Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi Note 2 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
19
Favori
24.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • excalibur09 E kullanıcısına yanıt
    Mesajı yeni gördüğüm için yeni cevap veriyorum.
    Bu sürede umarım ısınma sorununu çözmüşsündür.
    Aşağıdaki ekran görüntüleri birisi 10. dakikada alınmış ekran görüntüsü (tsens_tz_sensor7 41C olan)
    ★ Xiaomi Mi Note 2 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★
    İkinci ekran görüntüsü 20. dakikada alınmıştır. (tsens_tz_sensor7 44,2C olan)
    ★ Xiaomi Mi Note 2 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

    Yaklaşık 1 aydır telefonu kullanıyorum kişisel görüşüme göre ısınma yok denecek kadar az.
    Zorlayınca oldu hatta bir kere 45 C yi gördü ve bu durumda iken uyarı verdi ama onda da güneşin altında mobil veri açık bluetooth açık gps açık olarak gps tabanlı iki oyunu sürekli ekran değiştirerek yaklaşık 1 saattir oynuyordum.
    Olsun o kadar da dedim kendimce.

    Bu telefondan önce Lg g3 ve meizu mx4 kullandım ikisinde de yukarıdaki gibi bir oyun oynama şekli sonrasında kulağıma götürüp görüşme yapamazdım. Bu telefonda o kadar çok sıkıntı yaşamadım ısınma olarak.

    Not: videoyu mobil veri ile açtım izledim belki wireless olsa etkiler miydi bilmiyorum?
    Not2 : Bendeki telefon Global sürüm (6 / 128) miui sürümü; Miui Global 8.2 Kararlı , 8.2.6.0




  • bilgi için teşekkürler bende 5dk da 58derece oluyordu
    ayrıca normaldede ekranda misal msj yazınca klavye izi arka planda belli bir süre kalıyordudu
    yazılarda gölgelenme oluyordu sorun ya genel yada sadece bendeki cihazda vardı sattım Huawei mate 9 pro aldım.mate9 pro çok çok iyi bir cihaz memnunum
  • excalibur09 E kullanıcısına yanıt
    Belki telefonda belki de rom kaynaklı olabilir.

    Neyse mate 9 pro çok iyi bir cihaz gerçekten hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mi6 mı note 2 mi sizce? İkisi arasında kaldım. Mi 6 da su sıçramasına karşı koruma var galiba. Note 2 de, alttaki videodaki saniyede, sanki koruma var gibi gösterilmiş fakat değinilmemiş.https://youtu.be/Ay7-zbeCTdM?t=80

    Mi6 dan ziyade sanki note 2 daha sağlam gibi. Altta note 2 su ve düşme testi var. Fakat biraz extreme. https://www.youtube.com/watch?v=TKdaCAFVHLk&t=2s

    Çok müzik dinleyen biri olarak mi 6 da jak girişi olmayışı, dönüştürücü ile kullanılması biraz eksi benim için. Kulaklık sesi hangisinde daha iyidir acaba? Note 2 de sanırım 24 bit desteği var. Bir incelemede ekran ışığının gündüz yetersiz olduğu ve en kısık ekran ışığının çok fazla parlaklık verdiği, en üst ışıkta ise tersine azaldığından bahsedilmiş, doğru mudur?
    Yenilik, kamera, donanım, tasarım mi 6 diyor fakat note 2 nin de bir tarzı var açıkçası. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Ne dersiniz? Bir de global versiyonda band farklılığı var sanırım. Ben Türk telekom alt yapsını kullanan pttcell deyim. Fark eder mi? Fazla son kullanıcı yorumu bulamadım note 2 hakkında. Hep video çekenler var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 20 Haziran 2017; 2:13:13 >




  • çinden telefon getirtme durumum vardı.
    mi 6 ya niyetlendim,hiçbir şekilde official storelarda stok bulunmuyor. kişisel satıcılarıda çinli arkadaşlar kesinlikle önermiyor.
    mi 6 dan vazgeçip mi mix i araştırmaya başladım.Onuda kullanan bi arkadaşım telefonun şık ama çok kullanışsız ve dayanıksız olduğu için vazgeçirdi.
    en son mi note 2 yi gördüm ve tasarımı hoşuma gitti siparişi verdim,önümüzde ki hafta elimde. 4 gb olan modelini aldım 1300 tlye gelecek.pasaporta işletmeside 150 tl desek toplamda 1450 tl.
  • Ps3Turk P kullanıcısına yanıt
    Note 2 bana da daha yakın geliyor. Fakat sonuçta daha yeni ve iyi donanım çıkmışken, bir öncekini almak saçma hissi verdiriyor insana. Bir de son kullanıcı azlığı ve yorum olmayışı eklenince tereddütte kalıyor insan. Note 2 ekran ışığı olarak kafamı karıştırdı. 5 Plus düşündüm bir ara. Onda da kaydırma problemi varmış. Sesi de iyi değilmiş. Metal olması daha iyi tabi.
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Xiaomi telefonlarda müzik için kulaklık çıkışındaki sesin çöp olduğundan bahsediliyordu bu telefonu alırken hiç öyle bir beklentim yoktu. Aldıktan 2 hafta sonra kulaklık takıp deneyeyim dedim oldukça etkiledi beni. Öncelikle çok yüksek ses veriyor ben yarısından yukarıya çıkartamadım sesi. Ipod nano 7. nesil aletim var ondan bir tık üstün ses verdiğini söyleyebilirim. Telefon ışığı minimumda gerçekten de çok ışık veriyor. Sona aldığınız zamanda ise eyvah çok az arttı güneş altında yetmez asla diyorsunuz ama bir şekilde yetiyor. Ben henüz bir sorun yaşamadım. Zaten kullandığım telefonlar arasında direk güneşin ekrana vurduğu ve benim gölge yapmadan ekranı görebildiğim bir telefonum olmadı. Önceki telefonum LG G2 den daha iyi diyebilirim.

    Su koruması vs. varmı bilmiyorum ancak mi6 yı ve mi note 2 yi elinize alırsanız mi note 2 nin aşırı derecede elit ve malzeme açısından daha kaliteli olduğunu anlarsınız. En azından hissiyatı böyle. Telefon kılıfsızken gerçekten harika bir tasarıma sahip. Ve elde çok sağlam bir hissiyat veriyor. Ses açma kapama ve ekran kilitleme tuşları solid hiç sallanma oynama yok. Home butonu da keza öyle. Telefonun normal verdiği ses yüksekliğide oldukça başarılı. Neredeyse bir tablet gibi ses veriyor. Tok bir sesi var ancak stereo değil. Düşkününe bu bir handikap benim için sorun değildi.

    Uzun lafın kısası telefondan oldukça memnunum. 5.7 inch olup phablet kategorisinde bu fiyata rakipsiz. Mi6 ile karşılaştırıcaksanız tasarım, ses,ekran boyutu ve kamera için kıyaslayın diğer konularda pek bir fark hissetmezsiniz.

    Telefonun benim için tek handikapı ekran koruyucu bulunmaması. Ekranı tam kaplayan kırılmaz camlar var kıvrımlı tam kıvrımdaki dokunmatik kalitesini aşırı düşürüyorlar. Kırılmaz cam olmayanlarda ekranı tamamen kapatmıyor. Tek şikayetim bu oldu telefon hakkında. Onun dışında oldukça memnunum.




  • FunYouFools kullanıcısına yanıt
    Uğraştığınız için teşekkürler. Kafamda az çok bir şekil oluştu. Diğer kişilere de mutlaka yarayacaktır yazdıklarınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Başka sorularınız varsa etiketleyip sorabilirsiniz yardımcı olurum.
  • Ben de 1 ayı aşkın bir süredir kullanıyorum mi note 2 (global). Telefonumdan gayet memnunum. Soruya gelirsek benim gözümde iki ana unsur mi6 ya da mi note 2 seçimini etkiler.
    ilk olarak ekran boyutu, ben açıkcası nispeten büyük ekranlı telefonları sevdiğim için 5,7 inçlik bir ekran benim için ideal bir seçim
    ikinci olarak da daha sonra çıkmış ve daha yeni işlemci ile gelmesi, evet bende sürekli takipteyim ve en son çıkan neyse kullanmak için kısacası deli oluyorum ama diğer taraftan da işimi fazlasıyla görecek bir donanım varken en son olsun bu olsun diye de tutturmamaya karar verdim (benim için zor oldu :) )
    Diğer bileşenlere gelince açıkcası müzik dinliyorum ama profesyonelce yapmadığım için o kadar detaylı anlayamıyorum o nedenle benim için ön planda bir kriter değil.
    Benzer şekilde fotoğraf kalitesi de benim için ön planda değil. Evet güzel çeksin isterim fakat yine de çamur gibi çekmediği müddetçe sıkıntı yaratmaz benim için. (not: gündüz çekimleri çok güzelken karanlık ortam çekimlerini beğenmiyorum şahsi olarak)
    Global sürümün fark ettireceğini özellikle türk telekom kullananlarda fark olacağını söylüyorlar fakat ben turkcell kullandığım için deneyimleyemedim bu durumu.
    Diğer bir cevapta bahsedilmiş olarak ekran koruma konusunda sıkıntılı.
    Pil konusunda ise ben çok memnunum daha önce kullandığım hiç bir telefonda almadığım ekran süreleri alıyorum. gps tabanlı oyunlar oynuyorum ve bunlar gps, veri, ekran hep açık şekilde olması gerekiyor bu haliyle gayet iyi performans alıyorum.(çoğunlukla mi band 2 ile de bluetooth ile bağlı olarak)
    Benim için bir de miui da bulunan ikinci alan uygulaması çok yararlı oldu ikinci bir telefon taşıma zorunluluğu kalkıyor. bazı mi telefonlarda bu uygulamayı kullanmak kasma yapıyormuş fakat mi note 2 de çok akıcı olarak bir o alana bir bu alana geçiş yapabiliyorum düzenli olarak.




  • Açıkcası mi note 2 yi çok araştırmadım.Mi 6 niyeti ile xiaomiye niyetlendim.Fakat çinli arkadaşım önümüzdeki hafta türkiyeye gelecek.Bu sebeple mi6 nın stoğunu bekleyemeyeceğimden dolayı mi note 2 yi aldırdım.

    Ekran jelatiniyle ilgili olarakta,çinden 4 dolara kıvrımlı bi jelatin sipariş verdim.Takıp denediğimde yorumlarımı paylaşırım.

    Benim sormak istediğim bir konu IMEI. açıkcası 1300 liralık bi telefon için pasaportumu 2 yıl dolu tutmak istemiyorum.Alternatif bir yol bilen yardımcı olabilir mi?
  • JohnA kullanıcısına yanıt
    Uğraştığınız için size de teşekkür ederim. Şu an THL 5000 kullanıyorum. 3.7 ekran neo dan sonra thl ekranına alıştım. 5.7 ye de alışılır illa. Fakat bence 5.2" lerden sonra artık tablet moduna geçiliyor. Cepte taşıması ve hareket etmeyi zorlaştırıyor. Thl de bile cepten çıkartıp iş yapıyorum bazı durumlarda. Özellikle eğilirken vs. Bir de büyük ekranlarda konuşurken, kulağa götürdüğünde tableti kafaya dayamış gibi çirkin görüntü oluyor. Biraz bu yüzden, biraz da güncel donanımdan ötürü mi6 siparişi geçtim. Bir de şu haberde eSIM (eSIM kullanımıyla birlikte bu küçük fiziksel kartla uğraşma derdi kalmayacak. Gömülü SIM'ler, plastik kartın tanımlama teknolojisini cihazın işlemcisine veya modeme entegre ediyor. Qualcomm bunu Snapdragon 835 yonga setinde sunarken, Intel tarafında bu teknoloji mevcut XMMTM 7260 modemde ve yaklaşmakta olan XMM 7360 modelinde desteklenecek. Ancak bu yeni bir cihaz satın almanız gerektiği anlamına gelmiyor. Cihazınızın SIM kart tepsisine yerleştireceğiniz bir adaptörle geçiş mümkün olacak.) 835 işlemcilerden bahsedilmiş.https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/eSiM-donemiyle-SiM-kartlar-tarih-oluyor.htm Gerçi geçilmesi hemen olmaz. Fakat işlemcinin desteklemesi de fena olmaz diye düşündüm. Kulaklık girişi olmayışını göz ardı edeceğim artık. Dönüştürücü ile kullanacağız mecburen. Fakat telefon bulunamazsa, vb. sorun çıkarsa mi note 2 isteyeceğim. Note 2 de, Global versiyonu mu almam lazım pttcell için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 22 Haziran 2017; 12:31:22 >




  • Ps3Turk P kullanıcısına yanıt
    Ben de stoksuzluk durumunda note 2 düşünüyorum. Imei tamiri yapacağım büyük ihtimal thl de olduğu gibi. O kadar para ve uğraşı veremem açıkçası.
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    IMEI tamiri mümkün mü ?
  • Ps3Turk P kullanıcısına yanıt
    Ben 3 sene önce thl de kendim değiştirdim. Mtk işlemcilerde daha kolaydı snapdragona göre. Şimdi o da kolaylaşmış galiba. Ben tamir işlerinden anlarım az çok. Telefonumun ana kartını değiştirdim geçen aylarda. 3 seneye yakın kullandım. Artık değiştirme zamanı geldi. Yeni telefonda da imei tamirini yapabilirim sanırım. Daha yapılışını okumadım fakat. Eğer zor ve riskliyse yapan kişiler var. Ona 50 tl kadar veriyorsunuz. İster uzaktan yardımla, ister İstanbul vs. bulup gidebilirsiniz. Özel mesajdan reklamını gördüğüm kişi face sini verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps3Turk P kullanıcısına yanıt
    evet mümkün piyasada para ile yapanlar mevcut ama biraz merakınız ve bilginiz varsa kendiniz uğraşıp yapın bence
  • JohnA kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi elinizden geliyorsa bu işler ve kendinize güveniyorsanız yapabilirsiniz. Fakat dediğim gibi, snapdragon işlemcilerde mtk gibi kolaylaştı mı tamir işlemi daha okumadım açıkçası. Eskiden zor ve riskliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendimde yazılım mühendisiyim kurcalamayıda severim ama mesela eski htc one x cihazım bi aparat yardımı olmadan değiştirilemiyordu.Xiaomide red mi note için guide var internette.aynımı acaba
  • Tam bilmiyorum da, dediğim gibi en son 3 sene önce filan mtk işlemcilerle ilgilendim. Fakat snapdragon ve bu marka için aparata ihtiyaç yoktu. Zaten bu işin içindeyseniz halledersiniz büyük ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps3Turk P kullanıcısına yanıt
    Genel olarak snapdragonlarda hemen hemen aynı işlemler. Özelden bir site paylaşayım sizinle oradaki yönergelerle yapabilirsiniz. mi note 2 için de gerekli dosyalar mevcut.
    Xiaomi için aparata gerek olmuyor bilgisayar üzerinden yapabiliyorsunuz işlemleri.
    (not: bootloader açık olmalı tüm işlemler için)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.