Şimdi Ara

Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.162
Cevap
41
Favori
100.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ayarlardan djital denge & ebeveyn denetimleri bölümünden bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HerteZ kullanıcısına yanıt

Orada Genelde günlük olarak gösteriyor Ben tam şarjdan sonra ne kadar ekran süresi verdiğine bakmak istiyorum

• f5 mi var sende pro mu

Telefoncuya goturun bir sıvı veriyorlar

• Bu bir sorun mu yani 2 haftalık ürün, garantiye götürsem çözülür mü?

Hocam pardon cam taktiriyorsunuz zannettim

• cem_23 C kullanıcısına yanıt

Yok poco ya geleceğini sanmam. X3 pro mesela hala android 13 almadı. 2 yıl güncelleme bile veremiyorlar. 2 yıl adam akıllı güncelleseler ona da razı bırakacaklar bu gidişle :)

• WarForFears W kullanıcısına yanıt
    Xiaomi fanları bu konuda tepki gösteriyorlar. Uzun güncelleme ömürlü cihaz istiyorsanız gidin Samsung alın, Apple alın diyip, hatta bunu maliyete döküp, Xiaomi bu yüzden ucuz. Paranız varsa gidin bunları alın diyorlar ama bence bu ciddi bir sorun. Yine de Xiaomi geçte olsa 13T serisi ile birlikte güncelleme ömrünü arttırması iyi bir adım. 13T ile birlikte gelecek modellerde bu uzun güncelleme ömrüne sahip olacaktır büyük ihtimal. X3 pro android 11 ile çıkmıştı. Android 13 ü bile almamasına şaşırdım. Poco F5 gibi mükemmel bir cihaza en azından 2 yıl güncelleme verirler diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi telefonların diğer markalardan ayıran en önemli fark;

En performanslı işlemcili telefonları uygun fiyata sunuyor olmasıdır.

Mesela; Snapdragon 8 gen 2 işlemcili yurtdışından giren Redmi K60 Pro 12/256 model telefonu, yurtiçinde, direnç kaydı( yani yurtiçi imei numarası atılmış ) yapılmış şekilde, 17 bin TL'den satın almak mümkündür.

Diğer markalarda snapdragon 8 gen 2'li telefonların yurtdışından girenlerin fiyatlarına bakın bakalım, fiyatları nerelerde ?

Snapdragon 8 gen 2 olarak arada en az 4 - 5 bin TL daha yüksek fiyata satın alırsınız. O da yurtdışı imei'si ile yani geldiği gibi kabul etmek durumundasınız.

Yani olayın xiaomi fan'ı olmakla alakası yok... Eğer illa bir şeyin fanı olacaksak, kesemin fanıyım. Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya 

Bu bilgileri verdikten sonra, eleştirimi de yapayım...

Redmi ve Poco serisi telefon satın alanlar, telefonun kamera ve ses( ahize - hoparlör ) kalitesi düşük cihaz almış olurlar. Demedi demeyin !

Bu eleştirimden sonra konuyu mantıklı bir çerçeveye oturtmak gerekirse;

Günümüzde gençlerin çoğunluğu, telefonları aynı zamanda oyun oynamak için kullanmaktadır. Ağırlıklı olarak oyun oynayan birinin telefonda aradığı en önemli özellik, güçlü bir işlemci olmasıdır. Yani kamera ve ses kalitesi biraz düşük olsa bile pubg vs yüksek güç gereksinimi duyan oyunları oynayabilir.

İşte ikinci paragrafta değindiğim üzere; yüksek performansı, uygun fiyata ediniyorsun. Yurtiçi kaydı da dirençle çözülüyor. Benim tabirimle direnç işlemi, her ne kadar telefonu ampute etmek gibi bir şey olsa da, oyun oynamak isteyenler için elde edilesi bir telefon haline gelmektedir.

Poco F5 ve Poco F5 Pro cihazlar da aynı şekilde güçlü işlemci telefonlar olduğu için, uygun fiyata oyun oynamak isteyenler için, cazip cihazlar olmaktadır.

Hasılı hasılı hasılı kelam; cihazları değerlendirirken, at gözlüğü takar tarzda değerlendirmemeliyiz !

Mesela; benim için telefonda en vazgeçilmez özellik ses kalitesidir. Ama bir başkası için de, güçlü işlemci bulunması vazgeçilmez olmaktadır.

Her neyse... Xiaomi telefonlarda hakkında çokça değerlendirme yapılması, fiyat avantajı nedeniyledir. Telefonu satın aldığında, nasıl ki cazip fiyatı cihazın artısı ise, yazılım güncelleme, reklamlı yazılım vs özellikleri de cihazın eksi yönüdür. Herkes kendi açısından cihazın artısını - eksisini bir arada değerlendirerek, alacak veya almayacak...

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Uzun uzun yazmışsın da şimdi samsung 5 yıl güncelleme veriyor poco 3 yıl versin. Veya x3 pro gibi sürekli servisten çıkmamazlık yapmasın. Fiyat performans konusunda işlemci olarak iyiler. Çünkü ülkemizde alternatif yok. 7 gen 2 li poco f5 18.5k ama 8 gen 1 li s22 22k. Aradaki 4.5k farka 5 yıl güncelleme, ip68 victus koruma, çok daha iyi kameralar, daha iyi video kaydı, daha iyi arayüz alıyorsun. Bence aradaki farka fazlasıyla değer. Ben s22 yi sadece ufak diye almadım f5 aldım. F5'e android 15 verse, hz düşme sorununu çözse, 3-4 yıl servisle uğraştırmasa bana yeter. Ama bunları sunamazsa fiyat performans olmuyor bence :)

Uzun uzun yazdım da, yazdıklarımı özümsememişsiniz.

Özümseyemediğiniz yere kısaca değineyim.

Bakın, sizin belirttiğiniz üzere, neden satın alınmamasının gerekçelerini sıralamışsınız. Tabi kendi beklentileriniz açısından...

Haliyle her bir kullanıcının beklentisi sizin beklentinize uygun düşmüyor. Mesela; oyun oynamak isteyen herhangi bir kullanıcı, sizin sıraladığınız olumsuz yönlerini dikkate almayacaktır. Çünkü oyuncu için, en önemli olanı, olabildiğince, güçlü işlemcili bir cihaz almaktır. Yanı oyuncu, dezavantaj diye sıraladığınız olumsuzlukları dikkate almayacaktır.

Oyun için almak isteyen, Poco F5 alır. Neden almasın ? şakır şakır oyun oynuyor. Herz düşme sorunu bir ayarla aşılıyordu. Oyunlarla hiç ilgim olmadığı için, o ayar şimdi aklımda yok. Interneti araştırın, çözümü var.

Her neyse... Benim için de ses kalitesi önceliklidir. Kamera isterse en geride olsun, hiç dikkate almam. Çünkü çekmekle işim olmaz.

Özetle; eleştiri yapmak yerine, size uyuyor mu? Uymuyor mu? buna bakacaksınız. Uyuyorsa, alırsın. Uyumuyorsa almazsın.

Mesela; Redmi ve Poco serisi cihazlarda ses kalitesi düşük olduğu için, bu serideki cihazlar bana uymuyor.

Ama bu serilerin güçlü işlemcili modelleri, oyunculara uyar.

Tamam oyun telefonu işlemcisi iyi de diğer özellikleri de asgari düzeyde düzgün şekilde sunsun diyorum. Yoksa sadece işlemciden ibaret olursa hiç anlamı olmaz. 120 hz ye almama rağmen bir süre sonra düşüyor maalesef hz.

İnterneti araştırın isterseniz. Belki çözümü vardır.

• Arkadaşlar telefonla birini aradığımda karşı taraf telefonu açınca çıt diye bir titreşim oluyordu.. şuan olmuyor. Nerden ayarlayabilirim lütfen yardım edin

• ageroxx A kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya

Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya

Yabancı forumlara bakmak lazım da bilgim yok. Dh ana konusunda bu sorunu yaşayanlar var çözüm sunan yok. Geri bildirim yaptım uygulamasından umarım düzelir.

• F5 in Kamera performansı için gcam uygulamasını indiren ve kullanan var mı.uyumlu uygulama nerden yükleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2005 -- 10 Ekim 2023; 14:44:22 >
  • Hayalet Ekran koruyucu alicam link atabilirmisiniz en kalitelisinden
    Normal ekran koruyucuda olur

Hocam eleştirinin olmadığı yerde kıyas olmaz. Kıyas olmazsa gelişim olmaz. Eleştiri şarttır,esastır. Yapılması gerekenleri dile getirmeyi unutmayalım

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.