Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 8 [ANA KONU] (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.371
Cevap
116
Favori
574.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobil internet açıkken YouTube'a girdiğimde bağlantı yok hatası alıyorum, WiFi ile bağlıyken girebiliyorum. Çözümü bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu miui 11'i beğenmeyen bi tek ben miyim ? 4x6 yapıyorum simgeler çok büyük oluyor 5x6 yapiyorum bu seferde cok kucuk oluyor. Bunun mi 10 gibi olanı yok mu ?

• MCGocer M kullanıcısına yanıt
    Ne güzel özetlemisiniz bugun 5-10 k cihazlarda bile sorunlar çikiyor bu cihazada laf yapanlara ne kadar ekmek okadar kofte diyorum.

• Swiftkey gercekten daha kullanisli gboardi bi sevemedim. Game turbo ben kullanirken bu markanin modelini bir etkisini görmedim.

• Arkadaslar merhaba bende siparis verecegim. Black friday de takip etmistik ama son durum nedir? Trendyol dan mi almaliyiz hepsiburada mi? Birde sizce hangi renk alayim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAhin

Arkadaslar merhaba bende siparis verecegim. Black friday de takip etmistik ama son durum nedir? Trendyol dan mi almaliyiz hepsiburada mi? Birde sizce hangi renk alayim?
    Trendyol dan 1495 liraya mavisini aldım. Birazdan elime geçecek . Umarım kamera sorunu çıkmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerada problemmi var? Sensor sorunu oldugunu soyluyorlardi simdi kamera mi cikti :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAhin

Kamerada problemmi var? Sensor sorunu oldugunu soyluyorlardi simdi kamera mi cikti :)
    Kamera derken aynı problem hocam. Odaklanma problemi.

• 18w hızlı şarj adaptörü alıp kullanan var mı arkadaşlar? Ne kadarlık bir fark oluyor kutudan çıkan 10w adaptör ile?

• arkadaşlar gcam ile flaşlı fotoğraf çektiğim zaman normale göre kısık yanıyor, sizde de aynı şekilde mi acaba

• Arkadaşlar ben de Note 8 beyaz renk var. Bir arkadaş siyahını aldı. İki telefonu şöyle bir elime alıp incelediğimde siyah renk olan biraz daha ince ve hafif gibi geldi bana. Kullanılan malzemeden ötürü sanırım. Bunu deneyimleyen var mı aranızda?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GuNTiS kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141056575

• Siyah mi daha guzel sizce beyaz mi ?

• ŞAhin kullanıcısına yanıt
    Renk olarak bence beyaz daha güzel. O yüzden beyaz rengini aldım ama siyah olan biraz daha ince ve elde tutuşu daha zarif geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lilteam

Hocam link paylasirmisiniz nerden indirecegiz?

Alıntıları Göster
    Hocam link koyarsan büyük ihtimal yönetim banlayacaktir o yüzden hem linkleri hem de yükleme adımlarını tarif edeyim, bilmeyen arkadaşlarımız varsa faydalanmış olur..

1) Google da direkt olarak " mgc_6.2.030_rn7_v1a_final.apk "şeklinde aratin
    çıkan ilk linke girin
    orda mavi şekilde bu yazdığım isimlendirmeyi içeren linki göreceksiniz tıklayın indirin. Kurun.

2) Googleda bu sefer " PMGCv12.xml " diye aratin.
    Çıkan ilk linke girin ve indirin.

*Bu redmi note 8 için özelleştirilmiş ayarları içeren dosyadır. Bunu birazdan gcam içinde kullanacağız.

3) cihazın dosya yöneticisine girin anadizinde şu klasörleri oluşturun.
    GCam/Configs
    GoogleCamera/ConfigsCamera
    İndirdigimiz PMGCv12.xml dosyasını bu iki klasöre de atalım.
    2 farklı klasör oluşturmaya aslında gerek yok ancak bazı sürümler ilk klasörü kullanırken bazıları ikinci klasörü kullanıyor garanti olsun diye ikisini de oluşturalım dursun.

4)Gcam i açalım. Deklanşörün sağındaki boş siyah alana çift tıklayalım açılan pencereden ilgili xml dosyasını göreceğiz seçelim restore diyelim. Başarılı şekilde restore ettiyse gcam kendini restart edecek zaten.

5) her adım yapıldıysa artık Türkçe ve note 8 için tam uyumlu gcamin tadını çıkarabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 18 Aralık 2019; 9:2:55 >

• Arkadaşlar konu baya ilerlemiş hepsine bakamadım. Mia3 ile bu telefon arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz var mı telefonun kronik bir sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Bandogge

Hocam link koyarsan büyük ihtimal yönetim banlayacaktir o yüzden hem linkleri hem de yükleme adımlarını tarif edeyim, bilmeyen arkadaşlarımız varsa faydalanmış olur..

1) Google da direkt olarak " mgc_6.2.030_rn7_v1a_final.apk "şeklinde aratin
    çıkan ilk linke girin
    orda mavi şekilde bu yazdığım isimlendirmeyi içeren linki göreceksiniz tıklayın indirin. Kurun.

2) Googleda bu sefer " PMGCv12.xml " diye aratin.
    Çıkan ilk linke girin ve indirin.

*Bu redmi note 8 için özelleştirilmiş ayarları içeren dosyadır. Bunu birazdan gcam içinde kullanacağız.

3) cihazın dosya yöneticisine girin anadizinde şu klasörleri oluşturun.
    GCam/Configs
    GoogleCamera/ConfigsCamera
    İndirdigimiz PMGCv12.xml dosyasını bu iki klasöre de atalım.
    2 farklı klasör oluşturmaya aslında gerek yok ancak bazı sürümler ilk klasörü kullanırken bazıları ikinci klasörü kullanıyor garanti olsun diye ikisini de oluşturalım dursun.

4)Gcam i açalım. Deklanşörün sağındaki boş siyah alana çift tıklayalım açılan pencereden ilgili xml dosyasını göreceğiz seçelim restore diyelim. Başarılı şekilde restore ettiyse gcam kendini restart edecek zaten.

5) her adım yapıldıysa artık Türkçe ve note 8 için tam uyumlu gcamin tadını çıkarabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Hocam denklansorun sagina soluna neresine cift tiklarsam tiklayim xml dosyasini secebilecegim bir yer acilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Break0ut

Dostum cihazın hayırlı olsun. GM 9 konusundan biliyorum seni.
    İki cihazı kıyaslar mısın?
    Teşekkür ederim hocam elbette kiyaslarim ancak çevremde dahil bu kıyası çoğu kişiye inandiramamakla beraber yalnızca canlı şeklide iki cihazı aynı anda gözleri önünde kullanarak ikna edebildim bunu da baştan belirtmek istiyorum.
    İstiyorum çünkü gm9 pro rn8 den bir çok hususta üstün.
    Aklıma gelenleri kısaca yazayım hocam.

Gm9pro nun amoled ekranından sonra rn8 in ekranı çok soluk. gm9pro da ekranda dolanmak gerçekten keyifli renkler güzel akıcı, ekrandan çıkacakmış hissi veren gerçekçilik sunuyor. RN8 Soluk olmasına belki alisilabilir ancak renkleri kesinlikle doğru vermiyor.

Ayrıca RN8 dokunmatiginde bariz bir sorun var. Tepkimesi daha yavaş ve bu yavaşlık bazen tepkisizlige doğru yön değiştiriyor. Ben basıyorum ama cihaz bana yetişmiyor derlerdi şimdi ne demek olduğunu anladım.

Kamera hakkında;
    Kardeşimin turuncu bir kazağı var iki cihazı yanyana koyup kamerayı açıyorum herhangi bir foto dahi cekmeden sadece bakıyorum ve RN8 de renk ne yazikki pembeye çalan şeklinde görünüyor.
    Renk konusunda 2 sorun var birincisi hem LCD paneli renkleri yanlış gösteriyor hem de kamerası çekimlerde renkleri tam doğru renk veremiyor. Bunu şu aşamaları deneyerek test ettim.

1. GM9PRO da çekilen fotoyu RN8 e attım ve baktım renkler farklı göründü.
    Turuncu kazak GM9PRO Ekranında da turuncu görünürken RN8 ekranında pembe oldu.
    2. RN8 de çekilen fotoyu GM9PROya attım ve baktım renkler yine farklı göründü ama bu farklılık bu sefer daha iyi anlamda.
    Turuncu kazak RN8 ekraninda pembe gorunuken GM9 PRO da turuncuya yakın bir tonda göründü.
    3. Turuncu kazağı iki telefondan çekip pcye ve başka telefona attım. Yine aynı sekilde GM9PRO nün çektiği gerçek turuncu iken RN8 in çektiği turuncuya yakın bir tondaydi.

Bu noktada RN8 in LCD ekranında renkler çok yanlış göründüğünden ve kamerasının da orjinale yakın cekemediginden emin oldum. Kamerası gereksiz bir makyaj ve parlaklık katıyor ayrıca.

Bir başka husus ise gece ev ortamında GM9 PRO nun performansı yine daha iyi. Kumlanma çok daha az arka aydınlatma kararında renklerin doygunluğu yerinde.

Gündüz evde ya da dışarda ters ışıkta RN8 de hayalet gibi çıkmanız olası, bu durumu GM9PRO yine çok daha iyi telafi ediyor.

Son olarak bokehte de GM9PRO arka planı mükemmel flu yapıyor , kabul ediyorum RN8 çok iyi kesiyor sizi arkadan ma flu derecesi çok başarılı değil, belki maunel olarak ayarlama imkanı vermeleri hoş ama bunun en doğrusunu bulmak zaman alacak bir şey , GM9PRO kendi gerektiği kadarını hemen yapabiliyor.

Sözün özü gcam olmadan RN8 , GM9PRO dan daha iyi foto cekemez nazarımda. Ancak GCam yüklemeleri sonrasında karşılaştırdığımızda stok kameradaki tüm sorunlar yok oldu bunu açıkça söylemek isterim. RN8 stokla kullanılmaz net.

Görüşme kalitesi ve kulaklık;
    Cihazların görüşme kalitesine bakarsak RN8 daha puslu diyebilecegim bir netlik sunuyor GM9PRO da konuşmalar çok berrakti. Şuan konuşurken sanki tam karşımdaymis hissini alamıyorum. Ve zaman zaman acayip tiz sesler geliyor kulak tirmayalacak şekilde. Bu konuda bu cihazın bir güncellemeyle ihtiyacı var çünkü sadece konuşma ahizesinden değil kulaklık çıkışı da aynı şekilde tiz. Geçenlerde hatta burda dile getirdim çok tiz. Müzik dinleme keyfimi baltaladi resmen.

Bunlar dışında gündelik kullanımda fark yok pil performansında benzer diyebilirim. Suana kadar sanırım 3 sefer 8 saat ekran süresi aldım. GM9PROda da aynı süreleri alıyordum.

Aklıma şuan bunlar geliyor özellikle merak ettiğiniz bir hususu varsa sorun hocam

Şahsi fikrim kamerası için geçilmez.
    Müzik dinlemek günün büyük kisminda yaptığınız bir eylemse uzmesi çok yüksek.
    Amoled kullanmaya alistiysaniz ekran aynı sekilde gectiginize değmez.

Ha ama nedir eski model bir Xiaomi kullanıyorsunuzdur yenileme vakti gelmiştir ona bir şey diyemem. ekran kasa oranıyla şık görüntüsüyle güzel bir telefon. Rom root vs uğraşıyorsunuzdur kaynaklar mutlaka bolca olacaktır, tatmin eder. 3 slot olması dışında bana gm9pro dan açıkçası bir şey kalmadı. Ele aldığımda gm9pronun o tok sağlam hissi de bu cihazda yok.

• lilteam L kullanıcısına yanıt
    Hocam olması lazım sağındaki ölü alana çift tıklayınca, eğer olmadıysa sorun klasörlerdedir. Doğru klasör yapılanmasını ayarlamadiniz sanırım hocam. Atladiginiz bir şey var mutlaka.

Xml dosyasi configs klasörlerinin içinde olacak hocam ona dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 18 Aralık 2019; 9:47:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade3444

Arkadaşlar konu baya ilerlemiş hepsine bakamadım. Mia3 ile bu telefon arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz var mı telefonun kronik bir sorunu
    Bende ikisi arasında kararsız kalmıştım. Uygun fiyata not 8 bulunca aldım. Şimdilik bir şikayetim yok.
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.