Şimdi Ara

XP KURAMAMA SORUNU ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler benimde böyle bir sorunum var. Komşunun pcye cdden xp kuramıyorum. Bunun için harddiskten yükleme yapmayı deneyeceğim. Elimde iki tane harddisk var bir tanesi komşunun pcsindeki 20gb ntfs Diğeri benim dolu 30 gb ntfs harddiskim
    Ben şimdi i386'yı benim dolu harddiskime attım ve diğer hdd ile birlikte 20 gb olan master olacak şekilde bağladım (xp 20gb olana kurulacak). Fakat benim harddiskteki i386 içindeki winnt.exe yi dostan nasıl çalıştıracağım (execute). Bana DOS'ta tüm harddiskleri görebilen, exe leri çalıştırabilen ve ntfs okuyabilen bir dos programı lazım (disketle boot edilebilir)

LÜTFEN YARDIM EDİN.

Başka bir fikriniz varsada olur.

Bu pc nin anakartında bir problem var bana verdiğinde çalışıyodu. Formattan sonra xp kuramadım. Dosyaları kopyalarken okuma hatası verdi halbuki Cd sağlam daha önce bir sürü pcye yükledim. Hatta üstüne yeni bir xp cdsi yaptım (4xle çekilmiş). Bir defasında renkli ekrana kadar gelmeyi başardım (windows şimdi daha yetenekli vs ekranı :) Ama onda da aygıtlar yükleniyor kısmının sonunda takılıp kalıyor. 2 gündür bununla uğraşıyorum kafayı yiyecem lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay_X -- 28 Aralık 2006; 14:52:20 >

• xp cd sinde sorun yoksa hdd,ram veya cd-rom sürücünde sorun olabilir.
    Dos tan kullanmak için ise 98 başlangıç disketi ve ntfs4dos programı yardımcı olur.
  • Winnt yi çalıştırmadan önce "smartdrv" komutunu çalıştırmanız sizin yararınıza olacaktır. Yoksa kurulum için saatlerce beklersiniz.

Diğer bir konu da eğer ki bootable xp kurulum cd si ile kurulum yapamıyorsanız @maxtreme arkadaşın da dediği gibi parça bazlı donanım sorunları da kurulumu engelliyor olabilir. En çok karşılaşılan problem, ram sorunu veya uyuşmazlığıdır.
  • Sağolun
  • bence bir windows 98 başlangıç disketi, bir windows 98 cd si, bir de xp cd si işin görür derim...

önce başlangıç disketiyle komut sistemine düşür, sonra windows 98 cd sini tak ve win98 klasörüne gir ve format c: yap, daha sonra iki kere arka arkaya smartdrv komutu çalıştır, sonra xp cd sini takarak i386 klasörünün içindeki winnt komutu çalıştır, kurmaya başlayacaktır büyük ihtimalle...
  • Ya benim sorunum zaten cdden kuramamak. Kurulum başlıyor zaten ama aygıtlar yükleniyor kısmının sonuna yaklaşınca kalıyor öyle ekran tamamen donmuyor ama ilerleme yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubilay_X -- 29 Aralık 2006; 1:27:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wireless sorunu lüfen yardım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.