Şimdi Ara

*** XPERIA Z - SIK SORULAN SORULAR ve TEKNİK REHBER ***ANA KONU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.642
Cevap
61
Favori
419.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

quote:

Orijinalden alıntı: Kazazzade

Kaliteli filmleri izleme şansımız yok mu? Ki bende ses gelmiyor malesef...

Kaliteli filmleri izlemek derken?

HD MKV Kastediyor sanırım

Ses gelmemesi ile ilgili cevabımız var ilk mesajda.

Sorunu çözdüm sayılır bluray bile izledim:D:D

mxplayer de çözücü cinsini donanımsal yerine yazılımsal yapınca ses de geldi gayet de hoş oldu:D:D

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

quote:

Orijinalden alıntı: SezZzaR

herkese mrb. arkadaşıma amerikadan Xperia ZL almasını söyledim ama amazonda 577$, sony'nin sitesinde 759$.. Ben anlamadım bu işi hangisi doğru rakam? arkadaşa 1250 tl para verdim alıp gelsin diye :D

ABD, S. Arabistan, BAE (Dubai) gibi ülkelerden alınan ürünlerin uluslararası garantisi ülkemizde geçerli değil. bu bilgiyi okumusundur umarım.

Evet ama başka türlü zl modelini alamayacağım. bazı şeyleri göze almam gerekmekte :) ilginiz ve dikkatiniz için teşekkür ederim. tek merak ettiğim nokta bu telefonu arkadaşım ne kadara satın alacak ve şarj olma süresi ne kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SezZzaR -- 14 Nisan 2013; 16:54:02 >

• İnternete girerek web sitelerini gezdiğim kullanımda pil 5-6 saatte bitiyor. Aynı sorunu yaşayan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahabraven07

İyi günler arkadaşlar, telefonum hiçbir yerde 3g yi görmüyor, anladığım kadarıyla H yazması gerekiyormuş fakat ne yazık ki İstanbul'un göbeğinde hiç bir yerde yazmıyor.Bana sanki simkartı microya kestirerek çevirmiş olmamdan kaynaklı bir sorunmuş gibi geldi.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ayarları kontrol ettinmi, bende sim kartı kestirdirdim ve bir sorun yok. Ayarlar>Diğer>Mobil Şebekeleri>Şebeke Mod'a gir burada WCDMA/GSM seçeneğinin aktif olması gerekiyor,sende SADECE GSM seçeneği seçilmiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: master08
    Ayarları kontrol ettinmi,

Evet, ne yazık ki ayarları kontrol etmiş ve internet ayarlarını da operatör sağlayıcısından indirmiş olmama rağmen bir değişiklik olmadığı için zaten kestirmiş olduğumdan kaynaklandığını düşünüyorum.
  • Hocam merhaba, bu konudaki güzel paylaşımları izniniz varsa xperia destek forumumuzda paylaşıcagım isminizi yazarak.
  • Merhaba arkadaşlar, xperia z mobil bağlantı ayarlarını nasıl yapabileceğimi anlatıp bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlk android deneyimim ve bir türlü mobil bağlantı üzerinden internete bağlanamadım. Hattım turkcell.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhanoruc
    Hocam merhaba, bu konudaki güzel paylaşımları izniniz varsa xperia destek forumumuzda paylaşıcagım isminizi yazarak.

Kaynak göstermeniz halinde sorun olmaz.

Kaynak linki:http://forum.donanimhaber.com/m_73811195/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: iOC

İnternete girerek web sitelerini gezdiğim kullanımda pil 5-6 saatte bitiyor. Aynı sorunu yaşayan varmı?

Normal. Chrome browser yerine Opera ya da Dolphin kullanın daha şarj az yer.
  • iyi akşamlar.ben yaklaşık 6 senedir symbian kullanıyorum ve bazı arkadaşlar gibi benimde ilk akıllı telefonum.belli başlı alışkanlıklar gereği mesela telefonu %100 şarj olmadan kablodan çekemiyoruz. umuyorum bu alışkanlıklar zamanla geçecektir.asıl sormak istediğim şey ise eski telefonlarda hafıza kartı telefonun sistemini yavaşlatırdı.rahatlatmak için hafıza kartını telefondan çıkartırdık.şu anda hafıza kartı almayı düşünüyorum fakat birazda endişeliyim.çünkü bu kadar hızlı çalışan bi sistemi kendi ellerimle yavaşlatmak istemiyorum.Acaba bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı?Şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: unrealmortal

iyi akşamlar.ben yaklaşık 6 senedir symbian kullanıyorum ve bazı arkadaşlar gibi benimde ilk akıllı telefonum.belli başlı alışkanlıklar gereği mesela telefonu %100 şarj olmadan kablodan çekemiyoruz. umuyorum bu alışkanlıklar zamanla geçecektir.asıl sormak istediğim şey ise eski telefonlarda hafıza kartı telefonun sistemini yavaşlatırdı.rahatlatmak için hafıza kartını telefondan çıkartırdık.şu anda hafıza kartı almayı düşünüyorum fakat birazda endişeliyim.çünkü bu kadar hızlı çalışan bi sistemi kendi ellerimle yavaşlatmak istemiyorum.Acaba bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı?Şimdiden çok teşekkürler.

Class 10 al minimum. 32gb class10lar 50 60 70 TL civarı. Fazla dersen 16gb class10.

• quote:

Orijinalden alıntı: unrealmortal

iyi akşamlar.ben yaklaşık 6 senedir symbian kullanıyorum ve bazı arkadaşlar gibi benimde ilk akıllı telefonum.belli başlı alışkanlıklar gereği mesela telefonu %100 şarj olmadan kablodan çekemiyoruz. umuyorum bu alışkanlıklar zamanla geçecektir.asıl sormak istediğim şey ise eski telefonlarda hafıza kartı telefonun sistemini yavaşlatırdı.rahatlatmak için hafıza kartını telefondan çıkartırdık.şu anda hafıza kartı almayı düşünüyorum fakat birazda endişeliyim.çünkü bu kadar hızlı çalışan bi sistemi kendi ellerimle yavaşlatmak istemiyorum.Acaba bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı?Şimdiden çok teşekkürler.

Tavsiye edilen Class 10 yüksek hızlı Micro SD cardları alırsan yavaşlatma olmaz.
    İlk mesajlarda aksesuar tavsiyelerine bakın lütfen. ;)

• Arkadaslar Sandisk 64 Gb Class 10 MicroSD Hafıza Kartı aldım telefona taktım telefon kartı algılamıyor S3 de denedim çalışıyor.sorun nerede xperia Z için ayar veya yazılımmı gerekiyor lütfen acil yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyangora
    Arkadaslar Sandisk 64 Gb Class 10 MicroSD Hafıza Kartı aldım telefona taktım telefon kartı algılamıyor S3 de denedim çalışıyor.sorun nerede xperia Z için ayar veya yazılımmı gerekiyor lütfen acil yardım

Cevap verdim bu soruna FAT32 format atman gerek tekrar neden sordun?
  • Arkadaşlar aldığınız 64GB Micro SD Cardların formatı telefonunuza uymayabiliyor. Bazı durumlarda PC den ya da Telefondan formatlamak (biçimlendirmek) yeterli olmayabiliyormuş bu konuda yabancı forumlarda yazılar okudum.

Şu programla FAT32 formatlarsanız sorun çıkmadığı söyleniyor denemenizde fayda var.

https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_windows/

alternatif link:http://s3.dosya.tc/server3/3jMGOy/SDFormatter4exe.zip.html

@oneyangora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 14 Nisan 2013; 20:27:11 >

• Mesaj yazdığımda ı ve ş ler karşı tarafta i ve s olarak çıkıyor. Ö lerde ve ü lerde sorun yok. Acaba deneyebilecek olan var mı benim cihazım mı sorunlu yoksa? Samsung htc iphone hepsinde aynı ı lar i ş ler s

• quote:

Orijinalden alıntı: MerAk11

Mesaj yazdığımda ı ve ş ler karşı tarafta i ve s olarak çıkıyor. Ö lerde ve ü lerde sorun yok. Acaba deneyebilecek olan var mı benim cihazım mı sorunlu yoksa? Samsung htc iphone hepsinde aynı ı lar i ş ler s

SMS uygulamasından sağ üstteki ayar (...) tuşuna basıp ayarlara girin -> Maliyet Azaltmayı iptal edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: MerAk11

Mesaj yazdığımda ı ve ş ler karşı tarafta i ve s olarak çıkıyor. Ö lerde ve ü lerde sorun yok. Acaba deneyebilecek olan var mı benim cihazım mı sorunlu yoksa? Samsung htc iphone hepsinde aynı ı lar i ş ler s

SMS uygulamasından sağ üstteki ayar (...) tuşuna basıp ayarlara girin -> Maliyet Azaltmayı iptal edin.

Oldu çok teşekkürler

• Kafamda bazı sorular var.
    Aksesuar olarak:

Cihazı sadece arka ve önlü ekran koruma jelatinleri ile kullanmak istiyorum. Aslında hiç birşey uygulamadan kullanmak istiyodum fakat orijinal filmin kırılmalara karşı dayanıklı olduğu üzerinde durulmuş. Bilhassa kılcal çiziklere karşı çok hassasmış. Anladığım kadarıyla şuan piyasadaki z ile uyumlu en iyi firmalar gearmaxx ile wrapsol. Benim istediğim ise uygulanacak filmin şuanki ile aynı kesimlere sahip olması. Ön yüzey dümdüz arka tarafta ise sadece mikrofon ve kameranın (led değil) açıkta bırakıldığı bi shield var mı ?

Bu iki firmadan kullanan varsa yorumları çok aydınlatıcı olur.

Yazılım olarak:

Root atmadan program kaldırmak mümkün mü. Geçen bi menüden (menüyü hatırlamıyorum) foursquare gibi programların bazılarını silmiştim. Facebook kullanmıyorum, telefonda da yer almasını istemiyorum programın. Kaldırılması mümkün mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 14 Nisan 2013; 21:20:10 >

• @aresmar
    Hocam , benimde bir sorum var yanıtlarsam sevinirim

Albümde gezinirken mesala bir fotoğraf paylaşıcam yukardan direk Facebook işareti var facebook xperia entegrasyonu diye ordan basıyorum facebookta paylaştıgım şey XperiaTM SmartPhone From Sony ile paylaşıldı diye cıkıyor. Ama facebookun kendi uygulamasından girip paylaşınca normal fotoğraf mobil diyor durum atıncada mobil. Durum atıncada XperiaTM SmartPhone From Sony yazısı yazmasını sağlıyabilirmiyiz ?

Saygılar , teşekkür ettim cevabını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightningRaven -- 14 Nisan 2013; 21:21:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.