Şimdi Ara

xmp ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben 1600 mhz gskill ripjaws 4x2 alacagim ama xmp varmidir ne ise yarar olmazsa ne kaybederim hala 1600mhz de kullanirmiyim rame oc yapmayacagim ancak islemciye ilerde oc yapmayi dusunuyorum bi acikliga kavustururmusunuz ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Extreme Memory Profile

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/gaming/extreme-memory-profile-xmp.html

Hocam yani ben xmp almazsam bisey degismez yine 1600mhz kullanabilirim degilmi rame oc yapmayacagim bu xmp olayi kac fps fark ettirir dizce gskill rijawsmi yoksa xmpli herhangibi rammi yaa gskill ripjawsda xmp varmi

• playkinq kullanıcısına yanıt
    Hic ayar gerektirmeyen PNP ramler var istersen. Gskill bende kullanıyorum gayet memnunum. Yapacağın çok basit biosa girip xmpyi aciyosun en performanslı halde çalışmaya basliycak1600 MHz de. İstersen hic bir ayar yapmadan 1333 te kullanabilirsin. İkisinin arasındaki farkı hissetmen imkânsız. Ama icimbrahat etsin diyosan xmpyi ac.

• quote:

Orijinalden alıntı: xtyper

Hic ayar gerektirmeyen PNP ramler var istersen. Gskill bende kullanıyorum gayet memnunum. Yapacağın çok basit biosa girip xmpyi aciyosun en performanslı halde çalışmaya basliycak1600 MHz de. İstersen hic bir ayar yapmadan 1333 te kullanabilirsin. İkisinin arasındaki farkı hissetmen imkânsız. Ama icimbrahat etsin diyosan xmpyi ac.

Hocam son bisey soracagim bu xmp rame yaa baska bi bilesene zarar vermez degilmi ??

• quote:

Orijinalden alıntı: playkinq

Arkadaslar ben 1600 mhz gskill ripjaws 4x2 alacagim ama xmp varmidir ne ise yarar olmazsa ne kaybederim hala 1600mhz de kullanirmiyim rame oc yapmayacagim ancak islemciye ilerde oc yapmayi dusunuyorum bi acikliga kavustururmusunuz ???

Ram standartlarını JEDEC konsorsiyumu belirler. Örneğin DDR3 ilk çıktığında 800-1066-1333 hızları vardı sadece.
    Daha sonda 1600-1866-2133 standartları belirlendi. Bunun üstündeki hızlar standart değildir.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM

JEDEC tarafından belirlenen hızlar ve timing değerleri dışında bellekler de olabilir. Mesela 1800-2000-2200-2400 ve üstü gibi. Örneğin bir önceki belleklerim 2000-8.8.8.24 idi ve standart dışıydı. Yada zamanlamalar farklı olabilir. Şimdiki belleklerim de 2133-9.11.11.31. Oysa JDEC standartları 2133 için en hızlısı 11.11.11 ayarında.

Bir de işlemcilerin desteklediği varsayılan bellek hızları vardır. Örneğin I7 işlemciler 1600 diğer inteller ise 1333 doğal destek verirler. AMD işlemciler ise 1866-2133 (APU) hızlarını desteklerler.

Bir işlemci açılışta belleğin SPD denen çipindeki hız-zaman bilgilerini okur. Burada kendi desteklediği bir hız bilgisi bulursa otomatik olarak bunu seçer. (Auto veya By SPD ayaralarında.) Kendi tanıdığı bir bellek hız bilgisi bulamazsa çalışması garanti en düşük değere ayarlar.Mesela AMD işlemciler hız bilgisini uyduramazsa modele göre 1066-7.7.7 veya 1333-9.9.9 hızlarından birini seçer. İnteller de buna benzer hareket eder.

Eskiden standarda uymayan hız-zamanlama bilgilerini elle girerdik. XMP bunu otomatik olarak yapabilir. Intel XMP karşılığı AMD için AMP diye bilinir.

XMP-AMP uyumlu belleklerde JEDEC harici hızlar için de bilgiler kayıtlıdır. İşlemci veya arakart XMP-AMP standartlarını tanıyorsa Auto ayarında bu değerleri otomatik seçebilir. Elle girmemize gerek kalmaz.

Örneğin benim bellekte JEDEC 1333-9-9-9 ayır ile XMP 2133-9-11-11 ayarı var. FX-8320 işlemcim XMP desteklemediğinden otomatik bırakırsam 1333 seçiyor. Ama anakart destekliyor ve bellek aralarından XMP 2133-9.11.11 ayarını seçip kullanabiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    20 yıl önce açıldı
    Ne işe yarar bu lustral ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.