Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi Note 4X & Redmi Note 4 Global ★Qualcomm Versiyon★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü (374. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.489
Cevap
98
Favori
472.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Enginkarakoyun

Hocam nihayet rootladim ve rom atmaya çalıştım. Şimdi ben önce experience diye rom var onu başta flasladim çok da beğendim ama arama yaptığım zaman ya da arama geldiği zaman sadece zil çalıyordu görüntü yoktu yani cevap veremiyordum gelen çağrıya. Sonra screwd i kurayım dedim bu sefer de romu flasladiktan sonra tam telefon acilacakken bir desen girmemi istiyor. Telefonumun kendi desenini giriyorum kabul etmiyor 🤔halbuki experience kurunca da sordu deseni, ve kabul etti. Ama screwd kabul etmedi. Ben de ressurrection remix nogut kurdum. Şimdilik bu sıkıntı yok😊
    Hocam screwd ve suan cogu oreo romlari treble destekli. Treble destekli rom kurabilmeniz icin treble destekli twrp(recovery) kurmalisiniz. Ayrica root icin de treble icin ayri bi magisk zip var. Tum adimlari treble adabina uygunca yaparsaniz hic sorun cikmayacaktir. Pixel experience guzeldir ama pek sık güncelleme almadığı için hala hata dolu. Size treble destekli bootleggers rom tavsiye ederim. Screwd'den memnundum, bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kurdum ve screwd'ye göre çok daha fazla özelleştirme var ve tıkır tıkır çalışıyor diyebilirim. Ayrıca yeni bir oreo rom kurmadan önce treble recovery'den wipe data, system, cache, dalvik cache, vendor yapmayı unutmayın. Ve yeni oreo rom kurmadan once ekran kilidi pinini kaldırın.

Treble destekli magisk:

Treble destekli twrp recovery(flaslanacak dosyayı sectigimiz bolumde sag altta flash img secip bu dosyayı recovery olarak kurun) :

Bootlegger :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 7 Mayıs 2018; 14:44:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Redmi note 4 64/gb Global cihazım için ekran lazım ekran çatladı da.
    Güvenilir satıcıdan alan var mı? yardımcı olabilecek.
  • Şuan beta 8.4.26 romunu kullanıyorum şuana kadar gördüğüm en kötü rom stable romdanda çok şikayetçi olan var hangi romu yükleme mi önerirsiniz

• hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    Screwd romunu yükledim ama root işini bir türlü yapamadım. Twrp ile indirdiğim root dosyasını flaşlıyorum ama olmuyor. Başka bir yolu var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Screwd romunu yükledim ama root işini bir türlü yapamadım. Twrp ile indirdiğim root dosyasını flaşlıyorum ama olmuyor. Başka bir yolu var mı
    Hocam önce treble destekli twrp yüklemelisiniz. Yoksa rom da düzgün çalışmaz root da atamazsiniz, kernel bile kuramazsiniz. Yukarıda treble destekli twrp dosyasının linki var. Dosyayı telefona atıp twrp üzerinde kurulacak dosya seçme yerinde sağ altta "flash img" ye dokunun ve twrp dosyasını recovery seçili olarak kurun. Ardından treble destekli Magisk kurup rootlu olarak kullanabilirsiniz. Yine treble Magisk linki de yukarıda.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanandnexus

Hocam önce treble destekli twrp yüklemelisiniz. Yoksa rom da düzgün çalışmaz root da atamazsiniz, kernel bile kuramazsiniz. Yukarıda treble destekli twrp dosyasının linki var. Dosyayı telefona atıp twrp üzerinde kurulacak dosya seçme yerinde sağ altta "flash img" ye dokunun ve twrp dosyasını recovery seçili olarak kurun. Ardından treble destekli Magisk kurup rootlu olarak kullanabilirsiniz. Yine treble Magisk linki de yukarıda.

Alıntıları Göster
    hocam dedikleriniz yaptım bu sefer de android başlatmak için şifrenizi girin diyor. fakat benim hiç bir şifrem yok. hatta yeni miui rom yükledim hiç açmadan tekrar rom yükledim yine aynı hatayı verdi. bu hatanın çözümünü biliyor musunuz

• quote:

hocam dedikleriniz yaptım bu sefer de android başlatmak için şifrenizi girin diyor. fakat benim hiç bir şifrem yok. hatta yeni miui rom yükledim hiç açmadan tekrar rom yükledim yine aynı hatayı verdi. bu hatanın çözümünü biliyor musunuz

Alıntıları Göster
    Hocam yeni rom kurmadan once sifrenizi kaldirmaniz gerekiyor oreoda. Oreonun en büyük saçmalıklarindan biridir bu. Google şifrenizi deneyin ama pek sanmıyorum açılacağını. Tekrar bir rom kurup baştan almanız gerekiyor. Miui'ye dönüş yapıp boot edin, ama şifre eklemeyin, Google hesabı eklemeyin. Tekrar twrp ye girip wipe dalvik/data/system/cache/vendor yapıp baştan kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 8 Mayıs 2018; 2:17:2 >

yeniden miui kurdum açılış yaptım. hiç bir şifre girmedim mail adresimi bile tanımlamadım. vermiş olduğunuz trble trwp yi direk flashladım sonra bootleggersi flasladım. yine aynı sorun şifre soruyor. yüklemiş olduğumuz bootleggers romunda sıkıntı olabilir mi ? kesinlikle şifre girilmedi telefona.

aynı şeyi screwd romu ile yaptığımda sorunsuz bir şekilde hallettim. indirmiş olduğum bootlegger romu sorunlu olabilir mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 8 Mayıs 2018; 2:53:47 >
  • quote:

yeniden miui kurdum açılış yaptım. hiç bir şifre girmedim mail adresimi bile tanımlamadım. vermiş olduğunuz trble trwp yi direk flashladım sonra bootleggersi flasladım. yine aynı sorun şifre soruyor. yüklemiş olduğumuz bootleggers romunda sıkıntı olabilir mi ? kesinlikle şifre girilmedi telefona.

aynı şeyi screwd romu ile yaptığımda sorunsuz bir şekilde hallettim. indirmiş olduğum bootlegger romu sorunlu olabilir mi acaba ?
    Sanmıyorum hocam. Romu kendim kullanıyorum iki gündür hiçbir sorunla karşılaşmadım. Acaba kurduğunuz bir kernelden mi kaynaklanıyor? Yoksa treble destekli magisk mi kurmadınız? Rom/gapps/magisk/kernel şeklinde kurmayı deneyin. Kernel olarak da bunu kurup deneyin bir de. En stabil kernellerden biridir oreo için, yine treble destekli.
    AndroidFileHost
    KudKernel-mido-r17-20180503.zip | Kernel by KudProject for Redmi Note 4
    https://androidfilehost.com/?fid=890278863836283289

Bootleggers sorunsuz şekilde kurabilirseniz güzel olur. Kendi kernel ayarlarimla kullandim bugün. telefonun başından kalkmadim youtube dan film izledim dışarı çıktım o kadar tarayıcıda gezindim, mobil veriden girdim resmen şarjı bitirmeye çalıştım ama olmadı.. hala %3 şarjım var ve 12 saat 35 dakika ekran süresi aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 8 Mayıs 2018; 4:51:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanandnexus

Sanmıyorum hocam. Romu kendim kullanıyorum iki gündür hiçbir sorunla karşılaşmadım. Acaba kurduğunuz bir kernelden mi kaynaklanıyor? Yoksa treble destekli magisk mi kurmadınız? Rom/gapps/magisk/kernel şeklinde kurmayı deneyin. Kernel olarak da bunu kurup deneyin bir de. En stabil kernellerden biridir oreo için, yine treble destekli.
    https://androidfilehost.com/?fid=890278863836283289
    Bootleggers sorunsuz şekilde kurabilirseniz güzel olur. Kendi kernel ayarlarimla kullandim bugün. telefonun başından kalkmadim youtube dan film izledim dışarı çıktım o kadar tarayıcıda gezindim, mobil veriden girdim resmen şarjı bitirmeye çalıştım ama olmadı.. hala %3 şarjım var ve 12 saat 35 dakika ekran süresi aldım.

Alıntıları Göster
    hocam çok enteresandır. dün yüklemiş olduğum romu başka bir yerden indirdim. bugün sizin verdiğiniz yerden indirdim. denedim sonuç yine aynı. daha enteresan olan ise twrp ile başlatıp data ve cache temizleyip screwd romunu yükleyince sorunsuz başladı. nasıl bir problem olabilir çok şaşırttı beni. şifre sorunu olsa screwd de olması gerekmez miydi.

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Bir şeyler ters gitmiş demek ki. Siz o zaman yine screwd kurun ardından o son mesajda linkini verdiğim kerneli kurun kullanın. O romda da bir sürü güzel özellikler var ve gayet stabil. Ayrıca küçük bi tuning yapınca o kernele gecikme, lag, kasma, donma olmadan pili koklar vaziyete getirebilirsiniz. Kurduktan sonra mesaj atarsanız anlatırım. :)

Her şekli denedim başaramadım. Sonunda screw kurdum. Gayet iyi ben stok arayüzü çok severim. Kernele tuning nasıl yapılıyor hocam

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Kernel auditor indirin ordan yapılıyor. Max işlemci frekansı, gpu vs. ayar çekebilirsiniz.

• Bootleggers rom + kudkernel kombininin üzerine maximum cpu 1700 mhz çekince hem pil performansı aşırı yükseldi hem de performansa bir zararı olmadı. Kernel yapımcısı dostumuz da zaten 1700 mhz üzerinde işlemcinin pile çok fazla etki ettiğini ve bu frekansın üzerinde kullanılmamasını istemiş pil performansı için. Buyurun daha %50 şarjim var 7 saat 15 dakika ekran süresi almışım. İnternetten film izledim. Telefon elimden düşmedi desem yeri bugün. Sadece wifi üzerinden kullanınca yoğun kullanımda bile en az 13 saat ekran süresi alacağımı düşünüyorum.

★ Xiaomi Redmi Note 4X & Redmi Note 4 Global ★Qualcomm Versiyon★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 8 Mayıs 2018; 22:46:29 >

Kardeşim rom Androidin hangi sürümü? Birde uxun vadede donma kasma olur mu çünkü custom romlarda genelde uzun vadede sıkıntılar olabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bootleggersin screwd den çok artısı var mı ? Kurmayı başaramadım bir türlü ama insanın deneyesi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: centilmen55

Kardeşim rom Androidin hangi sürümü? Birde uxun vadede donma kasma olur mu çünkü custom romlarda genelde uzun vadede sıkıntılar olabiliyor
    8.1.0 oreo hocam. Hiç bir sıkıntısı yok saat gibi çalışıyor rom. Zaten oreo romları artık belli bir standardı yakaladı, hepsi birbirine çok yakın çalışıyor, yinede en son çıkan en güncel romları kullanmakta fayda var tabi. İçinde en çok özelleştirme olan iki rom zaten konuştuğumuz. Tavsiyem ikisini de deneyip kendiniz karar vermeniz ama bir türlü kuramamışsınız blgerssi. Farklı romlar deneyin kafanıza göre karar verin bence. Xda mido sayfasında bir sürü rom mevcut. Şuan romdan çok iyi bir kernel seçmek daha önemli diye düşünüyorum. Rom telefonun yazılımını temsil eder, kernel donanımı yazılımla birleştirir.

Weeb kernel stabil gelse de başlarda sonradan cozuttu, saçma sapan zamanlarda uygulamalar zorla durdurulmaya başladı, bunda benim kullandığım pil ayarlarının da etkisi olabilir, geliştiricinin günahını almayayım.

Franco kernel yine pil dostu stabil bir kernel, hiç bir özelleştirme yapmaya gerek yok kur, kullan tarzı bir kernel. Bana kalırsa istediğiniz kerneli kullanın ama max frekansı 1689'un üzerine çıkarmayın. Gpu için de 650 çok fazla, yüksek grafikli oynamayan biriyseniz 510 en fazla 560 da kullanın. Aosp tabanlı rom kullandığımız için zaten sistem çalışmasına büyük bir zorluk yaşatmayacak bunlar.

Ayrıca kamera konusunda miui'nin kendi kamerasını isteyen arkadaşlar kurabilirler port mevcut yine xda sayfasında. Ama Google camera varken hiç gerek yok, isterseniz miui kamerayla aynı yeri çekip kıyaslayın daha net çekiyor. Ön kamera için de retrica, youcam tarzı programları öneriyorum. Tema konusunda da marketten "substratum" yükleyebilirsiniz. Bir sürü tema var markette substratum destekleyen. En güzel detaylardan biri bu bence. Miui'nin yokluğunu aramazsınız bu şekilde.

Kullandığınız kernel ve romun linkini vermeniz mümkünmü. Ekran süreniz çok iyi. Birde bluetooth kulaklık tam anlamıyla çalışıyormu. Denediğim bütün oreo romlarda müzik dinleniyor fakat görüşmede ses alış verişi yapamıyor. Sadece pixel expirence romda tam anlamıyla kullanabildim.

• Atlas06 kullanıcısına yanıt
    ROM:

Kernel:

Ben de custom romlara geçiş yapmak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim. Sanırım OmniROM deneyeceğim.

• Balliba kullanıcısına yanıt
    Lineage tabanlı romlar pil konusunda pek iyi değiller hocam. En azından aosp kadar. Ve stabilite konusunda da uzun vadede hiç mutlu etmemiştir beni omni, lineageos, resurrection gibi romlar. Bugün arkaplanda beş uygulamayla uyumuşum hiç deep sleep sorunu olmamış, kabaca 15 saat ekran sürem var, ama bu süre mobil veride 12-11 lere inebilir. Denemedim hiç dışarıda. Üç saat Cem yılmaz bi tat bi doku izledim. Belki film izlerken daha az gidiyor olabilir ama bu ekran süresini ilk kez alıyorum. Çok memnunum romdan tavsiye ederim.

★ Xiaomi Redmi Note 4X & Redmi Note 4 Global ★Qualcomm Versiyon★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü

• 
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.