Şimdi Ara

XP Starter Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar; XP starter editon yüklü bir pc satın aldım yeğenim için, kendisi pc konularında pek tecrübeli sayılmaz. Forumu taradım hızlıca ama bu konu ile ilgili bir başlık bulamadığım için başlığı açma gereği hissettim.

Tabii bu işletim sistemi yerine XP Home yada Pro kurmak bir çözüm ama yine de lisanslı kalmayı tercih edersem düşüncesiyle sorularımı soruyorum.
    (Kendisi öğrenci ve sistem kurabilme yeteneği henüz yok en azından bu yolla oyunlardan da uzak tutabilirim diye düşünüyorum)
    Sizden ricam nette de fazla bir bilgi bulamadım bu yüzden aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz memnun olurum.

1. Aldığım pc Crea P4, 512 MB ram, O/B 224 Intel 950 Ekran kartı, 80 GB Sata HDD bu pc için Ram almayı düşünüyordum, fakat okuduklarıma gör XP Starter max 512 MB Ram'i destekliyormuş bilen var mı, yani bu sisteme ram eklemek gerksiz mi bu durumda?
    2.Aynı anda 3 program ve pencere açılması olayı doğru mu?
    3.Max 1024-768 çözünürlüğü desteklediği doğru mu?
    4.Sağ tuş yapılamadığı ve masaüstünün değiştirelemediği doğru mu?
    5.Daha benim bulamadığım kısıtlamalar nelerdir acaba?
    6.Divx codeclerini destekliyor mu Divx seyretmek mümkün mü?

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 10 Mayıs 2007; 0:52:46 >

• Desteği aşşağıda ama XP Pro yüklersiniz artık lisans konusunda ev kullanıcısı tarafında sorun olmaz.

Dvix seyretmek istersen Dvix programları mevcut onları bilgisayarına yükleyip seyredebilirsiniz

Windows XP Starter Edition Top-Line System Requirements

Windows XP Starter Edition is designed for low-cost, entry-level PCs running value-based processors such as Intel’s Celeron®, Celeron D and Celeron M; AMD’s Duron™, Geode™ and Sempron™; and similar processors from other manufacturers. As of Sept. 1, 2006, Windows XP Starter Edition has the following top-line system requirements:

• PCs with Intel® Celeron, Celeron D or Celeron M processors

• PCs with Intel Pentium® 3 processors

• PCs with Intel Pentium 4 processors not supporting Hyper-Threading Technology

• PCs with Intel Pentium 4 processor models 541, 531 and 524 supporting Hyper-Threading Technology

• PCs with AMD™ Athlon™ XP, Duron, Geode or Sempron processors

• PCs with similar value processors from other manufacturers

• 233 MHz processor minimum, 300 MHz or higher recommended

• 64 MB of RAM; 512 MB of RAM maximum

• 1.5 GB of available hard disk space, 120 GB maximum hard disk space

• CD-ROM or DVD drive

• Super VGA video adaptor and monitor

• Microsoft Mouse or compatible pointing device

The names of actual companies and products mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

Arkadaşlar; XP starter editon yüklü bir pc satın aldım yeğenim için, kendisi pc konularında pek tecrübeli sayılmaz. Forumu taradım hızlıca ama bu konu ile ilgili bir başlık bulamadığım için başlığı açma gereği hissettim.

Tabii bu işletim sistemi yerine XP Home yada Pro kurmak bir çözüm ama yine de lisanslı kalmayı tercih edersem düşüncesiyle sorularımı soruyorum.
    (Kendisi öğrenci ve sistem kurabilme yeteneği henüz yok en azından bu yolla oyunlardan da uzak tutabilirim diye düşünüyorum)
    Sizden ricam nette de fazla bir bilgi bulamadım bu yüzden aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz memnun olurum.

1. Aldığım pc Crea P4, 512 MB ram, O/B 224 Intel 950 Ekran kartı, 80 GB Sata HDD bu pc için Ram almayı düşünüyordum, fakat okuduklarıma gör XP Starter max 512 MB Ram'i destekliyormuş bilen var mı, yani bu sisteme ram eklemek gerksiz mi bu durumda?

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

• Anlaşıldı bye bye diyeceğiz startere ilginize teşekkürler
  • Yeğeniniz için yeterli olur bence değiştirmeyin.
  • bence siin çok gereksiz bir sürüm hiç bişi yapılmıyor bana göre hiç bir özelleştirme olayına girilemiyor...

silin gitsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

1- doğrudur,o işletim sistemi için yeterrlidir.
    2- doğru
    3- doğru
    4- tamamen yanlış
    5- mesela her türlü oyunu desteklemez.açıkçası pek bilmiyorum
    6- bana sormayın :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VİSTA BUSİNESS edition cd
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.