Şimdi Ara

XPERIA Z Orjinal TR 4.2.2 (10.3.1.A.0.244 !GÜNCEL!) [ROM|FTF|TR] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
9
Favori
40.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresmar

Bir kaç arkadaş onaylarsa çalıştığını ana konuda gerekli değişikliği yapacağım.

ben bahsi geçen rom u indirdim flashtool ile kurulum yaptım şuan kullanıyorum wifi hotspot dahil her bişey sorunsuz çalışıyor telefonum irlandadan gelme hattım turkcell şuanda Engin.OK un upload ettiği 10.3.1.A.0.244 Genel Türkçe ROM FTF romu kullanıyorum bu mesajıda xz den paylastıgım ınternetle yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: dncbrk

quote:

ben bahsi geçen rom u indirdim flashtool ile kurulum yaptım şuan kullanıyorum wifi hotspot dahil her bişey sorunsuz çalışıyor telefonum irlandadan gelme hattım turkcell şuanda Engin.OK un upload ettiği 10.3.1.A.0.244 Genel Türkçe ROM FTF romu kullanıyorum bu mesajıda xz den paylastıgım ınternetle yazdım

Ok güzel haber şimdi ana konuda gerekli değişikliği yapıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ok güzel haber şimdi ana konuda gerekli değişikliği yapıyorum.

Alıntıları Göster
    10.3.1.A.0.244 ana konuya eklendi, ana mesaj güncellendi.

• quote:

Teşekkürler ilgin için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Teşekkürler ilgin için

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende indirip denedim problemsiz flaşladım oluşturan ekleyen arkadaşların ellerine saglık. yanlız flaştool firmware atıp flaştoolu çalıştırıp ftf şeçim yaparken sürüm 4.2.3 olarak gözüküyor.sanırım yüklerken ftf.nin isminin ters yazılmasından kaynaklı.acaba yanlış ftf mi attım diye tekrardan attım hatta flaştoolu silip tekrar yükledim sonuç aynı oldu taki flaşlama işlemi başladıktan sonra üç dört satır sonra 244 sürümünün adını görebildim.yükleyecek arkadaşlara bir fedback olsun.

Dogrusu: C6603_10.3.1.A.0.244_Generic BE.ftf
    Yüklenen: Sony_Xperia Z_turkey_10.3.1.A.0.244.ftf

• quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Arkadaşlar bende indirip denedim problemsiz flaşladım oluşturan ekleyen arkadaşların ellerine saglık. yanlız flaştool firmware atıp flaştoolu çalıştırıp ftf şeçim yaparken sürüm 4.2.3 olarak gözüküyor.sanırım yüklerken ftf.nin isminin ters yazılmasından kaynaklı.acaba yanlış ftf mi attım diye tekrardan attım hatta flaştoolu silip tekrar yükledim sonuç aynı oldu taki flaşlama işlemi başladıktan sonra üç dört satır sonra 244 sürümünün adını görebildim.yükleyecek arkadaşlara bir fedback olsun.

Dogrusu: C6603_10.3.1.A.0.244_Generic BE.ftf
    Yüklenen: Sony_Xperia Z_turkey_10.3.1.A.0.244.ftf

Hazırlayan ben olduğum için kusura bakmayın diyorum küçük bir versiyon numara yazım hatası oldu. işlerimden ötürü acele ettiğim için o hatayı yaptım.

***********************************************************************************************
    Flashtool ile bu versiyonu yükleyecek arkadaşlar en güncel son sürümdür.

10.3.1.A.0.244 Generic Turkey ROM FTF

• Engin.OK kullanıcısına yanıt
    Estafurullah bunu bile yapmak büyük başarı keşke bizde yapabilsek. aslında bunada bir rehber hazırlansada hepimiz yapabilsek(xda da konuyu buldum fakat ingilizce olmayınca anlamadım).ben sadece yükleyecek arkadaşlara kılavuz olması açısından yazdım.ftf nin adınıda degiştirseniz bir şey farketmiyor.yine 423 gözüküyor.tekrardan emeklerinize saglık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agulli

Ben MTP modunda yaptım guncellemeyi suan kullanıyorum tekrar MSC moduyla yeniden flashlayım mı?

Hayır tekrar güncellemenize gerek yok. Benim söylediğim flashtool ile geçerli

• quote:

Estafurullah bunu bile yapmak büyük başarı keşke bizde yapabilsek. aslında bunada bir rehber hazırlansada hepimiz yapabilsek(xda da konuyu buldum fakat ingilizce olmayınca anlamadım).ben sadece yükleyecek arkadaşlara kılavuz olması açısından yazdım.ftf nin adınıda degiştirseniz bir şey farketmiyor.yine 423 gözüküyor.tekrardan emeklerinize saglık.

Aslında işlem kolay vakit bulursam yazarım FTF oluşturma işlemini.

Bütün mesele PC Companion ile Telefona temiz bir kurulum yapıp internetten indirdiği dosyaları bulup (blob_fs gibi bi klasöre iniyor windows da bir yerlere) Bu dosyaları Flashtool ile yine FTF ye çeviriyorsunuz.

Tek dikkat edilecek şey FTF nin içine simlock.ta dosyasını dahil etmemek o kadar.
  • aresmar kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olur buradaki simlock.ta dosyanının foknsiyonu nedir.
  • quote:

Adından anladığım kadarıyla sim kilidiyle ilgili bir dosya. Hep okuduğum kadarıyla bunu ftf'ye koymayın diyorlar riske girip telefonu brick etmemek içinmiş.
  • quote:

quote:

Adından anladığım kadarıyla sim kilidiyle ilgili bir dosya. Hep okuduğum kadarıyla bunu ftf'ye koymayın diyorlar riske girip telefonu brick etmemek içinmiş.

Alıntıları Göster
    Son yüklenen 244 yazılım dosyasında bir eksiklik var sanırım flashtool ile telefon görmedi dosyayı

• quote:

Orijinalden alıntı: grolof

Son yüklenen 244 yazılım dosyasında bir eksiklik var sanırım flashtool ile telefon görmedi dosyayı

Alıntıları Göster
    Ben aynı yazılımı indirip denedim ve şu an kullanıyorum.yukarıdaki mesajımda yazdıgım küçük ayrıntı haricinde problem yok.firemware dosyası içinde fazladan ftf dosyası varsa sizi yanıltabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavit63 -- 6 Ağustos 2013; 0:36:41 >
  • quote:

Ben aynı yazılımı indirip denedim ve şu an kullanıyorum.yukarıdaki mesajımda yazdıgım küçük ayrıntı haricinde problem yok.firemware dosyası içinde fazladan ftf dosyası varsa sizi yanıltabilir

Sonu 244 ile biten bir tek o var.717 mb.lık bir tft dosyası ama görmedi.flashtoolu açıyorum ama o dosyayı görmüyor

• quote:

quote:

Sonu 244 ile biten bir tek o var.717 mb.lık bir tft dosyası ama görmedi.flashtoolu açıyorum ama o dosyayı görmüyor

Alıntıları Göster
    Ftf dosyasının ismini yukardaki gibi degiştirip denermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavit63 -- 6 Ağustos 2013; 0:51:10 >

• quote:

Yukardaki uyarını okumamıştım ve firmware klasöründe başka yazılımlarda vardı ama ben hep sonu 244 ile biten aradım,hepsini silip sade o dosyayı kopyalayınca 423 olarak göründüğünü anladım.
    Niye böyle olduğunuda anlıyamadım.
  • quote:

quote:

Yukardaki uyarını okumamıştım ve firmware klasöründe başka yazılımlarda vardı ama ben hep sonu 244 ile biten aradım,hepsini silip sade o dosyayı kopyalayınca 423 olarak göründüğünü anladım.
    Niye böyle olduğunuda anlıyamadım.

Alıntıları Göster
    Upload edilirken isim ters yazıldıgından dolayı böyle gözüküyor ftf ismini degiştirseniz bile 423 gözüküyor.bende ilk başya baya tırmaladım flaştoolu bile silip tekrar yükledim.önceki sayfadaki uyarıyıda onun için yapma ihtiyacı dıydum

• quote:

Upload edilirken isim ters yazıldıgından dolayı böyle gözüküyor ftf ismini degiştirseniz bile 423 gözüküyor.bende ilk başya baya tırmaladım flaştoolu bile silip tekrar yükledim.önceki sayfadaki uyarıyıda onun için yapma ihtiyacı dıydum

FTF oluşturulurken versiyon bilgileri vs elle giriliyor orda arkadaş eski versiyonu yazmış aceleden.

Tekrar FTF oluşturmadan düzeltilemez. Flashtoolda görüntüde yanlış görünmesi dışında bir zararı yok. :)

Karıştırmamak için flashtool firmware klasörüne sadece flashlayacağınız romu koyun ;)
  • quote:

quote:

FTF oluşturulurken versiyon bilgileri vs elle giriliyor orda arkadaş eski versiyonu yazmış aceleden.

Tekrar FTF oluşturmadan düzeltilemez. Flashtoolda görüntüde yanlış görünmesi dışında bir zararı yok. :)

Karıştırmamak için flashtool firmware klasörüne sadece flashlayacağınız romu koyun ;)

10.3.1.A.0.244 versiyon FTF dosyasını yeniden doğru versiyon numarası ile düzeltme !

27 Ağustosta inşaallah Türkiye'ye dönünce bu FTF' yi yeniden hazırlayıp ismini ve versiyon numarasını doğru şekilde yazıp o şekilde upload edeceğim. Faydalı olalım dedik onda da biraz zahmetli oluyor bu da faydalı olmak isteyen benim için uygun değil :)

Kusura bakmayın tekrar küçük hatadan ötürü

@grolof

• quote:

Orijinalden alıntı: Engin.OK

quote:

quote:

10.3.1.A.0.244 versiyon FTF dosyasını yeniden doğru versiyon numarası ile düzeltme !

27 Ağustosta inşaallah Türkiye'ye dönünce bu FTF' yi yeniden hazırlayıp ismini ve versiyon numarasını doğru şekilde yazıp o şekilde upload edeceğim. Faydalı olalım dedik onda da biraz zahmetli oluyor bu da faydalı olmak isteyen benim için uygun değil :)

Kusura bakmayın tekrar küçük hatadan ötürü

@grolof
    Zahmet edip hazırlamışsın o kadar hata normaldir.altına not düş yeter

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.