Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.4 Yayınlandı! (402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
8.103
Cevap
156
Favori
400.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
54 oy
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition cihaz elimde şu an openwrt en son sürümü kurulu sqm ile çalıştırıyorum ama download upload tam verim alamadım 200mbps download 30 mbps upload kullanıyorum bu cihaz hakkında fikri olan varmı biraz beyin fırtınası yapalım el elden üstündür

Kaç mbit internet paketin var ve sqm de hızı kaça ayarladın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

200 mbps download 30 mbps upload kullanıyorum gponlu fiber sqm 29000 upload ayarlı fq_CODEL olarak ama download ayarlayınca 100mbpsyi geçemiyorum bu cihazlada enabled all cpus açık diğer hızlandırmalar kapalı openwrt forumundada açmılştım konu ama bu cihazla 200mbps stabil sqm çalıştıramayacağımı söylemişlerdi

Keşke direk ax3000t modelini alsaymışsın o cihaz sqm ile 300 mbit hız verebiliyor tam size uygun

Ben 0 dan OpenWRT öğrendiğim için biraz ChaGpt'nin aldatmacısına geldim ben bu cihazı 2.elden 500 tlye almıştım 200mbps alırım diye düşündüm birazda ilk OpenWRT öğrenme heycanıyla bu cihazı aldım işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardayclxx -- 20 Kasım 2025; 17:28:24 >

İşlemcin zayıfmış. Mt7621 ile sqm kapasitesi max 120Mbps görünüyor. sende de tavan 100...

ama rpi4 ile 300/600Mbps, mini pc ile 1Gbps rahat olur. kendine bir tane rpi edin.

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

O kadar bütçem yok maalesef ya Maksimum AX3000T Modelini alabilirim onuda anca yılbaşından sonra maddi durumumu düzeltip bu elimdeki routerı satıpta üzerine ekleme yapıcam

evet.

3000t'ye geçişe değer. senin hızına uygun.

imkan ve merak da yok ise hiç masrafa girme..

Bişey sormak istiyorum evde 2 tane İphone 7 cihazım var bir tane iphone 12 İphone 7 cihazlarımızla biraz oynamadığımızda hız aşırı düşüyor bufferbloat testinde felan hızım 90 lara düşüyor ipohne 12 de bu sorun yok ama bu neden oluyor? Bide o zaman ben bunu enabled all cpus açık software flow offloading açık şekilde kullanayim bari uygunmudur

dediğin ayar sqm'siz ayar oluyor. bu şekilde max hızını kullanırsın. sqm'yi açtın mı tüm c,hazlar için 100 kullanırsın. sqm açıkken sfo otomatik kapanır zaten. yani ping, biraz gecikme yaşatacak olmak 100 kullanmaktan daha iyi..

• Anladım sqmsiz kullanmak için dedim Software Flow Ofloading ve Enabled All cpus açıkken en stabil sqmsiz internetimi alırım birbirleriyle çakışmazlar dimi

sqm açıkken İnternet daha stabil olur tabi. hızan kaybedeceksin ama. dolayısıyla ben, sqm on-sfo on ve all cpus on ayarını tercih ederim kısaca. üç iPhone var ise sqm yi açmaya da gerek yok... yani b,r de pc olsa, orj firmware bile tercih edilebilir. dene. 🫡

bu dediğin 3 ayarı açarsam downlaod upload hızları gene korunurmu ama gene düşüş olurmu o kombinlede çalıştırmıştım gene download 140-120 lere felan düşüyordu 1-2 gün sonra

bu dediğin 3 ayarı açarsam downlaod upload hızları gene korunurmu ama gene düşüş olurmu o kombinlede çalıştırmıştım gene download 140-120 lere felan düşüyordu 1-2 gün sonra

Bide software açıkken sqm tam performansla çalışmıyor

Keenetic hopper dsl 3610 ve ekstra 1710 kullaniyorum. Ekstra yi şutlayip ax3000t kullanmak icin aldim ama aklimda sorular var.

1-Hopper dsl in wifi sini kapatip (diger odaya kablolu gidiyor zaten) ayni ssid ve sifre verip ax3000t orjinal yazılımla mi kullanmak daha iyi olur. Yoksa;
    2- Risk alip KeeneticOs kurup 2 cihazi mesh mi yapmak daha iyi olur.
    3-KeeneticOs yaptiktan sonra ax3000t guncellemesini nasil yapicaz. Orjinal keeneticte modemin icinden yapiyorduk.
    4- Keeneticostan memnun kalmazsak orjinal xiaomi yazilimina donus varmi kolaymi?
    5-Nette sadece keeneticdev adresinde bilgi var baska bilgi bulamadım aciklayici bir yontem varmıdır.

Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

fiber için ana router olarak kullanılacaksa ax3000t'yi keenetic fw ile kullanabilirsin. yoksa access point niyetine kullanacaksan orjinal fw yeterli.

Teşekkürler usta. Fiberim yok dsl kullaniyorum 100mbit. 😀 Keenetic fw yuklemeyi deniycem 1.0.9.0 oncesi firmware de istiyormuş. Once yedek aliniyormus sanirim sonra fw downgrade sonra keeneticdev adresindeki adimlari yapmak lazımmış.Cihazi bugun aldim aynı gün brick etmek istemiyorum 😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mi Router 4A Giga kullanıyorum. İnternetim 85 mbps. Ben 70 mbps sqm download limit koydum. Telefondan download yaparken cpu değerlerine bakıyım dedim de böyle. Çok anlamıyorum da 0 nolu çekirdeğe çok yüklenmiş gibi. Normal mi bu. Diğerleri yatışta.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.4 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperbeta -- 23 Kasım 2025; 0:50:0 >

• alperbeta kullanıcısına yanıt

Sqm tek çekirdek hızına dayalı performans gösterir o yüzden normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 23 Kasım 2025; 0:55:36 >

bu bir kabahat ise linux kernele ait kabahat oranı %80 denebilir. tek çekirdeğe binen yükü değiştiremiyorsun ama htb + multi sqm ayarı ile farklı interface'ler üzerinden kullanım mevzusu var. ama bunda da sqm kapasitesi toplamda 700Mbps diyelim. multi insanca sqm + htp ayarı birlikte kullanılırsa, eth2,et3,eth4 için örneğin 200+300×200 sqm ayarı yapıp kullanacak olmak performansı artırıyor deniyor. yani cpu yükü dengeleniyor. ne kadar iyileşme oluyor?

tek sqm instance %100 cpu kullanımı, iyileşme yok.

tek sqm + htb %90/95, çok az iyileşme

multi instance ile örn iki interface %50/70, orta

multi instance + htb ... %40/65, en iyi iyileşme oranı.

bunu kullanan var mı acaba? bu arada router'ın sqm kapasitesini bu yöntemle aşmak tabi mümkün değil yine. bir de malum, interface'ler total hız örneğin 1Gb olsa, bu hızı kullanamıyor duruma geliyor. bir nevi interface'lere max hız sınırı koymuş gibi oluyoruz diyen olursa, aynı şey olmuyor tabi. bu yöntemle trafik tipine göre önceliklendirme ve gecikme daha iyi.şöyle de yapılabilir, wireless ve/veya eth. portlardan biri bu ayar dışında bırakılarak max İnternet hızı yine kullandırılabilir.

şu da var. wifiye bağlanan şu ip/Mac kullanıcılar için bu ayar geçerli olsun da yapılabilir ama bu sqm üzerinden olmaz. sqm malum interface üzerinden. ama firewall+ipset/iptables ile belirli kullanıcıları seçip, sqm bu seçilenler için çalıştırılabilir. diğer kullanıcılar da sqm'den bypass edilmiş olur. 🥴

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 23 Kasım 2025; 4:10:28 >

• 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.