Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.076
Cevap
140
Favori
317.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    Yeni bir tane daha cihazı birck yaptım Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 


    WinSCP programı ile etc ana dizinine yeni firmware ekledim ve sysupgrade -v -n firmware.bin komutunu dedikten sonra aşağıdaki ekran görüntüsünü aldım.

    Sonrada cihaz artık mavi ışık vermemeye 192.168.1.1 İP'sinden ulaşamamaya başladım.

    Kurtama şansım var mı?


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byi

    merhabalar,

    Yeni bir tane daha cihazı birck yaptım  


    WinSCP programı ile etc ana dizinine yeni firmware ekledim ve sysupgrade -v -n firmware.bin komutunu dedikten sonra aşağıdaki ekran görüntüsünü aldım.

    Sonrada cihaz artık mavi ışık vermemeye 192.168.1.1 İP'sinden ulaşamamaya başladım.

    Kurtama şansım var mı?


    Şu mesajdaki paylaşılan yöntem ve fw ile stok çin fw ye dönebilirsiniz. Sonrasında openwrt yi baştan yükleyebilirsiniz. Tarafımca denendi iki gün önce.

    Link:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/146822051


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba hocam
    İlk olarak o yöntemi denedim. Firmware yükleme modunda ışık sarı kesik kesik yanarken kesik kesik mavi renge dönüyor 8-10 dk bekliyorum sonra enerjisini kesip açıyoru ama gene çalışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Router i açarken denilen şekllde yaptığınıza emin misiniz hocam. Bende de ilkinde öyle oldu ama ikincisinde birebir aynısını yapınca fw yükleyebildim. İsterseniz bir daha kontrol ediniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Evet Yükleme moduna alıyorum. Beslemeyi kesip reset tuşuna basılı iken besleme veriyorum ışık yanıp sönerken 3-4 saniye daha bekleyim reset butonu bırakıyorum.


    Yükleme bitince routerı yeniden başlatıyorum ışığı turuncu sabit yanıyor. Lan portundan ip ile bağlanamıyorum, tesadüf eseri wifi de bir tane xiaomi sinyal vardı. Routerın enerjisi kesince bana ait olan router

    olduğunu anladım pc den wifi ile ağa bağlan diyince hata veriyor bağlanamıyor. Mobil telefondan mi Wifi uygulaması ile bağlanmaya çalışınca routerı görüyor ama bağlanamıyor maalesef.

  • byi kullanıcısına yanıt

    Enteresan bir durum. Beni aşıyor bundan bundan sonrası. Ama ben şöyle yapmıştım:

    Fw yi yükledikten sonra ip adresine 192.168.31.1 yapınca bağlanmamıştı. mi-fi yi telefona indirdim routeri buldu, ayarlamama yapmama istedi. wifi şifresi ve servis ayarlarını mi-fi üzerinden yapınca ip üzerin den bağlantı gerçekleşti. arayüze girmek isteyince şifre istedi direk girmedi. şifre olarak da wifi şifresi girince arayüze girdi. ama çince tabi dili. Girişi stock kodu için yapmam lazımdı.

    Sizde olmuyorsa şayet konu sahibinden yardım alabilirsin. Dediğim gibi beni aşıyor. Gerçi iki yöntem daha yazmıştı arkadaş verdiğim linkte, onları da bi deneyin isterseniz.

  • Selamlar, eve gidince linux üzerinden ve diğer yöntemi denerim artık.

  • @0ldskool hocam, 1-2 sorum olacaktı.

    mir3g için seçilen cihazlar şu saatlerde internete çıksın/çıkmasın ayarı/eklentisi var mı? (openwrt-19.07)

    cihazı 7-8 gün deneme amaçlı restart yapmadan çalıştırdım gayet stabil çalşışyor, bağlantı kopma olmadan kullandım. bunun için öneriniz var mı, max. 1 haftada restart yapılsın gibi.

    restart yaptığımda ise adblockda sıkıntı oldu, logda birşeyler failed filan yazmıştı kayıt tutmadım.

  • Merhaba arkadaslar,
    Uzun zamandir ilk defa foruma girebildim ama mobilim suan. Aksam bilgisayara gecince yardimci olmaya calisacagim. Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byi kullanıcısına yanıt

    Merhaba geçmiş olsun.


    /etc dizinine dosya koymak hatalı hareket olmuş. /tmp dizinine koymanız gerekiyordu. /etc dizini 16MB spi flash'a bağlıdır, /tmp dizini 128MB ram'e.


    Sizin durumda firmware yazmaya başladığında önce flash'ı siler, sizin firmware dosyası uçar, kurulum adımında ortada firmware kalmadığı için kuracak bir şey bulamaz ve cihaz brick olur.



    Geri döndürmek basit bir işlem. İlk mesajda yöntemler var. tinypxe, mi wifi repair vs hepsi aynı şey temelinde.

    Bilgisayarın ip adresini 192.168.1.2 ve subnet mask ayarını 255.255.255.0 yapıyorsunuz. Güvenlik duvarını kapatıp programı çalıştırıyorsunuz. Router üzerindeki reset butonuna basılı tutarak cihaza elektrik veriyorsunuz. Reset düğmesi hala basılı bu arada. Ekranda dosya router'a kopyalandığına dair bir ilerleme çubuğu çıkacak. O bitene kadar basılı tutun sonra bırakın. Kendi kendine kuracak. Cihazın ışıkları düzenli hale gelince, kaba hesapla 5-10 dk bir şey sürmeli en fazla. Cihazı elektrikten çekip takın. ip ayarlarını geri alın. Kurulum yapıp kullanabilir veya stok firmware kurulumunu yapıp ardından yine openwrt kurup kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.


    Bir de ek olarak cihaza sadece bilgisayar bağlı olsun. Diğer ethernet portları boş olmalı buraya dikkat.





  • Merhaba,

    Memnun olduğunuza sevindim güle güle kullanın.


    Belirli saatlerde wifi açıp kapatma özelliği var onu biliyorum ama saat ayarlı cihaz kısıtlama özelliği var mı emin değilim. Muhtemelen vardır hazır bir yolu ama bilmiyorum.

    En kötü scheduled tasks bölümünden kendiniz bir script yazarsınız, günün belirli saatlerin bir firewall ayar dosyası kullanırsınız bütün cihazlar internete çıkar. Belli saatlerde başka bir firewall ayar dosyası kullanırsınız. O mac/ip adresine sahip cihazlar internete erişemez. Bu şekilde otomatize edebilirsiniz. İmkansız değil :)


    Üstte bahsettiğim işlem için ve periyodik restart için buraya bakabilirsiniz. Çok güzel hazırlanmış bir döküman.


    https://openwrt.org/docs/guide-user/base-system/cron


    Hatta direkt Periodic reboot olayı da örnekle gösterilmiş. Mesela her sabah 4 buçukta yeniden başlatma;



    Kod

    Yığını:
    # Reboot at 4:30am every day # Note: To avoid infinite reboot loop, wait 70 seconds # and touch a file in /etc so clock will be set # properly to 4:31 on reboot before cron starts. 30 4 * * * sleep 70 && touch /etc/banner && reboot


    Her şeyi yazıp link vermeyi unutmuşumXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 

    edit: ekleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 25 Şubat 2021; 20:45:34 >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hocam cevap için teşekkürler, ben sade bir kullanıcıyım :) anca çince romdan openwrt ye geçiş gibi basit yükleme ve birkaç eklenti ekledim, script yazmak filan bana göre değil :)

  • Cevap için teşekkürler hocam @Oldskool


    Hangi yöntemi denersem deniyim sonuç aynı, cihaz 192.168.31.1 ip sini alıyor, ethernet ile bağlanınca sürekli kopuyor, ping atınca bazen cevap veriyor bazen cevap vermiyor. Arayüze girilmiyor.

    Wifi ile bağlanmaya çalışınca hata veriyor.

    Zaten ışığı maviye dönmedi. Sarı ışık sabit yanıyor.

    tek chip flashlama yapmadım o da zor görünüyor.

  • @Oldskool ool Hocam çok teşekkürler çok faydalı bilgiler vermişsniz. Her şeyi düzgün yapmama rağmen telnet ile bağlantı kuramadım kali de. telnet 192.168.31.1 şeklinde yazınca telnet diye bir komut yok diyor. Bir el atarsanız çok sevinirm. Saygılarımla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nalburs -- 27 Şubat 2021; 14:38:10 >
  • Merhaba,

    Son yöntem olarak eprom flashlama kaldı sanırım. Bunun için linkteki ürünle yapabilir miyim elimde bu var. https://www.hepsiburada.com/digitus-da-70157-usb-rs485-cevirici-p-BS80095?magaza=CihazPark



    @nalburs ssh root@192.168.31.1 denermisin

  • nalburs N kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Rica ederim. Bilgisayarınızda telnet kurulu olmayabilir. Kurmayı denediniz mi?



    sudo apt update && sudo apt install telnet -y

  • Merhaba hocam,


    Sizin durum ilginç biraz. Fikir yürütüyorum ama çözemedim. Mesela siz /etc üzerinden firmware yazarken normalde silinmemesi gereken bir partition mı silindi acaba?


    Yok hocam o attığınız ile programlayamazsınız diye biliyorum ben. En ekonomik şekilde ch341a diye geçen programlayıcılar var. aliexpress.com'da sadece programlayıcı olarak $2, tüm aparatlarıyla beraber seti $4 falan tutuyor. Türkiye'de de bulmak mümkün. Mesela sadece programlayıcı alırsanız router'dan çipi söküp bu programlayıcı ile gelen karta lehimliyorsunuz. Çipi oku-yedekle-sil-yaz yapıyorsunuz çalışan yedek ile. İşlem bittikten sonra çipi geri lehimliyorsunuz router'a. Fabrikadan çıkmış gibi oluyor. Ya da sadece uboot yazabilirsiniz çipe sonra yazılımı uboot üzerinden kurarsınız. O da bir ihtimal. Ben mir3g'ye öyle yapmıştım spi flash modu yaparken.

    Kolay gelsin.


    https://www.motorobit.com/urun/ch341a-eeprom-flash-bios-usb-programci





  • @0ldskool Xiaomi ax1800 için aynı yöntem geçerli değil sanırım. AX1800 için düzenlenmiş bir openwrt var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekserkan -- 28 Şubat 2021; 17:35:39 >
  • tekserkan kullanıcısına yanıt

    Hali hazırda yok. Ama o cihaz için çalışmalar devam ediyor.

    https://forum.openwrt.org/t/add-support-for-xiaomi-ax1800-wifi-6-router/66911

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hocam evet telnet kurulu değilmiş:( çok teşekkür ederim hemen halledeceğim. saygılar...

  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.