Şimdi Ara

xp'yi nasıl kaldırcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kurulu olan xp'yi nasıl kaldırabilirim?şuanda c:'de xp d:'de 98 yuklu.xp'yi yeniden kurdum ama diğerini kaldırmayı bilmiyordum "messenger"'ı açınca başka blgisayardan oturum açtınız falan diyo.sonra öğrendimkurarken "repair" diye bişey varmış ordan tekrar kuruluyomuş.sonra tekrar bikere daha kuruldu.

ya şunları sorcam
    1)belkde şu anda c:'de 3 veya en az 2 işletim sistemi kurulu.bunu nasıl kaldırabilirim?
    eğer kurarken"repair" dersem bu sorunu çözermi?
    2)windows açılmıyorsa bilgisayarda başka kurulu olan bi işletim sistemide yoksa o cd'yi kurmak için nasıl açıcaz?
    saolun arkadaşlar

• eğer sistemleri kaldırmak istiyorsan ilk olarak en üst işletim sisteminden başlamılısın. yani 98ve xp yüklü makinada ilk olarak xp yi kaldırman gerekiyor. yükleme sırasının tam tersi istikametine görre silme işlmei yapılır.bir de msn olayı sende hem msn messenger hemde windows messenger çalışıyor. bundan dolayı msn başka bir alandan oturum açtunuz uyarısı veriyor. program ekle kaldırda windows bileşenleri kısmından windows messenger i kaldır bu sorunda bu şekilde çözzülür..
  • kardes benim bildiğim 98 c dısında bi partisyonda calısmaz c deki xp kaldırmak için format atman lazım format attıın zaman boot sector silinecektir buda kurulu olan butun işletim sistemlerinin çalışmayacağı anlamına gelir

boot u tekrar olutuşra bilirsen kurtarırsın ama işin uzun en iyisi sen komple temizle harddiski

çözüm sende
  • quote:

Orjinalden alıntı: buun

eğer sistemleri kaldırmak istiyorsan ilk olarak en üst işletim sisteminden başlamılısın. yani 98ve xp yüklü makinada ilk olarak xp yi kaldırman gerekiyor. yükleme sırasının tam tersi istikametine görre silme işlmei yapılır.bir de msn olayı sende hem msn messenger hemde windows messenger çalışıyor. bundan dolayı msn başka bir alandan oturum açtunuz uyarısı veriyor. program ekle kaldırda windows bileşenleri kısmından windows messenger i kaldır bu sorunda bu şekilde çözzülür..

ya zaten "messenger" olayını hallettim.çok önemli bi sorunde değildi ama bilgisayar yavaşladı.önce xp'yi kaldrıman gerekiyor dedin işte onu nasıl yapcam nasıl kaldıracam illa formatmı atmam gerekiyor?
    bu arada buun ve canavar yardımınız için saolun

• sadece xp kurulu sisteme format atman yeterli olacaktır. çünkü çoklu işletim sistemleri kurum aşaması küçükten büyüğe doğru oluyor. bu şekilde ealt sürüm işletim sistemleriinin boot dosyaları yeni olan işletim sistemleri tarafından değiştirliyor. sende güncel olan işletim sisteminikaldırarak olayı çözümleyebilirsi.n eğer olası bir hataya karşı 98 açılmamazlık yaparsa bunuda 98 tekrar üstüne kurarak giderebilirsin. bu şekilde değiştirlimiş olan sistem dosyarı tekrar yeni ile değişecek ve işletim sisteminin tekrar açılması sağlanacak. kolay gelsin...
  • Ennnn temiz çözüm FOTMAT C:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.