Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 2 / Prime ✦ Anakonu ✦ Kullanıcılar Kulübü ✦ (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.654
Cevap
72
Favori
268.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi sürüme kurdun ki bende 5.10.8 var hala bende flashlayayım bakalım nasıl olacak. Bu arada bugün 3 kez telefon kapandı. 2kez telefonla konuşurken, bir kez de öyle durduğu yerde. Kapandı derken ekran ışıklar hiç tepki vermiyor açma tuşuna bir kaç kez basıyorum açılıyor. Açılışta pin kodu sormuyor. Enteresan bir sıkıntısı var telefonun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir sorunmuş hakkaten. 5.10.8 ile uyumlu olmaması lazım bunun. 5.10.8 ile uyumlu olanda var bende yarın atarım ama böyle reset falan sorunu varsa bir dalvik cache data wipe si güzel olur gibi geldi bana :D

Telefonun kurulu halini bozmayı sevmiyorum. Yoksa yapardım. Bulunduğum yerde geçici bulunuyorum. Şebeke den şüphelendim bakalım devam ederse o söylediklerini yapacaz :-) xda da vardı, 5.10.8 için ona bir bakayım

xm_kernel_1200_v2 olan sürümün *boot.img dosyasını flashladım. Sonrasında xda daki konuda touch boost için yapılan diğer işlemi yaptım. Ekrana dokununca tek işlemci ve **860 mhz ye ayarladım. Bakalım nasıl sonuç çıkacak.

*Boot.img dosyasını flashify ile flashladım.(ilk açılmada düzgün açılmadı tekrar kapat aç yapınca düzeldi.)

**system/etc/perfservscntbl.txt dosyasına aşağıdaki satırları ekledim.

CMD_SET_CPU_CORE, SCN_APP_TOUCH, 1
    CMD_SET_CPU_FREQ, SCN_APP_TOUCH, 806000

***Yapılan işlemlerde root gerekli. Bütün sorumluluk size aittir.

Touch boost için xda dan orijinal alıntı.

quote:

Originally Posted by jwchen119
    No need to touch cpufreq_limited_by_hevc.
    If you want to control the touch_boost, try this way.
    Find the file in system/etc/perfservscntbl.txt

CMD_SET_CPU_CORE, SCN_APP_TOUCH is to control how many cores when touch boost.

CMD_SET_CPU_FREQ, SCN_APP_TOUCH is to set the value when touch boost.

Save after modify and reboot your device.

Http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/kernel-battery-saver-kernel-t3224522

Edit: v2 sürümünde touch boost olayını kernel ile ayarlamışlar sanırım. 806000 mhz sabitleme olayı aktif durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veziroglu -- 31 Ekim 2015; 2:18:45 >

• stabil romu yukledikten sonra TWRPyi bir turlu kuramadım,

tum yontemleri denedim hepsi de oldu gorunuyor,
    ama sonra TWRPyi acamıyorum.

ses acma +ses azaltma+power basık tuuyorum bişiy acılmıyor.

sadece ses acma+power yapınca kendi orjinal recoverysi acılıyor..
    :/

V2 var olan touch boost değerini kaldırıyor evet. O yüzden etc deki dosyanın editlenmesi işi değiştirmez görüyor. Hem tek çekirdekte 806 mhz e ayarlamak ne kadar sağlıklı olur orasıda tartışılır başkan. Mtk bildiği gibi çekirdek kontrolü yapmaya devam etsin orada sıkıntı yok biz onun max hızını ve normalde dengeli gibi görünüp performans modu gibi çalışan halinden kurtulalım yetiyor. Misal şu an sadece Wifi ile 6 saat alıcam gibi görünüyor ki ben normalde aynı şeyleri yapsak bile sizden az değerler alıyordum. 7 saati görürsünüz büyük ihtimalle :D

------

Stabil sürümde 10 mb kilidinin devam ettiğini sanmıyorum abi yav. Bir kişinin baya pahalı bir hafıza kartı vardı ama kimdi hatırlamıyorum onun test etmesini istesek keşke :D yine de yazalım belki görür.

ARKADAŞLAR STABİL MİUİ 7 DE SD CARD TEST EDEN YA DA EDEBİLECEK VAR MI ACABA? 10 MB SINIRI KALDIRILMIŞ MI MERAK EDİYORUZ. TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 31 Ekim 2015; 7:19:50 >

• Ridianod kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi 1.2 ye çektim. Hız gayet ideal. Şimdiye kadar işlemci lag yapmadı. Ekran da eskisi kadar ısınmıyor. Bakalım bir kaç güne belli olur.

Bende var 32 gb pahalı olmasada(belki de pahalıdır bilmiyorum) yazma okuma değerleri yüksek. Ama stabil sürüm kullanmıyorum. :-D

• Bir A1 SD ss'i paylaşabilir misin reyiz sana zahmet ^^ ve 1.2 miui arayüzü için yeterde artar bile yahu benim aletde 0 ısınma. Geçen full wipe yaptım,kendi belleğini falanda sıfırladım. O yüzden cihaz tekrar 2 ghz oldu. Google playde 2 3 bir şey kurmak için seri seri isimleri yazıp install ederken baktım elim ısınmaya başladı. Dedim yok artık. 1.2 de böyle şeyler hiç olmaz Siz de Wifi hızında bir anormallik fark ettiniz mi ?
  • Ya arkadaslar nasil aliyirsun 4-5-6 saat ekran suresi. Mumkun degil 3 saatten fazla alamiyorum. Ki greenify kurulu. Telefonun ayarlarindan acilista hemen henen hic bisey acilmiyor, isim olmadiginda 2g olarak kullaniyorum. 5.8.10 ve 5.9.22 surumlerini denedim ama nafile...

Dun gece wifi yi kapatip 3g modunda biraktim. Sabah %10 dusmusti sarj degeri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel 5820K CPU | ATERMİTER X99 MBoard| 16Gb Kingston Hyperx Ddr4 2666 Mhz Ram | ASUS Rx 570 4Gb GPU | Crucial MX300 750GB SSD - WD Sata3 2TB HDD | Acer XF240Hbmjdpr 24" Monitör | Logitech G710 Blue KBoard | TP-Link TL-WDN4800 N900 WLAN Dual Band PCI-E | Logitech G402 - G300S Mouse | Zalman Z9 Neo Tower USB 3.0 Case | SteelSeries Siberia v3 Headset | SteelSeries Qck+ XLarge Mousepad | XIGMATEK AURORA 240 SIVI SOĞUTUCU| High Power 850W 80+ Gold Modüler | DeepCool Fan Control Usb 3.0 | Creative 2+1 |POCOPHONE F1 6-128GB | Invicta 'Vintage' Automatic Model: 22568 - Seiko SKS485P Watch | SJ4000 Action Camera
  • cenkozgen C kullanıcısına yanıt
    aynen +999
    Intel 5820K CPU | ATERMİTER X99 MBoard| 16Gb Kingston Hyperx Ddr4 2666 Mhz Ram | ASUS Rx 570 4Gb GPU | Crucial MX300 750GB SSD - WD Sata3 2TB HDD | Acer XF240Hbmjdpr 24" Monitör | Logitech G710 Blue KBoard | TP-Link TL-WDN4800 N900 WLAN Dual Band PCI-E | Logitech G402 - G300S Mouse | Zalman Z9 Neo Tower USB 3.0 Case | SteelSeries Siberia v3 Headset | SteelSeries Qck+ XLarge Mousepad | XIGMATEK AURORA 240 SIVI SOĞUTUCU| High Power 850W 80+ Gold Modüler | DeepCool Fan Control Usb 3.0 | Creative 2+1 |POCOPHONE F1 6-128GB | Invicta 'Vintage' Automatic Model: 22568 - Seiko SKS485P Watch | SJ4000 Action Camera
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkozgen

Ya arkadaslar nasil aliyirsun 4-5-6 saat ekran suresi. Mumkun degil 3 saatten fazla alamiyorum. Ki greenify kurulu. Telefonun ayarlarindan acilista hemen henen hic bisey acilmiyor, isim olmadiginda 2g olarak kullaniyorum. 5.8.10 ve 5.9.22 surumlerini denedim ama nafile...

Dun gece wifi yi kapatip 3g modunda biraktim. Sabah %10 dusmusti sarj degeri

Gelecekte yazilim optimizasyonuyla duzelecegini umut ediyorum. Satis rekoru kiran bir telefonu bu halde birakmazlar herhalde.

- Öncelikle full 3g olduğu zaman ekran 3 - 3.5 saat ancak alıyorum. İşlemci hızını düşürdüm,şarj değeri değişmedi. Yani telefona 4g desteği olsun diye konmuş ""Support for Rel. 9, Category 4 FDD and TDD LTE (150Mbps/50Mbps), as well as modems for 2G/3G networks"" şu anten bataryanın anasını belliyor. Adamlar yeterki çeksin diye düşünmüşler.
    - Telefonu kullanmadığınız zamanlarda 2g olmasının size öyle aman aman kazancı olmaz. Ancak 6-7 saat kapalı ekran durumu olacaksa 3G'de %10+ 2G de %3+ şarjınız gidiyor.
    - Asıl olay telefonu kullandığınız zaman da 2g de kullanmak, yüksek net hızı gerektiren yerlerde 3g kullanmak. Ha ben sürekli yüksek hız gerektiren işler yapıyorum derseniz bunun bir çözümü yok gibi. Belki kernel,modem vs custom olarak çıkınca bunun önüne geçmeyi başarırlar. Bekleyip görücez.
    - Bunun yanında wifi de 6 saat alabilmemin nedeni evde iken yani güneş tepemde değilken Auto Brightness açıyorum,seviyesinide %25'e çekiyorum. Karanlığımsı ama görünen bir ekran oluyor. Dışarı çıktığım zamanda auto brightness kapatıyorum %40 gibi sabit bir değerde kullanıyorum. Bildirimler kısmında Auto Brightness Toggle'ını başlara taşıdım. Bu ayarlar kayıt olduğu için dışarı çıkarken auto brightness kapat,içeri girince aç yaparak devam ediyorum yani.
    - Burada telefon elime geçtiğinden beri bahsettiğim bir olay vardı. O da işlemcinin gereksiz hızlı olduğunu düşündüğüm ve hızı düşürmemiz gerektiğiydi ki XDA'de bir eleman bunun yolunu buldu. 4PDA'dekiler de ekrana dokunulduğu zaman hızın maximum olduğunu ve bu yüzden cihazın ısındığını vs keşfetti. Bir flash dosyası ile kısmi kernel kontrolü yapılabilir hale geldi. Benim cihazım şu an 1.2 GHZ'de çalışıyor ve touch boost kapalı. Lag mag yok. Sadece appleri açarken tıkladıktan bir süre sonra açıldığını fark ediyorsunuz o kadar. Chrome vs gibi işlemci kullanan applerde batarya dan kazanç sağlıyor yani.
    - Hatta bundan önceki 5.10.8'de 2g 3g wifi karışık 6 saat 11 dk almıştım. Bunu görünce her şeyi tamamen sıfırlayıp temiz bir 5.10.8 kurayım dedim.Bir daha bu ekran süresini alamadım. Biz her hafta çıkan updateleri yüklüyoruz falan ama yinede bataryayı etkileyecek bir şeyler bırakıyolar demek ki. Böyle kafa karıştırıcı da bir durum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 31 Ekim 2015; 14:54:03 >

• Ridianod kullanıcısına yanıt
    http://i.hizliresim.com/p9NmDJ.png
    http://i.hizliresim.com/jjNvbj.png

Wifi süresi 2g de telefon ekran parlaklığı %45sabit sürüm 5.10.15

Bu arada 2g le 3g arasında bekleme süresinde çokta fark yok kısmına katılmıyorum 2g de telefonun şarjı çok çok az gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: diego26

Wifi süresi 2g de telefon ekran parlaklığı %45sabit sürüm 5.10.15

Bu arada 2g le 3g arasında bekleme süresinde çokta fark yok kısmına katılmıyorum 2g de telefonun şarjı çok çok az gidiyor
    quote:

Orijinalden alinti: diego26

Wifi süresi 2g de telefon ekran parlakligi %45sabit sürüm 5.10.15

Bu arada 2g le 3g arasinda bekleme süresinde çokta fark yok kismina katilmiyorum 2g de telefonun sarji çok çok az gidiyor

Telefonu kullanmadiginiz zamanlarda 2g olmasinin size öyle aman aman kazanci olmaz. Ancak 6-7 saat kapali ekran durumu olacaksa 3G'de %10+ 2G de %3+ sarjiniz gidiyor.

Ayrıca 2 ghz işlemci ile 7 saat normal kullanım olduğuna inanmak çok güç. Çok büyük ihtimalle uygulamalarınızın otomatik başlama ayarı açık değildi ya da öylece ekran açık falan kaldı herhalde. Arif'den öğrendiğim geri tuşuna basılı tutarak kapatma olayını security'de yapmaya başlamıştım. Ora kapanınca auto start da kapanıyormuş meğersem. %70'e indiğinde 2.5 saate yakın ekran sürem vardı. 1.2 ghz ile chrome whatsapp twitter 2 mail kullanılan bir telefon 6 saat alırken 2 ghz de gezen ve buna benzer bir kullanımı olan cihaz 7 saat nasıl alabilir. Hız farkını hiç hesaba katmasam bile 1 saat fark kafadan 500 mah gibi bir değere eş oluyor.

Edit: Türkçe karakterler görünmüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 31 Ekim 2015; 14:49:10 >

• bir türlü olmadı,
    miui6 yukluyken TWRP kolaydı .

ama şimdi her yöntemle TWRPyi Stabil V7 ye yukleyemedim.

herşey yuklenmiş gibi gorunuyor , ama sonrasında TWRP yi açamıyorum bir türlü. ( vol up/down ve power deniyorum bana mısındemiyor )

nerde sıkıntı var,
  • gece cihaza fifa 2016 yukleyım dedım oyunu acarken telefon kendını yenıden baslatıyo playdekı yorumları okudum herhalde oyundan kaynaklı dedım bunu dıger arkadaslar da bı test ederse sevınırım ayrıca dead effect 2 dıye bı oyun yukledım bıraz once bı deneym dedım yuksek boyutlu oyunlarda nasıl dıye akıcı bı oynanıs var en yuksek grafıklerde bıle ama performans moduna alınca kıyamet gıbı ısınıyor kameranın cevresı sanırım ıslemcı orda 48 santigratları gordum ve sarjı yarım saatte %30 dusurdu bıldıgın sarjıda somuruyo acaba bu cıhazı aldıgımıza pısman olur muyuz ki :D
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.