![]() bu kablo ile kullanıyorum 3 yıl önce almıştım hala kullanıyorum. Yalnız ben bim den aldığım type c kablo ile de bağlanıyorum sorun olmuyor. Sizin arabanızdaki multimedya sistemi ile bir sorununuz olabilir. Belki güncel firmware atılması gerekiyordur hiç baktınız mı ? |
Xiaomi Mi 13 T / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] (37. sayfa)

-
-
Ben de migrostan aldığım kablo ile bağlanıyorum sorun yok. Bence arkadaşın tlfnunda başka bir sorun var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
belki telefonunda sorun da olmayabilir, arabanın sisteminde bir sorun da olabilir, daha önce jetta aracım vardı onda misal android auto açılıp kapanıyordu sürekli yazılımı eskiymiş güncelleme yaptırdım düzelmişti, gerçi o zaman xiaomi 13t yoktu samsung vardı ama belki bu arkadaşın sorunu da böyle birşey olabilir.
-
Aynen öyle. Esasında telefonumda derken araç telefon sisteminde demek istedim. Telefonda problem olma ihtimali çok ama çok düşük. Android Auto bağlantısının kablo kalitesiyle pek bilgisi yok değişik kablolarla farklı araçlarda denedim sonuç değişmiyor. Araçlardaki android auto sistemlerinde zaten en fazla 1,5 amper bilemediniz 2 amper şarjı desteği oluyor. Bunu da en kalitesiz kablo bile kaldırıyor zaten.
Evet dostlar ilginiz için müteşekkirim.aracın bayisine gittim o da kendine toz kondurmuyor ama seçenekler daraldı...dediğiniz çok doğru.bu daha çok araca bakıyor.dokunmatik ekran güncellenmeli.(servis en sonunda kabul etti gibi...2500 ₺ ye ekrana güncelleme atıcak ama olur olmaz bilmem diyor.) Yani ver para ver para.,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalnız kablo işini de çok hafife almamak gerek.hızlı veri sağlayan bir kablo olmalı.20 ye yakın kablo denedim bu da bi gerçek dostlar.
-
Telefon üzerinden sadece başvuru yaptım. Onun haricinde bir işlem yapmadım. Telefon üzerinden yapılan başvuru sonrası 1 hafta kadar beklenmesi gerektiği söylendiği için telefonu pcye bağlayıp fastboot işlemi gerçekleştirmedim.
-
Hepsini denedim hocam Android 14 için eski uygulamaların SDK sürümü kontrolünü atlamak için gerekli adb komutlarını da yazdım ama yemedi. Bekleyecez şimdilik 🤦🏻♂️quote:
Orijinalden alıntı: ozankardes
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hayır hocam, bilgisayardan Mi Unlock programıyla da işlem yapmadığınız sürece boşuna bekliyorsunuz. Buradaki videoya bakabilirsiniz:
Xiaomi Telefonlarda Bootloader Kilidi Nasıl Açılır? - YouTube
Önerdiğim Mi Unlock uygulamasını da önceki mesajlarda yazdım zaten. İlk denemede açılma ihtimali var süre vermeden. Bu yüzden yedek almanız gereken şeyleri yedekleyin.
-
hocam teşekkürler, denedim 106 saat bekleme sürem varmış..
-
Şanslısın hocam beni 268 saat bekletti.😬
Minimum 168 saat veriyor zaten. Çok sıkıntılı bir durum yok. En azından saat hesabıyla ne zaman açabileceğinizi saat olarak da biliyorsunuz şimdi. Bende süre vermeden açtı.
-
Meraktan soruyorum, bootloader kilidini açma sebebiniz nedir? Ne gibi avantajları var? Ne amaçla açıyorsunuz? Biraz bakındım ama çözemedim
Yurt dışı cihazlarda IMEI tamiri yapılması için açılması gerekiyor. Ayrıca açtıktan sonra root yapabilir, cihazın romunu/yazılımını değiştirebilirsiniz. Örneğin Global rom yerine Rus romunu yükleyip Google arama ve mesajlar yerine Xiaomi'nin arama ve mesajlar uygulamasına sahip olabilirsiniz (Xiaomi'nin uygulamasında aramada ses kaydetme mevcut). HyperOS'ta BL kilidini açmak zorlaştırıldıi hatta şu an Global HyperOS'ta BL kilidi açılma yöntemi gelmedi de. O yüzden sık sık öneriyoruz yurt dışı kullanan arkadaşlara BL kilidini açmasını.
-
Gayet açıklayıcı olmuş, teşekkür ediyorum.
Siz bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim. Yurtdışı alınmış cihaza güncellemelerde, sıfırlama da veya herhangi rom vb. değişikliğinde kayıt gidiyormu Yani bunun için Direnç dediklerimi olması lazım yoksa sadece yazılım ile çözülüyor mu. Ben güncellemeleri sağlıklı bir şekilde almak istiyorum ve sıfırlama da kayıt gitmesin istiyorum bu yapılabiliyor mu? Bu şartlarda hangi versiyonu almak gerekli dirençli mi yazılım olan cihazı ayırt etmek mümkünmüdür. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 16 Ocak 2024; 17:31:47 >
Direnç veya sadece yazılımsal kayıt olma olayı cihazdan cihaza değişir hocam. 13T serisi cihazlar için konuşacak olursak şu anlık sadece direnç kayıt yapılıyor. Direnç işlemi, cihazın içinin açılıp anakart üstünden bir direncin çıkartılması veya değiştirilmesi ile oluyor. Direnç işlemi sonrası telefon yazılımla kayıt yapılabilir hale geliyor ve IMEI tamiri yapılıyor. Sadece yazılımsal kayıt ise direnç gerektirmeden bazı uygulamalarla yapılan kayıttır.
Direnç yöntemiyle yapılan kayıtlarda güncellemede ve sıfırlamada IMEI gitmiyor genelde, bazı cihazlarda sıfırlama TWRP üzerinden yapılması gerekiyor sadece (13T serisi için nasıl bilemiyorum henüz işlem yaptırmadığım için). Bizim cihazlar için TWRP yok gibi (çok sorunlu var olanlar). Sıfırlama gerekirse Mi Flash üzerinden BL kilidi kapatılmadan tekrar stok rom kurulursa hem sıfırlama olur hem temiz kurulum olur. Çözüm yöntemleri mevcut yani.
Direnç olmadan sadece yazılımsal kayıt ile olanlar da durum şöyle: eski cihazlardaki yazılımsal kayıt şimdiki direnç kayıt gibi sağlam ama yeni cihazlardaki yazılımsal kayıt sonrasında sıfırlama ve güncellemede IMEI gidiyor.
-
Sağol cevap verdiğin için
Xiaomi 13 T Pro için Direnç kayıtda sorun olmuyor o zaman
Güncelleme ve sıfırlama da gitmiyorsa pro versiyonuna bakmak istiyorum. BL kilidi açık kalacak o zaman, Sıfırlama için gerekirse, ileride Mi flash ile yapabiliyoruz yani. Belli bir süre sonra Twrp çıkarsa pro versiyon sıfırlamayı bunun üzerinde yapabileceğiz demekki. Yani sorun yaşamayacak şekilde alalım istiyorum. 13T Pro da bir problem yaşamayız bu anlattıklarına istinaden. Tekrar teşekkürler.
Hangi versiyon almamız lazım ram vb. CE olanmi yoksa çin versiyonu mu almak lazım
Hocam bootloader kilidini açtıktan sonra direkt olarak rom flaşlayabilir miyiz yoksa öncesinde yapmamız gereken başka bir işlem var mı
Direnç kaydı olduğu için çok yüksek ihtimalle dediğim gibi sorunsuz kullanırsınız.
13T Pro, sadece globale çıkmış bir cihaz hocam. Ha, aynı altyapıda ama kamerası farklı olan K60 Ultra tanıtıldı Çin'de ama 13T Pro varken K60U satmaz kimse. Yine de siz arka kapakta CE yazısı olup olmadığına bakarsınız.
Ancak 13T serisinde kamera buğu sorunu var. Cihazı alırken kamerayı açıp birkaç fotoğraf ve 4K video çekin (mümkünse soğuk ortamda). Ana kamera lens içinden buğu yapıyorsa almayın. Benim cihazda sorun yok ama bu sorunu yaşayan birkaç arkadaş var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X