Şimdi Ara

Xiaomi Mi6 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.953
Cevap
279
Favori
1.551.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tür kalın kılıfları pek sevmiyorum. Koruması güzel ama çok kaba oluyor o zaman. Şuan 6plusta bile 0,2mm sert plastik kullanıyorum. Buna benzer renkleri güzel kılıflar almak istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir sıkıntısız olarak LG G3 kullanıyorum ki kardeşim de kullanıyordu. 1 ay önce kendisi Mi6 seramik versiyon almıştı. Dün gaza geldim ve tam telefon alacakken (Galaxy s8, One plus 5 arasında kalmıştım) biraz sakinleşme kararı aldım :) S8 e o kadar para vermek beni üzerdi açıkçası. Dün geceden beridir araştırıyorum ve xiaomi serisi tekrar aklıma geldi. Ucuz ve performanslı bir telefon olduklarını tekrar hatırladım ve konuya zıplayıvereyim dedim. 835 cpu ve 540 gpu benim için önemli. Online oynadığım oyunlar mevcut. Daha fazla uzatmadan merak ettiğim konu şu;

Konu başında bazılarının fiyatı çok yüksek tuttuğunu ve o kadar paralar verilmemesi gerektiği söylenmiş. İnternetten aradığımda 2300-2600 arası fiyatlarla karşılaşıyorum. Sizlerin önereceği güvenilir ve fiyatı uygun satıcılar varsa önerilerinizi bekliyorum. Çok sorulmuş olabilir ama günden güne fiyatlar değişiyor ve sorun yaşamadan kim güvenilir bilinmiyor ne yazık ki. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Not: Seramik veya normal versiyon arasında kasada kronik sorunu olmayan hangisi varsa o olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oXelight -- 6 Eylül 2017; 17:20:7 >

• sirkumsali S kullanıcısına yanıt
    Aliexpressten nillkin şeffaf kılıf tavsiye ederim kaliteli, kenarları kaymayan malzeme ve işçiliği gayet güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 6 Eylül 2017; 17:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkRider

Aliexpressten nillkin şeffaf kılıf tavsiye ederim kaliteli, kenarları kaymayan malzeme ve işçiliği gayet güzel

Bu mudur ürün?

aliexpress.com
    US $4.74 5% OFF|for Xiaomi Mi 8 SE Mi6 Case Nillkin TPU 0.6mm Phone Case Silicone Cover Xiaomi 8 Clear Case for Xiaomi Mi8 SE M6 Mi 6 Mi6 Case-in Half-wrapped Cases from Cellphones & Telecommunications on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    https://www.aliexpress.com/item/for-Xiaomi-Mi-6-Mi6-Nillkin-TPU-0-6mm-5-15-Ultra-thin-Phone-Case-Silicone/32814015622.html

Tavsiye ettiğiniz ürünlerin link'lerini de verirseniz daha sağlıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkRider

Hocam Cihazin yaninda gelen kilifla karşılaştırabilir misinuz acaba? Artisi ve eksisi nedir bu kilfa gore?

• quote:

Orijinalden alıntı: sirkumsali

Aliexpressten kılıf ekran koruyucu kablo vs kullanan arkadaşlar tavsiye ettikleri var mı? Aukey turuncu yeşil port cihaz sipariş edeceğim, başka neler almalıyım

Blitzwolf Ampcore serisi kablo. Gectigimiz indirimlerde 4.90 dolara geliyordu. 3 amper destekli dayanikli seri.

BlitzWolf USB Tip-C Kablo Cep Telefonu Kabloları Hızlı Şarj Kablosu 1 m 1.8 m 2.5 m Tipi-C Için Veri Kablosu Macbook Için Xiaomi telefonlar

s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/Y7bUFfqU

(from AliExpress Android)

• Hicks kullanıcısına yanıt
    s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/AB3YFFzi

Bu ürün evet, mobil uygulamada daha uygun fiyatı

Daha kaliteli duruyor kenarlarında discover innovation yazısı, ses açma kapama, power simgeleri var tuşların üzerinde. Arkada kabartma logosu var. Kenarları tırtıklı bir yapıda elden kaymasın diye. Grisini alırsanız orijinal kılıfa göre daha açık renk daha şeffaf duruyor. Delikleri ve tuşları tam oturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 6 Eylül 2017; 20:0:18 >

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatlar hemen hemen aynı pahalı biraz, bunları almak değer mi yani bataryayi daha mı uzun süre kullandırır

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

quote:

Orijinalden alıntı: Eskiletor

1,2 amperlik şarz cihazıyla şarz edersem 2 saat 45 dakikada dolduruyor = 2,75 saat
    0,8 amperlik şarz cihazıyla şarz edersem 4 saat 10 dakikada dolduruyor = 4,16 saat
    3 amperlik orjinal şarz cihazıyla şarz edersem 1 saat 40 dakikada doluyor = 1,67 saat

Aslında hesap şöyle amper dediğimiz şeyin hesabı 1saat hesabına göre yapılıyor
    bu cihazın üzerindeki batarya 3350 miliamper/saattir buda 3,35 amper eder
    3,35/2,75 saat dediğimizde (1,2 amperlik şarz cihazı) = 1,20 amper eder. ki cihazın verdiği amper değerini tutuyor
    3,35/4,16 saat dediğimizde (0,8 amperlik şarz cihazı) = 0,80 amper eder. ki cihazın verdiği amper değerini tutuyor
    3,35/1,67 saat dediğimizde (3,0 amperlik orjinal şarz cihazı) = 2,00 amper eder. Bu durum şarz cihazının verdiği amper değerini tutmuyor. çünkü orjinal şarz cihazı değişken amperlerde akım basıyor.
    Biz biliyoruzki qualcom hızlı şarzında bataryanın ilk yüzde 80 inin yüksek amperde şarz ediyor. yüzde 80 dolduktan sonra geri kalan yüzde 20 lik kısmına bataryanın sağlığı için düşük amperle güç basıyor. Benim tesbitime göre orjinal şarz cihazı ilk yüzde 80 lik kısmı 60 dakikada doluyor. Geri kalan yüzde 20 lik kısmı doldurmak için 40 dakika akım veriyor. toplam 100 dakika. Hesaplayalım.

Bataryanın ilk yüzde80 lik kısmı 2680 mili amper eder. yani 2680 miliamperi 60 dakikada basıyorsa
    2,68 amper / 1,00 saat = 2,68 amper eder
    3,35 amper - 2,68 amper = 0,67 amper eder.
    0,67 amperi basmak için 40 dakika çabalıyorsa
    60dakika * 0,67 amper / 40 dakika dediğimizde = 1,005 amper çıkar. YAni bu şu demek oluyor. orjinal şarz cihazı etiketinde yazdığı gibi 3 amper güç veremiyor.
    0 dan 80 e 2,68 amper ortalama güç basarken
    81 den 100 e 1,005 amper ortalama güç basıyor. yani dengesiz bir şarz tablosu çiziyor. Bataryanın sağlığı açısından sabit akım vermek gerekir. o sebeple orjinal şarz cihazını mecbur kalmadıkça kullanmamak gerekiyor.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi antique hocamında verileri ile uyuşuyor. Mi6'yı ister QC 3.0 ile isterseniz 5v 2 amper ile şarj edin, toplam şarj süresi aynı oluyor o zaman. Fakat burada şu durum gözüme çarptı; antique hocam Aukey Şarj cihazı ile şarj ettiyse; Aukey şarj cihazı 2.4 amperlik çıkış veriyor Yeşil Portlarda, fakat bu durumda bakınca sanki 2.4 amper yerine 2 ampere işaret ediyor.

Aslında QC standartında değişken Voltaj ve Amper kullanılsada, bunun için şarj cihazında ve cihazda önlem alınıyor, bu yüzden değişken voltaj ve amperin sorun çıkaracağını düşünmüyor. Fakat diğer açıdan, yüksek voltaj ve amper ile cihazı şarj edince, bataryanın ısınmasından ötürü ömür kayıbı oluşması doğal. Belki 1-2 yıllık dönem içerisinde hissedilir fark oluşmasa da, sonrasında özellikle 4-5 yıllık periyotta ömür kayıbı daha fazla oluşacaktır normal şarja göre, bunun da büyük sorumlusu sıcaklık.

Orjinal Şarj cihazında zaten 3 amper basacağını söylemiyor hocam, bu QC 3.0 desteklediği bir durum. Maksimum 18 Watt'lık çıkış verebiliyor QC 3.0; bu da 3.6-6.5 V/3A, 6.5-9 V/2A, 9-12 V/1.5A şeklinde çıkıi verebiliyor. Şarj edilen Cihazda (Mi6) bu çıkışlardan istediğini seçiyor.

Mi6 hızlı şarja 6.67 volt ve 2.57-2.6 amper arasında başlıyor şarja. Şarj bitişini de yanlış hatırlamıyor isem 5 volt 0.5 amper civarında bitiriyordu.

@antique

Peki hocam paylaşımınız için teşekkürler. Bu arada Aukey Yeşil Port ile şarj ettiğinizi düşünüyorum. Aslında bakınca, 2.4 amper çıkış vermesine karşın, cihaz 2 amper ile şarj olmuş görünüyor. Sanırım 1.8 amper falan çekti şarj olurken. En mantıklısı deneyip bakmak aslında. Şarj başlagıcı ve Şarj sonu aynı amper ile devam edip son buluyor.

Elimde USB ampermetre olsa 0-100 aralığında her 5 dakikada uyguladığı volt ve amperi not edip değer çıkartıcamda usb ampermetrem yok.
    şarza ilk taktığımızda belki 3amper basıyor olabilir, daha sonra amper değerini otomatik düşürüyor olmalı. kümülatifte ortalama 2 ampere denk geliyor. Yani sabit 2 amper veren şarz cihazıyla şarz edilse 0 dan 100'e 1 saat 40 dakikada tamamlar. Fakat sabit 2amperlik şarz cihazı başlangıçta ve sonunda 2amper verdiği için belki bataryaya zararı olabilir bilmiyorm. qc teknolojisini çok bilmiyorum eğer bataryanın dolumuna yakın 0,50 ampere kadar düşürüyorsa akımı bunun mutlaka bir esprisi olmalı. Şimdilik acil işim olmadığı sücere 0,80 sabit amperle şarz ediyorum.

Sonuç:
    ister sabit 2amper veren şarz cihazı kullanın, ister qc3 destekli şarz cihazı kullanın toplam şarz süresini değiştirmiyor.

• quote:

quote:

quote:

1,2 amperlik şarz cihazıyla şarz edersem 2 saat 45 dakikada dolduruyor = 2,75 saat
    0,8 amperlik şarz cihazıyla şarz edersem 4 saat 10 dakikada dolduruyor = 4,16 saat
    3 amperlik orjinal şarz cihazıyla şarz edersem 1 saat 40 dakikada doluyor = 1,67 saat

Aslında hesap şöyle amper dediğimiz şeyin hesabı 1saat hesabına göre yapılıyor
    bu cihazın üzerindeki batarya 3350 miliamper/saattir buda 3,35 amper eder
    3,35/2,75 saat dediğimizde (1,2 amperlik şarz cihazı) = 1,20 amper eder. ki cihazın verdiği amper değerini tutuyor
    3,35/4,16 saat dediğimizde (0,8 amperlik şarz cihazı) = 0,80 amper eder. ki cihazın verdiği amper değerini tutuyor
    3,35/1,67 saat dediğimizde (3,0 amperlik orjinal şarz cihazı) = 2,00 amper eder. Bu durum şarz cihazının verdiği amper değerini tutmuyor. çünkü orjinal şarz cihazı değişken amperlerde akım basıyor.
    Biz biliyoruzki qualcom hızlı şarzında bataryanın ilk yüzde 80 inin yüksek amperde şarz ediyor. yüzde 80 dolduktan sonra geri kalan yüzde 20 lik kısmına bataryanın sağlığı için düşük amperle güç basıyor. Benim tesbitime göre orjinal şarz cihazı ilk yüzde 80 lik kısmı 60 dakikada doluyor. Geri kalan yüzde 20 lik kısmı doldurmak için 40 dakika akım veriyor. toplam 100 dakika. Hesaplayalım.

Bataryanın ilk yüzde80 lik kısmı 2680 mili amper eder. yani 2680 miliamperi 60 dakikada basıyorsa
    2,68 amper / 1,00 saat = 2,68 amper eder
    3,35 amper - 2,68 amper = 0,67 amper eder.
    0,67 amperi basmak için 40 dakika çabalıyorsa
    60dakika * 0,67 amper / 40 dakika dediğimizde = 1,005 amper çıkar. YAni bu şu demek oluyor. orjinal şarz cihazı etiketinde yazdığı gibi 3 amper güç veremiyor.
    0 dan 80 e 2,68 amper ortalama güç basarken
    81 den 100 e 1,005 amper ortalama güç basıyor. yani dengesiz bir şarz tablosu çiziyor. Bataryanın sağlığı açısından sabit akım vermek gerekir. o sebeple orjinal şarz cihazını mecbur kalmadıkça kullanmamak gerekiyor.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi antique hocamında verileri ile uyuşuyor. Mi6'yı ister QC 3.0 ile isterseniz 5v 2 amper ile şarj edin, toplam şarj süresi aynı oluyor o zaman. Fakat burada şu durum gözüme çarptı; antique hocam Aukey Şarj cihazı ile şarj ettiyse; Aukey şarj cihazı 2.4 amperlik çıkış veriyor Yeşil Portlarda, fakat bu durumda bakınca sanki 2.4 amper yerine 2 ampere işaret ediyor.

Aslında QC standartında değişken Voltaj ve Amper kullanılsada, bunun için şarj cihazında ve cihazda önlem alınıyor, bu yüzden değişken voltaj ve amperin sorun çıkaracağını düşünmüyor. Fakat diğer açıdan, yüksek voltaj ve amper ile cihazı şarj edince, bataryanın ısınmasından ötürü ömür kayıbı oluşması doğal. Belki 1-2 yıllık dönem içerisinde hissedilir fark oluşmasa da, sonrasında özellikle 4-5 yıllık periyotta ömür kayıbı daha fazla oluşacaktır normal şarja göre, bunun da büyük sorumlusu sıcaklık.

Orjinal Şarj cihazında zaten 3 amper basacağını söylemiyor hocam, bu QC 3.0 desteklediği bir durum. Maksimum 18 Watt'lık çıkış verebiliyor QC 3.0; bu da 3.6-6.5 V/3A, 6.5-9 V/2A, 9-12 V/1.5A şeklinde çıkıi verebiliyor. Şarj edilen Cihazda (Mi6) bu çıkışlardan istediğini seçiyor.

Mi6 hızlı şarja 6.67 volt ve 2.57-2.6 amper arasında başlıyor şarja. Şarj bitişini de yanlış hatırlamıyor isem 5 volt 0.5 amper civarında bitiriyordu.

@antique

Peki hocam paylaşımınız için teşekkürler. Bu arada Aukey Yeşil Port ile şarj ettiğinizi düşünüyorum. Aslında bakınca, 2.4 amper çıkış vermesine karşın, cihaz 2 amper ile şarj olmuş görünüyor. Sanırım 1.8 amper falan çekti şarj olurken. En mantıklısı deneyip bakmak aslında. Şarj başlagıcı ve Şarj sonu aynı amper ile devam edip son buluyor.

Elimde USB ampermetre olsa 0-100 aralığında her 5 dakikada uyguladığı volt ve amperi not edip değer çıkartıcamda usb ampermetrem yok.
    şarza ilk taktığımızda belki 3amper basıyor olabilir, daha sonra amper değerini otomatik düşürüyor olmalı. kümülatifte ortalama 2 ampere denk geliyor. Yani sabit 2 amper veren şarz cihazıyla şarz edilse 0 dan 100'e 1 saat 40 dakikada tamamlar. Fakat sabit 2amperlik şarz cihazı başlangıçta ve sonunda 2amper verdiği için belki bataryaya zararı olabilir bilmiyorm. qc teknolojisini çok bilmiyorum eğer bataryanın dolumuna yakın 0,50 ampere kadar düşürüyorsa akımı bunun mutlaka bir esprisi olmalı. Şimdilik acil işim olmadığı sücere 0,80 sabit amperle şarz ediyorum.

Sonuç:
    ister sabit 2amper veren şarz cihazı kullanın, ister qc3 destekli şarz cihazı kullanın toplam şarz süresini değiştirmiyor.

Yok hocam dedigim gibi 3 amper basmıyor, 2.58-2.6 amper arasi basliyor sarja. Hocam o kadar tavsiye ettim AliExpress den Usb olcum cihazi, alsaydiniz keske. Bence cok gec olmadan siparis verin Herseyde kullanirsiniz hem, kablo testi icin ve yaninda gelen Usb Loader aparati da sarji testi icin mantikli. Uzun Usb Load testi icin ayri aparat almaniz lazim ama, fanli olanlardan ve direncli degilde microchipli olanlardan.

Iste sorun burada basliyor, antique hocam 2.4 amper veren cihaza bagladiginda yuzde 20 den yuzde 100e 1 saat 40 dkda ulastigini belirtmis. 2 amperle bile sarj etse bu sureden daha kisa surmesi lazimdi. Ya sonlandirirken yavas sarja geçiyor, yada 1.8 amper civari güç cekiyor 2 amper yerine.

Ben zarari oldugunu dusunmuyorum hocam, hatta dedigim gibi sarj sonuna ulasirken yine yavas sarja geçiyor olabilir denemek lazim.

Ben yinede Qc 3.0 kullanmaya devam edecegim hocam her türlü vakit önemli oldugu icin. Hatta Qc 4.0 sarj cihazlari ciksa da telefonda denesek bi diye bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdzxc345

Hocam fiyatlar hemen hemen aynı pahalı biraz, bunları almak değer mi yani bataryayi daha mı uzun süre kullandırır

Hocam almayi dusunuyorsaniz Kasim indirimlerini bekleyin zaten onceki mesajda da belirttigim gibi. Fiyat farki cok olmaz hocam zaten, CRDC de kaliteli. Fakat fark az oldugu icinde Aukey siparisi daha mantikli.

Hocam ilk etapda cihazin yanindaki sarj aleti de iyi. Aukey sadece daha kaliteli. Ayrica yavas sarja sahip yesil portlu modellerden de alirsaniz, isterseniz yavas saejda edebilirsiniz.

Onun haricinde, yaninda gelen sarj aleti bozulmadikca, Aukey in hizli sarj destekli cihazini da alsaniz, batarya acisindan degisen birsey olmayacak.

Sadece, cihazi yavas sarj ederseniz bataryanin omru uzayabilir. Ama bu da ne kadar surede belli olur orasi güç. Yani burada tercih tamamen size kalmis durumda.

Her türlü Nillkin marka kılıfı tavsiye ederim. Önceki telefonumda da bunda da nillkin ürünü kullanıyorum. Çok memnunum. Kaliteli ve zarif görünen ürünler yapıyorlar. Pişman olmazsın.

• Arkadaşlar şöyle bir uygulama varmı?
    telefonu şarza taktığımda şarz yüzde 90 a geldiğinde şarzı kessin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergincenk

Her türlü Nillkin marka kılıfı tavsiye ederim. Önceki telefonumda da bunda da nillkin ürünü kullanıyorum. Çok memnunum. Kaliteli ve zarif görünen ürünler yapıyorlar. Pişman olmazsın.

Yok hocam güzel kılıflar üretiyorlar biliyorum, fakat silikon kılıf olduğu için cihazin yaninda gelen kılıfa göre artılari veya eksileri nelerdir onu merak ettim, Fiyatı da ucuz olmadığı için. Yoksa cihazin yaninda gelen kiliftan cok memnunum, eger ayni kalinlikta be kaygan degilse almak isterim. Cihazin yaninda gelen kilifla ilgili tek sorunum kaygan olmasi.

@Eskiletor

Hocam benim bildiğim yok ama, eğer varsa da denemek bence cihaz icin riskli. Siz neden istemiştiniz bunu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ergincenk

Yok hocam güzel kılıflar üretiyorlar biliyorum, fakat silikon kılıf olduğu için cihazin yaninda gelen kılıfa göre artılari veya eksileri nelerdir onu merak ettim, Fiyatı da ucuz olmadığı için. Yoksa cihazin yaninda gelen kiliftan cok memnunum, eger ayni kalinlikta be kaygan degilse almak isterim. Cihazin yaninda gelen kilifla ilgili tek sorunum kaygan olmasi.

@Eskiletor

Hocam benim bildiğim yok ama, eğer varsa da denemek bence cihaz icin riskli. Siz neden istemiştiniz bunu?

en.miui forumda gezerken şöyle bir paylaşım gözüme ilişti.
    kısaca özetlersek, vatandaş diyorki
    bataryanızı düşük amperle şarz edin
    eğer bataryanızı yüzde 100 e kadar şarz ederseniz bataryanız 300-500 şarzdan sonra performansı düşecektir
    Eğer bataryanızı yüzde 90 a kadar şarz ederseniz bataryanız 1000 şarzdan sonra erformansı düşecektir
    Eğer bataryanızı yüzde 80 e kadar şarz ederseniz bataryanız 2000 şarz a kadar performansını koruyacaktır demiş.
    Bununla ilgili apk paylaşmış. Fakat paylaştığı apk root istiyor.

Aslına bakarsan kullandığımız notebooklar içerisindede bu şekilde bir ayar var. Ben notebookun şarzını asla yüzde85 den fazla doldurmam. Yüzde 85 i gördüğünde şarzı otomatik keser. Şeytan kulağına kurşun 5 yıldır kullanıyorum noteboku bataryası hiç sorun çıkarmadı. Windows pil yönetiminde yüzde ayarını elimizle ayarlayabiliyoruz. cep telefonları içinde muhakkak böyle bir uygulama vardır ama illaki root mu istiyorlar acaba, önce uygulamaları bulmak denemek gerek. Linkteki uygulama root istiyormuş.
    Makale gibi yazmış paylaşan arkadaş bi göz at istersen.

• Eskiletor E kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bu konuda programa guvenmek zor. Elle yaparsaniz daha mantikli, fakat bu isi programa yüklemek riskli bana göre. Fakat Miui arayuzunde böyle bir ayar olsaydi tamam derdim, dediginiz gibi Windowsta olduğu gibi. Birkac hafta once Battery Univercity sitesine göre yapilan araştırmayi yorumlayan bir yazi okumustum forumun birinde. Acikcasi aslinda sarjin yuzde 100e kadar dolumundan ziyade, yüzde kac sarj ettiginiz daha onemli diyordu. Bunun ana sebebi de, bataryanin isinmasina ek olarak, batarya voltajinin 4.2v de bile aslinda ömür kaydettigi idi. Makaleye göre en mantikli batarya dolumunun yüzde 30 ile yüzde 80 arasinda yapildigini belirtmis.

Acikcasi iyi güzel de, o kadar yazi okudun halen ne yapiyorsun derseniz, batarya yüzde 20 nin altina dusunce, pil tasarrufu acilsin mi uyarisi geldikten sonra sarja takip, 2 saat sonra cihazi sarjdan aliyorum halen. G3te de surekli cihazin sarji az kaldiginda sarja takip, yuzde 100 olunca sarjdan cikardim 2.5 sene boyunca. Ilk 1 yil gozle gorulebilen kayip gozlemlemesemde, 1.5 yil sonra kayip basladi bataryada. 2.5 sene sonunda ise tahminime gore yüzde 15-25 arasi bir kayip olustu.

Bu yüzden halen full sarj olduğunu görmeden cihazi sarjdan cikartmiyorum, aliskanlik olmus artik.

• quote:

Hocam bence bu konuda programa guvenmek zor. Elle yaparsaniz daha mantikli, fakat bu isi programa yüklemek riskli bana göre. Fakat Miui arayuzunde böyle bir ayar olsaydi tamam derdim, dediginiz gibi Windowsta olduğu gibi. Birkac hafta once Battery Univercity sitesine göre yapilan araştırmayi yorumlayan bir yazi okumustum forumun birinde. Acikcasi aslinda sarjin yuzde 100e kadar dolumundan ziyade, yüzde kac sarj ettiginiz daha onemli diyordu. Bunun ana sebebi de, bataryanin isinmasina ek olarak, batarya voltajinin 4.2v de bile aslinda ömür kaydettigi idi. Makaleye göre en mantikli batarya dolumunun yüzde 30 ile yüzde 80 arasinda yapildigini belirtmis.

Acikcasi iyi güzel de, o kadar yazi okudun halen ne yapiyorsun derseniz, batarya yüzde 20 nin altina dusunce, pil tasarrufu acilsin mi uyarisi geldikten sonra sarja takip, 2 saat sonra cihazi sarjdan aliyorum halen. G3te de surekli cihazin sarji az kaldiginda sarja takip, yuzde 100 olunca sarjdan cikardim 2.5 sene boyunca. Ilk 1 yil gozle gorulebilen kayip gozlemlemesemde, 1.5 yil sonra kayip basladi bataryada. 2.5 sene sonunda ise tahminime gore yüzde 15-25 arasi bir kayip olustu.

Bu yüzden halen full sarj olduğunu görmeden cihazi sarjdan cikartmiyorum, aliskanlik olmus artik.

Ben g3 ü takoz niyetine kullandım. kılıfsız ekran koruyucusuz kullandım. zaten şarz performansı berbattı. 12 saat bekleme süresini zor veriyordu. kaldıki elime alıp biraz kucalasam bataryayı sömürüyordu. şarz konusunda g3 e hiç titizlik göstermedim. çünkü bataryası bozulursa yenisini alıp takarım dedim. iki kez batarya aldım yeniledim 80 lira orjinal bataryası :D yeri geldi batarya bitti kendi kapandı. yeri geldi yüzde 1 lere kadar zorladım. ve hiçbir zaman tam dolum olmadan şarzdan çekmedim. zaten şarz süresi çok kısaydı. Birgün şortun cebinde unutup denize girince telefon çöp oldu :D
    mi6 nın bataryası değişemiyor daha doğrusu biz değiştiremiyoruz illaki servise gidecek. bataryasını değiştirmek için içini açacaklar bugün şartında bilmiyorum emin değilim ama bir batarya değişimine orjinal batarya dahil 200 liradan aşağı değişmezler gibime geliyor.

• quote:

quote:

Ben g3 ü takoz niyetine kullandım. kılıfsız ekran koruyucusuz kullandım. zaten şarz performansı berbattı. 12 saat bekleme süresini zor veriyordu. kaldıki elime alıp biraz kucalasam bataryayı sömürüyordu. şarz konusunda g3 e hiç titizlik göstermedim. çünkü bataryası bozulursa yenisini alıp takarım dedim. iki kez batarya aldım yeniledim 80 lira orjinal bataryası :D yeri geldi batarya bitti kendi kapandı. yeri geldi yüzde 1 lere kadar zorladım. ve hiçbir zaman tam dolum olmadan şarzdan çekmedim. zaten şarz süresi çok kısaydı. Birgün şortun cebinde unutup denize girince telefon çöp oldu :D
    mi6 nın bataryası değişemiyor daha doğrusu biz değiştiremiyoruz illaki servise gidecek. bataryasını değiştirmek için içini açacaklar bugün şartında bilmiyorum emin değilim ama bir batarya değişimine orjinal batarya dahil 200 liradan aşağı değişmezler gibime geliyor.

Hocam 200 bile iyi rakam bence. Ilk olarak bataryayi bulmak dert, ikincisi bataryayi siz alsaniz bile takacak birini bulmak ayri dert Istanbul-Ankara-Bursa-Izmir-Adana gibi merkezi bir yerde yasamiyordaniz. G3 u babama verdim o kullaniyor, 3. Yili devirdi halen orjinal batarya var uzerinde. Dedigim gibi hic batarya almadim G3e. Gunu ancak cikariyordu, en son 2.5-3.0 saat arasi ekran suresi aliyordum bir gunde. Telefonu ilk aldigimda ise 3.5-4.5 saat ekran suresi veriyordu. Zaten G3u degistirmek istememdeki yegane sebep benim icin ancak günü cikartmasi idi.

Bu arada Mi6ya da Bizim gibi G3 ten geçen kisi sayisi fazla. G3u de ithalatci garantili almistim yaklasik 400-500 lira ucuza, bu telefonu garantisiz (ilk bir yil 50 lira karsiliginda Cin e gonderim seklinde garanti) aldim. Bakalim bir sonraki cihazida parca parca olarak alacagim herhalde

1,5 yıl kullandım 3 batarya eskittim :D
  • quote:

1,5 yıl kullandım 3 batarya eskittim :D

Maşallah hocam sizde ne kadar hor kullanmışsınız telefonu Bende de 1.5 yılda gözle görülür kayıp oluştu belirttiğim gibi, ilk 1 yıl çok iyiydi batarya. Şuanda hala kullanılmayacak seviyede değil, babam için gayet yeterli; günü kurtarıyor onda
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.