Şimdi Ara

Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uyarı: Burada anlatılanları uygularken cihazınızda bir sorun yaşamanız durumunda herhangi bir sorumluluk kabul etmem. Sadece elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Arkadaşlar merhabalar, bu konuda Xiaomi Mi Pad 2'ye nasıl Remix OS 2.0 yükleyeceğinizi anlatacağım. Tabletin Kernel kodları Xiaomi tarafından yayınlanmadığı için Rom geliştirme konusunda çok kısıtlı bir cihaz olsa da bu OS ilaç gibi geliyor. Remix OS'nin birkaç artısından bahsedecek olursak;

    -Şarj ömründe %10 civarı artış(Kendi gözlemim, veriye bağlı bir şey değil.)
    -Gerçek zamanlı multi tasking yapabiliyorsunuz. Yani aynı ekranda bir taraftan Twitter'a bakıp bir taraftan instagramı inceleyebiliyorsunuz. Arkada da spotify açık duruyor penceresine bastığınız anda hemen şarkınızı değiştirip Twitter'a dönebiliyorsunuz misal.
    -Akıcılık. Kesinlikle herhangi bir MIUI romundan fersahlarca daha akıcı. Herhangi bir takılmayla ya da micro stuttering ile karşılaşmanız pek olası değil.
    -Uygulamaları "cihazınız uyumlu değil" tarzı bir sebeple indirememe sorunuyla karşılaşmıyorsunuz.

    Bilinen Buglar:

    -Bazı Çin uygulamaları var bunları silebiliyorsunuz. Ancak silmezseniz saçma sapan bildirimler gönderebiliyor. Silmek için bir system app uninstaller tarzı program kurmanız lazım. Ayrıca Çin App Store'sini de Solidexplorer isimli programdan system/app kısmına gelip silebilirsiniz.(Komple klasör olarak)
    -Ekranın altında bulunan 3 android tuşunun ışıkları yanmıyor ancak işlevlerinde bir sıkıntı yok.
    -Youtube uygulamasını google play'den yüklediğinizde sistem yeniden başlıyor. Youtube son versiyon apk dosyasını /system/app dizinine kopyalayıp daha sonra o dizindeki .apk'yi açmanız gerekiyor. Bu durumda sorunsuzca yüklenecektir. Ancak Google Play'den Youtube için otomatik güncelleştirmeleri kapatmayı unutmayın. Yoksa her güncelleştirmeye çalıştığında sistem yeniden başlayacaktır.
    -Pil durumuyla alakalı bir sekme yok. Yani pilin nasıl tükendiğini kaç saatte bittiğini, pili hangi uygulamaların ne kadar yediğini falan göremiyorsunuz. Ancak bunun için Google Play'da birçok program mevcut herhangi birini indirebilirsiniz. Ben GSam kullanıyorum.
    -Bazı oyunlarda ekranda scaling(ölçekleme) sorunları olabiliyor.(Bir tek Modern Combat 4'te karşılaştım.) Yani siz adamı kafadan vuruyorsunuz ancak kurşun duvara gidiyor. Düşük çözünürlükte çıldıran eski bilgisayar oyunları gibi...


    Rom Linki;https://drive.google.com/open?id=0Byqf5kUmcW6VM0pSSDRfM2ZwU2s

    Şimdi gelelim rehberimize.

    1- Önce şuradan;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 minimal adb and fastboot isimli küçük programcığı kuruyorsunuz.

    2- Daha sonra şuradan;https://software.intel.com/en-us/android/articles/intel-usb-driver-for-android-devices Intel Usb Driverlarını yükleyip kuruyorsunuz.

    3- NOT: Bootlocker'i açmak cihazınızdaki bütün verilerin silinmesine sebep olacaktır, yedek alacağınız şeyler varsa bu adıma başlamadan önce yedekleyin.
    Elbette bir rom ya da custom recovery atabilmemiz için tabletin bootlocker'ini açmamız lazım. Öncelikle cihazda "Cihaz hakkında" kısmından yanılmıyorsam derlemem numarasına(build number) 15-20 kez üst üste hızlıca basarak cihazınızın geliştirici seçeneklerini yani developer options'u aktifleştiriyorsunuz. Daha sonra Ayarlar kısmında orta kısımda bulunan uzun listenin "daha fazla ayar" sırasına tıklayıp geliştirici seçeneklerine giriyorsunuz. Orada Enable USB Debugging ve Enable OEM Unlocking'i aktifleştiriyorsunuz. Daha sonra cihazımızı bilgisayara bağlayıp minimal adb and fastboot isimli komut dosyasını açıyoruz. Önce adb devices yazıyoruz, adb cihazımızı gördüyse "adb reboot fastboot" yazıp enter'e basıyoruz. Mi'nin maskotu olan tavşanı tam ortasında barındıran bir ekran karşımıza çıkacak. Şimdi de "fastboot devices" kodunu bilgisayarımızdaki komut dizinine(minimal adb and fastboot) yazıyoruz ve enter'e basıyoruz, eğer önümüze bir seri numarası gibi bir şey çıkarsa "fastboot oem unlock" yazıp enter'e basıyoruz ve ekrana bootlocker'i açmak istediğimizden emin olup olmadığımızı soran bir yazı çıkıyor ona yes diyoruz(ses açma kapama tuşları yukarı ve aşağı giderken güç tuşu bir nevi enter görevi görür ve o seçeneği seçmenizi sağlar). Tablet fastboot ekranına dönecektir. Yine komut dizinine "fastboot reboot" yazın, tablet yeniden başlayacaktır ve başlarken "Error 003" gibi bir hata verecektir ses arttırma tuşuna bastığınızda işletim sistemine devam edecek ve sizi formatlanmış MIUI Rom'u ile karşılayacaktır. Hemen tekrardan geliştirici seçeneklerini aktive edip USB Debuggingi aktifleştiriyoruz. Kablonuz halen takılı ve komut dizininiz halen açık, tekrar "adb reboot fastboot" yazın. Tekrar tavşanın olduğu bölgeye geleceksiniz.

    4- https://www.androidfilehost.com/?fid=24421527759888024 Şu linkten Mi Pad 2 için hazırlanmış TWRP Custom Recovery'sini indirin. Minimal adb and fastboot isimli kısayolun yerini tespit edin(sağ tıklayıp dosya konumuna git seçerek). Muhtemelen sizi yine bir kısayola yönlendirecektir, tekrar o kısayola da sağ tıklayıp dosya konumuna giti seçin. Şu anda geldiğiniz klasörün içerisinde rar'ın içinden çıkan img dosyasını atın dosyanın adı twrp.img koyun ve minimal adb and fastboot komut dizinine "fastboot flash recovery twrp.img" yazıp enter'e basın. 10 saniye kadar bir şeyler yükleyecek. Yükleme başarıyla tamamlandıktan sonra kablonun ucunu tabletten çıkartın(Sebebi bilinmiyor ancak bazı Çin menşeli cihazlarda böyle yapılmadığı takdirde cihaz TWRP'yi direkt olarak silebiliyor. Bu sorunu çözmek için acayip uğraştım. E tabi bu sorun çözülmeyince de TWRP'niz olmuyor, olmayınca da rom işi hayal oluyor). Tableti açma tuşuna ve ses yükseltme tuşuna aynı anda basılı tutmaya başlayın. Error 03 ekranı geldiğinde elinizi tuşlardan çekin ve ses açma tuşuna basın.(Direkt olarak miui açılırsa kabloyu cihaza yeniden takıp yine komut dizinine "adb reboot recovery" yazın o zaman TWRP açılacaktır.) Şu anda TWRP'de olmalısınız. Backup kısmına dokunmatik olarak basın ve bir backup oluşturun. Daha sonra geri gelip reboot'u seçtikten sonra System'e basın. MIUI açılacak. Oluşturulan Backup'ı telefon dizinindeki TWRP klasöründen bilgisayarınıza alın ve bir köşede saklayın.

    5- İndirdiğiniz ROM'u daha önce de konum bul yoluyla bulduğumuz minimal adb and fastboot klasörünün içerisine direkt olarak çıkartıyoruz. Ve yine komut dizinine "adb reboot fastboot" yazın. Ve karşınıza çıkan ekranda sırasıyla bir önceki işlem bittikten sonra diğeri gelecek şekilde aşağıdaki komutları yazın;

    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot -w
    fastboot reboot

    Remix OS 2.0 şu an itibariyle yüklenmiştir. Şimdi Remix OS 2.0 başlayacak. Zaman kaybetmemek adına İnternet bağlantısı yok deyin. "Settings" kısmından yine "About Tablet"e tıklayın ve geliştirici seçeneklerini aktifleştirip ardından USB Debuggingi açın.https://download.chainfire.eu/696/supersu/ Bu linkten SuperSu'yu indirerek direkt olarak tabletin dizinine atın.(Herhangi bir klasörün içine değil direkt olarak ana dizine). Ardındanwww.opengapps.org adresinden x86_64-5.1-Pico seçeneklerini işaretleyin ve indirin. İnen Zip dosyasını da direkt olarak tabletin ana dizininin içerisine kopyalayın. Ardından komut dizinine "adb reboot fastboot" yazın. Tekrar "fastboot flash recovery twrp.img" yazın TWRP yüklenecektir. Yine kabloyu çıkartın ve güç tuşu+ses açma tuşuna aynı anda basılı tutarak tableti yeniden başlatın. İşletim sistemi açıldıktan sonra kabloyu takıp "adb reboot recovery" yazın TWRP'desiniz. Oradan dokunmatik ekran ile Install'ı seçin ve karşınıza çıkan ekranda yalnızca Supersu.zip'i seçerek soldan sağa kaydırarak yüklemeyi onaylayın. Tablet root izni almış bir biçimde yeniden başlayacaktır. İnternetten .apk olarak "Solidexplorer" programını indirin ve tabletinize yükleyin. Sırasıyla system/addon klasörlerine girin ve addon içerisindeki bütün her şeyi silin. Supersu bu iş için izin isteyecektir izini verin. Sonra tekrar komut dizinine "adb reboot recovery" yazın tekrar install seçin ve bu sefer de yalnızca GAPPS.zip'i seçip aşağıdaki butonu dokunmatik olarak soldan sağa kaydırın. Yükleme işlemi gerçekleşecek. Bittiğinde geri tuşuna basın ve ana menüye dönün. Orada "reboot" ve ardından "system"e tıklayın. Sisteminiz Rootlu ve Google Playstore'li bir şekilde açılacaktır. Dilerseniz bir system app uninstaller tarzı program indirip Remix OS ile birlikte gelen bütün uygulamaları silebilirsiniz. He Türkçe dil seçeneği için de Settings-About Tablet'e tıklayın ve Kernel Version'a 15-20 kez hızlı hızlı üst üste basın. Experimental Features active falan diyecek bir önceki ekrana gelin, Experimental features'e basın. En aşağıda Global Languages yazacaktır onun üstüne tıklayıp Türkçe'yi seçebilirsiniz. Buradan sonrası size kalmış. Yeni ROM'un keyfini çıkarın.

    Birkaç ek bilgi; Remix'in kendi içerisinde bir RAM temizleyicisi var. En alttaki görev çubuğu benzeri çubuğun Ortasının biraz sağında bulunan sola doğru bakan oka basıp listeyi genişlettiğinizde en soldaki seçenek o Ram temizleme. Görev çubuğunun en sağındaki üç çizgiye bastığınızda karşınıza bildirim ekranı çıkar. Orada soldan sağa "Rahatsız etme" "Ekranı döndürme" "Görev çubuğunu aşağıya yolla aşağıdan yukarıya doğru parmağımı sürttüğümde gelsin" "Ekranın bir kısmının screenshot'unu al" ve "ayarlar". Uygulamaları kapatmak için görev çubuğundaki ikonuna basılı tutup o ikonu ana menüye taşımanız gerekiyor. En soldaki remix logosu yüklü olan bütün uygulamaları gösteriyor.

    SS'ler

     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 14 Ağustos 2016; 14:30:36 >







  • peki hocam senin tabletin 64 gb sanırım 16 gb lıklar destekliyor mu acaba bu romu?
  • Blacksmith16 B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam benim tablet 16 gb. Dolayısıyla 16 gblar destekliyor
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi
    Hocam merhaba 1. ve 2. adımı yaptım. 3. adımda resimdeki yerde takıldım yardımcı olabilir misin? Cihazımda çin rom yüklü.
  • ketrp K kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranda "Bu bilgisayarın cihaza erişmesini istiyor musunuz?" gibi bir onay kutucuğu çıkmış. Ona okey demeniz lazım.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, sorun halloldu devam ediyorum kuruluma
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

    fastboot oem unlock yazıp enter'e bastım ama ekrana bootlocker'i açmak istediğimizden emin olup olmadığımızı soran bir yazı çıkmadı hocam
  • ketrp K kullanıcısına yanıt
    Geliştirici seçeneklerinden(developer options) OEM Unlock'u etkinleştirmeyi unutmuşsun hocam.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Sağ ol Hocam. Unutmuşum fastboot oem unlock dedim hatayı geçtim. Onayladım. Tablet böyle gözüküyor birşey yapmam gerekiyor mu ? Henüz yeniden başlamadı

     Xiaomi Mi Pad 2 Remix OS 2.0 Rom Kurulum Rehberi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ketrp K kullanıcısına yanıt
    Hocam "fastboot reboot" yazarsan yeniden başlar.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ben de onu yazdım yeniden başlatmak için şu an back up alıyorum
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam supersu ve gapps yi yüklemek için adb reboot recovery yazdım reboot etti ama TWRP ile açılmadı. Bu adıma kadar eksik birşey yapmadım. Bu adımı nasıl geçebilirim?
  • ketrp K kullanıcısına yanıt
    Hocam TWRP'yi tekrar yükleyeceksin. Ben yanlış yazmışım. Sonra düzelttim ancak sen herhalde yeniden yüklemedin sayfayı. Gecikme için kusura bakma.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Evet hocam şimdi yenileyince düzeldi. Eline sağlık anlatım için . Yukarıdaki adımları teker teker uygulayınca güzel bir roma kavuşmuş oldum. Hocam remix OS a güncelleme geldiğinde durum nasıl olacak acaba biz ota ile güncelleme yapabilecek miyiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketrp K kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam. OTA ile güncelleme şansı yok. Yaklaşık 10 gün önce falan Remix OS 3.0 çıktı, ancak Xiaomi cihazlar güncelleme konusunda biraz şanssız çünkü Xiaomi cihazların kaynak kodlarını yayınlamıyor. Hal böyle olunca ROM geliştirme süreci biraz yavaş işliyor. Ancak Intel x86 mimarili bir chipset taşıyan bir cihaz olduğundan çok uzun bir zaman geçmeden yine Remix OS 3.0'ı da cihaza portlayacaklardır diye ümit ediyorum. Umarım beğenmişsinizdir. Selamlar.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam güncelleme çıkana kadar bekleriz sorun yok. Çok beğendim çok güzel bir rehber olmuş. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok güzel bir rehber olmuş teşekkürler
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Beğendiyseniz memnun oldum hocam. Hayırlı olsun.
  • peki neden bu rom
  • arkadaşlar xiaomi mi pad 2 yi nasıl edinebiliriz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.