Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9T ★ Ana Konu ★ MIUI 12.1 - ANDROID 11 ★ -İLK MESAJI OKUYUN LÜTFEN!!- (982. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
26.838
Cevap
291
Favori
1.812.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mi 9t iyi cihaz ama fiyatı artmış. bu cihaz garantisiz root rom işleriyle uğraşanlar için daha ideal. ios cihazlar ezelden pahalı.zaten pahalı olmasa çoğu kişi bu tür markaları tercih etmez. bulabilirseniz ikinci el garantili iphone 7 veya plus modelini alabilirsiniz. sıfır 7 ve 7 plus için biraz geç oldu cihazlar 4 yıllık . illa android cihaz alacağım diyorsanız mi 9t değerlendirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzmrt -- 13 Mayıs 2020; 16:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum yazdıklarınızın bazılarına ama iphone 7 sağlam bir cihaz ve arkası cam değil yekpare metal kasa. bir de iphone 11 ekran haricinde bu cihazla karşılaştırılamaz bence siklet farkı var çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzmrt

katılıyorum yazdıklarınızın bazılarına ama iphone 7 sağlam bir cihaz ve arkası cam değil yekpare metal kasa. bir de iphone 11 ekran haricinde bu cihazla karşılaştırılamaz bence siklet farkı var çünkü.
    Merhaba, Şimdi sordum Ip8 Plus'mış cihaz.
    Iphone 11 ile büsbütün eş değer tutmuyorum tabi ki mi9t'yi.
    Hız olarak çok fark var, su geçirmezlik vs.. birkaç güzel şey daha..
    Ama fotoğraf ( deneyimledim) dışa verdiği ses, ekran kalitesi, batarya ömrü işletim sisteminden bağımsız olarak ortalama kullanıcı için belirleyici olabiliyor.

• evet batarya ekran olarak mi 9t daha iyi bir cihaz şüphesiz. şimdi baktım hemen hemen tüm cihazlarda fiyat artışı olmuş kendi fiyat bandında rakipsiz gibi bişey ama dediğim gibi fiyatı pahalı biraz düşmesi beklenebilir.

• quote:

evet batarya ekran olarak mi 9t daha iyi bir cihaz şüphesiz. şimdi baktım hemen hemen tüm cihazlarda fiyat artışı olmuş kendi fiyat bandında rakipsiz gibi bişey ama dediğim gibi fiyatı pahalı biraz düşmesi beklenebilir.
    Aslında Mi9t epey bir zaman sabit bir fiyatta kaldı.
    Mi9lite ,Mi9se, RN8 pro bile zamlanırken 2500 bandında ( Garantililer ) takılı kalmıştı.
    Bekliyordum ama %25 gibi zamlandı.
    Eşdeğer fiyatlardaki cihazlar da belki Realme XT ile karşılaştırılabilir ama onda da işlemci biraz zayıf kalıyor.
    Onun haricinde yine de rakipsiz gibi, son fiyat güncellemelerini pek inceleyemedim ama kapsamlı.

• Açıkçası mi 9t batarya olarak çok iyi yerlerde ios cihazlara göre. Telefonlardan çok çabuk sıkılan biri olarak çok para vermek istemedim.Çünkü telefon satan bir insan değilim.Aldığımla beraber kalır benle yani. Ama bundan sonraki telefon alışımda güzel bir apple cihaz olursa batarya olsun ekran/gövde olsun muhtemelen o cihazı alırım. Android kullanıyorum ama yaptığım işlemler hemen hemen iosta yapılabilen işlemler. Mesela ekranı bölme olayı gibi şeyler iosa gelirse hiç düşünmeden apple telefon alırım.

Iphone 7 mi yoksa mi9t mi diyen arkadaşların işine yarar belki bu yazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lalo Salamanca

Açıkçası mi 9t batarya olarak çok iyi yerlerde ios cihazlara göre. Telefonlardan çok çabuk sıkılan biri olarak çok para vermek istemedim.Çünkü telefon satan bir insan değilim.Aldığımla beraber kalır benle yani. Ama bundan sonraki telefon alışımda güzel bir apple cihaz olursa batarya olsun ekran/gövde olsun muhtemelen o cihazı alırım. Android kullanıyorum ama yaptığım işlemler hemen hemen iosta yapılabilen işlemler. Mesela ekranı bölme olayı gibi şeyler iosa gelirse hiç düşünmeden apple telefon alırım.

Iphone 7 mi yoksa mi9t mi diyen arkadaşların işine yarar belki bu yazı.
    Hocam işi Ios Android olarak döndürmüş algılamayın lütfen.
    Ama İos kapalı sistem kaldığı sürece hayatı kolaylaştıran birçok şeyden insanı mahrum bırakıyor.

Mesela bir görüşme kaydı yok,
    BT ile dosya transferi yok,
    Hatta bir harddrive olarak kullanamıyoruz.
    Acil bir durumda Usb Flash bellek ile dosya aktaramıyoruz.
    Şöyle ekranın bir kısmını boydan boya takvim uygulaması ile ajanda yapayım , herşey elimin altında olsun yapılmıyor ( Değişiklik var ise düzeltin lütfen)
    Biraz daha ileriye gideyim, bu sistem beni kesmedi farklı bir rom kullanayım, ağırlıklardan kurtulayım da olmayacak ..
    Aklıma gelen , şahsımın olmazsa olmazları bunlar.
    Yoksa donanımsal olarak birşey demiyorum

• ekranı bölme özelliği ipadlarde var büyük ihtimalle iphonelara da gelir diye düşünüyorum ama ne zaman gelir orası belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzmrt -- 13 Mayıs 2020; 19:24:23 >
  • Twrp ye giriyorsa wipe kısmından data yapın. Uygulama verileriniz ayarlarınız vs silinir. Restart system diyip bekleyin.
    Açılmazsa yukarıda dediğim 2 işlemden birini yapın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte hocam benim çok kullandığım şeyler olmadığı için böyle diyorum. Yoksa tabiki bu gibi işleri olanlar için nimet android. Benim için sayayım size:

1-Batarya:En az mi9t kadar iyi olmalı.
    2-Ekran:Çentiktir bilmem nedir olmamalı hatta mi9t gibi pop-up kamera mükkemel olur ama şart değil çentik olmasın yeter.
    3-Ekran bölme:Hep kullandığım özellik. Bu olmazsa sanırım baya rahatsız olurum geri kalanlar çokta mühim değil. Bu telefonla işim bitince(ortalama bi telefonu 3yıl kullanıyorum) bu gibi özellikte iphone cihaz olursa muhtemelen bende artık ios saflarına katılırım. Çünkü cihazın sadeliğini aşırı seviyorum. Telefonda çok işim yok çünkü. Stabil olması yeter. Ha ama almışkende baya kullanmak isterim o ayrı. Sıkmaması gerek beni.
  • quote:

ekranı bölme özelliği ipadlarde var büyük ihtimalle iphonelara da gelir diye düşünüyorum ama ne zaman gelir orası belli olmaz.
    İnanın hocam tek başına benim iphone alma sebeplerimden biri olabilir diye düşünüyorum.
  • merhaba pazartesi günü mi 9t kullanamya başladım. hepsiburada üzerinden xiaomi türkiye garantili aldım. çarşamba gece yarısında başalyan bir sim kart okumama muhabbeti oldu çıkartıp taktığımda bazen okumuyor bazen 10 15dk okuyup sonrasında okumuyor. sim kartı iphone 6s telefonua takınca sorunsuz şekilde kullanıyorum. sorun yazılımsal gibi geldi bana internette bunu yaşayan insanlar olduğunu da gördüm çaresini bilen var mı?

* Sim kartını telefon kapalı olarak taktım.
    * Ayarlardan, Sim kart ayarları kısmından Sim kart numarası 'nı, +905555555555 şeklinde kendi numaramı girdim.
    * MI Hesabı üzerinden telefon numaramı kaydettim.
    * Bazı konular gördüm, bende Sim kart etkinleştirilmiyor gibi bir hata da vermiyor.
    * Mobil ağları el ile tarama yaptım; Vodafone 4G falan buluyor.
    * LTE ve 3G şeklinde tercih ayarlarını değiştirerek de deneme yaptım.
    * *#06# 'yi tuşlayınca IMEI1 ve IMEI2 numaralarını görebiliyorum.
    * IMEI sorgusu yaptım, cihaz IMEI'ında bir sıkıntı yok orijinal.
    * Mobil veri 'yi de açamıyorum, direkt olarak devre dışı (greyed out) olmuş durumda.
    * Defalarca yeniden başlatma işlemi yaptım fakat yine olmadı.

• Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Sim kartını yenile bence

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    hocam dediğim gibi başka telefona takınca sim kart sorunsuz çalışıyor zaten.
  • Arkadaşlar bu sabah telefonu şarja taktım %3 falan kalmıştı.. 20 dk sonra telefonu elime aldığımda şarja takılı olduğu halde şarj ışığı yanmıyordu ve ekranda görüntü yoktu

Güç tuşuna basılı tutup açtım. Boot menüsü geldi reboot dedim öyle açıldı telefon

Niye böyle bir durum oldu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Twrp ye giriyorsa wipe kısmından data yapın. Uygulama verileriniz ayarlarınız vs silinir. Restart system diyip bekleyin.
    Açılmazsa yukarıda dediğim 2 işlemden birini yapın.
    Mi Flash tool ile miui 11 kararlı sürüm kurdum telefona açıldı fakat şimdi gece telefon hiç açılmayınca hard reset yapmıştım, imei uçtu. Sim kart çalışmıyor
    Flash toolda Not catch checkpoint (\$fastboot -s .* lock),flash is not done hatası verdi fakat kurulum tamamlanıp telefon açıldı.

Bu arada ben yine global kararlı sürüm yükledim fakat yine böyle bir durumla karşılaşırsam IMEI silinecek mi veya güncelleme geldiği zaman telefona? (Hard reset yapmadıkça)

• Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Hocam sim karti degistirmeyi dusundunuz mu? Fiziki olarak bir problem olabilir. Ya da baska bir sim kart takip deneyin sorun ortadan kalkarsa operatorunuze basvurup yeni bir sim kart cikarin

• Bu tür durumlarda aceleci kararlar vermemek gerekli.

Flash yaparken flash&lock seçmiş olabilirsiniz belki. Şu an BL kilidi açık mı? Kapalıysa açacağınız zaman da imei uçabilir. Bl açıyorsanız asla kapamayın(garantisiz cihazlar için)

Önceden kurulu yazılımda bir sorun vardır, imei atma esnasında bir sorun olmuştur. Normalde durup dururken böyle bir şey olmaz.

İlk sayfa ilk mesaj sonunda imei atılı cihazlar için soru-cevap var.

Şu anda mi flash ile global sürüm yüklediğiniz için TWRP gitti normal recovery var. Güncelleme geldiğinde doğrudan yapabilirsiniz sıkıntı olmaz, sadece fabrika ayarlarına döndürmeyin.(hard reset)
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Miui 11 yada Android 10 yükledikten sonra hard reset yapmadıysanız bundan dolayı olabilir.

Bir de arada gördüğüm bir olay var. Xiaomi cihazlarda şarjı %0-%5'lere kadar düşürünce telefon sapıtabiliyor bu tür sorun yaşayanları görmüştüm. Babam da note4 var o da %10 altına inince şarj olmuyor sistem sapıtıyor ama %10 üstünde hiç sıkıntı yok.

Akıllı cihazların pil sağlığı için de tavsiye edildiği gibi %20'lere geldiğinde şarja takma alışkanlığı edinebilirsiniz.
  • Arkadaşlar bir şey soracağım, ekran süresi diğer cihazlara göre çok fazla değil mi? Yani oradaki yazıya bakarak konuşursak sanırım aod yi ve ekranın bildirim geldiğinde yanık kalma süresini falan da dahil ediyor gibi geldi bana ama emin olamadım. Birebir aynı kullanımlarla başka telefonlarla karşılaştıran oldu mu hiç? Bana çok geliyor bu süreler. Şuanda 19.5 saate 7.30 saat ve şarj hala %37.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.