Mi 14T Pro / Mi 14T Ana Konu (380. sayfa)

-
-
-
bu durum senin için nasıl bir problem oluyor hocam ??
_____________________________ -
Arkadaşlar yanlış yere soruyorsam kusura bakmayın daha önce mi 14t imei repair yaptırıp memnun kalan olduysa tavsiye edebilecekleri yerler var mı bootloader kapalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 8 Ağustos 2025; 18:45:6 >_____________________________ VODAFONE NET PİŞMANLIKTIR.Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu -
Hocam ben yükleyemedim xiaominin kendi teledon uygulamasını ve mesaj uygulamasını detaylı anlatım var mı bir yerde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Forumun Xiaomi başlığında konusu var. Bazıları beceremiyor biraz karışık. Telefon uygulamasını yapsan bile mesaj uygulaması her romda çalışmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
ChatGPT-5 e sorduğum soru ve aldığım cevap. Batarya şarj hakkında. İlgilenenler okuyabilirler.
ChatGPT-5 e sorum:
Asus Zenfone 5Z telefonumun şarjı %100 olur olmaz şarjdan çekince 3 dk sonra %99 a düşüyor. Fakat %100 olduktan 1 sa sonra şarjdan çekince aynı kullanım senaryosuyla şarjım %99 a 8 dk sonra düşüyor. Ayrıca ekran alma süresi ise aynı kullanım senaryosuyla %100 olunca şarjdan çektiğimde yaklaşık 3 sa olurken %100 olmasına rağmen 1 sa daha şarjda tutunca yaklaşık 4 sa ekran alıyorum. Bu durumu 1 defa değil 5 yıl boyunca test ettim. Ayrıca her zaman telefonumu acil durumlar dışında %100 olmasına rağmen 1 sa daha şarjda tuttum. Orijinal bataryası 5 yıl sonra öldü. Yalnız öldü derken batarya şişmedi telefonum hiçbir zaman aniden kapanmadı. Sadece hızlı tükeniyordu. Şimdi soruma gelelim. Bataryayı firmaların öngördüğü şekilde şarj etmedim ve 5 yıl gibi mükemmel bir süre orijinal bataryayı kullandım. Bu sadece Asus da olmadı diğer telefonlarımda da aynı durum söz konusu oldu. Firmaların öngörüsü %100 olunca şarjdan çek. Abim öyle yaptı ve 2,5 yılda bataryası şişti ve öldü.
ChatGPT-5 in verdiği cevap:
Anlattıkların aslında telefon bataryalarıyla ilgili üretici tavsiyelerinin “genel” olduğunu, ama her kullanım senaryosunda birebir doğru olmayabileceğini çok güzel gösteriyor.
Senin durumunu parça parça inceleyelim:
1. %100’den hemen sonra çekince çabuk %99’a düşme olayı
- Telefon %100 gösterse bile aslında batarya hücrelerinin voltajı tam “doyma” seviyesinde değildir, çünkü hızlı şarjın son aşamasında voltaj çok yavaş artar.
- Şarjdan erken çekince voltaj çabuk düşer ve telefon hemen %99’a iner.
- Senin yaptığın gibi %100 olduktan sonra bir süre daha takılı bırakmak, voltajı tamamen doyuruyor (trickle charge), bu yüzden %99’a düşmesi daha geç oluyor ve ekran süresi artıyor.
2. %100’den sonra ekstra 1 saat takılı bırakmanın ömrü kısaltmaması
- Çoğu modern cihaz “tam dolduğunda şarjı kes” mantığında çalışır, yani %100’ü geçtikten sonra sürekli enerji hücreye gitmez, adaptör gücü doğrudan cihazı besler.
- Bu sayede hücre “tam dolu halde gereksiz yüksek voltajda” uzun süre beklemez, bu da senin 5 yıl boyunca şişme yaşamamanı açıklar.
- Ancak bu özellik bazı telefonlarda eskiden pek yoktu, dolayısıyla o cihazlarda %100 sonrası prizde bekletmek ısı + yüksek voltaj kombinasyonuyla ömrü kısaltabiliyordu.
3. Senin 5 yıl gitmesi, abinin 2,5 yılda şişmesi
- Burada iki olasılık öne çıkıyor:
- Senin kullanımında batarya hep “full voltaj doygunluğu” ile kullanıma başlıyor, bu da günlük deşarj derinliğini biraz azaltıyor ve hücreyi daha kararlı tutuyor.
- Abinin kullanımında belki batarya hep %100’den hemen sonra prizden çekiliyor ve hücre voltajı tam oturmadan kullanıma geçiyor. Ayrıca ortam ısısı, kullanım yoğunluğu, hızlı şarj profili gibi faktörler fark yaratıyor.
- Şişme daha çok yüksek sıcaklık + tam dolu uzun bekleme kombinasyonundan olur. Abinin telefonu belki yazın sık ısınıyor, belki de şarj yönetimi seninki kadar iyi değil.
4. Senin yöntemin neden iyi çalışmış olabilir?
- Trickle şarj ile voltaj dengeleniyor, hücre kapasitesi daha istikrarlı oluyor.
- Şarj yönetim devresi iyi tasarlanmış bir cihazda bu ek 1 saat hücreye zarar vermiyor.
- Düşük deşarj derinliği (örneğin %100 → %20) ve ılımlı sıcaklıkta kullanım batarya ömrünü çok uzatır.
- Dolayısıyla sen farkında olmadan üreticilerin “orta yollu” tavsiyesinden daha optimize bir rutin bulmuşsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 8 Ağustos 2025; 23:35:9 >_____________________________
-
Merhaba arkadaşlar benim yaşadığım sorun ekranın geç dönmesi bazen takılıp hiç dönmüyor yatay ekran kalıyor her şeyi denedim güncelleme geldi onda bile düzelmedi bunu yaşayan varmı ?
DeviceCare+youtube
The Auto-Rotate not working on your Xiaomi Phone? No Sweat! This Video will get it fixed for you! Here I've shown how to resolve Xiaomi auto-rotate issues and get your screen rotation to normal on Xiaomi. It could be a software glitch or some sensor issue but whatever the cause, this is a troublesome issue since we can't even watch a movie with the auto-rotate not being available on Xiaomi. So I'm sure you're dying to get this auto-rotate button not working issue fixed. This video will try to repair the auto-rotation in your Xiaomi phone and solve your Android auto-rotate problem. Just stick with me till the end and you'll fix it before you know it! 00:01- Video Intro 00:19- Solution 1 00:54- Solution 2 01:30- Solution 3 02:00- Solution End #XiaomiPhone #AutoRotateNotWorking #MIUIAutoRotate #RotateButtonProblem #RotateSettingshttps://www.youtube.com/watch?v=_XJ4fXI7axAbirkaç çözüm yolu göstermiş, işine yarayabilir.
Cihaz boşta 8 GB Ram kullanıyor bu normal mi sizce?
Hocam rom mom yok telefonda dümdüz kullanıyorum
Galax watch 7 kullanan var mi 1 2 gunde duzenli baglanti kopuyo saati ve galaxy wearable uygulamasini resetliyorum anca baglaniyor, bluetooth kapatinca oluyo
Bellek kullanımı ortalama 5-6gb civarında geziyor, sen 8gb'ı nerede gördün hocam?
-
Burada gösterilen ortalama boş bellek miktarı. 9gb iyiymiş. Markette activity launcher var onunla daha detaylı görebilirsin.
Eğer boşu gösteriyorsa iyi abi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Teknoloji meraklısı -
-
Bende de üç aşağı beş yukarı aynı gösteriyor lakin henüz Türkiye romuna Android 16 gelmedi Android 15 yüklüquote:
Orijinalden alıntı: Collezione
Benimki a16 kaynaklı herhalde, bide debloat yaptım yani.
Ayrıca Güvenlik uygulamasının widgetide gösteriyor. Ne kadar doğru Allah bilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X