< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
• Xiaomi Mi Box S • Ana Konu • (673. sayfa)

-
-
Hocam Merhabalar
Bende aynı sorunu yaşamıştım. Millenicom ile Mert temizer mi box internet yok sorunu diye aratıp youtube a orada bağlantı türü vs ayarlardan yapınca düzeldi.
Modem ayarlarını elle girmeniz gerekiyor mi box a
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Browserdan film izerleken fps düşük. Yeni Tod tv yükledim aynı şekilde maçlarda fps düşük, görüntü akıcı değil. Sanırım built-in programlar haricinde cihazın 2gb rami epey yetersiz kalıyor. Kaldı ki Netflixte film izlerken bile arada yarım saniyelik mini stutterlar oluyor bende. Makul fiyatlarda daha hızlı bir alternatifi var mı acaba bu aletin?
-
Hocam Merhabalar
Xiaomi mi tv stick 4k daha uyguna bulunabilir ve evet biraz daha hızlı.
Hız konusunda hiçbir sıkıntı yaşamak istemiyorum derseniz 1500 tl bandında chromecast 4k satılıyor.
İşlemcisi açık ara çoğu cihazı geçiyor hız olarak.
Yalnız Türkiye adaptörü yerine amerikan adaptör geliyor fakat satıcılar çevirici koyuyor
Bunun dışında kullanılabilir alan biraz daha düşük ve ithalatçı garantili
Hocam Merhabalar
Ek olarak browser den film izleme işini hangi tv box u alırsanız alın kasma yaşarsınız.
Bu şekilde izlemek için genellikle mini pc tarzında x86 tabanlı bilgisayarları öneririm ancak Türkiye de yaygın değil ve yurt dışı fiyatı da oldukça yüksek
Uzun süredir kullanıyorum film izlerken hiç kasma yaşamadım . Jiopages browser de filmde izliyorum kasma olmuyor
Tavsiyeniz için teşekkürler. Google chromecaste bakıyordum ben de bir süredir. Stick daha hızlı demişsiniz onu anlayamadım. Browserdaki donmalar neticede cihazın işlemci ve raminin yetersizliğinden kaynaklı değil midir? Özellikler -ve tabii ki fiyat- yükseldikçe bu sorunların da ortadan kalkması gerekir diye düşünüyorum. Yoksa bu tarz cihazlarda donanım hep yetersiz mi kalıyor?
-
Bu browserı duymamıştım, deneyeceğim. Fakat uygulamada bile kasan cihazdan -örneğin tod tv,stremio- çok bir beklentim yok. Belki de bana denk gelen seride problem vardır.
-
Merhabalar, tamam deneyeceğim teşekkür ederim.
-
Hocam Merhabalar
Evet öyle de denilebilir. Chromecast dahi alsanız tv den direkt olarak bilgisayar da olduğu gibi film sitelerine girip donmadan veya Fps slutter olmadan film izleyemezsiniz.
Bunun için size x86 tabanlı mini bilgisayar tarzında bir şey gerekiyor.
Onun dışında chromecast de herhangi bir donma vs olmaz arayüz de. Xiaomi mi tv stick 4k da çoğunlukla işinizi görecektir ancak tarayıcı üzerinden film dizi izlemek için şuan tv box kar uygun değil.
Hız sıralaması yapacak olursak lisanslı tv boxlar
Nvdia shield (Türkiye de yok ve pahalı)
Amazon fire tv stick 4k max (çok stabil fakat Türkiye de olmadığı için servisleri İngilizce biraz uğraşmak gerekiyor ancak üzmez)
Google chromecast 4k (Türkçe dil desteği var herhangi bir uyum sıkıntısı duymadım
Xiaomi mi tv stick 4k
Sıralamam bu şekilde olur. Tabi Apple cihazları katmıyorum onlar apayrı :)
Android için şuan bu şekilde
Kişisel tavsiyem Google chromecast 4k olacaktır
Tekrardan teşekkürler. Xiaomi stick'in 4ksı yeni modelmiş, haberim yoktu. Eski cihaz sandığım için anlayamadım bir an. Youtube incelemelerinde Box'tan biraz daha akıcı görünüyor gerçekten de. Diğer botech, mecool gibi modeller hakkında bilginiz var mı?
-
Hocam Merhabalar
Botech güzeldir ancak mecool hakkında pek bilgim yok. Bugün trendyol dan aldığım xiaomi tv stick 4k cihazı geldi.
Mi box I da köye götürdüm.
İlk kurulumu ve güncellemeleri yapıp devre dışı bırakılması gerekenleri devre dışı bırakıp birkaç ekstre yazılım kurdum.
Stremio üzerinden 3 4 saat Oz u seyrettim. Cihaz hani yağ gibi akıyor denecek kadar akıcı değil ama kesinlikle iş görür ve mi box a göre fark ediyor.
Trendyol üzerinden 989 tl artı kargo şeklinde 1008 tl ye geldi fiyat performans olarak kesinlikle güzel bir ürün.
Tarayıcı performansı konusunda sanal mouse ile kullandım fena değil ama dediğim gibi tarayıcı üzerinden film izlemek hala akıcı değil.
Fiyat performans arıyorsanız mi tv stick 4k
Hız olarak biraz daha akıcı olsun derseniz Google chromecast
Mecool falan kağıt üzerinde güçlü ama güncelleme desteği önemli bu işler de biraz da.
Xiaomi mi tv stick konusuna bakarsanız daha bugün güncelleme geldi :)
Yani kesinlikle mükemmel bir cihaz değil ancak benim gibi meraklı iseniz birkaç saat kurcalayıp biraz da sinir olup gayet güzel performans alacak şekilde kullanabilirsiniz.
Örneğin hemen hemen tüm Android tv box lar da olan internet yok sorunu. Kendim araştırıp birkaç video izleyip bunu çözdüm.
Yani evet Android box lar biraz kurcalama istiyor :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Selamlar,
İnatbox ve deep tv pro'da bu problemlerle karşılaştım. Tahminimce de apklarla alakalı bir problem hocam, sık sık güncellemekten başka bir çözüm yok sanırım.
-
Merhaba,
Mi Box S cihazım var, daha önce harici HDD'den (2,5" 4TB) film izlediğimde herhangi bir donma falan olmuyordu. Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum HDD'yi, son 1 haftadır izlediğim filmlerde sürekli donma oluyor ve cihaz donuyor, fişten çekip yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Hard reset attım bir kaç gün problem olmadan izledim ama malesef yine donmaya başladı cihaz. Denediğim medya oynatıcı uygulamalar, VLC, MX player, Nova Player ve Kodi. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Teşekkürler.
-
Kullandığınız dönüştürücünün marka ve modeli nedir? Nereden aldınız?
-
Prime Video anasayfada yer almış sonunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, bu ürünü almıştım 2 yıldır kullanıyorum.
https://www.n11.com/urun/triline-hdmi-vga-sesli-cevirici-kablolu-adaptor-20005492?magaza=favorimagaza
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Mesajı yeni gördüm kusura bakmayın. Mibox dan daha iyi olduğu kesin. Kronik bir sorun görmedim. Hız dağa iyi ama mibox da yılların cihazı sonuçta. En büyük avantajı yazılım desteği olacaktır. Sonuçta Google cihazı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X