Şimdi Ara

XPEİRA U ADIM ADIM BOOTLOADER AÇMA ve KAPATMA, ROOT, CWM, STOCK ROM, CUSTOM ROM YÜKLEME (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
5
Favori
29.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DallasPage

Tamamdır rootladım :D ilk zorlada olsa .b.10 ile biten kerneli bulup attım. Sonra root işlemi sırasına rootme ye geri yükledim sonra baya bi süre bekledim program çok yavaş tepkiler verse de bitti zannedip usb yi çekmedim. sonra sonunda bitti. Superuser uygulaması geldi ama hiç bir iş yaptığı yok. uygulamalardan falan kaldırdım ben hep :D devredışı falan bıraktım. Milletin paylaştığı roomları nasıl kuruyoruz? 16mblik img dosyası var ve meta ile bilmemne dosyası içeriyor zipler onları nasıl kuracağız ki?

konunun ilk dört mesajını okursanız tüm sorularınızın cevabını bulacaksınız ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmandeha

quote:

Orijinalden alıntı: melihgnl3

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2163800 bu linkteki romu kurmaya calısıyorum aslında instructıon bolumunde anlatmıs ama anlamadım pek kendim cevirerek ugrastım ama olmadı root ettim ama munjenı rom kurmak gerikoyormus biliemedim nası yapacagımı ilk sayfadakı linkteki cwm ile denedim ben ama aroma installer falan diye arkadas kafam karıstı iyice bi anlatsan bize cok sekil bi rom

verdiğin linkteki yükleme yönergelerini kısaca çeviriyorum:
    Instructions(READ & FOLLOW CAREFULLY): dikkatle okuyup adım adım takip edin
    Flash any Stock B.1.54 / C.1.0 / B.1.89 (use flashtool). flashtool programıyla B.1.54 / C.1.0 / B.1.89 sürümlerden birini flashlayın (ben ilk mesajda stock rom yükleme başlığında C sürümünü ve nasıl flashlanacağını anlatmıştım oradan uygulayabilirsiniz)
    Let it boot properly. uygun şekilde başlatın telefonu
    Download eXperience.zip and transfer to internal memory. experiance.zip dosyasını indirip telefonun dahili belleğine kopyalayın
    Now flash Munjenis's CWM kernel şimdi munjenis kernel dosyasını flashlayın
    How to flash? bunun nasıl yapılacağı:

Download fastboot package and extract it. fastboot paketini indirin ve sipten çıkarın
    Download Memory Tweak.zip and extract it. memory tweak i indirin ve zipten çıkarın
    Copy ftr file from memory tweak and Place ftr to fastboot folder. memory tweak deki ftr dosyasını fastboot klasörüne kopyalayın
    While device is power OFF: telefon kapalıyken
    Volume Up + USB cable connected to PC -> FASTBOOT MODE (BLUE LED will light up) usb kablosunu telefona takın ve telefonun ses artırma tuşuna basılı bir şekilde usb kablosunu bilgisayara takın fastboot modda bağlandığını led bar mavi olunca anlarız
    Open Command Prompt (Shift+Right mouse button) in Fastboot Folder fastboot klasörü içinde shifte basarak sağ tıklayın ve komut penceresini açın
    Write this commend and hit enter fastboot flash boot ftr bu komutu yazıp enter a basın fastboot flash boot ftr
    Done tamam. oldu
    Now boot into CWM recovery mode and flash the eXperience.zip. şimdi telefonu CWM recovery modda başlatın ve eXperience.zip i flashlayın
    You will be entered in AROMA AROMA ya girmiş olmalısınız/olacaksınız
    Now follow the instructions(Select your device carefully and specially be careful in Speedy Droid menu.) select the apps you want to install and remove.
    Again boot to CWM recovery. şimdi talimatları dikkatle takip edin (cihazınızı SPEEDY Droid menüden dikkatle ve özellikle seçin) yüklemek ya da silmek istediğiniz uygulamaları seçin. CWM recovery modda tekrar başlatın.
    Do a wipe data/factory reset. (It will not remove data from SD card) cwm menüsünden wipe data/factory reset yapın (hafıza kartındaki veriler silinmez)
    Wipe Dalvik Cache cwm menüsünden wipe dalvik cache yapın
    Turn the phone on and wait for POWER OFF button, when it appears hit the button. telefonu açın ve POWER OFF butonu gelinceye kadar bekleyin, gelince butona dokunun
    For smoothest and fastest eXperience.(UNLOCKED BOOTLOADER ONLY) hızlı ve hafif eXperience için (sadece bootloader açık olan telefonlar için)
    Quote: aktarım/alıntı
    Originally Posted by munjeni munjeni den orjinal gönderi
    After installing rom, install memory tweak (recomended for very smooth android): romu yükledikten sonramemory tweak ı yükleyin (çok hafif bir sistem için önerilir):
    download memory tweak ->http://d-h.st/Equ memory tweak indirin: http://d-h.st/Equ
    reboot to recovery cihazı recowery modda başlatın
    mount usb storage usb depolamayı takın/çerçeveye alın/seçin (hangi anlam uygunsa işte onu yapın)
    copy memory_tweaks.zip to sdcard memory_tweaks.zip dosyasını sd karta kopyalayın
    unmount sdcard sdcartı çıkarın/sdcard tan çıkın (hangisi uygunsa)
    back to main menu and "install zip from sdcard" ana menüye dönüp install zip from sd card seçin
    Reboot and you are done!! yeniden başlatın ve başardınız

Note:
    It might take long time to update media database if you have too much files on your SD and external SD. During updation your media apps(Walkman, Album, Movies) will not show media files(mp3, images, videos). hafızada çok dosya varsa uzun sürebilir ve bazı medyalar görünmeyebilir.
    Have patience and give time your device to settle. sabırlı olun ve telefona zaman tanıyın
    It is recommended, you don't change pre-defined options in aroma for more faster and smoother performance. hızlı ve hafif performans için aroma da öntanımlı ayarları değiştirmemenizi öneririz
    After flashing its recommended to calibrate your battery. flashlamadan sonra bataryanızı kalibre etmeniz önerilir
    For some one who have problems with usb drivershttp://d-h.st/Zqo usb sürücülerle ilgili sorun yaşayanlar için link: http://d-h.st/Zqo

Alıntıları Göster
    kardeşim cok tesekkur ederim ilk fırsatta denıcem

• osmandeha O kullanıcısına yanıt
    deniyorum ama olmuyor işletim sistem win 8 olduğu için olabilir mi ?driverleri yüklerken dpinst.exe hatası veriyor bu işletim sistemde yapılamaz diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSJ986 -- 26 Haziran 2013; 15:34:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSJ986

deniyorum ama olmuyor işletim sistem win 8 olduğu için olabilir mi ?driverleri yüklerken dpinst.exe hatası veriyor bu işletim sistemde yapılamaz diyor

işletim sisteminden olduğunu sanmıyorum. şimdi denedim win8 de sorunsuz yüklendi.
    bu arada flashtool driverlarından bahsediyorsun değil mi?
    çözüm önerisi: bilgisayardaki telefonla ilgili tüm programları kaldır, driverları da kaldır. bilgisayarı yeniden başlat. sonra ilk mesajda anlattığım ayrıntılara dikkat ederek flashtool programını ve driverlarını yüklemeyi dene. büyük ihtimalle olacaktır.
  • osmandeha O kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum valla her şey anlatıldığı gibi yapıyorum ama yinede error fotoları ekliyorum. yinede bu program sayesinde telefon baya hafifledi eskiden 70-80 mb boşken şuan ramde 180mb boş aslında benim sorunum bu idi error versede telefonu düzeltmiş oldu flashtool :D XPEİRA U ADIM ADIM BOOTLOADER AÇMA ve KAPATMA, ROOT, CWM, STOCK ROM, CUSTOM ROM YÜKLEME[simage] XPEİRA U ADIM ADIM BOOTLOADER AÇMA ve KAPATMA, ROOT, CWM, STOCK ROM, CUSTOM ROM YÜKLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSJ986 -- 4 Temmuz 2013; 15:20:47 >

• SSJ986 kullanıcısına yanıt
    flashtoole ekrandaki yazının tamamını gönderseydin daha sağlıklı anlaşılırdı. ekranda hata mesajı görünen driverlar zaten gereksiz olanları. asıl önemli olan 3 driver yüklendiyse sorun yok. bunlar fastboot, flashmot ve xperia u driverları. flashtoolda hangi işlemi yaparken bu mesaj çıkıyo? görünen kısımdan anladığım kadarıyla sanki işlem tamamlanmış, sonra hata mesajı gelmiş gibi?
  • quote:

flashtoole ekrandaki yazının tamamını gönderseydin daha sağlıklı anlaşılırdı. ekranda hata mesajı görünen driverlar zaten gereksiz olanları. asıl önemli olan 3 driver yüklendiyse sorun yok. bunlar fastboot, flashmot ve xperia u driverları. flashtoolda hangi işlemi yaparken bu mesaj çıkıyo? görünen kısımdan anladığım kadarıyla sanki işlem tamamlanmış, sonra hata mesajı gelmiş gibi?
    Windows 8 de benimde flashtool-0.9.11.0-windows versiyonuyla problemim vardi
    flashtool-0.9.8.0-windows versiyonu nu denersen problem kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pamiyan

Windows 8 de benimde flashtool-0.9.11.0-windows versiyonuyla problemim vardi
    flashtool-0.9.8.0-windows versiyonu nu denersen problem kalmaz

Alıntıları Göster
    çok faydalı olmuş, ilk sayfadaki adımları takip ederek bugün telefonu romunu değiştirdim ben sadece flasmode driverinde bayağı uğraştım
    emeğine dağlık
  • Derin_KarayeL kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...
  • quote:

teşekkürler...

müdür tüm işlemleri hallettim yaptım terranova rom yükledim iyi şimdilik sorunsuz ama yine biraz yavaş çalışıyor gibi geldi
    bu paylaşımın başlarında biryerde cm10 rom linki vardı yada başka yerden mi buldum hatırlamıyorum, onuda aradım bulamadım indirme linkinden indiriyorum 136mb olması gerekirken 76mb geliyor ve zipini açarken arşiv bozuk uyarısı veriyor,
    senin tavsiye edebileceğin yada linkini verebileceğin güncel rom varmı bebim bilgisayarda fastboot drıverini çok kurcaladığım için sıkıntılı oldu cwm ile yükleme yapabileceğim özellikle bildiğin önerebileceğin rom varsa bende araştırıp indirip linki buraya ekleyebilirim
    şimdiden teşekkürler
  • Derin_KarayeL kullanıcısına yanıt
    cm10 ne bilmiyorum. ben stock rom C sürümü kullanıyorum. flashtool la yükleniyor ilk mesajda ayrıntılı anlatımı var. root ettikten sonra zaten istediğin gibi customize edebilirsin. daha önce bikaç tane custom rom yükledim ama sonunda bu şekilde kullanmak daha iyi geldi.
  • arkadaşlar bugün 2.3.7 Turkcell romu Sony Update Service ile 4.0.4 Turkcelle yüksellttim.
    Şimilik tek sorun Otomatik ekran parlaklığı çalışmıyor. Bu rom'da calışmıyor mu?

Birde Android 2.3.7 Turkcell Stock ROM nereden bulabilirim ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Spears

arkadaşlar bugün 2.3.7 Turkcell romu Sony Update Service ile 4.0.4 Turkcelle yüksellttim.
    Şimilik tek sorun Otomatik ekran parlaklığı çalışmıyor. Bu rom'da calışmıyor mu?

Birde Android 2.3.7 Turkcell Stock ROM nereden bulabilirim ??
    kırık linkleri yeniledim. çalışmayan link olursa tekrar bildirin yenilerim.
  • quote:

kırık linkleri yeniledim. çalışmayan link olursa tekrar bildirin yenilerim.

Alıntıları Göster
    flashtool driverlerini kuramadım. win8 den mi ? bölge ayarlarını abd yaptım sonnra yuklrdim programı. sonra driverler girdim kurulmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AmdorTelemnar

flashtool driverlerini kuramadım. win8 den mi ? bölge ayarlarını abd yaptım sonnra yuklrdim programı. sonra driverler girdim kurulmadı.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar soruları özelden deil de burdan yazarsanız diğerlerine de faydalı olabilir.
  • telefonun temalarını silerken yanlışlıkla hareketli temaların yazılımı silmişim, google playden hareketli duvar kağıdı indiriyorum, ama hata verip kapanıyor. ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 12 Ağustos 2013; 15:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ekin

telefonun temalarını silerken yanlışlıkla hareketli temaların yazılımı silmişim, google playden hareketli duvar kağıdı indiriyorum, ama hata verip kapanıyor. ne yapmam lazım
    dediğinizin hepsini yaptım, cwm menüsen update from sd card seçeneğinden seçiyorum bikaç yazı çıkıyor, aroma installer başlatıcağı zaman ekran gidiyor bidaha gelmiyor sorun ne olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: queenofpain

telefonun temalarını silerken yanlışlıkla hareketli temaların yazılımı silmişim, google playden hareketli duvar kağıdı indiriyorum, ama hata verip kapanıyor. ne yapmam lazım

hareketli tema yazılımının apk sını bulup yükleyin ve rom toolbox ile sistem uygulamasına dönüştürün. bu apk nette bulamazsanız kurulu olan herhangi bi telefondan alabilirsiniz. benim telefondakileri ekliyorum ama daha önce üzerlerinde oynama yapmıştım çalışacağından emin değilim yine de denemekte fayda var.https://docs.google.com/file/d/0B_1PXLJlEH0GQS1oV3l5SVpQRTQ/edit?usp=sharing
    hareketli temalar çok ram ve batarya tüketir düz tema kullanmak daha mantıklı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: godfrey02

dediğinizin hepsini yaptım, cwm menüsen update from sd card seçeneğinden seçiyorum bikaç yazı çıkıyor, aroma installer başlatıcağı zaman ekran gidiyor bidaha gelmiyor sorun ne olabilir ?

sorun her ayrıntıda olabilir. update from sd card hangi adımda uzun anlatmanız lazım ya da dikkatle adım adım tekrar deneyin.
  • İlk başlarda ayarlar menüsündeki simgeler maviliydi,sonradan hepsi grileşti rengi kaçtı,acaba nedendir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 19 Ağustos 2013; 12:37:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.