güzel bir manuel lens alsak nasıl olur? Pentax 50 gayet hafif ve harika bir lens. Manuel lens konusunda tecrübesi olan varsa tartışalım. Yurtdışında helios 58m f2 yaygın kullanılıyor bende 14mm yanına almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Arkadaşlar kimse manuel lenslerden bahsetmiyor. X-e1 yanına güzel bir manuel lens alsak nasıl olur? Pentax 50 gayet hafif ve harika bir lens. Manuel lens konusunda tecrübesi olan varsa tartışalım. Yurtdışında helios 58m f2 yaygın kullanılıyor bende 14mm yanına almak istiyorum.

Hacı adaptörüm olsa manuel lens alıcam da :) Yok hiç :(

Eğer kendine alırsan bana haber versene para göndereyim bana da al hocam ebay'dan falan :) Kargo parasını kırışırız :)
    Ben M39 , M , Canon fd , C bayonet (sinema kameraları çeviricisi sanırım :) ) isterim :)
  • Hacı adaptör kolay ben alırım, hediye bile ederim sana ayıpsın Adaptörler ebayde ücretsiz kargo ile geliyor. 10 dolar fiyatları. Şimdi ben alsam sana yollasam 15 TL yurtiçi kargo ödersin, mantıksız yani.

Hangi lensi alsam bunda kararsızım. nex üzerinde manuellerin çoğunu kullandım. Pentax smc 50, takumar 50 çok iyiydiler. En mantıklısı pentaxlar, hafif ve kısalar. Ben en iyisi pentax 50 1.7 alayım.

Bu adaptörü alacağım pentax için.

Lensimiz

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

X-e1 ile

Video örneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 14 Aralık 2013; 15:54:23 >

• quote:

Hacı adaptör kolay ben alırım, hediye bile ederim sana ayıpsın Adaptörler ebayde ücretsiz kargo ile geliyor. 10 dolar fiyatları. Şimdi ben alsam sana yollasam 15 TL yurtiçi kargo ödersin, mantıksız yani.

Hangi lensi alsam bunda kararsızım. nex üzerinde manuellerin çoğunu kullandım. Pentax smc 50, takumar 50 çok iyiydiler. En mantıklısı pentaxlar, hafif ve kısalar. Ben en iyisi pentax 50 1.7 alayım.

Bu adaptörü alacağım pentax için.

Lensimiz

X-e1 ile

Hacı Ebay'dan alış veriş yapamıyorum :) Paypal hesabı açmadım kendime :D :D Kredi kartı da kullanmıyorum 1 yıldan beri :)
    O yüzden eğer alırsan kendine bana aynı satıcıdan

bunların üçünü alırsan :) süper olur :) 40-45 dolar tutuyor sana gönderirim :) Kargo'yu da veririm ya ayıpsın :D :D
    İstanbul'a gelince de sana sınırsız çay + tavuk döner ısmarlarım :D :D

• Ayıp ettin Murat hocam. Adres bilgilerini pm ile gönder direkt sana gelsin ürünler.
  • Bende şu yeni vintage görünümlü serilerden 2. makina olarak düşünüyordum da fiyatları görünce çok şaşırdım.Canon ve Nikon varken bu paralara fuji muji verilirmi yazıktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

Bende şu yeni vintage görünümlü serilerden 2. makina olarak düşünüyordum da fiyatları görünce çok şaşırdım.Canon ve Nikon varken bu paralara fuji muji verilirmi yazıktır..

Aman biz aldık bir hata yaptık, siz de yanmayın
  • quote:

Bende şu yeni vintage görünümlü serilerden 2. makina olarak düşünüyordum da fiyatları görünce çok şaşırdım.Canon ve Nikon varken bu paralara fuji muji verilirmi yazıktır..

Valla şu anda APS-C sensörde Fuji, Canon'a fena çakıyor. Bir Canon kullanıcısıyım ama ne yazık ki durum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

quote:

Valla şu anda APS-C sensörde Fuji, Canon'a fena çakıyor. Bir Canon kullanıcısıyım ama ne yazık ki durum bu.

hocam compact camera alınacak şartlar vardır bide best value veya price+performans yaparsın öyle karar verirsin.Birkere giriş seviyesi değilsindir , elinde hali hazırda iyi bir dslr ın vardır , çok geziyorsundur büyük makina taşıyamıcak durumlarda olursun + çok çok paran vardır o zaman savurursun paranı umrumda olmaz ne 2. eli ne yedek parçası ne lens çeşidir .. o zaman verir paranı alırsın fuji serilerinden...

• Ufff price+performans , yedek parça, 2.el bunları neden düşünmedim. Neyse afedersiniz bende para ...k savurdum paraları aldım bir fuci
  • quote:

Arkadaşlar kimse manuel lenslerden bahsetmiyor. X-e1 yanına güzel bir manuel lens alsak nasıl olur? Pentax 50 gayet hafif ve harika bir lens. Manuel lens konusunda tecrübesi olan varsa tartışalım. Yurtdışında helios 58m f2 yaygın kullanılıyor bende 14mm yanına almak istiyorum.

Ben yashica yashinon 50mm f1.4 kullanıyorum adaptorle d700de. Müthiş bir optik. Tavsiye ederim. Xe2 gelince bende deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Ben yashica yashinon 50mm f1.4 kullanıyorum adaptorle d700de. Müthiş bir optik. Tavsiye ederim. Xe2 gelince bende deneyeceğim.

Yashica güzel lens ama 300gr, 50 gramda adaptör 350 gram x-e1 önünde hiç iyi olmaz.
  • Tum yazilanlari tek tek buyuk keyif ile okudum. Hepinize bu kadar seviyeli bir sekilde bilgi paylastiginiz icin tesekkur ediyorum. Canon 6d 24-70 kullanicisi olarak ciddi bir sekilde fuji yi takip ediyorum. Bu dh ta gordugum en seviyeli basliklardan birisi. Umarim devam edersiniz, araya cikarci ve bozucu olarak sizanlara izin vermeyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Yashica güzel lens ama 300gr, 50 gramda adaptör 350 gram x-e1 önünde hiç iyi olmaz.

Sonuçları iyi olsun da onun gramını yerim ben : )))

2-3kg'lik slr setlerle gezmeye alışık biri olarak 50-100 gr hesabımı yapacağım.

Aralık sonu xe2 geliyormuş Türkiye'ye. O zaman sonuçları yazarım. Şimdiden nikon adaptör lazım.

Nikon fujix adaptör olarak ne kullanayım. Önerisi olan.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu akşam 35mm 1.4 ile çıktım özlemişim keratayı :)

bu fotoğraf nefis olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu akşam 35mm 1.4 ile çıktım özlemişim keratayı :)

bu fotoğraf nefis olmuş

bence de çok güzel fotoğraf

• Xf 14mm geldi bugün. Öğle arası biraz kurcaladım. İlk olarak beni focus hızında şaşırttı. X-e1 üzerinde 18-55 ve 35 kullanmıştım. En yavaşı 35'di. 18-55 biraz daha hızlıydı. Nex-6 ve sigma 19 her türlü bu lenslerden ve gövdeden daha hızlıydı. 14mm AF konusunda işte budur dediğim bir lens oldu. Oda içinde zayıf ışıkta uzak yakın nereye netlesem deklanşöre basmamla netlemesi bir oluyor. Nex-6 ile şimdi aralarında bir hız farkı kalmadı diyebilirim. 35 ve 18-55'e göre çok daha hızlı netliyor. Lens geldiğinde ver 1.0'dı. Ver 3.0 güncellemesi gelmiş, biran durup güncellemesemmi dedim. Yinede 3'e güncelledim değişen birşey göremedim.

Keskinlik konusunda obje çekimlerinde gayet memnun kaldım diyebilirim. Hafta sonu bir yerlere kaçıp lensi deneyeceğim. Lenste hoşuma gitmeyen diyafram halkası oldu. Alışık olmadığımdanmı nedir, kalitesiz bir lens gibi geçişleri hoşuma gitmedi. Manuele geçiş yaparken netleme halkasının daha yumuşak hareket etmesini beklerdim. Biraz zorlanarak tak diye geçiyor, zamanla yumuşar sanırım.

Birde yalandan bir örnek koyayım.

f6.4 1/125 flaş
    %100 crop

• quote:

selam objektifi Türkiye garantili mi aldın ? satıcının elinde 56mm varmıydı ?
    edit: acemilik:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuDunyadaTek -- 16 Aralık 2013; 21:21:23 >
  • Evet TR garantili, 56mm daha satışa çıkmadı dünyada. 2014 yılında gelecek.

Birde alıntıyı silerseniz iyi olur, kirlenmesin konu.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.