Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
45
Favori
62.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu cihaz aklıma oldukça yattı. Konuda çok güzel bilgiler veren arkadaşlar var, hepsine teşekkürler. Bütün sayfaları okudum. Merak ettiklerim;

    5 GHz kapsama genişliği nasıl?
    Orijinal veya diğer yazılımlardaki torrent istemcilerinde, indirilen dosyalara tracker ekleme gibi bir seçenek var mı?
    Cihazı gümrüğe takılan var mı? Takıldıysa ne kadar vergi çıkıyor?

    Şimdiden teşekkürler.
  • 18yusuf 1 kullanıcısına yanıt
    N11'den aldım 240 liraya, ambalaj içinde priz adaptörü de vardı ki, olacağını bilmediğimden kendim de almıştım bir tane.

    Evim küçük bir ev ve ve içinde 5 GHz sinyali her tarafa ulaşabiliyor. Ha hız düşüyor tabi, yakınlarında cihazımla maks. 400 Mbit görürken kendi masamda 30 Mbit'e kadar düştüğünü görüyorum. Tabi bu sadece gösterilen teorik değer, veri alış verişi yaparken daha yüksek oluyor genelde. İnternet'teki hız testlerinde 11 MB/s görebiliyorum ki bunun üstünü zaten benim Ethernet kablomun bağlı olduğu AP ve anteni desteklemiyor sanırım. 90 Mb/s görüyorum hani hız testlerinde. Ev içinde de 20 MB/s gibi hızları görebiliyorum yakınında ama kendi masamda 10 MB'ı geçmiyor pek.
    Orijinali torrent ile çalışıyor mu denemedim ana OpenWRT ile tracker ekleme vs. yapılıyor olabilir ki onda daha gelişmiş yazılımlar var.
    Arayüzün Çince olması biraz sıkıcı. Hani İnternet bağlantısı varken Google çeviri sayfayı çevirerek iş görüyor ama bağlantı giderse vay halime.
    Bir de menüleri çok basit, biraz daha gelişmiş menüler ve ayarlar beklerdim. Hani OpenWRT kurduracak sanırım bana da sonunda.




  • Konuya bu giriş nedenim de şu. Şimdi bir HDD kutusu ile eski dizüstümün HDD'sini bağladım cihaza ve telefonumdan ve bilgisayarımdan buna erişebiliyorum. Şimdi bunu NAS gibi kullanmaya karar verdim ama 1 TB kapasite yeterli olmayacak rahat kullanımım için. Acaba birden fazla HDD'yi bağlamanın bir yöntemi var mı NAS cihazı almak dışında?

    Raspberry Pi alıp onu NAS'a çevirmek var ama o kadar uğraşıp para bayılacak olunca az kullanılmış 2. el bir NAS daha dertsiz gibi görünüyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. 5 GHz sinyali için araya giren mesafe, duvar sayısı gibi detayları da öğrenmek isterim. Benim evimde 100 mbps internet bağlantım var. Bundan nasıl bir performans kaybı yaşayacağımı anlamaya çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    şahsen nas' ı internet erişimine açık tutmayı hiç düşünemiyorum. zaten var olan dosyalarını kaybetme riskini daha da yükseltiyorsun. dahili olarak düşünmek daha doğru. bir de nas hdd farkı var. neyse free nas yazılımları var en azından bir vya iki kullanıcıya izin veriyor. meraktan denemiştim bir ara. bana lan içerisinde ve wan' dan lan' a da izin verecek bir server kullanıp hdd kullanımını yapmak daha ilgi çekici geliyor.
  • 18yusuf 1 kullanıcısına yanıt
    Cihaz evin tam ortasında holde olduğu için her odaya açık bir kapıdan sinyal gönderebiliyor, kapalı duvarlar aşmıyor hani. Az önce HDD'den bir dosya indirerek bir deneme yaptım. Yaklaşık 10 MB/s civarı bir hızla indiriyor tüm odalardan. Hani 100 Mbit'i yakın bir hızla alabilirsiniz sanırım tüm odalardan. Tabi bazen masamda hız 6 MB/s hıza düşüyor, bazen daha da düşüyor. 5 GHz bandı çevrede boş olsa da farklı bir şeylerden etkileniyor olabilir ki nadiren de olsa hız düşüyor. Ya da cihaz HDD'yi yönetirken bir sorun yaşıyor da olabilir. Genelde 10 MB'a yakın bir indirme hızı alıyorum hani cihazdan ama ara sıra 8, 6 ve nadiren 3 MB'a kadar düşüşler gördüğüm oluyor. Farklı şeylerden de kaynaklanabilir tabi bu.
    Cihaz ile dairenin çelik giriş kapısı arasında 3 metre kadar bir mesafe var. Çok hafif de duvarın biraz gölgesinde kalıyor. Dairenin dışında kapı önünden 5GHz sinyali telefonda 1 ya da 2 çubuk çekiyor. :D
    Telefonda çektiğim ve sıkıştırması çok yüksek olmayan FullHD ve özellikle 4K videolar ki bitrate değerleri gayet yüksek, oynatılırken takılmalar oluyor ara ara. Tabi sıkıştırılmış Youtube ve İnternet'ten indirilen genel filmlerde sorun olmuyor. Ama 40 GB'lık Blueray vs. filmlerde olabilir.
    Hani cihaz benim işimi o kadar görüyor 5 GHz'de ama arada 2.4GHz'e de alıp denemiyor değilim. Benim evim küçük bir ev ve cihazı koyduğum yerden tüm odalara sinyal gidebiliyor. Ancak sizin eviniz biraz büyük ve labirent gibi birbirinin arkasında kalan yerler falan varsa performans buralarda düşebilir. Bu cihaz için olmasa da 5GHz modemin olduğundan başka odaya geçince sinyal gidiyor diyorlardı. Bende bu kadar kötü değil tabii ki ama demek ki bazılarında ciddi sorun oluyor ki böyle demişler.




  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    İnternet'ten çok paylaşma hevesim yok zaten ama Xiaomi uygulamasından girince bunu yapabildiğimizi gördüm, işime de geliyor kısmen açıkçası. Yoksa zaten Turkcell 50GB kota vermiş belli şeyler için, hızdan dolayı bu daha mantıklı. Ev içinde iki PC ve bir telefon var. Aile geldiğinde de daha da artıyor sayı. İstediğim işte tüm arşivlik dosyalarımı buraya atayım, buradan bizimkiler girip çıkabilsin videolara falan. Tek HDD yeterli gelmeyecek gibi ki az yer kalıyor boş. Bundan dolayı bir HDD daha bağlama olanağını araştırırken yedekleme işi için de kullanabileceğim bir NAS sunucu düşünmeye de başladım.

    Acaba USB çoğaltma hubları ile birden fazla HDD bağlanır mı? :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    ya arkadaş nas server varken dandik modemlerin usb' lerinden medet ummak abesle iştigal. modemin usb' si ancak 3g veya lte işte neyse dongle için eyvallah da bunun haricindeki dosya paylaşımı felan yani yalan işler. ha bit torrent desteği vardır. usb ye de indirirsin dosya eyvallah da. yani bana kalsa usb' lerin hepsini iptal ederim.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Cihazı aldığımda NAS merakım yoktu, hala da o kadar yok ama olsa da fena olmaz. Ev içi dosya paylaştırma işlerine yeterli geliyor o kadar ama tek HDD dolacak işte.
    O zaman güç tüketimi çok düşük olan ve ucuz da olan bir NAS tavsiyesi alayım. Zyxel'in boşta iken 5.5 vat çeken bir modelini gördüm ama kullandığım lamba bile 9 vat iken sürekli bu lambanın yarısı kadar güç çekmesi rahatsız ediyor. Ya da sürekli aç kapa uğraşacağım. Ya da otomatiğe bağlanabilir bir şekilde belki Ethernet üzerinden uyandırma ile. Synology'nin dizüstü diski kullanan sistemi var, bu güç tasarrufludur sanırım ama bunda da bir zaman sonra kapasite arttırma açısından sıkıntı olabilir mi, yoksa o zamana kadar birkaç TB boyutlu 2.5" diskler çıkar mı, çıkarsa da bu cihazda çalışır mı onlar da belli değil.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Stok yazılımda mümkün mü bilmiyorum ama OpenWRT ile istediğiniz gibi disk bağlayabiliyorsunuz. Tabi USB portunun verebileceği akım belli. Harici adaptör gerekebilir...

    Sırf şu bilip bilmeden yazan, yorum yapan arkadaş (NAS ile şu dandik "modemi(!)" kıyaslama ve dosya paylaşımı yalan iş diyen) görsün diye deneme yaptım. 3-5$'lık bir usb hub kullanarak 3 tane USB bellek bağladım. Ve mount ettim. Taş gibi de çalışıyor...

    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

    Özetle: mümkün...
    Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    OpenWRT yükleyeceğim sanırım en sonunda. Peki OpenWRT yüklendiğinde cihaz önceden yaptığı şu işi yapamaz oluyor diyebileceğiniz bir şey var mı?

    Elimde USB çoğaltıcı olsa denerdim ama stok yazılımla olsa bile biraz sıkıntılı. Linux PC'de modemin uygulamasını yüklemeden Samba, ilk sürücü hariç diğer sürücüleri göstermiyor. Uygulamayı açıp oturum açınca tüm sürücüleri gösteriyor. Aynı durum olacaktır desteklese bile ki uygulamayı açıp oturum açma işini sevmiyorum.

    Sanırım OpenWRT ile cihaza ev dışından erişme özelliği ve bununla ilgili şeyler ortadan kalkıyor tek. Bu da çok önemli de olmasa bile bir yöntemi vardır sanırım.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    OpenWRT firmware kullanıldığında; xiaomi'nin mobil uygulaması çalışmaz oluyor sadece.(benim bildiğim) Ki stok firmware zaten OpenWRT tabanlı. Kaybedeceğiniz bir şey yok.

    Onun dışında yapabileceklerinizin sınırı yok... Kur yazılımı web server haline getir; web sitesini barındır. Kur yazılımı NAS olarak kullan. Kur yazılımı mediacenter olarak kullan. Kur yazılımı seedbox yap. Kur yazılımı firewall olarak kullan, VPN server, VPN client, Smart Queue Management (SQM)... Cidden sınır yok gibi bir şey... Bir ara OpenWRT kullanıp PXE Boot Server yapan insanlar görmüştüm


    Dışardan cihaza erişmek için dahili VPN server olayını kullanabilirsiniz. Ayrıca OpenWRT DDNS de destekliyor. Çok büyük sorun değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçi gerekli acıklamaları yapmışsınız ...

    istenirse webcam bağlanıp video izleme sistemi haline de getirebilirsiniz...

    eğer kod ile uğraşıyorsanız , yapmak istedikleriniz sizin hayal gücünüz ile sınırlı diyebilirim...
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim cevap verirken bana da link at bir daha ki sefere de ben de cevap hakkımı kullanayaım. sen ortada yokken ben 2000 lerde forumda lak lak yapıyordum. benolmaz dedim mi? senin teknolojiyi kullanma kapasiten anca bu kadar işte. sen ona bir değil birçok hub da bağlar hdd sayısını çoğaltırsın. bunu akıl etmişsin ya sana bravoo..
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    genelde nas serverlerin içindeki işlemci , ram vs. miwifi'den daha mı üstün ?

    ben mi yanlış anladım ?

    aynı fiyat bandından bahsedıyorum , yoksa nas serverlerın de cok ustun sevıye olanları var tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 7 Ocak 2019; 18:21:24 >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    şu konuyu okuyun demek istediğim herşey içinde var.

    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg3312-b10a-usb-portundaki-diski-paylasmak--84172398
  • Arkadaşlar merhaba. Kablonet kullanıcısı olarak netmaster modemlerin wifi çekim gücünden şikayetçiyim. Araya router alarak bu sorunu çözmeyi düşünüyorum açıkçası. Bu router işimi görür mü acaba? Ya da mi4 mü alayım nedersiniz🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    bu modemın paylasma kapasıtesı ıle mıwıfı yı karsılastırmak mı ?

    mi wifi çok alındı şimdi

    openwrt hiç kullandınız mı diye soracagım ama anlasılan hıc kullanmamışsınız...


    not: yolladıgınız lınktekı konuda 2017 den kalma mesajım duruyor...

    demek ki okumuşum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 8 Ocak 2019; 0:41:56 >
  • bedo20 kullanıcısına yanıt
    Mi 4 modeli ile bu cihazın temel farkı Mi 4'ün USB portu olmayan model olması sanırım. Onun haricinde aynılar diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Mi 4 modeli ile bu cihazın temel farkı Mi 4'ün USB portu olmayan model olması sanırım. Onun haricinde aynılar diye biliyorum.
    Evet 4 te usb yok ayrıca ram 128mb. Arayüz galiba çince bu cihazlarda dogrumudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.