dawn eklentisini kullanabilirsiniz |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (98. sayfa)

-
-
Şu an openwrt'deyim. Eski sürüm 21.02 rc yi deniyorum. router orijinal yazılım 3.0.24 te menülerde gezinirken duvar delme gibi bir şeye rastlamadım. İngilizcesi WIFI signal wall penetration sanırım
-
Merhaba,
İnternetiniz hakkında en ufak bir bilgi vermemişsiniz o yüzden genel yorum yapmak gerekirse;
-Double NAT bir kurulum söz konusu olabilir. (Ağ üzerinde arka arkaya iki router vs)
-Double NAT varsa ve ana router 192.168.1.1 ise bir ihtimal IP çakışması olabilir.
-Hızlı bir internetiniz varsa offloading problemi olabilir. (Türknet gigafiber vs)
-Abone olduğunuz firma kaynaklı bir sorun olabilir. Throttling vs.
-DNS kaynaklı bir sorun olabilir. dnsmasq hızlı çözümleme yapamıyorsa veya listening port ile alakalı bir sorun varsa gibi.
-Firewall kuralları kaynak bir şey olabilir.
-vs vs...
Artık sorunu tespit edip çözmek sizin elinizde.
2.4 GHz - 5 GHz band steering için de genelde dawn tavsiye edilir. Ama şart değilse kullanmanızı ben önermem. (hele ki openwrt'de yeniyseniz) Hem kurup ayarlaması dert, hem de geçişler mükemmel olmuyor. Eski usül iki ayrı ssid ayarlayıp temiz temiz kullanmak daha tercih edilesi.
Kolay gelsin.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim.
İnternetim turk.net gigafiber 1000mbps alıyorum ama İnterneti alma şeklim arkadaşımın modemi üzerinde kablo çekerek kendi mi router 4a üzerinde dağıtıp kullanıyorum. Bu açıklamaya göre ne tavsiye edersiniz yeni bir kullanıcı olarak ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim.
O zaman en başta double nat, ip çakışması (benim bildiğim türknet zyxel router veriyor, onun da ip adresi 192.168.1.1) ve offloading ihtimalleri üzerine yoğunlaşabilirsiniz.
Hocam bir de yanlış anlamayın gigafiber'i ortak kullanıyoruz dediğiniz için soruyorum çünkü çok şaşırdım. Adamlar tutup 1 gbps simerik interneti kimsenin yapmadığını yapıp hepi topu 100 liraya veriyor. Siz neden hala böyle alengirli şeylerle uğraşıyorsunuz? Millet böyle yaparsa firmalar neden ve nasıl altyapı kurup yüksek hızı ve fiberi yaygınlaştırsınlar ki? Hadi yaptığınızın etik olarak yanlış olduğunu geçelim, abonelik sözleşmesine göre ortak kullanım yasal da değildir...
-
Teşekkür ederim cevaplarınız için. İnternet paylaşımı aslında aboneliğimin olduğu vakte denk geldi yani normalde türknet abonesiydim arkadaşımda İnternet bağlatınca direk gigafiber olarak geldi İnterneti bende tekrardan ulaştım turknete sadece yeni gelen abonelere veriyorlarmış hizmeti yani mevcut aboneliğimi sonlandırıp baştan birdaha başvurmak gerekiyormuş bende yaptım işlemi ama hattın kapanması bile 1 ayı bulunca ne uğraşıcam diyip kestirip attım biraz ikiyüzlülük gibi olmuş oldu aslında yaptığım belki ilerleyen dönemde kendim tekrar açtırırım hesabımı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 0ldskoolMerhaba,
İnternetiniz hakkında en ufak bir bilgi vermemişsiniz o yüzden genel yorum yapmak gerekirse;
-Double NAT bir kurulum söz konusu olabilir. (Ağ üzerinde arka arkaya iki router vs)
-Double NAT varsa ve ana router 192.168.1.1 ise bir ihtimal IP çakışması olabilir.
-Hızlı bir internetiniz varsa offloading problemi olabilir. (Türknet gigafiber vs)
-Abone olduğunuz firma kaynaklı bir sorun olabilir. Throttling vs.
-DNS kaynaklı bir sorun olabilir. dnsmasq hızlı çözümleme yapamıyorsa veya listening port ile alakalı bir sorun varsa gibi.
-Firewall kuralları kaynak bir şey olabilir.
-vs vs...
Artık sorunu tespit edip çözmek sizin elinizde.
2.4 GHz - 5 GHz band steering için de genelde dawn tavsiye edilir. Ama şart değilse kullanmanızı ben önermem. (hele ki openwrt'de yeniyseniz) Hem kurup ayarlaması dert, hem de geçişler mükemmel olmuyor. Eski usül iki ayrı ssid ayarlayıp temiz temiz kullanmak daha tercih edilesi.
Kolay gelsin.
Hocam double nat modemi bridge moda alınca olmuyor değil mi?
-
Merhaba @0ldskool
uci set network ..... şeklindeki komutları da opkg update && opkg install ....
komutları gibi putty de mi uyguluyoruz
Alıntı
metni:uci set network.lan.ipaddr=192.168.10.1 uci commit && service network restart -
Evet doğrudur hocam. Bridge modda modemin tüm olayı, telefon kablosuyla eve gelen analog sinyali dijital sinyale dönüştürmek oluyor.
-
Merhaba,
Aynen dediğiniz gibidir. Normal komut olarak girip enter'a basıyorsunuz hiçbir fark yok.
-
Daha önce konusu geçti herhalde ama bulamadım. Ben bu ay Vodafone nete geçecem de, modemlerini almak istemiyorum. Direkt olarak kabloyu 4a ya taksam ve kullanıcı adını şifresini yazsam bağlanır değil mi nete. Ekstra bir ayar yapmam gerekiyor mu? Openert sade şekli kurulu cihaza.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 28 Ağustos 2021; 14:28:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba @0ldskool
buradaki anlatımı yaptım. modemin LAN kablosunu routerin LAN girişine bağladım. (LAN to LAN)
kablolu ve kablosuz internete bağlanıyorum fakat router'da internet yok. sebebi nedir acaba
Wireless Access Point
openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/dumbap#configuration_via_openwrt_web_interface_lucicgi-bin/luci/admin/network/diagnostics
-
Bende mi router 4 var stok ta direk kullanıcı adı ve şifre ile bağlanabiliyorum. Openwrtde beceremedim.
-
-
superonline altyapı kullanıyorum. Sadece verdikleri cihazı kullanmıyorum. Vlan id ile deneyeceğim birde
-
PPPoE bağlantı için doğru ayarlanması gereken temel 4 madde var.
1) Kullanıcı adı
2) Şifre
3) VLAN ID
4) MAC adres klonlama
Firmadan firmaya değişmekle beraber bu ayarın bazıları (genelde 1-2-3) veya hepsi şart olabiliyor. Superonline altyapıda vodafone kullanan birisi olmadığımdan sizin bağlantı nasıl olur bilgim yok. VLAN ID değerini ve WAN MAC adresini firmanın verdiği cihaza bakıp öğrenebilirsiniz. Veya doğrudan firmayı arayıp sorabilirsiniz. En doğru bilgiyi onlar verebilir. Tahminimce bu 4 ayar doğru olduktan sonra bağlantıda problem olmaz.
--
Bir de eğer çok özel bir network durumu varsa;
5) MTU
6) MRU
gibi ayarlamalar gerekebilir. Ama o durumda zaten o kullanıcı ne yapacağını bizden daha iyi bilir.
-
-
-
-
x-wrt desteği olan TP-Link cihazları listesi dolayısıyla OpenWrt desteği de vardır
firmware-selector.openwrt.org
sitesinde cihazların isimlerini tek tek girmem gerekiyordu
x-wrt sitesinden bu şekilde listeledim
TP-Link Archer A7 v5
TP-Link Archer C58 v1
TP-Link Archer C59 v1
TP-Link Archer C59 v2
TP-Link Archer C5 v1
TP-Link Archer C60 v1
TP-Link Archer C60 v2
TP-Link Archer C60 v3
TP-Link Archer C7 v1
TP-Link Archer C7 v2
TP-Link Archer C7 v4
TP-Link Archer C7 v5
TP-Link Archer D50 v1
TP-Link Archer D7b v1
TP-Link Archer D7 v1
TP-Link TL-WDR3500 v1
TP-Link TL-WDR3600 v1
TP-Link TL-WDR4300 v1
TP-Link TL-WDR4900 v2
TP-Link TL-WDR4900 v2 16M
TP-Link TL-WDR7500 v3
TP-Link TL-WR1043N/ND v1
TP-Link TL-WR1043N/ND v2
TP-Link TL-WR1043N/ND v3
TP-Link TL-WR1043N/ND v4
TP-Link TL-WR1043N v5
TP-Link TL-WR2543N/ND v1
TP-Link TL-WR710N v1
TP-Link TL-WR710N v2.1
TP-Link TL-WR810N v1
TP-Link TL-WR810N v2
TP-Link TL-WR842N/ND v1
TP-Link TL-WR842N/ND v2
TP-Link TL-WR842N v3
TP-Link TL-WR902AC v1
TP-Link Talon AD7200 v1/v2 (TP-Link AD7200 v1/v2) TP-Link AD7200 v1/v2
TP-Link Archer C2600 v1
TP-Link Archer VR2600v v1
TP-Link Archer C20i
TP-Link Archer C20 v1
TP-Link Archer C2 v1
TP-Link Archer C50 v1
TP-Link Archer MR200
TP-Link RE500 v1
TP-Link RE650 v1
TP-Link Archer C20 v4
TP-Link Archer C50 v3
TP-Link Archer C50 v4
TP-Link TL-MR3020 v3
TP-Link TL-MR3420 v5
TP-Link TL-MR6400 v4
TP-Link TL-MR6400 v5
TP-Link TL-WA801ND v5
TP-Link TL-WR802N v4
TP-Link TL-WR840N v4
TP-Link TL-WR841N v13
TP-Link TL-WR842N v5
TP-Link TL-WR902AC v3
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X