Şimdi Ara

xperia x10 xrecovery mode açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar telefonu rootlarken xrecovery moduda kuracağımı sanmıştım anlatımlarda öyle geliyordu ancak uzunca bir süre beklememe rağmen xrecovery mod yüklemek için gerekli seçenekler açılmadı. Bende kabloyu çıkartıp telefonu açtım. Telefon rootlanmıştı buraya kadar sıkıntı yok. Ancak xrecovery mode haliyle yüklenmemiş dedim onuda yükleyeyim.
    Bu linktekileri harfiyle uyguladım Tüm komutlar sorunsuz verildi. Ancak telefonu xrecovery moda alamıyorum. sony ericson yazısı göründükten sonra geri tuşuna basıp çekiyorum telefon o ekranda kalıyor. Bataryayı çıkartmadan düzelmiyor.

    Telefon sürümüm: 2.3.3 xrecovery mode: 0.2 acaba uyumsuzluk mu yaptı.







  • Arkadaşlar yazarken aklıma gelmişti dedim bir deneyeyim belki olur ve gerçektende oldu. Xrecovery mode 0.3 yüklemek gerekiyormuş yani videodaki adamın verdiği komutları vermemek lazımmış.

    Öncelikle şu linkteki dosyayı indirip bir yere çıkartıyoruz.

    Ardından telefonu usb kablosuyla bilgisayara bağlıyor ve ve telefonun ekranına çıkan seçeneklerden şarj al diyoruz.

    İndirdiğimiz klsöreden 1 - Command Prompt adlı dosyaya tıklıyoruz.

    Karşımıza gelen komut arayüzüne sırasıyla ;
    1)adb install busybox.for.root.apk(Bu komutun peşine telefonunuza yüklenen BusyBox uygulamasına girin superuser izin isteğine allow deyin ve çıkın)
    2)adb install xRecovery-v0.3.apk(Bu dosya indirdiğiniz klsörde xRecovery v0.3.apk diye geçmektedir ben boşluktan hazetmediğim için dosya adını
    bu şekilde değiştirip komut verdim siz kontrol edip istediğiniz gibi yapınız.)
    3)adb shell
    4)su (siz su yazdığınızda superuser sizden izin isteyecek telefon ekranından allow butonuna basarak izin veriniz.)
    5)mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock2 /system

    komutlarını veriniz.

    Ardından telefon menüsünden xRecovery Installer programına tıklayın. Gelen ekrandan Install xRecoverye tıklayın. Programda 3 tane tik çıktığını göreceksiniz. Bu size işlemin tamamlandığını söylemektedir. Artık recovery modunuzu kullanabilirsiniz.

    Xrecovery moda telefon açılırken sony ericson yazısı göründükten sonra geri tuşuna sürekli basıp çekerek ulaşabilirsiniz.

    Zamansızca konu açtım ancak buda bir alternatif olsun napalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywz_61 -- 22 Temmuz 2012; 18:00:39 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.