Şimdi Ara

xubuntu disk bölme YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus netbook umdaki windows7 premium u silip yerine xubuntu yükledm ama 500gb olarak tek bir yer açtı. Şimdi yeniden xubuntu yukluyorum 2 ye ayırmak için Ubımtı 12.04 LTS sürümünü sil ve yeniden yükle seçeneğine geldim tıkladım - Gelişmiş bölümleme aracına geldim. orada 2 tane 250gb lik bolum açtım. Şimdi yükle dediğimde çıkan hata --------------------- Kök dosya sistemi yok Herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil lütfen bölümleme menüsünü kullanarak bunu düzeltin yazısı çıkıyor. O yuzden 2 ye bölemıyorum harddiski yardımcı olurmusunuz

• Söze başlamadan önce: bölümleri üçle; birinin swap (takas alanı) olması lazım. Bu alan genelllikle ram miktarının 1,5-2 katıdır.
    Bölüm oluşturma aşamasında "Yeni Bölüm Tablosu", "Yeni Bölüm", "Bölümü Düzenle" ve Bölümü Sil" diye dört seçenek vardır. Sen 250 Gb'lik bölümlerden birini düzenleyip çıkan diyalogda dosya sistemini belirleyeceksin (Ext4 en çok tercih edilendir) ve bir bağlama noktası (mount point) belirleyeceksin (kök dosya sistemi yok uyarısının sebebi burası.)
    Kök dosya sisteminin adı yazmıyor ise işareti, basitçe, slash işaretidir, yani: "/"
  • eyw saolasın yaptımda ben bu c veya d ye nerden gırıcez bulamadm 3 gundur .:D:D D bölümünün bombos olması lazım ama goremedm :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.