Arkadaşlar selamlar bugün itibari ile 128 gb modelini satın almış bulunaktayım. Size bir sorum olacak cihaza ekran koruyucu fabrikasyon olarak mı geliyor ? Ekran da koruyucu var gibi geldi bana ? Ayrıca kamera yı koruyan güzel kılıf tavsiyeniz var mı ? |
Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (47. sayfa)

-
-
Ekran koruyucusu takılı bir şekilde geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir donanım'da kısıtlama gerçekleştiriliyorsa testlerden geçemediği içindir veya pil performansı sürekli olarak 120hz kullanımda normal kullanıcılar için çabuk tükeniyordur. Belki de sürekli 120hz kullanımında ekran çabuk ölüyordur.
Overclock olduğunu düşündüğümü yazmıştım. Bir donanımda overclock yapılıyorsa normalden fazla güç tüketimi de gerektirir.
Poco bu telefonda bunu optimizasyon mantığıyla düşünüp 120hz seçildiğinde kendisini duruma göre 50hz'ye düşürüp ihtiyaca göre davranarak pil tüketimini de ideale indirmeyi hedeflemiştir. Poco, bu telefonun bir oyun telefonu olduğunu iddia eder ve bu yüzden de 120hz olayında oyuna odaklanmış ve diğer özelliklerde 120hz'yi azaltmıştır/kısıtlamıştır.
Xiaomi'nin tüm modelleri önce ham olarak çıkar ve ilerleyen güncellemelerde gelişir. Eminim ilerisi için video'ları da 120hz'de göstermenin denemeleri de devam ediyordur. 3 yıllık güncelleme ömrü boyunca yazılımda epey bir geliştirme bekliyorum bu telefonda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MySun2066........
11 Kasım 23.30 gibi aldım, biraz önce kargoya verildi diye bildirim geldi.
Boşuna saat 00:02 de almışım yazık çok yazık şimdi baktım hala kargo yok artık pazartesi kaldı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: razielepicBir donanım'da kısıtlama gerçekleştiriliyorsa testlerden geçemediği içindir veya pil performansı sürekli olarak 120hz kullanımda normal kullanıcılar için çabuk tükeniyordur. Belki de sürekli 120hz kullanımında ekran çabuk ölüyordur.
Overclock olduğunu düşündüğümü yazmıştım. Bir donanımda overclock yapılıyorsa normalden fazla güç tüketimi de gerektirir.
Poco bu telefonda bunu optimizasyon mantığıyla düşünüp 120hz seçildiğinde kendisini duruma göre 50hz'ye düşürüp ihtiyaca göre davranarak pil tüketimini de ideale indirmeyi hedeflemiştir. Poco, bu telefonun bir oyun telefonu olduğunu iddia eder ve bu yüzden de 120hz olayında oyuna odaklanmış ve diğer özelliklerde 120hz'yi azaltmıştır/kısıtlamıştır.
Xiaomi'nin tüm modelleri önce ham olarak çıkar ve ilerleyen güncellemelerde gelişir. Eminim ilerisi için video'ları da 120hz'de göstermenin denemeleri de devam ediyordur. 3 yıllık güncelleme ömrü boyunca yazılımda epey bir geliştirme bekliyorum bu telefonda.
Mıştır miştir le olmuyor o işler 120 hz tv şer 10 yıl ölmüyor da 2 sene kullanılan telefon mu bozuluyor güldürmeyin insanı :) 120 hz panel her durumda 120 dir. Batarya benim ister bitiririm ister bitirmem orada seçenek isteyen açar istemeyen açmaz kim oluyor da kısıt koyuyor? Kısıt mısıt yok kapasitesi bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar selamlar kamera koruyan kılıf tavsiyeniz nedir ? Link atabilirmisinz ?
-
Orası doğru. Karar bizlerin olurdu.
Overclock olmasını düşünmemin sebebi de seçenekli yapılması. Yoksa 60hz seçeneği olmazdı bence. Doğrudan 120hz olurdu biterdi. Bu ayar/seçenek bana pc'de ekran kartını kolayca overclock edebileceğimiz ekran kartı yazılımlarındaki ilgili bölümleri anımsattı.
İş yazılımda biter. Poco isterse bunu bir güncelleme ile çözer. Aygıtın kapasitesi bununla sınırlı olsa oyunlarda da bir sonuç veremezdi. Demek ki kapasitesi var; ama ne kadar esnek bunu biz anca tahmin ederiz.
Pil tasarrufu benim için önemli olduğundan 60hz'yi seçip kullanacağım telefonu. Benim bu telefonu tercih nedenim 120hz olması değildi. Aldığım fiyatı ve güncelleme ömrüydü(tabi biraz da bazı donanım).
-
Telefonun 128 GB'lık versiyonu dün elime ulaştı. 1 günde aklıma takılan bazı problemler oldu.
1-Dynamic muhabbetini duymuştum. Kimi uygulamalarda 120 Hz'e gerek duymadığı iddaa ediliyor ve örneğin youtube geçince 60 Hz'ye düşüyor ve gözümü aşırı yoruyordu. İnternetten raştırdım ve uygulama ayarlarından pil ve tasarruf verilerini temizledim. Youtube 120 Hz akıcı. Fakat sizde de oluyor mu bilmiyorum fakat whatsapp'ta sağ altta mesaj gönder kısmından kişilere geldiğimde ilk olarak 120 Hz hissediliyor. Fakat geri mesaj bölümüne gidip tekrar kişilere geçtiğimde 60 Hz'ye düşüyor. Bu Hz dalgalanmaları beni biraz rahatsız etti.
2- Duvar kağıdını kişiselleştirdiğimizde bayağı soluk bir şekilde gerçekleştiğini gördüm. Yine araştırdım ve koyu modla ilgili olduğunu öğrendim. Ayarlardan onu da düzelttim. Şimdi azda olsa soluk oluyor ama az olduğu için çok takılmadım.
3- Ses seviyesi en yüksekteyken gayet net veriyor sesi fakat arka titreşimi belli bir süreden sonra elinizi uyuşturuyor diyebilirim. Oyun hissiyatı için belki iyi olabilir fakat ben pek sevemedim.
4- Ekran kaydedicisi maksimum 30 FPS'te kayıt alıyor ve bu aslında 25 FPS gibi geliyor göze zira gereğinden fazla kasıyor. Harici programlarla düzeltilebilecek bir şey çok takılmamak gerek.
5- Saçma bir şekilde takıldığım bir diğer mevzu belki ben beceremedim fakat ekranı otomatik döndürme seçeneği üst panel menüsünde bulunmuyor. Bu biraz garip geldi.
Evet benim için telefonun negatif yönleri bu şekilde. Onun dışında gayet akıcı bir cihaz. Bu dediğim sorunlar muhtemelen yazılım güncellemeleriyle çözülebilecek sorunlardır. Sorusu veya sorunu olan arkadaşlarım benimle iletişime geçebilir.
-
Ust menüde yönü kilitle düğmesi mevcut dikkatli bakin
Ekranı otomatik döndür var.
Doğru evet varmış alışmışım eski tiptekilere teşekkürler
-
Sizce şu Hz dengesizliği talep ve güncelleştirmelerle birlikte düzeltilebilecek bir sorun mudur? Aslında benim için tek sorun şuan bu diyebilirim. Diğerleri pek problem değil zira
-
Kılıf için önerisi olan var mı ?
Xiaomi telefonlar ilk çıktığında mutlaka belli başlı yazılım sorunları içeriyor. Güncelleme geldikçe düzelip stabil hale geliyor ve tabi geliştirmeler de söz konusu olabiliyor. Sorunlar düzelecektir elbet.
-
Ülkemizde güzel kılıf henüz yok maalesef.
Aliexpress'te gözüme kestirdiklerim şunlar (Aralık ya da Ocak ayı içerisinde en az 3'ünü almayı planlıyorum. Belki o zamana kadar ülkemizde bunlardan satış yapan olur da uğraşmam.)
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
-
-
120 Hz Laptopda bile akıcı oynatmıyor :)
-
Stereo hoparlör titreşimi son seste mi oluyor , bu büyük bir sorun zaten telefon büyük ve ağır titreşimde olursa Pubg'de örneğin saatlerce oynuyoruz bu telefonu alma konusunda büyük soru işaretleri doğurur.
-
Üst iki sıra sık kullanılan uygulamalar hocam. İsterseniz kapatabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonun arka kısmı bayağı titriyor hocam. Yani alışmadığımdandır belki diye düşünüyorum fakat sadece en son seste değil. Ses yarından yukarıya doğru gittikçe şiddetini arttırabiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X