Şimdi Ara

Xperia İon mu Galaxy S3 mü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi xperia ion mu galaxy s3 mü ? İkisinin fiyatları hemen hemen aynı aralarındaki farklar nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefonda dayanıklılık ve kamera iyi olsun istiyorsan İon derim.Ama güncelleme,özellik ve kullanılabilirlik dersen S3 derim.Bende Sony Xperia Acro S kullanıcısıyım ama ben suya ve toza dayanıklı diye aldım.Ama S3 de kullanabileceğin daha çok pratik özellik var.Sen bilirsin kardeş,ama telefona iyi bakarım düşürmem dersen S3 derim.Ama çok hor kullanırım biraz dayanıklı ve kamera iyi olsun dersen İon derim.Tabi S3 İon'a göre işlemci konusunda da biraz üstün.İnşallah yardımcı olabilmişimdir

• Şuan herkes samsung çok iyi felan diyor ama ben nedense bir türlü alışamıyorum önyargım var, yorumun yardımcı oldu çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymanslymn

Telefonda dayanıklılık ve kamera iyi olsun istiyorsan İon derim.Ama güncelleme,özellik ve kullanılabilirlik dersen S3 derim.Bende Sony Xperia Acro S kullanıcısıyım ama ben suya ve toza dayanıklı diye aldım.Ama S3 de kullanabileceğin daha çok pratik özellik var.Sen bilirsin kardeş,ama telefona iyi bakarım düşürmem dersen S3 derim.Ama çok hor kullanırım biraz dayanıklı ve kamera iyi olsun dersen İon derim.Tabi S3 İon'a göre işlemci konusunda da biraz üstün.İnşallah yardımcı olabilmişimdir

http://www.youtube.com/watch?v=NmdA2QXtxnE

sağlamlık göreceli :) s3 çok daha dayanıklı gözüküyo

• quote:

Orijinalden alıntı: DogumGunuCocugu

Şuan herkes samsung çok iyi felan diyor ama ben nedense bir türlü alışamıyorum önyargım var, yorumun yardımcı oldu çok teşekkür ederim :)

Rica ederim :) Dediğim gibi değerlendir bi,ama işletim sisteminden şüphe etme S3'ün.Yazılım ve stabilite konusunda memnun olacaksın.Kuzenimde İon var,çok akıcı değil ve ekstra özellikleri yok S3'deki gibi.Mesela gözle takip falan.Samsung suya ve toza dayanıklı bi telefon yaparsa onu alırım,yada Sony Samsung gibi akıcı ve özellikli bi sistem getirirse onu alırım.Benimki kadar dayanıklı olduğunu bilsem alcam Samsun ama değil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: brigantes

quote:

Orijinalden alıntı: suleymanslymn

Telefonda dayanıklılık ve kamera iyi olsun istiyorsan İon derim.Ama güncelleme,özellik ve kullanılabilirlik dersen S3 derim.Bende Sony Xperia Acro S kullanıcısıyım ama ben suya ve toza dayanıklı diye aldım.Ama S3 de kullanabileceğin daha çok pratik özellik var.Sen bilirsin kardeş,ama telefona iyi bakarım düşürmem dersen S3 derim.Ama çok hor kullanırım biraz dayanıklı ve kamera iyi olsun dersen İon derim.Tabi S3 İon'a göre işlemci konusunda da biraz üstün.İnşallah yardımcı olabilmişimdir

http://www.youtube.com/watch?v=NmdA2QXtxnE

sağlamlık göreceli :) s3 çok daha dayanıklı gözüküyo

Dediğin gibi göreceli ama cebimde çizilmemesi pek etkilemez beni,benim işime yarayan 2. Koyduğun videodaki düşme olayıdır.Konuşurken düşürürsen kurtuluşun yok neredeyse,yani ekran kırılır.İlk videodaki olayı açıklayacak olursam da,bütün Sony telefonların ekranında fabrika çıkışlı darbe emici,ekran kırılmasını engelleyici bir bant var ekran jelatini var.Bu güvenlik için koyulmuş,sen falçatayla bıçakla çizersen çizilir.O koruyucuyu çıkarınca ekrana S3'teki gibi birşey olmuyor.Herkes sanıyorki Sony telefonun ekranı çiziliyor kolayca,Samsung Corning Gorilla Glass 2 kullanıyor yanılmıyorsam.Yani gerçek cam değerinde sert,onun için yanlamasına düşmelerde direnci düşük oluyor.Ama Sony de öyle değil,o plastik tarzı bir malzeme kullanıyor ve S3 teki kırılma olayının olduğu şekilde düşünce kırılmıyor,çünkü biraz esnek ve direnci yüksek.Yani kısacası o videodaki jelatin olayını bilmedipin için sana yanıltıcı gelmiş,jelatini çıkar aynı şeyleri uygula emin ol Samsung kadar dayanıklı,tek dezavantajı ekranda leke bırakması.Yeterki sağlam olsujn ekranda leke olsada olur ;) Onun için birazcık bilmek gerek Sony neden çiziliyor diye çünkü ekranda jelatün var fabrika çıkışlı ;) Samsunga da tak bi 50 liralık jelatin,vur falçatayı o da çizilir.S3 camı iz bırakmaz ama dayanıksız biraz,İon ise parmak izi bırakır ama esnek ve dayanıklı.Bu internette en çok şikayet S3 konusunda gövdede soyulmalar ve ekran kırılması.Bunlara dikkat etmek gerekir,İon da ise sadece stabil olmaması ve işlemcinin bazen yetersiz kalması.Herşeyin bi dezavantajı var.Mesela biraz önce S4 inceleme izledim teknokolik.com da sizde izleyin,o da kulak seviyesinden düşüyor ve Corning Gorilla Glass 3 olmasına rağmen ekran kırılıyor.Uzun oldu özür dilerim.İnşallah tarafsız ve bilgilendirici bir yazı olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S4 mü ? G2 mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Iphone 5S mi Z3 mü ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki android işlemciler bi süre sonra yavaşlar diyolar onun hakkında ne yorum yapacaksınız

• quote:

Peki android işlemciler bi süre sonra yavaşlar diyolar onun hakkında ne yorum yapacaksınız

Öyle birşey oluyor doğru ama cleaner program kullanın ve günde 1 kere kapatıp açın hiçbirşey olmuyor.Ben kaç aydır kullanıyorum aynı hızı dahala.Onları takmayın kafanıza.Dediğim gibi telefona bakarım,düşürmem dersen ve İon veya S3 dersen sadece ben S3 derim Sony kullanıcısı olduğum halde.Güncellemeleride iyi S3'ün.Ben daha Acro S'e jelly bran gelecek diye bekliyorum...

• İon'u ben de çok beğensem de, S3 yazılımsal olarak dorukta... tabi 50 milyon tane satılmış olması , android 4.3 ve 5.0 ı da alacak olması hep hanesine + olarak yazılacaktır.
  • Bende araştırdım s3 iondan işlemci ve yazılım olarak daha iyi fiyat olarak da ucuz s3 almak daha mantıklı galiba

• s3 tavsiye ederim güncelleme alacaktır uzun süre
  • Galaxy S3
  • Keskinlik:Ion 323ppi/ 306ppi
    Hdmi Ion da Var/S3 de YOK
    Kamera:Ion da 12mp/S3 de 8mp

S3 almak icin Sebepler;
    +Islemci Cekirdek=4 Adet (Ion da 2)
    +Islemci Hiz=1.4 Ghz*4 (Ion da 1.2 Ghz*2)
    +Daha Hafif 133gr (Ioan 144 gr)
    +Daha Hizli Gelismis Bluetooth 4 (Ion da 2.1)
    +kaliteli On Kamera 1.9mp (Ion da 1.3mp)
    +Genis Ekran 4.8inch (Ion 4.5inch)
    +Batarya 2100 mAh (Ion da 1900 mAh)
    +Daha iyi Grafik birimi GPU mali 400 (Ion da Adreno 220)

Ion batarya degismiyor. Daha yuksek kapasitede batarya veya yedek batarya takilamaz !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

Keskinlik:Ion 323ppi/ 306ppi
    Hdmi Ion da Var/S3 de YOK
    Kamera:Ion da 12mp/S3 de 8mp

S3 almak icin Sebepler;
    +Islemci Cekirdek=4 Adet (Ion da 2)
    +Islemci Hiz=1.4 Ghz*4 (Ion da 1.2 Ghz*2)
    +Daha Hafif 133gr (Ioan 144 gr)
    +Daha Hizli Gelismis Bluetooth 4 (Ion da 2.1)
    +kaliteli On Kamera 1.9mp (Ion da 1.3mp)
    +Genis Ekran 4.8inch (Ion 4.5inch)
    +Batarya 2100 mAh (Ion da 1900 mAh)
    +Daha iyi Grafik birimi GPU mali 400 (Ion da Adreno 220)

Ion batarya degismiyor. Daha yuksek kapasitede batarya veya yedek batarya takilamaz !!!

Kullanım, uygulama ve dayanıklık açısından da değerlendirebilir misin

• quote:

Kullanım, uygulama ve dayanıklık açısından da değerlendirebilir misin

Malesef telefoncu degilim ama Teknolojiyi Yakindan Takib eden her 3-6 ayda 1 telefon degistiren biriyim.

Sahsi fikrim S3 ozellik ve Yazilim olarak 10 numara farklari yazdim Ion nun ustun oldugu 1-Kamera-2)Hdmi-3)Ekran netlik Keskinlik ppi ama geri kalan her ozellik s3 diyor bu nedenle uygun Koruyucu darbe emici Kapak/Kilif ile S3 kullanmak daha mantikli bence.

Yoksa elimi yikarken telefonu islayacak veya yagmurun altinda telefonu kullanacak surekli elimden masada dusurecek biri degilim.

Hem bataryada buyuk etki eder bence degisse pozitif bir izlenim olurdu mesela Htc One serisi cok Hos Tasarim ve Super kamerasi var cogu versiyonda ya kart yuvasi yok veya pil-batarya degismiyor ama One SV de bu mumkun onun gibi birsey.

MediMarket-Vatan-Teknosa-Bimeks hangine gidebilirseniz gidin bi elinize alip akin iciniz akliniz hangisine yatarsa onu alin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo4fun -- 30 Nisan 2013; 16:59:58 >

• Yorumunuz için teşekkürler :)

• s3 kesinlikle daha iyi ion sony'nin arada kaynattığı ürün diye düşünüyorum. s ile z arasında bi geçiş ürünü gibi. s3 en azından amiral gemilerinden biri, donanımı daha iyi ve geliştirici desteği çok daha fazla. s3
  • Hocam ion mu s3 mü derseniz s3 derim.
    Yeni çıkacak sp mi s3 mü derseniz sp havada kara daha iyi olacak.
    Sp yaklaşık 1200 tl den gşrecek piyasaya 1aya kalmaz gelir onu bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gently weeps -- 1 Mayıs 2013; 10:11:56 >
  • dün gold a s3 almak için gittim ion alıp çıktım :) neden derseniz performans konusuna değinmeyeceğim o konuda çok bilgim yok ve kullandığım telde performans zorlayıcı işlemler de yapmıyorum sadece gold daki eleman çok büyük farklar olmadığını söyledi,ben görünüşe göre karar verdim ion un malzeme, kalitesi s3 e göre çok daha iyi yine görüntüsü s3 e göre çok daha güzel ion ele daha güzel oturuyor s3 teki gibi zorlanmıyorsunuz,s3 bana genç işi bir tel gibi görünüyor ion biraz daha resmi ve ağır bir duruşu olan telefon yani tam 007 ye göre :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.