Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (254. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: enginsen10 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.771
Cevap
152
Favori
373.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maalesef bilgim yok hocam kendim kullanmıyorum. Dökümanlara bakmanız lazım

https://openwrt.org/docs/guide-user/firewall/upnp/start

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Hocam bu NSS veya NPU diye geçen olay şu. Cihazdaki donanım temelli network hızlandırıcı. Uygun sürücü ile beraber bu trafik işini işlemciyi yüklenmeden yapıyor. Normade mesala ipq8065 dediğiniz SoC içinde dual core 1.7 GHz çekirdekler var, bir de bu normalde çekirdeklerin yanında ekstra 800 MHz NPU var. Hatta hızlandırıcı kısım da dual core şeklinde sanırım. Bu NSS çekirdekleri sırf bu gibi network görevleri için özelleştirilmiş yani.

1000 Mbps internetiniz varsa mesela bu 1.7 GHz çekirdekler %100 yük alına girip yetersiz kalıyor. İşi tamamen donanımsal hızlandırma olan çekirdekler ise işlemciye hiç yüklenmeden %1 %2 gibi işlemci kullanımıyla 1000 Mbps NAT yapabiliyor. Olay tamamen donanımdan çıkıp donanım+yazılım oluyor.

sysupgrade ile kurup geçebilirsiniz sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 8 Kasım 2022; 13:33:30 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Yani bu nss ile sqm de çalışıyorsa iyiymiş bayağı :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Evet bayağı güzel bir olay. Ciddi mühendislik aslında bu konuştuğumuz öyle şey basit değil.

Benim bildiğim kadarıyla beraber uyumlu çalışması için uyumlu algoritma kullanmak gerekiyor. cake + piece of cake çalışıyor mu ondan emin değilim mesela. Ama fq_codel (fair/flow queueing + codel) uyumlu olabilir. Custom codel falan bir şey hatırlıyorum ama yalan olmasın şimdi. Do your own research diyip keseyimXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! 

• lameduck kullanıcısına yanıt

Software Flow Offloading ve Hardware Flow Offloading tam olarak ne işe yarıyor ?

Evet, altyapıdan kaynaklı bir sorun var gibi. Başka bir konuda bir kullanıcı da aynı yorumu yaptı.

Konu içinde arama yaptım lakin WiFi ayarlarını göremedim.

Hocam 1 gb dowland alıyorum tplink archer v5 modem baglantı yoluyla kablolu mi 4a gigabit edition baglıyorum ordan aldıgım kabloyuda bilgisayara baglıyorum

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!

• quote:

Orijinalden alıntı: Destan2k1

Hocam 1 gb dowland alıyorum tplink archer v5 modem baglantı yoluyla kablolu mi 4a gigabit edition baglıyorum ordan aldıgım kabloyuda bilgisayara baglıyorum

1) Tp-Link ve Xiaomi cihazlar arasında interneti kablosuz olarak mı aktarıyorsunuz?

2) Her iki cihazın da arayüz adresleri 192.168.1.1 şeklinde mi?

hayır hocam kablo baglantısıyla baglanıyor dhcp olarak alıyor sanırım ipleri

İp değiştirdigim internet baglantısı tamamen kesiliyor luci arayüzünde

• Destan2k1 D kullanıcısına yanıt

Sizin cihazda fazladan WWAN ve client wifi ağı görünüyor. Konfigürasyon kaynaklı bir sıkıntı olabilir o yüzden. Bir de iki cihazın ip adresleri ve subnet aynı olduğu için çakışma oluyordur.

Gerçi en önemlisi siz zaten 1000 Mbps fiber kullanıyorsanız doğrudan neden Xiaomi'yi kullanmıyorsunuz? Tp-Link cihazı kaldırıp kutuya koyun çakışma vs. sorununuz komple çözülür.

hocam xiaomi modem gibi kullanabilir miyim peki ?

Evet tabii ki kullanabilirsiniz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam denedim ama baglantı saglanmıyor nasil yapabilecegimi yönlendirebilirmisiniz bir video yada bir makale okuyarak yapabilecegime inaniyorum

Hangi firmadan hizmet aliyorsunuz hocam?

PPPoE kullanici adi ve sifreniz ile bu videolarda tarif edildigi gibi dogrudan baglanabilirsiniz.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!Van Tech Corneryoutube
    In this video, we are going to setup a PPPoE connection towards the ISP in OpenWRT Luci. The Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE) is a network protocol which is nowadays used by different Internet Service Providers. Basically, we just neeed to setup our WAN interface in PPPoE protocol, fill in the PAP / CHAP username and password that was provided by the ISP and the interface to WAN zone. Video timeframe: 00:00 - Introduction and hardware connection 01:00 - Setup WAN interface in PPPoE protocol 02:40 - Verification tests and final words Check out other OpenWRT tutorials on my channel. If there is anything not clear or there is any question, feel free to leave it in the comment section and we can discuss. As always, please like, share and subscribe to the channel to support me. Thank you!
    https://www.youtube.com/watch?v=QTQapStBoXY&feature=youtu.be

Ve

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!Van Tech Corneryoutube
    In this video, we are going to setup PPPoE on OpenWRT with VLAN. Some Internet service providers runs their PPPoE server or DHCP server on a specific VLAN and we need to setup this VLAN on the router in order to be able to establish the connection to their end. For example, Unifi from Malaysia runs PPPoE server on VLAN 500 and Viettel from Vietnam runs their PPPoE server on VLAN 35. It is very easy to have this configured. First, go to the Switch section and create the WAN VLAN accordingly. Make sure the WAN port is on tagged status. After that, create an PPPoE interface from the newly created VLAN, fill in the PAP/CHAP information and you should be good to go. Please also note that if you are using a GPON router, you should turn the GPON router to bridge mode and setup the PPPoE client on the OpenWRT router. Video timeframe: 00:00 - Introduction about OpenWRT PPPoE with VLAN 00:38 - Devices overview - GPON router bridge mode vs. Modem 01:27 -VLAN setup for WAN interface 02:30 - PPPoE interface creation 04:11 - Speedtest 04:50 - OpenWRT Wifi Setup 07:04 - PPPoE with VLAN on x86 computer Feel free to check out other unbox videos & tutorials on my channel. If there is anything not clear or there is any question, please leave it in the comment section and we will discuss. A small group on FB, join if you want to say hi: https://www.facebook.com/groups/786305722225040 As always, please like, share and subscribe to the channel! Thank you!
    https://www.youtube.com/watch?v=zMze7luKmBg&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk Telekomdan alıyordum teşekkür ederim hocam ilgi ve alakanız için deneyecegim

Rica ederim hocam ne demek. /etc/config/network dosyanızı altta bıraktığım linkteki gibi düzenlerseniz direkt Xiaomi router'ı dört dörtlük bir şekilde kullanırsınız.

Türk Telekom için uyumlu örnek config burada;

https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/isp-configurations#turk_telekom

• Teşşekür ederim hocam

Yapmama ragmen hata verdi hocam video izledim ve aynı sekilde uyguladım lakin hata verdi

Error: Connection attempt failed diye bir hata verdi

• 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.