Şimdi Ara

XP kendi kendine resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde arkadaşımın bilgisayarı var HDD yi kendi pc me takarak formatladım ve XP yi yükledim kendi bilgisayarımda sorunsuz olarak çalışıyor ama arkadaşımın bilgisayarına tekrar taktığımda windows açılırken kayan imleç geçtikten sonra bilgisayar kendini resetliyor.

bi türlü çare bulamadım yardımcı olabilicek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

• bir bilgisi olan yokmu acaba?
  • Kendi bilgisayarınızda windowsu kurduktan sonra arkadaşınızın pc sine taktıysanız elbetteki sistem açılmaz.Windows sizin anakartınızın chipsetine ve donanımınıza göre kurulum yapıyor.Arkadaşınızın pc sine taktığınızda o kurduğunuz sistem bu yüzden çalışmayacaktır.
  • @Bluecry
    peki mesela iki tane bilgisayar var ve bunların donanımları tamamen aynı marka ve modele kadar yine açılmaz değilmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir

@Bluecry
    peki mesela iki tane bilgisayar var ve bunların donanımları tamamen aynı marka ve modele kadar yine açılmaz değilmi

Hayır yazdığınız şekildeki bir durumda problem yaşanmayacaktır.Atıyorum DELL marka 2 adet aynı model ve donanıma sahip bir pc de dediğiniz gibi sorun olmayacaktır.Aslında aynı chipsetteki anakartlarda da çok büyük bir ihtimalle arkadaşın yaşadığı sorun yaşanmayacaktır.Muhtemelen arkadaşımızın elindeki iki PC ninde anakart chipseti farklı.Diğer takılı olan PCI, AGP ve PCI-e gibi donanım bileşenleri bir sorun teşkil etmez.Ancak hard disk yer değiştirdiğinde yani kurulumdan sonra diğer pc ye takıldığında (anakart chipsetlerinin aynı olduğu 2 pc olduğunu varsayıyorum) diğer donanımlar için yeni donanım bulundu ibaresi ile karşılaşılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bluecry

quote:

Orjinalden alıntı: kadir

@Bluecry

Hayır yazdığınız şekildeki bir durumda problem yaşanmayacaktır.Atıyorum DELL marka 2 adet aynı model ve donanıma sahip bir pc de dediğiniz gibi sorun olmayacaktır.Aslında aynı chipsetteki anakartlarda da çok büyük bir ihtimalle arkadaşın yaşadığı sorun yaşanmayacaktır.Muhtemelen arkadaşımızın elindeki iki PC ninde anakart chipseti farklı.Diğer takılı olan PCI, AGP ve PCI-e gibi donanım bileşenleri bir sorun teşkil etmez.Ancak hard disk yer değiştirdiğinde yani kurulumdan sonra diğer pc ye takıldığında (anakart chipsetlerinin aynı olduğu 2 pc olduğunu varsayıyorum) diğer donanımlar için yeni donanım bulundu ibaresi ile karşılaşılır.

Peki diyelim donanım olarak iki ürün aynı(anakart işlemci ekran kartı vs) sonuçta bunların seri numaraları farklı mesela ayrı olarak mac adres modemde o farklı onlarda bir sorun çıkabilirmi yani yeni donanım bulundu dermi bilgisayar açıldığında.Keşke deneme şansım olsa çok merak ettim şuanda.

• Seri numaraların hiçbir önemi yoktur.Bunu şöyle bir örnekle açıklayayım;
    ASUS'un Ge-Force FX 5200 ekran kartıda aynı chipsettir Zotac marka Ge-Force Fx 5200 de aynı chipsettir ve aynı sürücüyü kullanırlar.Seri numaraları ise farklıdır çünkü her üretici firma kendi ürününe kendi standartlarına göre seri numara vermektedir.

Intel chipsetli MSI marka bir anakart ve Gigabyte marka Intel chipsetli bir anakart da chipset sürücüsü olarak aynı sürücüyü kullanır.Yani Intel Chipset Driver'ı.Bu iki anakarttada model seri numara vs herşey farklıdır ama aynı chipsettir yani aynı yazılımı kullanan ürünlerdir.MAC adresi debug kodu ile yani makine programlama diliyle ağ donanımlarına verilmiş adreslerdir.MAC girdisi ethernetin üzerinden ancak makine yazılım dili bilen biri tarafından değiştirilebilir ve olası bir hatalı girişte aygıt çalışmaz hale gelir.İnanılmaz zor bir işlemdir.Örneğin güvenlik yazılımlarında da "şu MAC adresli ethernete sahip PC sisteme bağlanmasın" gibi bir güvenlik uygulandığında bu güvenliği geçebilmek için etherneti değiştirmekten başka bir çözüm yoktur.IP değiştirmek çözüm olmaz.Aynı chipseti kullanan ethernetlerdede sorun çıkmayacaktır.Örneğin Realtek 8139 chipini kullanan bir noname marka ethernetle farklı marka ancak chipset olarak 8139 chipini kullanan başka bir ethernet ayrı MAC adreslerine sahiptir ancak aynı sürücüyü kullanırlar.Konuyu açan arkadaşın yaşadığı sorun tamamen anakartların farklı chipset olmasından kaynaklanmaktadır eğer ekstra başka bir sorun yoksa ikinci denediği PC de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 13 Temmuz 2009; 3:34:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem kendi kendine reset atıyor!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevabın için çok teşekkür ederim Bluecry
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.