Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.003
Cevap
137
Favori
310.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • redsmoke R kullanıcısına yanıt

    Rica ederim tek tek cevaplamaya çalışayım.


    1) Nat ipv4 vps'lere baktığımda dediğiniz fiyatlarda ve mesela 500 gb bandwith veriyor. Bu bandwith toplamda kullanacağımız veri miktarı değil mi?

    Evet, doğrudur download+upload bütün trafiğin toplamı.


    2) Diğer yandan openvpn için de ekstra ücret ödemek gerekecek mi ve hızı tatminkar olur mu sizce?

    VPN hizmeti için ekstra ödeme talep edilmez. Hiç karşılaşmadım. VPN amaçlı kiralıyorsanız eğer TUN/TAP desteği olduğundan emin olun yeterli. (openvpn için)


    3) Hızı tatminkar olur mu sizce?

    Openvpn şifreleme tekniği olarak görece eski olduğu için işlemci hızına çok bağlı. Biraz kayıp olur doğru. Ben eskiden openvpn kullanırken, 35 mbps paketimi; gerçekte 33 mbps falan oluyor zaten biliyorsunuz onu. Net 30 mbps civarında kullanabiliyordum. Oradan aklınızda biraz fikir oluşabilir herhalde. Çok kabaca %10 kayıp. Tabii daha yüksek hızlarda bu kayıp oranı geometrik olarak artar. 100 mbps hız openvpn ile belki olur 60-70 mbps gibi.


    4) Wireguard daha iyi diyorlar

    Wireguard herhalükarda daha iyi doğrudur. Daha modern, daha güvenli, daha hızlı. Ben de wireguard kullanıyorum halihazırda. Ama şu nokta var. Wireguard kullanabilmek için KVM sanallaştırma kullanan VPS paketlerinden kiralamanız lazım. OpenVZ sanallaştırma ile beraber wireguard kurulmuyor. (değişmediyse)

    Birisi senelik 4 dolar diyoruz (openvz), diğeri aylık 5 dolar, senelik 60 dolar eder. 15 kat daha pahalı yani..


    5) acaba bunun için bahsettiğiniz şekilde bir yöntem var mıdır?

    Yöntem derken tam anlamadım kusura bakmayın. Mantık aynı eğer onu soruyorsanız.


    6) Bütün bu düzeneğin nasıl kurulacağına hiç girmiyorum.

    Kurulup kullanması çok da zor değil aslında. İster elle adım adım rehberleri takip ederek kurarabilirsiniz. İsterseniz de hazır script'ler oluyor. Enter'a basa basa kurabiliyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 11 Haziran 2021; 21:38:30 >




  • merhaba arkadaşlar, 4a giga versiyon kullanıyorum. router'ı modeme bağladım ve modemi köprü olarak kullanıyorum. modem'de dhcp ve wifi'ı kapattım başka yapmam gereken bir ayar var mı? bir de 2.4ghz ile 5ghz'ı ayırmak mı daha iyi sonuç verir yoksa ortak yayın mı? 5ghz çok küçük bir alanda çekiyor. sinyali arttırmanın bir yolu var mıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0 19 * * * neyi ifade ediyor hocam. Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Üstadım hakkınız ödenmez valla. Yıllardır forumlarda sorular sorarım, bildiğim yerde yardımcı olmaya çalışırım ama sizin gibisini görmedim. Hiç mi, amaaan buna da başkası cevap versin ya da baştan sağma bir cevap vereyim dediği olmaz bir insanın vallahi takdir ediyorum.


    Çok ama çok teşekkür ediyorum tek tek cevapladığınız için. Yöntemden kastım, aynı şekilde vps server üzerine wireguard kurulumu idi üstad ama zaten cevapladınız.

  • redsmoke R kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam rica ederim. Faydası olduysa ne mutlu bana.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    OpenVZ tabansı sanal sunucularda kullanabileceğiniz Wireguard alternatifi TunSafe de mevcut.

    Wireguard ile hiç bir konfigürasyon farkı yok.


    TunSafe, Wireguard gibi kernel module olarak yüklenmediğinden kernel ayırt etmeksizin çalışmakta.

    Ayrıca UDP engelli firewall erişim engelini aşabilmek adına doğrudan TCP desteği de mevcut.


    Ayrıca netkolik.org adlı websitemden yararlandığınız için gerçekten sevindim. Ne kadar son zamanlar ilgilenemesem de birilerinin işine yaramasına çok sevindim :)



    Netflix tarzı bölgesel streaming hizmetleri kullanmıyorsanız eğer (yurtdışı IPv6 destekli sunucu kullanmanız durumdan); /48 IPv6 prefix'e sahip bir sanal sunucudan /64 network bölüp, ev trafiğinize OpenWRT ile IPv6 bağlantısı da sağlayabilirsiniz.


    Şuanda evimde Türkiye lokasyon IPv6 destekli sunucumdan ayırdığım /64 prefix ile tüm cihazlarımdan IPv6 bağlantısı sağlıyorum.


    Internet servis sağlayıcılarımız IPv6 hizmeti sağlamadığından dolayı, şimdilik IPv6 bağlantılarında hiçbir şekilde engelleme/sansür bulunmamaktadır.


    İlgilenen olursa eğer, TunSafe ve IPv6 konusunda seve seve yardımcı olabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLeRiNe -- 12 Haziran 2021; 12:15:50 >




  • Merhabalar, elimde bir süredir kullanılmayan mi router 3 var. Buna openwrt kurmak istiyorum lâkim uygun firmware bulamadım. Acaba cihaz openwrt kurulumuna uygun değil mi emin olamadım. Bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba ?


    Teşekkürler

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!
  • Merhaba,

    Katkıda bulunmak isteyen kimseyi reddetmek haddimize değil. O yüzden çekinmenize hiç gerek yok. Eğer bir rehber hazırlamak isterseniz; eminim ki faydalanmak isteyenlere yardımı olur.


    Aslında router, firmware işlerinin çok dışına çıkmak istemiyorum bu forum konusunda ama ekleme olarak şunu söyleyeyim.


    Hocam şahsen ben o proje hakkında pek iyi şeyler duymadım. Wireguard'un babası zx2c4, hiç laf çevirmeden büyük harflerler tunsafe kullanmanızı tavsiye etmem diyor. e-mail gruplarında uzun uzun nedenlerini de açıklamıştı hatta aramayla bulunabilir. O yüzden bu projenin adını geçirmemiştim.


    OpenVZ altyapı varsa openvpn, KVM varsa da resmi wireguard daha elegant bir çözüm bence. (pritunl, softether, algo vs vs.. diğer seçenekleri katmıyorum isteyen onları da kurup kullanabilir elbette)



    ---


    Site ve içerik için esas biz teşekkür ederiz. Hocam internette Türkçe kaynak pek yok siz de biliyorsunuz zaten. O yüzden zapret konusunu soran olunca paylaşmak istedim.

    Kolay gelsin.





  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Hocam o cihaz biraz üvey evlat sayılır. Aslında MT7620 işlemcili, 128 MB nand flash'lı vs orta-iyi sayılacak bir modeldi ama tutmadı. Openwrt resmi desteği hiç gelmedi o cihaza. Wifi konusunda hafif sıkıntılar vardı diye biliyorum. Ama custom firmware konusunda şöyle; iki hatta üç seçenek var karşınızda.


    1) X-WRT kurmak

    Openwrt tabanlı bir firmware, tercih edilebilir.

    2) SPI flash modu yapıp, xiaomi mi router mini haline çevirmek ve mini'nin openwrt dosyalarını kullanmak.

    Elektronik bilgim var, elimde ekipmanlarım var ve yazılımdan da anlıyorum derseniz bu seçenek de mantıklı. Nand to SPI modlaması yapıp cihazı xiaomi mi wifi mini haline getirebilirsiniz.

    3) pandorabox diye çin işi bir firmware var. Nedir ne değildir ben bilmiyorum açıkçası. Daha önce örneklerini görmüştüm bu cihaza kuruluyor.

    Son tercih bu olur herhalde. Bu yazılımı daha önce hiç kullanmadığım için yorum yapamam.


    Kolay gelsin





  • Benim bayağı hoşuma gitti openwrt. Sıkıntısız kullanıyorum şu an, 100mbit'i alıyorum arka odada da :D DNS işini de çözdük mis.

  • Stabil bir şekilde çalışmayan Openwrt (maalesef bad blocklu micron nandlı R3P) sonrası arayış içine girdim . İlginç bir proje buldum . Aranızda deneme şansı olan oldumu ?

    https://www.zahradnik.io/raspberry-pi-as-a-home-router/

  • darkman kullanıcısına yanıt

    Link bende açılmadı ama tahminimce raspberry pi üzerine openwrt kurulumu anlatıyor herhalde.


    Ben daha zero w, 2b v1.1 ve 3b v1.2(b+ olmayan) üzerinde olmak üzere kurup kullandım. Gayet güzel performanslı çalışıyor. Bir tek usb ethernet dongle konusu biraz alengirli konu. Bilinen ve sorunsuz bir model almak lazım. Onun dışında switch, access point gibi eklemeler şart yoksa pek tat vermez.


    Şu aralar yurtdışında millet raspberry 4'lere kafayı takmış durumda. Fiyatına göre çok çok iyi performans veriyor. Gigabit hızları kullananlar görüyorum. İşlemci kullanımı %5-10 falan oluyor ancaXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! Youtube'ta bir tane eleman var sırf raspberry'ler ile ilgili video çekiyor. O özel bir düzenek kurup deneme yapmıştı işlemci 2 küsür (2,3 Gbit diye aklımda kalmış) hızlara kadar çok rahat çıkıyor. Yani altyapı öyle sağlamXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 


    Hatta ondan sonra millet bundan iyi router olur diye uyanınca firmalar yeni shield'ler çıkarttırlar compute module için. CM direkt router haline geliyor. Aslında benim aklımda var bir tane sipariş geçmek. Ama stoklar anında tükendi.. Özellikle dfrobot'un kartı çok iyi. NIC'ler doğrudan PCI ile bağlı arada usb kontrolcü olmadığı için full hız verebiliyor. Aklınızda olsun.


    https://www.dfrobot.com/product-2242.html



    Bir de seeedstudio'nun bir kartı var ama bunda NIC'lerden ya bir tanesi ya da ikisi birdendi emin değilim şimdi, usb kontrolcüyle bağlı işlemciye. O yüzden performans bir tık daha düşük. 600 mbps hızlarda bottleneck yapıyormuş. Üzerinde usb falan var o bir artı işte.

    https://www.seeedstudio.com/Rapberry-Pi-CM4-Dual-GbE-Carrier-Board-p-4874.html





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Openwrt üzerine zapret kurmak mümkün hem de çok da basit bir şey aslında. Ama 16 MB flash üzerine zapret kurulmuyor. Bir ihtimal ram üzerinde çalışabilir. O da her restart'ta en başa dönmek anlamına gelir.

    Eğer bu tarz ağır paketler kullanmak istiyorsanız minimum 128 MB nand flash'lı cihaz kullanmalısınız.


    Türkçe kaynak: https://www.netkolik.org/zapret-ile-engelli-sitelere-giris-linux-ve-openwrt-router//



    Engelli sitelere ulaşmanız en sorunsuz sıkıntısız yolu vpn kullanmaktır. Dns değiştirmek vs her firmada işe yaramıyor.

    En basitinden 128MB ram'li nat ipv4 bir vps kiralamak senelik $4'a bile mümkün. O vps üzerine kendinize bir tane openvpn server kurarsınız, openwrt router üzerine de openvpn client profili eklersiniz. Komple bütün router önce sizin kişisel vpn server'a bağlar, sonra oradan da dünyaya açılırsınız.

    Hocam merhaba bu 4a gigabit routerı fiber altyapıda kullanabilir miyiz? Yani hiçbir ekstra cihaz olmadan bu routerın wan portundan internete erişebilir miyiz?


    Birde bu cihazdan 2 adet alsak mesh yapma şansımız var mıdır? Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben FTTB olan fiber bağlantıda kullanıyorum. Mesh olayı hakkında birşey söyleyemeyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Evet fiberi kabloyu ethernet kablosuna dönüştüren ufak kutu ile beraber fiber altyapıda kullanabilirsiniz. Zaten tam bu görev için bir cihaz.


    Mesh yapabilirsiniz tabii, çok da güzel çalışıyor.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Satın alma süreci biraz aceleye gelmişti araştırma fırsatı bulamamıştım. Kullandığım süre boyunca ciddi bir sıkıntı yaşamamıştım aslında. Ufak tefek sorunlar olmuştu tabi. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 2. seçenek yakın geldi ama biraz araştırma yapmam gerek bu konu hakkında.

  • Merhaba arkadaşlar. Telekom sağlayıcı üzerinden turknet eve kadar fiber abonesiyim. Ont cihazından sonra bağlı olan h298a modemi devreden çıkararak doğrudan ont cihazına Mi4a ile bağlantı yapmak istiyorum. Bunun için routere openwrt kurmak sartmi yoksa kendi yazilimini kullanabilir miyim. Kendi yazilimi ile bağlantı yaptım ancak nete çıkış yapmadı. Openwrt henüz yüklemedim.Bilgi verebilirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam bana sorarsanız cihaza fiziksel müdahele etmeden önce x-wrt denerdim, ikinci tercihim spi modu olurdu.


    X-wrt kurulumu için;


    SPI modu için;

    SPI modunu yapmak da öyle aman aman zor bir olay değil aslında. Hem 4pda'da hem de openwrt.org sayfasında anlatım vardı. Deoptim nickli yabancı bir arkadaş bu cihazı iyi biliyor. Onun adıyla arayabilirsiniz bunu. Az bir şey lehim işi var sonrası flashı programlama tamamen.

    https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3#spi_flash_mod


    İyi gören göz ve hassas el en başta olmak üzereXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 

    Birkaç direnç

    Bir tane rt809f, tl866 veya ch341a tarzı programlayıcı (en olmadı bir tane raspberry pi)

    1 tane 3.3v 25 serisi 128 Mbit'lik (16MB) nor spi flash (SOIC-8 kılıfta olacak)  Artık Winbond W25Q128FV, Gigadevice GD25Q128CS vs ne bulabilirseniz.

    Belki gerekebilecek jumper kablolar, usb ttl dönüştürücü, 4'lü header pin vs ıvır zıvır

    Biraz sabır ve 15dk'lık zaman gerekli.


    Benim arşivde xiaomi mi wifi mini'den alınma full mtd0.bin dosyası var zaten halihazırda. Bunun içindeki 16MB'lık mtd0.bin dosyası full backup'ı flash'a direkt yazabilirsiniz. Kolay gelsin.

    https://www.mediafire.com/file/y2w30n8cmoj3sfl/MTD_BACKUP_MI-MINI.zip/file





  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.