Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 9 Pro [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.875
Cevap
119
Favori
134.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0MG90

    Telefon pahalı olduğu için alan yoktur hocam.

    İki telefon arasındaki fark

    Redmi Note 9 Pro - Mi Note 10 Lite
    IPS LCD - AMOLED
    Snapdragon 720G - Snapdragon 730G
    Hafıza kartı desteği var - Hafıza kartı desteği yok

    Bunlar arasında karar vermeniz gerek

    Alıntıları Göster
    Epey.com’da 720G 730G’den daha performanslı gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya millet note 9 pro dün geldi 66 idi şarjı aslında saat 13 den beri uğraşmama rağmen 22.00 a kadar %25 e düştü şarja taktım 1 saat gibi bir sürede tam doldu. Ama şu an hızlı bir şekilde 99 sonra 98 97 oldu biraz anormal geldi. Paranoyaklık mı yapıyorum bilemedim ama sanki böyle olmaması gerekiyor ne diyorsunuz ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Evet 720G biraz daha iyi.

    128GB olan 3250'ye kadar inmiş. 3000 altına da iner diye düşünüyorum bir iki haftaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: placebo4

    Mi Note 10 Lite ANAKONU'da yazmıştım buraya da yazayım. Ben incelemeler sonrasında Trendyol'dan az evvel aldım. Mi Note 10 Lite ile arasında kalanlara belki yardımcı olur.

    ''Günlerdir araştıra araştıra, kafayı yemek üzereyken indirimleri takip etmekten de gözlerimin şişmesiyle ehh çekip sonunda note 9 pro ve mi 10 lite ikilisinden note 9 pro'da karar kıldım ve az evvel trendyol'dan 3089 liraya 128 gb olanı aldım. Mi note 10 lite'ı elemem de ki en büyük sebep gidip bugün mi store'da incelemem oldu.

    Sebepleriyle alacak olan arkadaşlara fikir vermesi açısından yazmak istedim.

    Mi Note 10 Lite modeli 204gr ağırlığında ve 9.7 mm kalınlığında olmasına rağmen denge iyi kurulmuş ağır hissettirmiyor ve kavisten dolayı elde kalınmış hissiyatını çok vermiyor. Ancak ince bir cihaz beklentiniz olmasın.

    Kamera konusunda Sony IMX 686 sensör Amoled ekranla birleşince fotoğraf çekerken haz duyuyorsunuz ancak ön kamera için aynını demek çok güç AI modu kapatmama rağmen rötüşlamayı çok fazla yapıyor ve görüntü düşük ışıkta başarısızlık abidesi desem yeridir. Ön kamera için alacak olanlar almamalı.

    Ekran kalitesi Amoled ancak şunu söyleyebilirim daha önce Mi9T kullanmış biri olarak Mi9T amoled ekranı çok daha başarılıydı. Kavisli ekranlarda görmeye alıştığımız tam kıvrımların olduğu yerdeki ışık geçişi çok bariz şekilde bu telefonlarda belliydi. Bu fiyatlarda tabiki üst seviye bir kalite beklemek yanlış olur ancak kavis olayı Huawei yada Samsung telefonlarda ki kadar başarılı değil.

    Ekran parlaklığı mağaza içinde ki fazla aydınlatmadan da olabilir bilmiyorum ama sonda olmasına rağmen çok fazla yansıma yaptı. Güneşli bir ortamda net görünebilir ama daha iyi olmasını beklerdim.

    Dokunmatik hassasiyeti iyi ancak MUI11 sorunu olan arayüz geçişleri hala çok başarılı değil umarım MUI12'de çözülür. Teşhirde sadece 2 renk açıktı beyaz ve mor siyahı canlı olarak görmedim zevk meselesi ancak mor olanın yan çerçevesi parlak mor ve sanki parlak nikelaj gibi bir algı yarattı bende tam premium hissiyatını alamadım. Bu konuda en iyisi sanırım siyah olan renk çünkü alüminyum mat bir yapıda duruyor.

    Gariptir iki cihazda standa bağlı sürekli şarj alıyorlar ancak mor olan cihaz arkası ısınmışken beyaz olan soğuktu. Tabi renkle alakalı değildir ancak cihazın şarjdayken ısındığını söyleyebilirim.

    64 gb olan modele kıyasla kesinlikle 128'i öneririm cihazın sistem ve fabrikasyon uygulamarı sonrası boşta ki hafızası 44gb bu cidden az bir rakam hafıza kartı desteği olmadığından mümkünatı varsa kesinlikle 128 olanını tercih edin derim.

    Bir diğer olumsuz olay parmak izi, ses ve hoparlör yeleşim yerinde. Parmak izi çok stabil ve hızlı değil bir kaç kez yanılma olabiliyor ve ekran açıldığında arayüze geçerken hafif kasma oluyor animasyonda. Yüz tanıması ise oldukça iyi telefonu yan tutmama rağmen yeterli ışık altında oldukça hızlı açtı.

    Ses konusunda en yüksek seste cızırtı yaptığını gördüm cihaz sorunlu olabilir diye her iki teşhiride denedim ikisi de aynıydı. Belki cihazların ikiside arızalıdır ancak cihaz sahipleri fikir verebilir. Hoparlörü ne diye sağ alta koymuşlar anlamak güç telefonu yan çevirdiğinizde elniz kapatıyor illa telefonu sola değil sağa çevirmek gerekiyor çok sorun değil ama bilmenizde fayda var :)

    Özetlersek cihaz fiyatına göre fena değil ancak bu fiyat dalgalanmasına anlam vermek güç. Mi store fiyatları lansman fiyatları halen. 64 3599 128 3999 TL. 64'ün ederi 3099 128'in ederi ise 3299 olursa tam fiyatını bulur bence. Vergiler ve dolar zıplarsa fiyatların vay haline diyorum :)

    Son olarak cihaz içime bir türlü sinmediğinden bende note 9 pro aldım. Gerek işlemcisi gerek tasarımı dolayısıyla. IPS düşmanı değilim Amoled olsa daha iyi tabi ama sıkıntı değil benim için birde 500 lira cebime kaldı o cezbetti beni alacak olan arkadaşlara fikir versin diye yazdım. Almış olanlar da hayrını görsün :)''


    Note 9 Pro bence 3000 lira bandında ki gizli hazinelerden biri.
    Merakımdan soruyorum P40 lite neden hiç düşünmediniz? Google servisleri dışında bir falsosu yok gibi ve kirin 810 çok kuvvetli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Merakımdan soruyorum P40 lite neden hiç düşünmediniz? Google servisleri dışında bir falsosu yok gibi ve kirin 810 çok kuvvetli.

    Alıntıları Göster
    P40 Lite model olarak hem ekran anlamında daha küçük hemde işlemci anlamında ne yazık ki başarısız bir cihaz. İşlemci yük altına girdiğinde %35'lik bir kayıp veriyor ve stabilite anlamında çok tutarsız bir cihaz. Çok fazla oyun oynayan biri olmamama rağmen işlemcinin bu durumu beni telefondan soğuttu diyebilirim.https://www.youtube.com/watch?v=09791Wyapb8&feature=youtu.be&t=130 buradan izleyebilirsin işlemcinin halini.. Kirin işlemciler ısınma ve stabilite anlamında hep başarısız cihazlar olmuşlardır bana göre bu yüzden tercihlerim arasında olmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Epey.com’da 720G 730G’den daha performanslı gibi görünüyor.

    Alıntıları Göster
    Zaten öyle hocam. daha yeni bir mimari kullanıyor 8nm olmasına rağmen çekirdeği daha farklı bir yapıda ve optimize. Isınma sorunu olmayan batrarya dostu bir işlemci. 730G'nin 4K ekran desteği varken 720G Full Hd desteklemesine rağmen 90/120 hZ desteği sunuyor ve daha güncel şifreleme ve bağlantı seçenekleri sunuyor.
  • IMEI için rehber vs varmıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün aranıza katıldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizce 3.500 liraya 9t pro mu almalıyım. 2850 liraya note 8 pro mu 3000liraya note 9 pro mu. siz olsanız hangisini alırdınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1warsangel1

    sizce 3.500 liraya 9t pro mu almalıyım. 2850 liraya note 8 pro mu 3000liraya note 9 pro mu. siz olsanız hangisini alırdınız
    bu seçenekler arasında en mantıklı olanı tartışmasız note 9 pro hocam.mi9t geçen senenin telefonu güncelleme olayı sıkıntılı. note 8 pro mediatek işlemcili tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placebo4 -- 21 Haziran 2020; 0:49:56 >
  • Note 8 pro ile - Note 9 pro arasında kaldım hangisini tercih edersiniz ?
  • merhaba, bende 128 gb'lık cihazla aranıza katıldım arkadaşlar
  • Merhaba iki gün önce note 9 pro aldım. Telefonda mesajlaşırken bazen wi-fi kopma sorunu yaşıyorum, öyle ki bağlı gözüküyor ama whatsapp'ta mesajım gitmiyor, diğer sosyal medya hesaplarında da güncellenmiyor. Eski telefonumdan yeniye geçerken "mi taşıyıcı" uygulamasını bağlamaya çalıştım, orda da kopma yaşadığımı fark etmiştim ama kurulum yaptığım için olduğunu düşünmüştüm. Benden başka bu tip bir sorun yaşayan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtizcisi

    Merhaba iki gün önce note 9 pro aldım. Telefonda mesajlaşırken bazen wi-fi kopma sorunu yaşıyorum, öyle ki bağlı gözüküyor ama whatsapp'ta mesajım gitmiyor, diğer sosyal medya hesaplarında da güncellenmiyor. Eski telefonumdan yeniye geçerken "mi taşıyıcı" uygulamasını bağlamaya çalıştım, orda da kopma yaşadığımı fark etmiştim ama kurulum yaptığım için olduğunu düşünmüştüm. Benden başka bu tip bir sorun yaşayan var mı ?
    bende buna benzer bi sorun yaşadım bu sabah, mobili açtım daha sonra da denemedim.
  • Merhabalar note 9 proda şarjın daha kısa sürede bitmesi gibi bir sorun yaşayan var mı ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz bilgilendirir misiniz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar eşim için kayıtsız almayı düşünüyorum. İzlediğim videolarda bazı kutulardan 18w bazılarından ise 30w şarj aleti çıktığını gördüm. Sizin aldıklarınızdan çıkan şarj aletleri nedir acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benimde kullanıcılara sorum var;
    daha önceki telefonum olan huawei p smart 2019 u uygulamayı arkaya attığında uygulamayı kapatıyordu, sıfırdan başlıyordu.
    bu sebeple sattım.

    bu cihazda da böyle bir sorun varmı?
    örneğin letgo da arama yaptın, geziyorsun.
    sonra dedin ki amcamı arayayım. 3-5 dakika sonra tekrar letgo ya girdiğinde tüm araman siliniyor. çünkü uygulama tekrar açılıyor.
    bu tüm uygulamalarda böyleydi.
    birde bataryası az gidiyordu.
    bu konuda deneme yapan olursa memnun olurum.
  • egemen0807 kullanıcısına yanıt
    Kavisli ekran kesinlikle alma. Samsung galaxy s8 i satmanın sebebi kavisli ekran. Hiç bir şekilde ekran filmi bulamıyorsun. Klavyede yazması hiç rahat değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64 gb alarak ben de aranıza katıldım. Mi note 10 lite ile arasında kalmıştım fiyat farkı nedeniyle 9 pro tercih ettim. 2900 e maloldu. 64 gb da hafıza kartıyla işimi görecek. Şimdilik beklentilerimi karşıladı. Sadece ekran biraz daha kaliteli olabilirdi

    Konu anakonu olmaktan çok uzak. Uğraşabilecek bir arkadaş olursa yeni bir konu oluşturmak lazım
  • Son ana kadar Tcl Plex ile 9 Pro arasında kalmıştım ama Plex' in kılıf ve aksesuar bulunmamasından dolayı 64 Gb Note 9 Pro ile aranıza katılmış bulunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 23 Haziran 2020; 23:5:35 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.