Şimdi Ara

Xiaomi 17 serisi, şarj hızıyla Apple ve Samsung cihazları geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi 17 serisi, şarj hızıyla Apple ve Samsung cihazları geride bıraktı
    Telefonda 100W şarj yeni bir şey değil; Çin’in tescilli şarj standartları yıllar önce bu ölçütü yakaladı. Ancak Xiaomi bu yıl farklı bir şey yaptı. Bu güç seviyesini evrensel USB Power Delivery PPS protokolü üzerinden destekliyor.

Ayrıca Bkz.Xiaomi 17 serisi satış rekoru kırdı: İlk 5 dakikada zirveye çıktı

Çinli akıllı telefon üreticileri yıllardır hızlı şarj konusunda öncü. Bazı cihazlar 120 W hızlı şarj sunacak kadar ileri gitti. Şarj hızları etkileyici olsa da, tescilli teknolojinin temel sorunu, yalnızca markanın resmî şarj cihazlarıyla çalışması. Üçüncü parti adaptörlere geçtiğiniz anda şarj hızı düşmeye başlıyor.

Destekleyen tüm adaptörlerle 100W'a kadar hızlı şarj

Ancak Xiaomi, kuralları yeniden yazıyor. Şirket, Xiaomi 17 serisiyle 100 W evrensel hızlı şarj teknolojisi sundu. Bu teknoloji, USB PD PPS kullanarak güç sağlıyor. Bu, yeni modellerin 100 W güç girişi sağlamak için resmi şarj cihazına ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor. 100 W ve üzeri güç çıkışına sahip, PD PPS uyumlu herhangi bir şarj aleti, cihazı inanılmaz hızlı bir şekilde şarj edebilir.

Xiaomi'nin Xiaomi 17 serisiyle 100 W evrensel hızlı şarj teknolojisini benimsemesi, sektörde daha geniş bir değişimin habercisi. Aynı zamanda Google, Samsung ve Apple gibi rakipler için göz ardı edilemeyecek yeni bir ölçüt oluşturuyor. Amerikalı ve Koreli teknoloji devleri uzun zamandır yavaş şarj hızları nedeniyle eleştiriliyor. Ancak Xiaomi daha hızlı USB PD PPS protokolü sunduğundan, bu markaların harekete geçip nihayet daha hızlı şarj standartlarına geçmesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/100w-charging-for-google-and-apple-3600329/

• Xiaomi 13 Pro kullanıyorum, 17 Pro'ya geçmek isterim ama çok pahalı, değer mi emin değilim, Gen 2'nin yapamayıp Gen 5'in yapabildiği çok şey var mıdır bilmiyorum ama yıllardır ön kamerası eleştirilen Xiaomi yine öne iyi kamera koymaktansa arkaya ekra koydu 😀. "selfie'yi de ana kamerayla çekin bu iş huzur içinde çözülsün" dediler
  • Xiaomi sağlam geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Xiaomi bu sene çok büyük geldi. 9 senedir iphone kullanan ben, bu modele geçeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi 13 Pro kullanıyorum, 17 Pro'ya geçmek isterim ama çok pahalı, değer mi emin değilim, Gen 2'nin yapamayıp Gen 5'in yapabildiği çok şey var mıdır bilmiyorum ama yıllardır ön kamerası eleştirilen Xiaomi yine öne iyi kamera koymaktansa arkaya ekra koydu 😀. "selfie'yi de ana kamerayla çekin bu iş huzur içinde çözülsün" dediler

• Şunu farkettim. Açıklanan wattın çok anlamı yok. Şarj şüresi önemli. 100W açıklanan bir çok cihaz 65W lık 36 dakikada tam şarj olan Realme 7 Pro dan daha yavaş olabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xiaomi yıllardır hızlı şarjda apple ve samsung'un önündeydi zaten.

Şarj teknoloisinin değişmesi iyi olmuş tabii. Diğer markalar da aynı şeyi yapmalı.

• Yahu arkadaş yine başlıktaki bilginin esamesinin olmadığı bir haberi daha yapmaktan sıkılmamışsınız, el insaf yahu insan ister istemez bir test bilgi kırıntısı bekliyor, o kadar kelime kullanıp yazdığınız haberi basitçe birkaç satırda anlatmak niye zorunuza gidiyor...

" Xiaomi 17 serisiyle 100 W evrensel hızlı şarj teknolojisi sundu. Bu teknoloji, USB PD PPS kullanarak güç sağlıyor. Bu, yeni modellerin 100 W güç girişi sağlamak için resmi şarj cihazına ihtiyaç duymayacağı anlamına geliyor. 100 W ve üzeri güç çıkışına sahip, PD PPS uyumlu herhangi bir şarj aleti, cihazı inanılmaz hızlı bir şekilde şarj edebilir."

Şöyle kısa kesseydiniz ne olurdu bir yeriniz mi eksilirdi?

• eeosman E kullanıcısına yanıt
    11-12 olsa neyse'de 13 Pro için bence 1 yıl daha idare eder.

• Ulan helal olsun be Xiaomi.

İşte bu ya. Kendine özel "zirzop şarj teknolojisi"ni kullanıp hem adaptörden hem de kablodan ekstra ücret çakmak yerine, "ben benden geçtim, halk kazansın, insanlık kazansın" diyerek evrensel çarj teknolojisini benimsemek. Hemi de 100W.

İşte bunları görelim abi. Darısı diğer telefon firmalarının başına, antin kuntin şarz teknolojileri vs. Ultra Charge, Dash, Warp, VOOC, Supercharge, UFCS, Pump express vs vs... şu hale bak.

• Yurt dışı fiyatı harika 44k 512 gb imeiciler yaşadı😅

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Alakası yok 3 yıldır 65w ile şarj olan telefonumun batarya sağlığı %78 şarj olurken oyunda oynadım videoda izledim yeri geldi günde 3 defa şarj ettim

Hocam hızlı şarj bataryanızın performansını düşürdü mü? İlk günden bu yana nasıl hissettiriyor?

Pek fark yok hocam, hızlı şarj olunca ısınıyor sadece, bazen kapatıyorum ama bence önemli olan uzun süre şarjda bekletmemek, telefona baktığımda 80'i geçmişse çekiyorum şarjdan belki o yüzden düşmedi performansı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.