EEA yani avrupa modeli kullanıyorsunuz. Xiaomi.eu ile karışıtırmamak lazım, zira o custom rom. Resmi ROM'ların birbirine göre pek farkı yok Çin dışında. EEA sürümde yani EU kodluda avrupa'daki güvenlik regülasyonlarına göre hareket edilir, güvenlik güncellemeleri daha erken gelir. Google arama, mesajlaşma, kişiler uygulamaları önyüklü gelir. Birkaç dizayn farkı olur belki, reklam opsiyonları varsayılan olarak kapalı gelir vs. Endonezya ROM'u (ID) MIUI arama ve mesajlaşma uygulaması içerir ki zannımca Google'a bin basar. Sensör sorununu da yaşamadım MIUI arama uygulaması kullanırken. Global ROM'a (yani MI) güncellemeler bir tık daha geç gelir, daha fazla kullanıcısı var diye biliyorum. Genelde EEA'ya çok benzer birkaç farklılık dışında. Google uygulamaları var yine. Temalar uygulamasının içeriği değişir yine. Hindistan ise (IN) yine MIUI arama ve mesajlaşma içerir. Hindistana özgü sağa çekince google discover dışında bir özelliği de var bildiğim kadarıyla, ama bunu bölgeyi hindistan yaparak da aktif edebiliyorsunuz sanki yanlış bilmiyorsam. Temalar olarak en dolu olan global ile bu rom galiba. CN ise Custom ROM olan Xiaomi.eu'nun baz olarak kullandığı ROM. Şu an bunu kullanıyorum 12.0.12 sürümünü. Xiaomi.eu ROM'u kullandığım için Çin'e özgü bazı gereksizlerden kurtulunmuş. En boş tema uygulaması bu sürümde. Güvenlik ve gizlilik ayarları en karışık olan da bu. Uygulama izinlerini yönetmek vs. bana globalden daha zor geldi. Ama çok stabil şu an gördüğüm kadarıyla. MIUI arama ve mesajlaşma ile gelmesi de büyük bir artı. Bunlar Android 11'den itibaren Google uygulaması olmadan geliyor ve sadece ingilizce ile çince desteği var bildiğim kadarıyla. |
Bildirim