Ability kernel Miui ve Aosp destekliyor. Ancak android 11 sürümü yok. Belki A10 da çalışır bu konuyla ilgili bilgim yok. Ayrıca stormun geliştiricisi başka bir kernelden storma geçerken önce stok boot ve dtbo yedeğini yükleyiniz uyarısı vermiş. Ability yükleyecekseniz buna dikkat edin denemediğim için bilemiyorum. Storm batarya performansı olarak daha iyiymiş abilitye göre. Franco kernel manager vb uygulama yükleyerek sesi arttırabilirsiniz ancak ben bu yöntemi sesi bozduğu için pek kullanmıyorum. Siz şuan Aosptasınız benim ayarlarım EU 12.08 için geçerli https://drive.google.com/drive/folders/1-1tQCXdFdVx7Hsg9qzIGWvabpsP27lX2?usp=sharing Önce yukarıdaki linkten; Stok stereo mod, busybox, aptx hd modüllerini kurunuz. (Her modül kurulumundan sonra yeniden başlatmanızı tavsiye ederim.) Daha sonra yukarıdaki linkten; 1-Viper4Android apkyı kurup ve çalıştırın. Tamam diyin cihaz yeniden başlayacak. 2-Cihaz açılınca magisk'ten Audio Modification Library modülünü flashlayıp yeniden başlatın. 3- Viper ayarlarından legacy modu aktif ediniz. 4- yukarıda verdiğim linkteki Viper klasörünü indiriniz. Dosya yöneticisinden Android/ Data / com.pittvandewit.viperfx / files yolunu izleyerek indirdiğiniz dosyaları yapıştırınız. DDC ler viperddc menusu altından, kerneller sarmallama menüsü altından aktif ediliyor. Zevkinize uygun olanı deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.Viper bu kadar. Dolby Atmos Kurulumu Mixplorer Dosya yöneticisi yoksa kurup root yetkisi verin Daha sonra dosya yöneticisinden root/ system klasörünü açıp, sağ üst köşedeki 3 noktaya tıklayarak açılan menüden remount as RW seçiniz. Aynı işlemi root/vendor klasörü için yapınız. Drive linkinde verdiğim modülü kurup yeniden başlatınız. Eğer install failed hatası alırsanız mounted vendora ihtiyacınız olacak. Mounted vendor aşağıda vereceğim linkten cihazınız için uyumlu olan vendoru TWRP üzerinden yükleyiniz (12.07 rw için 540.07 mb olanı) (12.08 rw için 496.97 mb olanı) https://mega.nz/folder/gVw0VCTL#j0mBJ__OvEmdPE16KZQXzg (mounted vendor) Cihaz yeniden başladıktan verdiğim drive linkinden Dolby atmos kurup yeniden başlatın açıldıktan sonra maretten Termux uygulamasını yükleyip çalıştırın. Sırasıyla aşağıda verdiği kodları yazınız. su setprop dolby.force.daxui 1 setprop dolby.force.disable.dirac 1 setprop dolby.force.disable.misoundfx 1 Daha sonra dolby modülünü kurup yeniden başlatınız. İşlem tamam. Dolb kurulumu biraz zahmetli ama en iyi çalışan versiyon bu. Şunu unutmayı AOSP romlarda Dolby ekran parlaklığı sorununa neden oluyor , bu yüzden eu 12.08 kurarak denemenizi tavsiye ederim. Geliştirici Seçeneklerinden Mutlak sesi devre dışı bırakın Bluetooth ses kodeğini apxt hd seçiniz (gerçi sürekli SBC ye atıyor sebebini bulamadım) Bluetooth ses kanalı modunu stereo seçiniz (arada sırada varsayılana dönüyor yeniden aktif edersiniz.) Son olarak dolby kurulduktan sonra viper bazen pasif duruma düşebiliyor uygulamayı çalıştırıp ayarlarınızı uygularsanız sorun olmaz. Biraz uzun bir anlatım oldu. Ama bende işe yaradı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut23 -- 10 Mart 2021; 9:30:49 > |
Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (238. sayfa)

-
-
Bu telefonun kalınlığı rahatsız ediyor mu arkadaşlar?
-
Xiaomi Poco X3 ile uyumlu en güncel Google Camera uygulaması(12.03.2021):
Bu yeni sürümde ek libler mevcuttur. Config dosyası güncellenmiştir.
Üstteki sürüm kullanılarak POCO X3 ile gcam gece modu ile 00:30 civarında çekilmiş bir fotoğraf: https://i.ibb.co/vjFCXxf/PXL-21-02-2021-21-16-47-Aspen-8-1-200-NIGHT.jpg
Ayarlardan "Image processing"--> "Binay Files (libs)" kısmından gece ve gündüz çekimleri için dört farklı lib dosyasından birini seçebilirsiniz.
Telefondaki sensörlerin listesi:
Wide: Sony IMX682_l
Front: Samsung isocell s5k3t2_l
Ultrawide: Hynix _hi1337_l
Macro: Hynix_hi259_I
Depth: OV_ov02b1b_l
KURULUM
Üstteki linkten indirdiğiniz rar dosyalarının içerisindeki dosyaları doğrudan telefonun ana dizinine kopyalayın. Telefondan dosya yöneticisini açarak "Aspen+8.1.200_signed.apk" dosyasını kurun. Okla gösterdiğim boş siyah alana iki kez dokunup config dosyasını görüntüleyin ve "SAVE" butonuna dokunarak hazır ayarları içe aktarın. Kullanmaya başlayabilirsiniz.
-
TWRP v3.5.1_10-0
9 Mart tarihli en güncel TWRP için otomatik yükleyici:
https://dosya.co/yy06u1rjxq37/Poco+X3+TWRP+Installer+[ver+3.5.1_10].rar.html
KURULUM
Bootloader kilidi açıldıktan sonra fastboot ekranındayken yükleyiciyi çalıştırmanız yeterli.(adb sürücüleri kurulu olmalıdır)
Changelog:
* twrp release: 3.5.1_10
* bash: add to TWRP
* Strip strings containing '--' before conversion to XML comments.
* Added support for flash image in both slots
* New, missing and improved strings for Dutch and Spanish translation.
* Fix ungrammatical sentence.
* Fix unlocalised string.
* ors: Implement 'twrp format data' to format the data partition
* Fixed NO OS INSTALLED without encryption (mod)
* Kernel update
* Editing the interface and translations
-
Ses kalitesini ve yüksekliğini belirgin şekilde etkileyen DTS:X Ultra ses modu:
https://dosya.co/w1bcei25ckw8/DTSXUltra-ZTE-A2020GPro-v1.0-beta.1.zip.html
Android 11 AOSP/MIUI üzerinde denenmiştir, doğrudan magisk üzerinden yükleyip yeniden başlattıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
-
Çok teşekkürler hocam harika bir rehber olmuş -
Ben teşekkür ederim. Umarım sorununuz çözülür.
-
Teşekkürler. Video kısmında Slow motion çalışmıyor. uygulamadan atıyor.
Birde 64 MP kamera yok.Bunlareklenebilirmi acaba ?
Kullandığım ultracam'den bir tık daha iyi fotoğraf çekiyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Richard ParkerTeşekkürler. Video kısmında Slow motion çalışmıyor. uygulamadan atıyor.
Birde 64 MP kamera yok.Bunlareklenebilirmi acaba ?
Kullandığım ultracam'den bir tık daha iyi fotoğraf çekiyor
64MP için vendor üzerinde bazı değişiklikler yapılıp magisk paketi olarak paylaşılması gerekiyor. Poco X3 için bu tip bir düzenleme paylaşılmadı.
Örneğin Realme X2'de gcam'de 64MP çalışabilmesi için bir magisk paketi mevcut : https://www.celsoazevedo.com/files/android/p/realme-x2-6432mp-enabler//
Birçok google camera uygulamasını denedim bu sürüm şimdiye kadar denediklerim arasında en iyisi. Çekim sonrasında HDR+ efektini de oldukça hızlı bir biçimde ayarlıyor.
-
Yazmadan duramayacağım...
Şu konuya girince bilgi alabilmek ne kadar güzel bir duygu
Yönetim harika bir temizlik yaptı sağolsun...
-
Orange fox yerine kullanılır mı ki hocam siz hangisini tercih ediyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BeutaLLethaLOrange fox yerine kullanılır mı ki hocam siz hangisini tercih ediyorsunuz?
OrangeFOX arayüz olarak daha güzel olsa da güncelliğini yitirdiği için TWRP kullanıyorum.
-
Cihazım sanki 5.160 Mah gibi gelmiyor bana.. Ekranı 120 hz'de kullanıyorum ve cihaz elimden hiç düşmüyor. Yoğun kullandığım için mi bilemiyorum ama sabahtan akşama anca yetiyor batarya.
Ama güzel tarafı var, çok hızlı şarj oluyor.
Batarya kalibrasyonuyla ilgili ekstra yaptığınız bir şeyler var mı? sizlerin batarya performansı ne durumda?
-
Arkadaşlar merhaba, SIM kart etkinleştirilemedi sorunu yaşıyorum. Hattım faturalı ve yurt dışına sürekli sms gönderdiği için şimdiden 20 TL civarı ek fatura oluştu. İnternetteki bir çok yöntemi denedim. Cihazı bulmayı aç kapat, dili ingilizce yap v.b hiç biri işe yaramadı.
En sonunda Sim kart etkinleştirmekten vazgeçtim ve yine internetteki bilgilerden yola çıkarak sim kart etkinleştirme sistemini kapattım. Cihaz konum bulmayı kapattım. Fakat telefonu yeniden başlattığımda tekrar aktif oldu.
Turk telekomu arayıp yurt dışı sms kapatmak istiyorum dedim böyle bir hizmetimiz yok dediler. Yani şuan hiçbir şekilde sim kart etkinleştirme olayına çözüm getiremedim ve ara ara sms deneyerek faturamı kabartmaya devam ediyor.
Bu konuda ne önerirsiniz? Teşekkürler
-
Ayarlar - mi hesabı kısmından mi hesabını silin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cohannanOrangeFOX arayüz olarak daha güzel olsa da güncelliğini yitirdiği için TWRP kullanıyorum.
Alıntıları GösterHocam orange fox üzerinden full backup alsak , AOSP rom geçiş yaptığımda beğenmezsem tekrar o backup'dan Miui roma dönebilir miyim?
bu işlemi Mi8se 'de yapınca cihaz brick oluyordu
-
quote:
Orijinalden alıntı: Richard ParkerHocam orange fox üzerinden full backup alsak , AOSP rom geçiş yaptığımda beğenmezsem tekrar o backup'dan Miui roma dönebilir miyim?
bu işlemi Mi8se 'de yapınca cihaz brick oluyordu
Alıntıları GösterBahsettiğiniz şekilde aldığınız yedeğe dönmenizi tavsiye etmem. Tavsiyem:
APK olarak tüm kullandığınız uygulamaları bir klasörde toplayın. Aşağıdaki eklentiyle kolayca play store'daki uygumaları apk olarak bilgisayara indirebilirsiniz.
Whatsapp'a girip sohbet geçmişinizin güncel yedeğini alın. Telefonu bağlayıp Whatsapp, DCIM ve önemli başka klasör varsa seçerek bilgisayara yedekleyin. Aşağıdaki linkten MIUI'ın güncel sürümünü TWRP üzerinden yükledikten sonra Wipe/Format data yapın, yeniden başlatın. APK klasörünü ve yedekleri telefona atıp, apk dosyalarını kurun ve kullanmaya başlayın.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148262252
Aynı şekilde MIUI'dan AOSP custom romlara da geçiş yapabilirsiniz.
-
Herhangi bir sebeple telefonun içini açmanız gerekirse aşağıdaki iki videoyu referans alabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Batarya sağlığı yüzde 92 gösteriyor benim.. Yazilimsal sıkıntılar var bence de bu kapasiteye bu süre az.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X