Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu anda Mac kullandığım için putty ile bağlanmıyorum ama özelden yazarsanız eve ulaştığımda uzak bağlantı ile yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lfkaya L kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açıklayabilir misiniz.
    Connection refused hatasını
    d.miwifi.com
    Mi Hesabı - Oturum açın
    https://d.miwifi.com/rom/ssh
    adresine girmeye çalıştığınızda mı alıyorsunuz yoksa Putty ile ssh bağlantısı kurmaya çalıştığınız da mı?

Eğer
    d.miwifi.com
    Mi Hesabı - Oturum açın
    adresine giremiyorsanız cep telefonu aplikasyonundan bağlantı sağladığınızdan, aynı zamanda
    dhbr.co
    Mi Hesabı - Oturum açın
    http://dhbr.co/bsVw
    hesabında login olduktan sonra
    d.miwifi.com
    Mi Hesabı - Oturum açın
    adresine girmeyi deneyin.

Eğer yukarıyıdaki aşamayı geçtiniz de Putty ile bağlantı sağlamaya çalıştığınızda Connection refused hatası alıyorsanız o zaman da usb ye miwifi_ssh.bin dosyasını attığınızdan emin olun yoksa connection refused demesi normal.

Hangi aşamada olduğunuzu yazarsanız konudaki diğer arkadaşlarla birlikte yarımcı olmaya çalışırız.

• Router daha hızlı açılır ve Xiaomi sitesinden aldığınız SSH password unu sorar. Başka bir flash varsa onu deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 9 Nisan 2019; 8:40:29 >
  • Akşam özelden yazın çözelim

• 13 ncü maddeye kadar hallettim peki intrneti wireles üzerinden alıp nasıl dağıtabilirim
    Wifi sinyalini tekrar dağıtmak konusunda birden fazla mod olduğunu ve bunların birbirlerine göre avantaj/dezavantajları olduğunu biliyorum ama bunu denemedim. Wifi yerine kablodan interneti almayı hedeflediğim için evimdeki tesisatı hep buna göre yaptım. Mecbur değilseniz size de tavsiye etmem.

• Orjinal roma nasıl dönerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lfkaya

Orjinal roma nasıl dönerim
    Orijinal roma dönmek için aşağıdaki anlatıma bakabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/brick-olan-xiaomi-mi-wifi-3g-router-i-kurtarma-orijinal-stock-rom-a-donme--137217795#137217795

Daha geniş bilgi için
    openwrt.org
    OpenWrt Project: Xiaomi Mi WiFi R3G (Mi Wifi Router 3G / MIR3G / MI3G)
    https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3g

sayfasında Recovery to stock bölümüne bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 10 Nisan 2019; 10:43:33 >

• 13 Maddeden sonra internete nasıl çıkacam onuda anlatsan sana zahmet kardeş
    Routerın mavi ethernet girişini modeminizdeki ethernet portlarından birine bağlayın.
    14. Maddede anlatılanları uygulayarak routerın web arayüzü olan LUCI yi kurun.
    Kablosuz wifi ağı kurmak istiyorsanız network ayarlarından wireless bölümüne girerek enable yapın. Şifre belirleyin. Tamamdır.

Kablolu bağlantı için herhangi bir ayara gerek yok. 2 beyaz porttan birine istediğiniz cihazı bağlayabilir siniz

• Bunu astımda USB3 2 tb hdd yi tanıtamadım
  • OpenWRT'de bir ara 2.4GHz ya da 5 GHz bantlarından birinde performans sorunu var falan deniyordu. Düzeldi mi acaba bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

OpenWRT'de bir ara 2.4GHz ya da 5 GHz bantlarından birinde performans sorunu var falan deniyordu. Düzeldi mi acaba bu?
    Ben de duydum ama oturup bunun için bir test yapmadım. Uzak odalarda cep telefonumla bağlıyken birkaç kere bağlantı koptu ve sonra tekrar bağlandı. Bunun routerdan mı internet servis sağlayıcıdan mı kaynaklandığını araştırmadım çünkü çok rahatsız edici bir kesinti değildi.
  • Selamlar,
    Urun yeni elime ulaştı ve anlamadığım bir nokta var. Kabloyla bagladım daha openwrt kurmadım, Duvar telme modunda bile hiçbir şekilde evin mutfağina ulaşmıyor. Elimde dsl n16 vardı, belki o yetmiyor diye düşündüğümden aldım. 75 mgbi olan internetim mutfakta 1.5 mgbit zor oluyor.

Asıl alma amacıma modeme kabloyla bağlayıp 5 ghz bandını kullanmak. O da evin tam ortasında koridorlar ince uzun. Kuş bakışı olarak mutfak ve oda arasında 10 metre vardır ancak duvarlar anladığım kadarıyla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiramist1 -- 13 Nisan 2019; 13:31:51 >
  • semiramist1 kullanıcısına yanıt
    Duvarları 5 GHz modunda mi delmiyor, 2.4 GHz mi? Bende 2.4 GHz modu iyi, 5 GHz modu da cihaza göre değişiyor. Dizüstü daha iyi bağlantı kuruyor bazen, bazen de daha üst seviye WiFi destekleyen telefon daha iyi olabiliyor. Ama 5 GHz ile çok kapsama beklememek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kanal değiştirmeyi denediniz mi

• sis651 kullanıcısına yanıt
    5 Ghz değil, 2.4 Ghz de sıkıntı. Mutfak 5 Ghz'i görmüyor. Sanırım hallettim. Modemi, kabloyla bağladım. Modemin Wifinı kapattım. Elimde Mi Repeater 2 vardı. Onu modemim yerine Xiaomi Mi 3G'ye bağladım. Şimdi mutfaktan 8-15 mgbit arasında alıyor, bu da benim için yeterli. Ama başka tavsiyeniz varsa seve seve denerim.
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Optimize ettim, otomatik değiştiriyor galiba uygulamadan optimize edince. Kanal ayarlarını bulamadım, şu an padavan ya da openwrt kurmadım.
    Mi repeater 2 yi takmayınca ne oluyor. Sinyal hiç mi ulaşmıyor.

Cihazı evin en orta yerine yerleştirmek her tarafa sinyal ulaşmasını sağlamak için ilk yapılacak şey. Geniş evlerde modem vs. bir köşede olunca sinyal diğer tarafa ulaşamıyor. Yine de ulaşamıyorsa tekrarlayıcı veya kablolya uzatma gibi yöntemler...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.