Şimdi Ara

XPERİA Z2 D6503-6502 (23.1.A.1.28 )ROOT&RECOVERY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam daha denemedim akşam deniycem eğer olursa yani recovery mod çalışırsa işlermleri sırası ile yapıp en sonda yine recovery kurma işlemi var onu yapmama gerek kalırmı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta yardımın ve paylaşımların için saol ben .28 sürümüne telefondan güncelledim,güncelleyince root gider sanıyodum gitmedi onun için son sürüm rootlu hala devam ediyorum...onun için gerek kalmadı bilgi ve paylaşımlar için emeğine sağlık...

Evet yapabilirsiniz.

• Mrs_STaFF M kullanıcısına yanıt
    Ftf yi üstte anlatmıştım onu yüklemelisin

XPS-J
  • Şu anda tekrar 4.4.4 yüklü ve rootlu telefonum. Şimdi.lolipopa direk rootlamam için nw yapmam lazım? Ikı ketr mı flashlıcam bir recoveryden zipli,birde flashtool dan ftf li?

• Ftf flashtool ile atılıyor. Acele etmeden dikkatli okursanız sağlıklı bir şekilde yaparsınız

• 23.1.A.1.28 bunu direk sadece rootlamanın bir yolu var mı? kingoroot dışında?
  • Direk olarak yok ama kingroot çook sakıncalı bir yöntem ama insanlarımız anlama konusunda sıkıntı çekiyorlar. Düşünsene telefonun tüm yetkilerini kingroot yaparak bilmediğin bir yere yönlendiriyorsun. Yani telefonda tüm özel bilgin olsun fotoğraf olsun kredi kartı vb olsun mail olsun adamların eline geçiyor.
    Kingroot yapanların tüm hesap şifrelerini acilen değiştirmesi ve telefona yeniden yazılım yüklemesi hafıza kartı ve telefon belleğini temizlemesi lazım çünkü kingroot yaparken telefona dosya atıyor. Bizden söylemesi

Bende kendimce küçük bir öneride bulunayım. Sakın ha KingRoot ile falan yapmayın rootlamayı. Bu yöntem en sağlıklısı. KingRoot telefona ve bilgisayara acayip virüs çekiyor. Özellikle kredi kartı kullanan birisi iseniz telefonda kingroot dan uzak durun.

Lazım olan programları listede üzerine tıklayarak indirebilirsiniz

İlk Önce;
    Telefonumuza root yetkisi verebilmek için telefonumuzu 4.4.2 sürümüne düşüreceğiz..
    Bunun için lazım olanlar;
    1-FlashTool
    2-Orjinal 4.4.2 D6503 Sürümü

FlashToolun yabancısı olanlar buradan flashtool kullanma rehberini okuyarak çok basit bir şekilde telefonlarını 4.4.2 ye düşürebilirler..

İkinci adım;
    Telefonumuzu 4.4.2 ye düşürdükten sonra root yetkisi kazandıracağız.
    Bunun içinde lazım olanlar;
    1-EasyRootTool

Root adımları;
    • Telefonunuzda usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları aktifleştirin, USB hata ayıklama "Geliştirici seçeneklerinde" bulunur. Eğer telefonunuzda geliştirici seçenekleri yoksa bunun için telefon hakkında bölümünden Derleme numarası üzerine 7 kez dokunun böylece menüde geliştirici seçenekleri çıkacak oradan usb hata ayıklamayı aktif edebilirsiniz, bilinmeyen kaynaklarda güvenlik ayarlarında bulunur.
    •İndirdiğimiz EasyRootTool'u bir klasöre çıkarın.
    •Telefonu bilgisayara bağlayarak install.bat uzantılı uygulamayı çalıştırın ve yönergeleri takip edin.
    •İşlem sırasında telefon ekranından izinler isteyebilir. İzin ver diyip gereken izinleri verin.
    •Telefon açıldıktan sonra Google Playden Root Checker isimli herhangi bir uygulamayı kurarak telefonun rootlandığını kontrol edin.

Üçüncü adım;
    Telefon rootlandıktan sonra D6503 model cihazlar için bunu, D6502 model cihazlar için bunu indirerek rardan veya zipten çıkarmadan yani indiği halde telefonun hafıza kartına yada kendi hafızasına kopyalayıp yapıştırın. Bunu birazdan telefona recovery modda flashlayacağız.

Dördüncü adım(recovery mod);
    1-Locked Dual Recovery

Üçüncü adımdaki kopyalama işi bittikten sonra telefonumuzu recovery modda açacağız. Bunun içinde ikinci adımda anlatıldığı gibi bilinmeyen kaynaklar ve USB hata ayıklama modunun açık olması gerekmektedir. Bunların açık olduğunu kontrol ettikten sonra indirdiğimiz Locked Dual Recovery dosyasını bir klasöre çıkarıp yine install.bat'i çalıştırıyoruz.
    Açılan MSDOS ekranında klavyeden 2 yi tuşlayıp entere basıyoruz ve işlemler başlıyor. İŞlemler sırasında bazı izinler isteyebilir. Gereken izinleri telefon ekranından verip devam etmesini sağlıyoruz.
    Eğer başarılı bir şekilde yüklersek telefon kapanıp recovery modda açılacaktır. USB bağlantısını kesebilirsiniz.

Beşinci adım;
    Telefon başarılı bir şekilde recovery modda açılırsa üçüncü adımda telefona kopyaladığımız romu telefona flashlayın. Flashlama işlemi biraz uzun sürebilir. 10 dk kadar. Endişe etmeyin.
    Flash işlemi bittiğinde recovery moddan çıkmadan wipe cache ediyoruz. wipe işlemi hemen biter. Bittikten sonra çıkmaın. Reboot menüsünden POWER OFF diyerek telefonu kapatıyoruz.

Altıncı adım;
    Telefonumuz kapalı.. Ve PC'ye bağlı değil..
    Bu adımda bize lazım olan şeyler;
    1-FlashTool
    2-D6503 Rom(.ftf uzantılı)
    3-D6502 Rom (.ftf uzantılı)

İlk adımda telefonumuza flashladığımız 4.4.2 Romunu flashtool/firmwares klasöründen silip bu adımda telefonumuza uygun olarak indirdiğimiz romu firmwares klasörüne yapıştırıyoruz.
    Flashtool kullanma rehberindeki gibi romu telefona flashlamaya hazır hale getiriyoruz FAKAT burada başka bir ayrıntı var.
    Bu sefer diğerinden farklı olarak Exclude'nin altında bulunan PARTITION, TA, SYSTEM ve onun hemen altında bulunan No Final Verification'un kutucuklarını işaretlememiz gerek. Bunları yapmazsak root kalkar ve herşeyi en baştan almak zorunda kalırsınız
    İşaretlendiklerinden emin olduktan sonra flash diyerek telefona flashlamaya hazır hale getiriyoruz. Bizden telefonu bağlamayı istedikten sonra telefondan SES KISMA tuşuna basılı tuttuğumuz halde telefonu PC'ye bağlıyoruz ve flashlama işlemi başlıyor.

Biraz sabredip bittikten sonra telefonumuz yada Lollipopunuz artık rootlu ve kullanıma hazır

Öncelikle assault79 ve KadıköyRap (root konusunun sahibi) isimli arkadaşlara ve diğer bütün telefonlarımızı rootlamamıza yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum
    Benim yaptığım sadece hepsini sade bir şekilde listelemek ve daha anlaşılır bir şekilde rootlamaya yardımcı olmak

Umarm faydalı olur. Herkese iyi günler dilerim..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.