Şimdi Ara

Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.933
Cevap
290
Favori
1.538.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pretty34

    google kamera yükledim,onun için de build prop a bi satır eklemem gerekiyordu.
    epicde o satır kendinden vardı,bunda ekleyince bootta kaldı cihaz,brick oldu :)
    stabil 9.0.5 nasıldır acaba,7.11.9 dan sonra mı çıkt ıki onlar.
    yarın yeni sürümü beklemeden stabil 9.0.5 e mi geçsem acaba :)

    Hocam hiçbilmiyorum, fakat özelliklerin eksik geleceğini düşünüyorum. Misal 9.0.4.0'da Face Unlock yoktu; ayrıca Quick Card kısmı ingilizceydi ve eski kamera menüsü vardı. 9.1.2.0 yayınlanmış diğer cihazlarda, fakat özellik farkları nelerdir bilemiyorum.

    Kamera için uğraştığınız yani hocam, HDR+ için mi acaba? Epic'de HDR Pro vardı fakat normal HDR'den ne farkı vardı hiç deneyemedim bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryalp

    Evet var

    İsmi nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: piperka106

    İnsanlar gece çekilen fotoğraftan nasıl bir görüntü bekliyorsa artık onu da anlamadım. Gündüz, yeterli ışıktaki kameradan çok çok memnunum. Gece flaşlı çekimlerde gerektiği kadar iyi. Gece çekimde nasıl bir netlik bekliyor insanlar bilmiyorum ama bir cep telefonunun olması gibi.



    Ben iki günde bir şarj ediyorum. İlk gün yüzde 55 - 60 arası yattığım zaman ertesi gün her türlü yetiyor zaten.



    Son olarak müzik nasıl yükleniyor bir türlü çözemedim. Bilgisayara bir program mı yüklemem lazım, nasıl yapıyoruz ?

    Hocam Düşük ışıkta Fazla Noise oluşumunu da geçtim, Karanlık çıkıyor fotoğraflar. En basiti aynı pozu bir S7 ile; birde Mi6 ile çekin otomatik modda. Aradaki farka bakınca demek istediğimi anlayacaksınız. İyi ışık aldığı durumlarda ise sorun yok. Ben bu durumu bilerek aldım cihazı, o açıdan sorun yok; memnunum cihazdan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz


    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz


    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz


    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Hocam telefonu bugün aldık. Uygulama güncelleyemiyoruz. Google Play'den hepsini güncelle diyorum uygulamanın birine indiriliyor diğerlerinde indirme bekleniyor deyip kalıyor. Güncellemiyor. Uygulama da yüklenmiyor öylece kalıyor. Google Play Store, Google Play Hizmetleri, Google Hizmetler Çerçevesi vs verileri, önbelleği temizle dediğim ve uygulamayı durdurmaya zorla deyip telefonu yeniden başlattığım halde uygulama güncellemiyor. Hatta Youtube uygulamasına giriyorum sanki internet yokmuş gibi tekrar dene gibisinden bir ekran ortaya çıkarıyor. Youtube uygulamasından video izlenmiyor. İnternette sorun yok çünkü Google Chrome ile YouTube'a girip video izleyebiliyorum ya da siteleri dolaşabiliyorum. Google hesabını kaldırıp tekrar girdik olmadı, senkronize et dedik olmadı.

    MIUI 9 kararlı sürüm kurulu telefonda. MIUI hesabı oluşturulup giriş yapılmadı, yalnızca Google Play girişi yapıldı.

    Telefonla ilgili bütün iştahımız kaçtı. Bu tip yazılımsal sorunlar olacaksa işimiz iş.

    Hocam Google Play'e girişte sorun yaşayan arkadaşlar, cihazı yeniden başlattıklarında sorunun çözüldüğünü söylüyorlar ama. Ben hiç yaşamadığım için tavsiye edebileceğim birşey yok. Ancak bende bunu belirten arkadaşların tavsiyelerini belirtiyorum.

    Sanırım bu sorun, Google Play'in ilk girişteki güncellemesi ile alakalı. Cihazı birkaç kez yeniden başlatarak (Önbelleği temizlemeden) deneyin.

    Sorunu çözdüm ancak yeniden başlatmalarla ya da forumlarda okuduklarımla değil. Sadece Google Play'i açıp hakkında yazısına tıkladım. O sırada sanıyorum ki Google Play güncellendi ve arayüzde hafif bir değişim oldu: Tümünü Güncelle yazısının etrafında dışarı doğru azalan beyaz renk dağılımını görünce fark ettim. Tümünü Güncelle dedim ve güncellemeye başladı. Youtube uygulaması da çalışıyor. Sorun düzeldi.

    Bazı uygulamalar ve programlar (Opera gibi) hakkında yazısına tıklandığında sadece sürüm numarası vermez aynı zamanda internetten uygulamanın/programın daha güncel versiyonu var mı yok mu diye kontrol eder, varsa indirir kurar, yoksa güncel kararlı sürüm diye ileti verir. Ayrıca kendi kullandığım HTC One M9'dan biliyorum ki bazen kendi kendine telefon bir şey indirir, kurar ve bunu ekranın sol üst köşesinden kısa süreliğine iniş hareketi gösteren bir ok işaretiyle anlarız. Ama güncellenen uygulamalar değildir, uygulamalar habersiz güncellenmiyor ve/veya güncellense de bu kadar kısa sürmüyor. Yani aslında güncellenen Google Play. Belki de Xiaomi'nin yazılım eksiklikleri vardır, belki de bazı şeyleri otomatik yapamıyordur diyerek Google Play hakkında yazısına tıkladım böyle bir mantık güttüm, öyle de oldu. İşe yaradı.

    Paylaştığıniz icin teşekkürler hocam, sorununuzu da halledebilmenize sevindim Umarim cihazdan da memnun kalirsiniz hocam. Ben Global rom haricindeki farkli romlari denememe rağmen karşılaşmadım hic bu tarz hatayla.



    Bu bilgiyi ilk sayfaya eklesek güzel olur Ryalp hocam bence

    Rica ederim. Ben de yardımcı olmaya çalıştığınız, hemen cevap verip ilgilendiğiniz, ön incelemelerinizi üşenmeyip ayrıntılı bir şekilde uzun uzun yazıp burada paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben geçen sene çok uygun bir fiyata HTC One M9 almıştım hocam. Ama bu kaliteli keratayı kullanmamış olsam ve telefona ihtiyacım olsa kesinlikle Xiaomi Mi6'yı düşünürdüm. Zaten sanki satın alacakmışım gibi son zamanlarda iyice ilgilenmeye başlamış, az biraz kendi çapımda incelemelerde bulunmuştum. Telefonu kız kardeşime aldık, alırken çok sevinçli çok heyecanlıydı. Bu sorun bütün sevincini ve dolayısıyla bizim sevincimizi kursağımızda bırakmıştı. Ama çözünce tekrardan sevdindi e tabi en çok ben de. Neden çünkü bu kadar iyi bir fiyata bu kadar güzel bir donanım, bu kadar yeterli bir batarya, bu kadar iyi bir malzeme kalitesi, bu kadar araştırma, sorup soruşturma, beğenme, umuda yazık olmadı. Her ne kadar telefonda yazılımsal maceralara girmeyip kumar oynamayacak olsak da yine bu tip sorunlar beni tedirgin etmiyor değil, herkes için diyorum umarım bu tip ciddi sorunlar yaşamayız.

    Çözümü direkt yazmayıp mantığıyla birlikte açıklamayı tercih ettim çünkü öteki türlü ezberci olurdu anlamsız olurdu. Bazı yazılımsal hatalar birbirlerine benzerler ve çözümleri de birbirlerine benzeyebilir. O yüzden yazdım. Bir de velevki alakasız olsun, en azından hatanın çözümü bu tip hikayeleştirmelerle zihinlerde daha kalıcı hale gelir kolayca unutulmaz. Ezber unutulur. Bir ayrıntı daha vereyim. Telefonu alır almaz hiçbir sim kartı ve Google hesabıyla giriş yapmadan ilk olarak Wi-Fi ile telefonun MIUI arayüzünü kararlı güncel sürüme yükselttim. Bu yükseltmeden öncesinde veya sonrasında Youtube uygulamasına girdiğimde sorunsuz çalışıyordu. Daha sonradan bir şeyler oldu ne olduysa. Bu ayrıntı bir anlam ifade etmiyor ama belki bunu programlayanlar için bir anlam ifade edebilir, ayrıntı işte. Biz en fazla farklı mantıklar kurarak teoriler üretebiliriz. Ama ezbercilikten çok daha isabetli olur.

    Benim yine birkaç sorum olacak daha olacak, çok oldum biliyorum ama Mi Cloud hesabının bizlere ne gibi hatırı sayılı faydaları mevcuttur? Bu hesabı oluşturmak gerekli midir, faydalı mıdır? iCloud hesabındaki gibi hesabın şifresi hatırlanmasa telefonun kullanılamaz hale geldiğini söyledi arkadaşım. Bu riske değer mi? MIUI tecrübeli biri olarak siz ne düşünüyorsunuz?

    Anladım hocam, kardeşiniz için hayırlı olsun o zaman.

    O ayrıntı çok önemli hocam, ben cihaz ilk açıldığında bu sorun olduğunu düşündüm. Siz önce girebilmişsiniz sanırım Google Play'e de, sonrasında bu sorunlar oluşmuş. Neyse önemli olan çözülmesi, fakat bunu da bu şekilde bildirdiğiniz için teşekkürler.

    Hocam Mi Cloud'a eğer cihazı tanımlarsanız, bu tanımlanan hesabın şifresini unutursanız çok büyük sorun yaşarsınız, cihazı formatladığınızda. Mi Cloud'da en büyük özelliği yedekleme yapması icloud gibi; cihaza format attığınızda verileri oradan ve yaparsanız yerel yedeklemeden geri yükler veya yükleyebilirsiniz. Eğer şuan için ihtiyaç duyulmaz ise esgeçin isterseniz, fakat elbet bir şekilde lazım olabilir; o zaman açarsınız.

    Şifre unutulursa, Rom üzerinde Bypass yapılıp cihaz o şekilde açılabiliyor (Format sonrası); fakat nasıl yapılıyor nedir ne değildir, denemediğim ve görmediğim için net bir bilgim yok. O yüzden o şifrenin unutulmaması lazım

    Aynen cihazı aldık. Hiçbir şey yapılmadan (Google hesabı girişi dahi yapmadık), kurulmadan Wi-Fi'ya bağlandığımız gibi MIUI 9 kararlı sürüm güncellemesini yaptık. Telefon yeniden başladı vs sonra Google hesabından giriş yapıldı ve gerisini biliyorsunuz. Neyse bu konu aşıldı.

    Başka bir meseleye Mi Cloud meselesine gelelim. Hocam şimdi Mi hesabının ne faydası oluyor diye sormuştum. Yedekleme vs demiştiniz. Onun dışında dünkü sorundan dolayı sorunu bildirmek istediğimde de Mi hesabıyla giriş yapmamı dayatmıştı telefon ben de bildirim yapmamıştım haliyle, bu var. Bir de bugün dedik farklı bir Mi6 teması indirelim sahip olduğu tema sıkıcı diğeri de ondan çok farklı değil. 2 tema dışında diğer tüm temaları indirmek için Mi hesabıyla giriş yapmak gerekiyormuş. Bu Mi hesabı aslında bize bayağı bayağı lazım olacak gibi görünüyor. Sandığımdan daha çok gerekliymiş. Siz Mi hesabı kullanıyor musunuz? Aslında basit bir şifre ile kullanılabilir çünkü aslında çok da güvenlik amacıyla kullanılmayacak.

    Bu arada kardeşim parmak iziyle ekran kilidinin açılmasını ve daha da önemlisi çok hızlı bir şekilde açılmasını sevdi. iPhone 6S'te filan bile bu hızda açılmıyor diyor. Nazar değmesin diyelim. Bir de şu CPU-Z'da donmayaydı iyiydi. Orada telefon bi karizmayı çizdi ama neyse ki uygulama önemli değil. Önemli ve sık kullanılan uygulamalarda sorun vermesin yeter. Mi 6'nın 8 çekirdek olduğunu biliyordum da benim HTC One M9'un 8 çekirdek olduğunu bilmiyordum. Bu vesileyle öğrenmiş olduk. M9 güç tasarrufunu açınca 4 çekirdeği kapatıyormuş (Snapdragon 810) Mi 6'nın bir diğer hoşuma giden özelliği de ekran videosu kaydetmesi, oldukça hoş bir özellikmiş.

    Hocam Mi Hesabımı telefonu almadan önce de kullanıyordum ben (Mi Band 1'i aldığımda açmıştım hesabı); daha sonrası Mi Router 3 - Mi Band 2 falan derken sürekli kullandım. Cİhazı aldığımda direk tanımladım Mi Hesabımı bu yüzden. Siz tema işine falan girdiyseniz zaten lazım olmaya başlamış Farketmez hocam, basit şifre de olur eğer önemli veriler yedeklenmeyecekse ya da Mi Cloud hesabına başkasının giriş yapma durumu yoksa. Önemli olan Mi Hesabına cihaz üzerinden girerken sorun yaşamamak, gerisi pekde önemli değil.

    CPU-Z'yi beta romlarda denediğimde sorun çıkartmamıştı. Farklı programlarda deneyebilirsiniz. SD 810 çok ısınan bir işlemciydi, o sebeple isterse çek çekirdek çalışsın yapacak birşey yok yinede

    Konu dışı olacak. One M9 nemli havalı yaz sıcağında şarjdayken saatlerce kullanılırsa sarj dışında yüksek grafikli oyunlar oynanırsa evet ısınır ama normal kullanımda hiçbir anormallik görmedik. Telefonu 1.5 seneden fazla süre kullanıyorum ve kullanıcıların abarttığını düşünüyorum. Metal kasa olduğu ve ısıyı plastik gibi tutmayıp direkt aktardığı için insanlarda telefonun çok fazla ısındığı algısı oluşuyor. Isınıyordur doğrudur ama insanlar abartı eklemeyi de sever. Ben bu telefonu geçen sene yazın Aydın'da istemsizce ısı testine tabi tutmuş bulundum. Kuzenin Samsung S6 Edge'ine ait şarj adaptörünü taktım gece uyumadan evvel, telefonu da üstüne koyacak düz bir şey yok ve priz de yatağının baş ucunda. Telefonu yatağın o sert kısmına duvara yaslanacak şekilde şarjda bırakmıştım. Samsung'un adaptörleri çok hızlı şarj ederken telefonu epey ısındırıyor. Gece de deli gibi yattığım için sabah bi kalktım telefon yastığın altına kaymış halen şarjda, yastıkla yatak arasında olduğu için saatlerce ısınmış ısıyı da yastık ve yatak yüzünden atamamış, ısınmış da ısınmış. Bereket bir kaza geçirmedik, telefon da sapasağlam ancak yüksek ısı sebebiyle şarjı kesmiş sanırım halen daha %50 civarlarındaydı. Bu da böyle bir anımdır.



    @pusat1249 Hocam bu kuponu nasıl almıştınız? Hediye çeki gibi bir şey miydi? Pek online alışveriş yapan biri değilim ondan soruyorum. Her n11 kullanıcısı bu kupona sahip olabiliyor muydu, yoksa benim gibi ayda yılda bir online alışveriş yapan birinin zaten elde edemeyeceği bu indirimi kaçırdığı için dövünmesi anlamsız mı?

    Yok hocam benim söylediğim, fazla ısındığı için erken frenleme yapıyor diğer bu denli ısınmayan chipsetlere göre. Günlük kullanımda, Yeniden başlatma vb. sorunlar yaşanmaz genel ölçüde. Metal kasa olması dediğiniz gibi en büyük avantajı zaten, ayrıca HTC'nin kasası da büyük diğer cihazlara göre; bu sayede ısıyı daha rahat absorbe eder.

    Neyse sorun yaşamamışsınız neyseki, Allah korusun bir sorun çıksa size zarar gelebilirdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pretty34

    7.11.9 un stabili 9.0.5 ise tamam,aynıdır da :)
    9.0.5 den sonra beta çıkmamışsa en günceli 9.0.5 oluyor sanırım.
    tabi 9.0.5 çin tabanlı stabilse her zaman da ilk güncellemeyi çin romu aldığı için o zaman gelecek globalden de günceldir.

    O şekilde çevirim olmaz hocam Stabil apayrı, Beta apayrı romlar

    Her zaman en günceli China Beta romlarıdır. Xiaomi Çin markası olduğu için Çin'e ayrı özen gösteriyor; bu yüzden Global'e geç geliyor özellikler.




  • shademan34 kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam geçen sayfada da yazmıştım G6 da olmuyordu S7 de oluyordu şimdi mi 6 da da oluyor aynı iş belki de uygulama kaynaklı bir sıkıntı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2


    quote:

    Orijinalden alıntı: pretty34

    7.11.9 un stabili 9.0.5 ise tamam,aynıdır da :)
    9.0.5 den sonra beta çıkmamışsa en günceli 9.0.5 oluyor sanırım.
    tabi 9.0.5 çin tabanlı stabilse her zaman da ilk güncellemeyi çin romu aldığı için o zaman gelecek globalden de günceldir.

    O şekilde çevirim olmaz hocam Stabil apayrı, Beta apayrı romlar

    Her zaman en günceli China Beta romlarıdır. Xiaomi Çin markası olduğu için Çin'e ayrı özen gösteriyor; bu yüzden Global'e geç geliyor özellikler.

    Arkadaş zorla heveslendiriyorsuniz adamı

    Bende bidene yaparım hafta sonu China Beta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryalp


    quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2


    quote:

    Orijinalden alıntı: pretty34

    7.11.9 un stabili 9.0.5 ise tamam,aynıdır da :)
    9.0.5 den sonra beta çıkmamışsa en günceli 9.0.5 oluyor sanırım.
    tabi 9.0.5 çin tabanlı stabilse her zaman da ilk güncellemeyi çin romu aldığı için o zaman gelecek globalden de günceldir.

    O şekilde çevirim olmaz hocam Stabil apayrı, Beta apayrı romlar

    Her zaman en günceli China Beta romlarıdır. Xiaomi Çin markası olduğu için Çin'e ayrı özen gösteriyor; bu yüzden Global'e geç geliyor özellikler.

    Arkadaş zorla heveslendiriyorsuniz adamı

    Bende bidene yaparım hafta sonu China Beta

    Hocam Epic veya Miui Pro öneririm ilk denemenizde. Miui Pro'nun 7.10.12 sürümünden memnunum şuan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antique

    bugüne kadar ekran koruyucu camlara hiç sıcak bakmadım ama bu videoyu izleyince denemeye karar verdim..
    olursa olur olmazsa yine uzak durmaya devam ederim



    bu da link (takipli kargo)

    https://www.aliexpress.com/item/AGREAL-Screen-Protector-For-Xiaomi-mi-6-5-15-inch-3D-Tempered-Glass-For-xiaomi-mi6/32826031123.html?aff_platform=aaf&cpt=1510838591450&sk=2v37IQv&aff_trace_key=8e71777c9d1146438ce3c5d794b088f2-1510838591450-02001-2v37IQv&terminal_id=4d83de29f741496fabde4037cd3ee28d



    hocam güzel duruyor bir kaç gün kullanın köşelerde kalkma olmazsa dokunmatik hassasiyeti güzelse ekran kalitesini bozmuyorsa bizde alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donanımhaber uygulaması sürekli hata veriyor arkadaşlar? Sizde de oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fblimelih -- 16 Kasım 2017; 20:0:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayarlar kısmına Kablosuz Ekran yazarsanız çıkacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]
    Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]
    Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] ilk şarj sonrası performans ve AnTuTu puanı. 128gb lık model.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fblimelih -- 16 Kasım 2017; 21:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar miui 9 da sıkıntı sorun vs. var mı direk güncelleyebilir mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    evet hocam hdr+ için yükledim.neyse yarın yeni sürüm pro rom gelir onu yükleriz.
    şu güncellemeleri 15 günde bir falan verseler ya :)
    her hafta geliyor,yüklemeden duramıyoruz
  • ryalp kullanıcısına yanıt

    dene hocam :):):)
    ama @buraoca2 nin de dediği gibi miui pro denemeni tavsiye ederim.
    acayip özelleştirmeler var,baş döndürücü
  • Mekanikizm kullanıcısına yanıt
    hocam kimine göre var kimine göre yok...bu tamamen telefon kullanımı,romun nasıl yüklendiği,temiz kurulum yapılıp yapılmadığına bağlı bence.
    ben ilk çıktığı andan itibaren kullanıyorum,hiç bir sorun görmedim.
    güncel olmak her zaman iyidir.
  • Bugün yeni aldığım kılıf ve nano ekran koruyucum geldi çoook beğendim ve gerçekten birebir oldu tavsiye ederim 😊👍

    Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

    Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

    Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefon çok hoş çok güzel de şu bildirim işi canımı sıkıyor. Sahibinden ve letgo ya kendim girmezsem bildirimler felan görünmüyor bütün bildirim ayarlarını açtığım halde uygulamaların. Twitterdan bildirimler gelmiyor.

    Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.